Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، در پی راه اندازی کمپین جلوگیری سونوگرافی زن توسط سونولوژیست مرد در این خبرگزاری، انجمن رادیولوژی ایران جوابیه‌ای ارسال کرده است که در ادامه از نظرتان می‌گذرد.

در این جوابیه آمده است: پیرو نشر مطلبی در خصوص سونوگرافی بیمار توسط پزشک غیرهمجنس،انجمن رادیولوژی ایران برای روشن شدن بهتر مطلب و آگاهی بخشی برای مخاطبین توضیحاتی به شرح زیر ارائه می‌دهد: 

در ابتدا لازم به یادآوری است که خوشبختانه در بین رشته‌های مختلف پزشکی، رادیولوژی (که شامل سونوگرافی نیز می‌شود) بیشترین انطباق را با موازین شرعی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پزشکان رادیولوژیست تنها پزشکانی هستند که به بیمار دست نمی‌زنند و هیچ تماسی با بدن بیمار ندارند، بلکه پروب سونوگرافی را روی بیمار می‌گذارند.

رادیولوژیست اغلب نگاهش به مانیتور سونوگرافی است و نگاه مستقیم به بیمار ندارد. در تمام اتاق‌های سونوگرافی بلا استثناء یک منشی تایپیست خانم حضور دارد؛ حتی در برخی سونوگرافی‌های زنان اگر پزشک مرد باشد پروب سونوگرافی توسط یک پرسنل خانم نگه داشته می‌شود و رادیولوژیست از ورای پوشش و پرده بدون هیچ دید مستقیم سونوگرافی می‌کند و تمام مدت نگاهش به مانیتور است نه بیمار. در واقع سال‌های سال است که سونوگرافی با بیشترین حد رعایت موازین شرعی در کشور در حال انجام است. 

نکته شایان ذکر دیگر این است که در حال حاضر و به گواه آمار و مستندات  کشور هیچ گونه کمبودی در خصوص متخصصین رادیولوژی و دسترسی به آنان وجود ندارد و همچنین حدود 60 تا 65 درصد از این متخصصین خانم هستند؛ یعنی به لحاظ تعداد و توزان جنسیتی هم تعداد کلی متخصصین قابل قبول و خوب هست و هم متخصص رادیولوژیست خانم به تعداد کافی در کشور در دسترس هست.

 پزشکی در ذات خود حرفه‌ای مقدس است و تمام فارغ التحصیلان پزشکی به این تقدس آگاهی داشته ودر تمام مراحل آموزش با آن مواجه داشته‌اند و در هنگام فارغ التحصیلی سوگند می‌خورند؛ فلذا نگاه جنسیتی داشتن به این حرفه از انصاف به دور است.

 خوشبختانه معاونت درمان وزارت بهداشت تحت تأثیر جو سازی اخیر قرار نگرفته است و رعایت موازین شرعی را محدود به رشته خاصی نکرده و بطور کلی در خصوص همه اقدامات پزشکی و مراقبتی در همه رشته‌ها توصیه به رعایت کرده‌اند.

در پایان و به جهت اهمیت موضوع و مطابق اصول اخلاق پزشکی یادآور می‌شویم سرمایه نیروی انسانی نخبه خود را با نگاه جنسیتی تخریب نکنیم؛چه آنکه به گفته مقام معظم رهبری بالاترین سرمایه هر کشور نیروی نخبه انسانی است و اعتماد بین پزشک و بیمار از اصول اولیه درمان و پیگیری سلامتی بیمار است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: زن سونوگرافی ممنوعیت نامحرم سونولوژیست بیمار زن موازین شرعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۶۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش درصد فوتی‌های ناشی از حوادث کار در سال گذشته

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران،  علی عباسیافزود:بر اساس آمار‌های مراکز پزشکی قانونی استان در سال ۱۴۰۲ به ترتیب شهرستان ساری با ۱۸، آمل با ۱۶ و نور با ۱۳ بیشترین فوتی و شهرستان‌های جویبار و نکا هر کدام با یک مورد فوتی، کمترین موارد مرگ ناشی از حوادث کار را داشتند.

وی تصریح کرد: بر اساس این گزارش عمده دلایل مرگ افراد در حوادث کار مربوط به سقوط از بلندی با ۶۳ نفر (با افزایش ۱۹ درصدی)، برق گرفتگی با ۳۴ (افزایش ۳۱ درصدی)، اصابت جسم سخت با ۲۵ (افزایش ۲۵ درصدی) و سایر موارد با ۱۵ مورد در رتبه بعدی قرار دادند.

عباسی گفت: بر اساس تفکیک ماه های پر حادثه  سال گذشته در خرداد ماه با ۱۷ مورد و (فروردین، آبان، آذر، دی) هر کدام با ۱۳ مورد بیشترین و اردیبهشت با ۷ مورد کمترین آمار فوتی در آن گزارش شده است. و سنین ۴۱ تا ۵۰ سال با ۳۴ مورد بیشترین فوتی و بیش از ۶۱ سال با ۸ فوتی کمترین آمار را داشتند.

وی افزود: بر اساس آمار مراکز پزشکی قانونی استان ۸۷۱ (۸۱۰ مرد و ما بقی زن) مصدوم ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ به پزشکی قانونی مراجعه کردند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل یک نفر بیشتر گزارش شده است.. 

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰ درصدی فوتی ناشی از حوادث کار در مازندران
  • برای استادی ادیب و فرزانه: پزشکی که عاشق نوزادان بود و ایران
  • تغییر جایگاه آقایان و خانم ها در اتوبوس های تندروی پایتخت
  • افزایش درصد فوتی‌های ناشی از حوادث کار در سال گذشته
  • باز هم این تیم بیمار ایران را به من دادند | همه دنیا ما دو نفر را می‌شناسند
  • هزینه درمان بیماران هموفیلی؛ ۱۰۰ میلیون تومان در ماه!
  • افزایش بیماران ام اس در خراسان شمالی
  • کمبودی در بازار روغن نباتی وجود ندارد
  • کمبودی در تولید و توزیع روغن نباتی وجود ندارد
  • حرکت سپاه پاسداران، منطبق بر موازین بین المللی بود