Web Analytics Made Easy - Statcounter

درست چند روز مانده به سخنرانی رئیس جمهور چین به مناسبت پنجاهمین سالروز الحاق این کشور به سازمان ملل، مقامات تایوان و آمریکا درباره چگونگی مشارکت "واقعی و معنی‌دار" تایوان در این نهاد جهانی مذاکره کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، تایوان با استفاده از نام رسمی خود یعنی "جمهوری چین" تا ۲۵ اکتبر سال ۱۹۷۱ میلادی کرسی چین در سازمان ملل را در اختیار داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن تایوان به عنوان نماینده چین به نفع جمهوری خلق چین که در جنگ داخلی سال ۱۹۴۹ میلادی پیروز شده بود و دولت جمهوری چین را مجبور کرده بود تا به این جزیره فرار کند، در جریان یک رای‌گیری از سازمان ملل حذف شد.

چین تاکید دارد که تایوان یکی از استان‌های این کشور است و بنابراین تنها خودش حق دارد در عرصه بین‌المللی نماینده تایوان باشد. این در حالی است که دولت دموکراتیک تایوان می‌گوید که تنها خودش از این حق برخوردار است.

وزارت امور خارجه آمریکا اواخر روز شنبه در بیانیه‌ای گفت: مقامات آمریکا و تایوان روز جمعه به صورت مجازی با یکدیگر دیدار کرده و درباره حمایت از توانایی تایوان در مشارکت واقعی و معنادار در سازمان ملل مذاکره کردند.

در ادامه این بیانیه آمده است: مقامات آمریکایی بار دیگر بر تعهد واشنگتن به مشارکت واقعی و معنادار تایوان در سازمان بهداشت جهانی و کنوانسیون سازمان ملل در مورد تغییر اقلیم تاکید کرده و درباره راه‌هایی برای تاکید بر توانایی تایوان برای مشارکت در تلاش‌ها درخصوص طیف وسیعی از مسائل مذاکره کردند.    

در این بیانیه آمده است: شرکت‌کنندگان در این مذاکره شامل "هوگو یون" معاونت سازمان‌های بین‌المللی در وزارت امور خارجه آمریکا، "ریک واترز" معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور چین، تایوان و مغولستان، و وانگ لیانگ-یو، معاون سفیر دوفاکتوی تایوان در واشنگتن بودند.

وزارت امور خارجه تایوان از آمریکا به خاطر "حمایت قاطعانه‌اش" تشکر کرد.

شی جینپینگ، رئیس جمهور چین قرار است روز دوشنبه به مناسبت پنجاهمین سالروز آنچه که پکن آن را احیای کرسی قانونی‌اش در سازمان ملل می‌داند، سخنرانی کند.

تایوان به خاطر عدم دسترسی کاملش به سازمان بهداشت جهانی در دوران پاندمی کرونا بسیار خشمگین شده است، اگرچه چین و سازمان بهداشت جهانی هر دو تاکید دارند که تایوان کمک‌های لازم را دریافت کرده است.

پکن، فشارهای سیاسی و نظامی را برای مجبور کردن تایوان به قبول حکومت چین افزایش داده است. اما تایوان تاکید دارد که یک کشور مستقل است و اگر چین حمله کند، از خودش دفاع خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تايوان آمريكا چین سازمان ملل امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۶۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسته تسلیحاتی یک میلیارد دلاری آمریکا در مسیر اوکراین

خبرگزاری رویترز امروز (سه‌شنبه) به نقل از ۲ مقام آمریکایی خبر داد که ایالات متحده در حال آماده‌سازی بسته کمک نظامی یک میلیارد دلاری برای اوکراین است.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، به گفته این مقامات که به شرط ناشناس ماندن صحبت کرده‌اند، این بسته کمکی شامل وسایل نقلیه، مهمات دفاع هوایی «استینگر»، مهمات اضافی برای سامانه‌های موشکی توپخانه با تحرک بالا، مهمات توپخانه ۱۵۵ میلی‌متری، مهمات ضد تانک «تاو» و «جاولین» و سایر تسلیحاتی است که می‌توانند بلافاصله در میدان جنگ مورد استفاده قرار گیرند.

رویترز خاطرنشان کرد که «جو بایدن» رئیس‌جمهوری آمریکا از کنگره خواسته بود که ۶۰.۸ میلیارد دلار به اوکراین [برای مقابله با روسیه در جنگ] کمک کند، اما این طرح زمانی که جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان ایالات متحده ماه‌ها از پیشبرد آن خودداری کردند، به تعویق افتاد.

مجلس نمایندگان آمریکا به تازگی به اتفاق آرا بسته ۶۰ میلیارد دلاری کمک نظامی به اوکراین را تصویب کرد.

علاوه بر لایحه کمک نظامی به اوکراین، مجلس نمایندگان آمریکا لوایح مربوط به کمک نظامی به رژیم صهیونیستی و تایوان، توقیف دارایی‌های دولتی مسدود شده روسیه به منظور ارائه آنها به کی‌یف و تحریم‌های جدید علیه چین را نیز به تصویب رساند.

این درحالی است که «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین اعلام کرد تصویب بسته کمکی ۶۰ میلیارد دلاری توسط مجلس ایالات متحده برای کی‌یف، وضعیت میدان جنگ تغییر نخواهد داد اما منجر به افزایش شمار کشته‌شدگان اوکراینی‌ها می‌شود.

در همین حال، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، گفت: تخصیص کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین، اسرائیل و تایوان، بحران جهانی را عمیق‌تر خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، بسته کمک نظامی آمریکا ۹۵ میلیارد دلار است که ۶۰ میلیارد دلار برای کی‌یف، ۲۶ میلیارد دلار برای رژیم صهیونیستی اسرائیل و همچنین کمک های بشردوستانه به غیرنظامیان در مناطق درگیری از جمله نوار غزه و بقیه برای تایوان را شامل می‌شود.

کشورهای غربی از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، صدها میلیارد دلار کمک به کی یف ارائه کرده‌اند. کمک‌های نظامی به اوکراین در سال ۲۰۲۲ با مهمات توپخانه و آموزش آغاز شد و اکنون این کمک‌ها به تانک، سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته، موشک‌ها و مهمات خوشه‌ای گسترش یافته است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: تحویل یک محموله کمک نظامی آمریکا به لبنان کمک‌های نظامی ۳۴۵ میلیون دلاری آمریکا به تایوان/ هدف: کمک به جلوگیری از حمله نظامی چین

دیگر خبرها

  • ادعای یک‌جانبه پیرامون میدان آرش در بیانیه‌ای دوجانبه حقی برای مدعی ایجاد نمی‌کند
  • (ویدیو) استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن
  • استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق
  • سنای آمریکا بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان را تصویب کرد
  • واکنش تازه چین به بودجه آمریکا برای حمایت از تایوان
  • بسته تسلیحاتی یک میلیارد دلاری آمریکا در مسیر اوکراین
  • اعزام ۲ نماینده از ایران به مسابقات قرآن مالزی
  • تاکید انگلیس بر حمایت از اردن
  • برنامه جذب ۸۰ همت سرمایه بخش خصوصی توسط شهرداری تهران