Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه نتایج مطالعات واکسن برکت برای سازمان جهانی بهداشت ارسال شده است؛ از صدور مجوز نهایی برای واکسن‌های رازی و فخرا خبر داد و گفت: فکر می‌کنم تا آخر آبان زمینه برای بازگشایی مدارس فراهم شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا، بهرام عین‌اللهی در یک گفتگوی تلویزیونی با اشاره به اینکه بیماری کرونا پیچیده است و باتوجه به تغییرات ویروس باید وضعیت را مرتباً ارزیابی کنیم، اظهار داشت: در کشور ما با واکسیناسیون زیادی که در دو ماه اخیر انجام شد توانستیم سیستم دفاعی مردم را بالا ببریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مردادماه حدود 700 نفر مرگ و میر، 8000 بستری آی سی یو و 50 هزار مبتلا داشتیم به طوری که تمام تخت‌های بیمارستانی پر می‌شد و میزان واکسیناسیون در مردادماه تنها 5 میلیون بود.

تکمیل واکسیناسیون کرونا در دهه فجر

وی افزود: واکسیناسیون باعث ارتقای سیستم دفاعی فرد در برابر ویروس کرونا می‌شود، ویروس کرونا از کشوری به کشور دیگر چرخش می‌کند و تنها راه مطمئن در همه‌گیری، ارتقای سیستم دفاعی بدن در مقابل بیماری است. ما به ملت گفتیم تلاش می‌کنیم که به هر شکل ممکن در مقابل کرونا مقاومت کنیم و تا دهه فجر واکسیناسیون را کامل کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که "چرا ناگهان واردات واکسن افزایش یافت" تصریح کرد: رئیس جمهور، معاون رئیس جمهور، سازمان برنامه و بودجه و هلال احمر کار شبانه روزی انجام دادند و مشکلات برطرف شد. من از گذشته اطلاع زیادی ندارم، از زمانی که مسئولیت را به عهده گرفتم در هفته اول واکسن زیادی نداشتیم اما تلاش همگانی و همکاری خوبی شکل گرفت و خود رئیس جمهور نیز به رئیس جمهور چین زنگ زد و تلاش‌ها باعث واردات حجم زیاد واکسن به کشور شد.

وزیر بهداشت ادامه داد: واردات واکسن یک بحث و واکسیناسیون یک‌بحث دیگر است ما امروز در حال رسیدن به مرز 80 میلیون دوز واکسن هستیم و اگر قرار بود با شرایط وزارت بهداشت واکسیناسیون را به تنهایی پیش ببریم ممکن بود یکسال طول بکشد اما همه مردم، حسینیه‌ها، مساجد و ... پای کار آمدند اما واکسیناسیون در حجم بالایی انجام گرفت و در وضعیت بسیار بحرانی از مرگ 700 نفری به حدود 124 نفر رسید البته حتی یک مرگ و میر نیز بسیار دلخراش است.

وضعیت کرونا در کشور شکننده است

عین اللهی با بیان اینکه در حال حاضر میزان بستری حدود 1400 نفر و بیماران جدید حدود 7 هزار نفر است هشدار داد:  البته وضعیت شکننده است و ما باید برای موج ششم آماده باشیم.موج ششم در همه کشورها آمده است و نکته‌ای که می‌تواند کمک کند انجام واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

76 درصد مردم یک دوز واکسن کرونا زده‌اند

وزیر بهداشت تصریح کرد: 76 درصد مردم یک دوز واکسن کرونا و 40 درصد مردم دو دوز زده‌اند و از مردمی که واکسن نزده‌اند تقاضای شرکت در واکسیناسیون داریم.

وی در پاسخ به این سوال که چرا علیرغم واکسیناسیون موج ششم محتمل است، گفت: ویروس در دنیا به مقدار فراوان در هر محیطی وجود دارد و اینکه ویروس دچار تغییر زنتیکی شود محتمل است. ما در مقابل ویروس تنها کاری که می‌توانیم بکنیم این است که بدن خود را قوی کنیم اما علاوه بر این واکسیناسیون، رعایت پروتکل‌ها میزان انتقال ویروس را کاهش می‌دهد.

عین اللهی با بیان اینکه تعداد زیادی از بیمارانی که در چندماه اخیر مرگ و میر داشته‌اند از میان افراد واکسن‌ نزده بوده‌اند، با ارائه مثالی درباره اثربخشی واکسن کرونا بیان داشت: ما سال پیش همه کادر درمان را واکسینه کردیم، سال پیش نزدیک به 204 نفر از عزیزان کادر سلامت را بر اثر کرونا از دست دادیم اما امسال باوجود اینکه ویروس تهاجمی تر بود به تعداد انگشتان دست شهید سلامت نداشتیم که این امر ناشی از واکسیناسیون بود‌.

وزیر بهداشت درباره اولویت‌های تزریق دوز سوم واکسن کرونا تصریح کرد: ما تصمیم داریم دوز سوم را برای کادر سلامت تزریق کنیم؛ افراد با ریسک بالا و افراد مسن که مدت زیادی از دوز دوم‌شان گذشته است نیز می‌توانند دوز سوم را تزریق کنند.

مرگ و میری بر اثر واکسن کرونا گزارش نشده است

وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره میزان اثربخشی واکسن کرونا و علت فوت برخی افراد علیرغم تزریق دو دوز واکسن تصریح کرد: مطالعات زیادی در کشور ما و در کشورهای دیگر انجام شده است که نشان می‌دهد بروز عوارض در افراد واکسینه شده نادر است و مرگ و‌میر به دنبال واکسن اصلا وجود ندارد و اینکه می‌گویند فردی واکسن زده و فوت کرده، به این صورت است که فرد همزمان با واکسن یا قبل از آن به کرونا مبتلا شده است یا ایمنی کامل ایجاد نشده است و باید دو ماه از تزریق واکسن بگذرد تا ایمنی کامل حاصل شود.

عین اللهی درباره عوارض ناشی از واکسن‌ها نیز تصریح کرد: سالهاست که واکسیناسیون فلج اطفال انجام می‌شود و این بیماری را ریشه‌کن کرده است و بنابراین واکسن یک مسئله عجیب نیست.

وی درباره نامه منتشرشده از سوی مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت مبنی بر تاثیرگذاری 5 درصدی سینوفارم در پیشگیری از ابتلا به کرونا اظهار داشت: آن مطالعه نهایی نشده است و مسئول اصلی پروژه گفته است نباید نتایج منعکس می‌شد زیرا مطالعه هنوز ناقص است اما نتایح واکسن‌های مورد استفاده در کشور در جهان خوب بوده و ما به مردم اطمینان می‌دهیم که واکسن‌های مصرفی جزو بهترین واکسن‌های دنیاست.

اقدام برای تأیید واکسن برکت در سازمان جهانی بهداشت

وی درباره انتشار مستندات واکسن برکت نیز تصریح کرد: واکسن برکت یکی از موفق‌ترین واکسن‌های دنیاست و عوارض کمی دارد و ما نتایج مطالعات را برای سازمان جهانی بهداشت فرستادیم و امیدواریم اگر مسائل سیاسی در این سازمان حاکم نباشد واکسن برکت نیز تاییدیه جهانی اخد کند و به عنوان واکسن بین‌المللی نیز مطرح شود. در حال حاضر مشکل این است که تولید برکت کافی نیست و اگر خطوط تولید دیگر راه‌اندازی شود مشکل حل می‌شود، علتش هم این است که بین مرحله آزمایشگاهی و مرحله صنعتی فاصله وجود دارد و علت عدم تحقق برخی وعده‌ها نیز همین است. 

وزیر بهداشت اعلام کرد: تا هفته آینده مجوز واکسن‌های فخرا و رازی نهایی می‌شود.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا چندین واکسن کرونا در کشور ساخته شد، بیان داشت: ما تمام واکسن‌های موجود در جهان را در داخل می‌سازیم که این باعث قوت قلب ماست که این تکنولوژی‌ها آینده کشور را بیمه می‌کند. ما برای آینده نیاز به دوز یادآور یا بوستر داریم و این واکسن‌ها می‌تواند به عنوان دوز بوستر استفاده شود.

واکسن سینوفارم از مبدا پکن وارد شده است

وی درباره شایعاتی مبنی بر خرید سینوفارم از مبدایی غیر از پکن، گفت: واکسن‌های سینوفارم واکسن پکن است و نباید به شایعات فضای مجازی دقت کرد.

وی درباره تزریق واکسن کرونا به کودکان اضافه کرد: واکسن باید سه مرحله را طی کند و سپس تزریق شود؛ سلامت واکسن در مرحله دوم و اثربخشی واکسن در مرحله سوم مشخص می‌شود همه واکسن‌های تاییدشده جهان مرحله دوم که ایمنی است را طی کرده‌اند و در کشور ما واکسن‌ برکت این مراحل راطی کرده است واکسن پاستور نیز یکی از واکسن‌های خوب است؛ واکسن رازی و فخرا نیز این هفته تایید می‌شوند. 

تولید واکسن افزایش یابد میزان واردات را کم می‌کنیم

وی با اشاره به تولید انواع واکسن در ایران ادامه داد: ما اگر بخواهیم معطل بشویم که تولید واکسن داخلی به 160 میلیون دوز برسد باید خیلی صبر کنیم بنابراین به اندازه‌ای که تولید داخلی ظرفیت دارد از آن استفاده می‌کنیم و مابقی را وارد کرده‌ایم. تاکنون 14 میلیون دوز واکسن تولید داخلی داشته‌ایم؛ اگر واکسن تولید داخل بتواند اقزایش یابد از میزان واردات کم می‌کنیم‌.  میزان هزینه درمان بسیار بیشتر از تامین واکسن است و بنابراین باید زمان را برای حفظ سلامت مردم از دست ندهیم. 

واکسیناسیون اجباری است؟

وی درباره راهکار اقناع افکار عمومی گفت: تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم روشنگری درباره واکسیناسیون است؛ ما در این مدت کوتاه از بسیاری از کشورها جلوتر حرکت کرده‌ایم.

وی در پاسخ به این سوال که "انجام واکسیناسیون اجباری است؟" گفت: واکسیناسیون یک مسئله اجتماعی است، فردی که کرونا دارد اگر سوار هواپیما شود تمام افراد در پرواز را آلوده می‌کند یا اینکه اگر فردی به کرونا مبتلا باشد و در کلاس مدرسه حضور یابد دانش‌آموزان را مبتلا می‌کند و بنابراین اجتماع نمی‌تواند بپذیرد که یک فرد ناقل در جامعه حضور یابد وزارت بهداشت مسئول واکسیناسیون است و سایر مسائل اجتماعی بر عهده وزارت کشور است.

وی با اشاره به مشکلات اقتصادی گفت: با ایجاد محدودیت‌های کرونایی مشکلات بیکاری و اقتصادی برای مردم ایجاد می‌شود و بنابراین اولین اولویت ما مبارزه با کروناست که دولت ورود کرد و موفقیت خوبی نیز حاصل شده است.

با افزایش واکسیناسیون محدودیت‌ها برداشته می‌شود

وی ادامه داد: ما از ابتدای شیوع کرونا با محدودیت تردد، مسافرت‌ها، اشتغال و ... سروکار داشتیم؛ الان با واکسیناسیون می‌خواهیم بسیاری از محدودیت‌های تردد شبانه، مسافرت‌ها و ‌... را برداریم. واکسیناسیون باعث برداشته شدن بسیاری از این محدودیت‌ها می‌شود؛ خروج و ورود به کشور را باید منوط به واکسیناسیون کنیم و باید حتما ازمسافران کارت واکسیناسیون یا تست منفی کرونا درخواست کنیم.

وی درباره اظهارات یکی از معاونین وزارت بهداشت مبنی بر اخذ مکرر تست کرونا از کارمندانی که واکسن نزده‌اند گفت: برخی کشورها می‌گویند اگر واکسن نزنید باید تست کرونا بدهید اما این امر خیلی مورد نظر ستاد کرونا نبوده است. الزام تست هر 72 ساعت از کارمندانی که واکسن نزده‌اند مصوب ستاد ملی کرونا نیست به نظر فردی و شخصی معاون وزارت بهداشت بوده است.

شرایط بازگشایی مدارس 

وی بر لزوم پرهیز از عادی‌انگاری کرونا تاکید و بیان کرد: باید شرایط را اضطراری بدانیم و به تدریج محدودیت‌ها را برداریم؛ بازگشایی مدارس با واکسیناسیون انجام می‌شود‌. وزارت اموزش و پرورش باید زمانی اقدام به بازگشایی کند که بالای 70 درصد افراد و دانش‌آموزان دو دوز واکسن را زده باشند و فکر می‌کنم تا آخر آبان این زمینه برای بازگشایی مدارس فراهم شود. البته میزان مرگ و میر کودکان کمتر از بزرگسالان است اما کودکان می‌توانند ناقل کرونا برای دیگران باشند.نظر وزارت بهداشت این است که بازگشایی مدارس بدون واکسیناسیون نباشد.

چرا باید "واکسن کرونا" بزنیم با وجود اینکه واکسن 100 درصد مانع ابتلا نیست؟آغاز صدور کارت واکسن کرونا برای اتباع خارجیواکسن‌نزده‌ها 12 برابر بیشتر از افراد واکسینه‌شده بر اثر کرونا بستری می‌شوند! + نمودارسازمان استخدامی: واکسن کرونا اجباری است!/ وزارت بهداشت: واکسن اختیاری است!انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بیمارستان بهداشت و درمان وزارت بهداشت واکسن برکت واکسن ایرانی کرونا واکسن کرونا ویروس کرونا بیمارستان بهداشت و درمان وزارت بهداشت واکسن برکت واکسن ایرانی کرونا واکسن کرونا ویروس کرونا سازمان جهانی بهداشت بازگشایی مدارس وزارت بهداشت وزیر بهداشت واکسن کرونا محدودیت ها واکسن نزده رئیس جمهور واکسن برکت دوز واکسن مرگ و میر واکسن ها زده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۶۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا

به گزارش همشهری آنلاین، شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت هفته سلامت درباره بیماری‌های واگیرداری که در سال گذشته شیوع ببشتری داشتند، گفت: یکی از مهم‌ترین بیماری‌های واگیرداری که سال گذشته با آن مواجه بودیم، بیماری آنفلوآنزا در نیمه دوم سال بود. شیوع این بیماری از اوایل مهرماه آغاز شد و در اسفند به حدی کمتر از اپیدمی رسید. ما هر ساله انتظار داریم آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز و به تدریج در آذر به پیک برسد و در اواخر بهمن ماه فرو بنشیند اما سال گذشته هم شیوع این بیماری زودتر شروع شد و هم دیرتر پایان یافت.

وی با بیان اینکه در سال گذشته به طور همزمان علاوه بر آنفلوآنزا با کرونا که همان تظاهرات بالینی را دارد نیز رو به رو بودیم و این مسئله کار را برای ما تا حدودی مشکل کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه افرادی که واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده بودند، مشکل کمتری داشتند، امیدواریم امسال با تزریق بیشتر این واکسن به گروه‌های هدف شاهد بروز مشکل‌های کمتری در مبتلایان به این بیماری باشیم.

۳ راه برای تشخیص کرونا از آنفلوآنزا و سرماخوردگی | چرا افراد جوان براثر کرونا فوت می‌کنند؟ افزایش ابتلای کودکان به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به گرم شدن هوا و لزوم توجه به بیماری‌های فصلی افزود: خوشبختانه سال گذشته چندان بیماری گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) از نوع التور را نداشتیم چراکه دانشگاه‌های مختلف وارد عمل شدند و موارد تکثیر را شناسایی کردند.

عرشی با اشاره به اینکه سال گذشته بیماری آبله مرغان و ویرس RSV را نیز در کودکان داشتیم، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش شیوع این بیماری‌ها در سال گذشته این بود که طی ۳ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا تماس کودکان با یکدیگر کاهش یافته بود و مدارس غیرحضوری بودند و همین امر موجب کاهش موارد ابتلا به این بیماری‌ها در آن سال‌ها شده بود و به همین دلیل موارد ابتلا به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته نسبت به سال‌های قبلش با افزایش همراه شده بود.

وی توضیح داد: خدا را شکر بعد از سال‌ها که از تصویب ورود واکسن پنوموکوک و روتاویروس به سیستم بهداشتی کشور می‌گذشت و موفق به خرید این واکسن‌ها نشده بودیم، در اواخر سال گذشته تامین اعتبار صورت گرفت و واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس وارد کشور شد، امیدواریم طی روزها و هفته‌های آینده حداقل در تعدادی از استان‌ها واکسیناسیون این بیماری‌ها به صورت فراگیر انجام شود.

حجاج این دو توصیه را جدی بگیرند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به آغاز ایام حج گفت: مهم‌ترین مسئله برای حجاج این است که به کم آبی بدن توجه و حتما در طول روز آب کافی مصرف کنند به ویژه اینکه ممکن است با توجه گرمای هوا شاهد گرمازدگی فراوان در حجاج باشیم.

وی تاکید کرد: به همین دلیل لازم است حجاج به توصیه‌های بهداشتی که توسط روسای کاروان‌ها به آن‌ها گفته می‌شود، توجه داشته باشند. همچنین حجاج از مواد خوراکی بسته بندی شده و بهداشتی استفاده کنند تا دچار گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) نشوند،

شیوع سویه JN۱ کرونا در کشور

عرشی درباره وضعیت شیوع کرونا در کشور عنوان کرد: شیوع این بیماری در حال حاضر نسبت به فصل زمستان کاهش پیدا کرده هر چند موارد خفیف کووید همچنان در سطح دنیا وجود دارد و این بیماری بخش عمدهای از سرماخوردگی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

وی گفت: آخرین سویه‌ای که هم اکنون در جریان است همان سویه JN۱ است که بسیار واگیردار است، اما شدت بیماری آن زیاد نیست و در افراد عادی با قدرت ایمنی طبیعی شاهد بروز علائم شدید نیستیم، به طور کلی این بیماری همچنان وجود دارد، اما سویه جدیدی شیوع پیدا نکرده است.

کد خبر 846548 منبع: میزان برچسب‌ها کرونا حج عمره وزارت بهداشت و درمان خبر مهم بیماری - آنفلوآنزا بیماری - سرما خوردگی

دیگر خبرها

  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل/ فعلا الزامی به تزریق همگانی نیست
  • واکسیناسیون ۳۰۰ هزار راس دام در استان همدان
  • واکسیناسیون پنوموکوک در آبادان آغاز شد