Web Analytics Made Easy - Statcounter

سردار قاسم رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با تاکید بر مقوله الکترونیکی شدن مرزها و اهمیت این موضوع اظهار کرد: مرزهای ایران توپوگرافی مختلفی دارد، ۸ هزار و ۷۵۵ کیلومتر مرز فقط روی نقشه یک عدد است اما در حقیقت پستی و بلندی‌هایی در مرزها داریم که در واقعیت نقاط سخت مرزی ما هستند.

وی افزود: مدیریت مرزها با توجه به فتنه‌هایی که از آن سوی مرزها ایران را تهدید می‌کند فقط با توان نیروی انسانی مرزبانان جوابگو نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعتبارات ناجا جوابگوی الکترونیکی شدن مرزها نیست

رضایی بیان کرد: فتنه‌هایی از جمله شرارت‌ها، اقدامات تروریستی، مواد مخدر، قاچاق و تردد غیرمجاز مواردی است که نیاز است مرزبانان آنها را با ابزارهای الکترونیکی و اپتیکی کنترل کنند.

به گفته جانشین فرمانده ناجا مدیریت از راه دور و ابزارهای هشدار دهنده دیگر مواردی هستند که می‌توان در مقوله الکترونیکی شدن مرزها از آنها کمک گرفت که البته این موارد بودجه لازم دارد و با اعتبارات محدود قابل اجرایی نیستند.

وی ادامه داد: در کشورهایی که برخی مرزهای آنها از بابت قاچاق مواد مخدر پر تهدید به حساب می‌آیند از تجهیزات ویژه ای برای کنترل مرزهایشان استفاده می‌کنند و بودجه‌های گزافی را به این مهم اختصاص می‌دهند.

الکترونیکی شدن مرزها از شاخص‌های برنامه هفتم توسعه باشد

رضایی خاطرنشان کرد: از مجلس و دولت انقلابی که خودشان دردمند هستند و بر موضوع اشرافیت دارند انتظار می‌رود در برنامه هفتم توسعه الکترونیکی شدن مرزها شاخص قرار بگیرد و در تجهیزات کنترل مرزها اعم از جاده سازی، راه سازی و مصون سازی و همچنین وسایل الکترونیکی و اپتیکی و حس گرهایی که بتوان با آن مرزها را کنترل کرد، نیروی انتظامی را یاری کنند.

جانشین رئیس پلیس کشور بیان کرد: در کنار مرزهای زمینی باید مرزهای دریایی هم مورد توجه قرار بگیرند، ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مرز دریایی در شمال و جنوب داریم که ضرورت دارد دریابانی نیروی انتظامی در این زمینه هم تجهیز شود.

دریابانی نیروی انتظامی نیازمند بودجه و تجهیزات است

وی گفت: شناورهای متناسب باید به دریابانی ناجا اضافه شود، همچنین شناورهای برد بلند برای اشرافیت بر آب‌های انحصاری و اختصاصی و شناورهای تند رو، اسکله‌های مورد نیاز، حوضچه‌های خالی و همچنین رده‌ها و مراکزهایی برای ارتقای مهارت‌ها نیاز است.

رضایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اکنون بخش‌هایی از مرزها الکترونیکی شده اند یا خیر، گفت: بخشی از مرزها با اندک بودجه‌هایی که از سالهای قبل در اختیار نیروی انتظامی قرار گرفته بود الکترونیکی شده است، بخشی از آن با دوربین کنترل می‌شود حتی از تهران و رادارها بخش‌هایی از مرزهای ایران اسلامی تحت کنترل است.

کد خبر 5334693 مهسا شمس

منبع: مهر

کلیدواژه: قاسم رضایی جانشین فرمانده ناجا شهرداری تهران شورای شهر تهران مواد مخدر کمیته امداد امام خمینی گردشگری بنیاد شهید و امور ایثارگران حکم انتصاب وزارت میراث فرهنگی نیروی انتظامی آتش سوزی ویروس کرونا کیفیت هوای تهران عزت الله ضرغامی میراث فرهنگی نیروی انتظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۶۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی ۴۰ درصدی آموزش مهارتی بر اساس برنامه هفتم

محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم اظهار کرد: باید حواس ما باشد که شخصیت علمی فناوری و نوآوری کشور کاریکاتوری رشد نکنند باید هماهنگ رشد کنند و هماهنگ باشند که در کشور اثربخشی داشته باشند.

وی با بیان اینکه منظور از اینکه شخصیت های علمی ما باید هماهنگ رشد کنند، این است که باید نقش هر یک از بازیگران عرصه علمی را مناسب ببینیم تا اثربخشی و جایگاه خود را داشته باشد، یادآور شد: اگر قرار است ایران پیشرفت متوازن داشته باشد باید حتماً به بخش‌های مختلف علمی، فناوری و نوآوری کشور توجه شود مانند چرخ دنده ها که با یکدیگر هماهنگ کار می کنند.

وزیر علوم ادامه داد: توجه بیش‌ازحد به یک بخش و کم ‌مهری به بخش دیگر باعث می‌شود جورچین کشور ما ناقص بوده و این هم‌افزایی رخ ندهد، باید تصمیم‌گیری عرصه‌های مختلف علمی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی درست باشد، باید قانون را محترم بشماریم چرا که جوامع بشری براساس قانون مدیریت می‌شوند در جوامعی که به قانون کم توجهی شود در حد طرفیت‌ها پیشرفت‌ها رخ نمی‌دهد.

زلفی گل با یادآوری اینکه گاهی به قوانین علم و فناوری توجه لازم نشده است، گفت: به‌عنوان مثال اصل ۳۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی بیان می‌کند قانون آموزش عالی رایگان تا سرحد خودکفایی، باید توجه کنیم آیا این تعداد دانشجو که با بودجه عمومی پدیرفته می‌شوند براساس نیاز کشور است؟ و همه براساس این قانون توسعه یافته اند؟ به طور حتم دراین زمینه نسب به قانون کم توجهی شده است.

وی ادامه داد: در قانون برنامه ششم توسعه آمده‌است که آموزش مهارتی باید ۳۰ درصد باشد با نگاه خوش‌بینانه در حال حاضر ما توانسته ایم آن را به ۱۶ درصد برسانیم بنابراین یا باید موقعی که قانون‌گذاری انجام می‌شود واقعیت‌ها را ببینیم و آن‌چه که هست را تصویب کنیم یا این‌که ظرفیت‌ها را برای تحقق قانون مذکور آماده کنیم بنابراین در علم و فناوری در بسیاری موارد نسبت‌به قانون کم مهری شده‌است.

وزیر علوم با بیان اینکه در قانون برنامه هفتم توسعه آموزش‌های مهارتی ۴۰ درصد پیش‌بینی‌شده است، گفت: ما به‌عنوان مسئولان علم و فناوری باید برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهیم، درحال‌حاضر دانشگاه‌های نظری ما آموزش‌های مهارت محوری دارند که در حد انتظار نیست و باید آسیب‌شناسی و آسیب‌های آنها را برطرف کنیم.

زلفی گل یادآور شد: در قانون برنامه توسعه هفتم مصوبه ای را پیش بینی کرده ایم که دستورالعمل آن را باید با همکاری وزارت بهداشت تدوین و در هیات وزیران تصویب شود، براساس این مصوبه میزان مهارت محور کردن آموزش‌های دانشگاهی افزایش می‌یابد. این موضوع در وزارت بهداشت تقریباً محقق شده‌است چون بیمارستان‌ها در دست دانشگاه علوم پزشکی است، در دانشگاه فرهنگیان نیز به‌همین صورت است چون دبیرستان‌ها و آموزشگاه‌ها در اختیار آموزش‌وپرورش اند ولی در وزارت علوم این‌گونه نیست.

وی ادامه داد: صنایع در دسترس وزارت علوم نیستند در دستورالعملی که قرار است آن را تدوین کنیم باید به‌گونه‌ای عمل شود تا منافع پذیرش دانشجو با منافع صنعت همسو شود تا دانشجوی ما را پذیرش کنند و مهارت محور شدن شکل بگیرد.

وزیر علوم با تاکید بر اینکه باید نقص قوانین را برای مهارتی شدن آموزش رفع کنیم، گفت: درحال‌حاضر وزارت نفت ۶۰۰ نیاز را در سامانه ایده ها و نیازها ثبت کرده و بیش‌از ۱۵ هزار نیاز نیز توسط صنایع کشور در این سامانه ثبت‌شده است، اگر استادان و دانشجویان ما براساس این نیازها طرحی تعریف کنند پژوهانه ویژه به آن‌ها اختصاص داده می‌شود همچنین در آئین‌نامه ارتقا و ترفیع امتیاز می‌گیرند.

زلفی گل افزود: آیین‌نامه ارتقا تدوین شده و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شده‌ که در این آیین‌نامه قرار است افرادی که علم را به فن و ثروت تبدیل کنند امتیازات ویژه‌ای دریافت کنند.

وی درباره مسائل فرهنگی دانشگاه‌ها اظهار داشت: مسائل فرهنگی اصل هستند، ما نمی‌توانیم به آموزش و پژوهش توجه کنیم ولی مسائل فرهنگی را نادیده بگیریم، بزرگ‌ترین سرمایه یک جامعه فرهنگ جامعه است یکی از کارکردهای دانشگاه‌ها بحث فرهنگی است نتایج همه این آموزش‌ها در خدمت جامعه قرار می‌گیرد از این بابت است که این همایش نقش کلیدی در آموزش عالی کشور دارد.

وزیر علوم در ادامه درباره کتاب‌های درسی هم گفت: آئین‌نامه‌ای به دانشگاه‌ها ارسال کردیم که براساس آن مشخص شده‌است که کتابی که تالیف می‌شود باید براساس چه شاخص‌هایی باشد و چه خروجی‌هایی داشته باشد برخی شاخص‌های تدوین کتاب‌های دانشگاهی نیاز محوری، هویت‌ساز بودن، مهارت محوری است که باید به آن توجه شود.

زلفی گل همچنین درباره دانشگاه فنی حرفه ای و جایگاه آن افزود: باید جایگاه دانشگاه فنی‌حرفه‌ای را توسعه دهیم بنابراین پیگیر این هستیم تا این دانشگاه را به دانشگاه مهارت ملی تبدیل کنیم. دانشگاه فنی و حرفه‌ای یک ویژگی منحصربه‌فرد دارد مبنی‌بر این‌که فارغ‌التحصیلان این دانشگاه شاغل هستند این درحالی است که ایجاد شغل برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی بسیار هزینه می‌برد برای همین است که رهبر معظم انقلاب به ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار تأکید می‌کنند.

وی درباره ایجاد پارک علم و فناوری مهارتی و کنسرسیوم‌های اشتغال گفت: در دانشگاه فنی حرفه ای این موضوع پیگیری می‌شود. در ۲ سال گذشته توجه و فعالیت زیادی درباره دانشگاه فنی و حرفه‌ای صورت گرفته است مبنی براینکه بودجه دانشگاه فنی‌حرفه‌ای هزار و دویست میلیارد تومان بود اکنون امیدواریم آن را به بالغ بر چهار هزار میلیارد تومان برسانیم و تقریباً چهار برابر شود.

زلفی گل با بیان اینکه بیش‌از هزار و پانصد میلیارد تومان نیز در سفرهای ریاست‌جمهوری به استان‌های مختلف برای دانشگاه فنی حرفه‌ای پیش‌بینی‌شده است، تصریح کرد: مشکلات برخی از اساتید در خصوص استخدام هیات علمی در دانشگاه در حال برطرف شدن است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • هدفگذاری ۲ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در برنامه هفتم توسعه
  • استقرار 33 هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه/کشته شدن 500 هزار سرباز اوکراینی در جنگ با روسیه/حمله پهپادی گسترده اوکراین به شبه جزیره کریمه
  • استقرار 33 هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه
  • کمبود نقدینگی از مهم‌ترین مسائل توزیع برق مرکزی
  • هم‌اکنون ۳۳ هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه مستقر هستند
  • برنامه های شاخص ساینا در سال مالی جدید تشریح شد
  • ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب داریم
  • همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از چه زمانی اجرا می‌شود؟
  • پیش بینی ۴۰ درصدی آموزش مهارتی بر اساس برنامه هفتم
  • کیفیت هوای تهران در سومین روز اردیبهشت