Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-25@04:57:52 GMT

صفر تا صد جزئیات وام‌های دانشجویی

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۷۷۷۹۰

صفر تا صد جزئیات وام‌های دانشجویی

صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جزئیات انواع وام‌های دانشجویی را اعلام کرد.

خبرگزاری میزان - باشگاه خبرنگاران نوشت: ترم تحصیلی سال جدید چند روزی است که آغاز شده و همانند ۳ ترم گذشته به علت شرایط ویروس کرونا برای تمامی دانشجویان به جز آن‌هایی که پایان نامه یا رساله دارند، باید به شیوه مجازی برگزار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی نودانشجویان تمامی مقاطع تحصیلی دانشگاه‌های کشور هم غیر حضوری واحد‌های درسی را پشت سر می‌گذرانند تا درگیر بیماری کرونا و شیوع آن در میان آحاد جامعه نشوند.

از همین رو هر ساله با شروع سال تحصیلی جدید صندوق رفاه دانشجویان مقدماتی در خصوص پرداخت وام‌های دانشجویی را ایجاد می‌کند تا همیار و همراه دانشجویان برای هزینه‌های تحصیلیشان در دوران دانشگاه باشد.

این همیاری صندوق رفاه با عنوان وام دانشجویی شناخته می‌شود که شامل مواردی مانند: وام شهریه، وام مسکن متاهلی، وام ضروری، وام ویژه دکتری و وام تحصیلی است. دانشجویانی که از وام‌های دانشجویی استفاده می‌کنند موظف هستند بعد از تمام شدن تحصیلاتشان نسبت به بازپرداخت وام دانشجویی اقدام کنند.

اولویت پرداخت وام‌های دانشجویی با دانشجویان مستعد و کم بضاعت است و مابقی دانشجویان بعد از این دسته از افراد وام خود را دریافت می‌کنند. در ادامه نام و میزان انواع وام‌های دانشجویی را ذکر می‌کنیم.

انواع وام‌های دانشجویی

برای دریافت وام دانشجویی به دانشجویان شرایط مختلفی در نظر گرفته شده است که به دو دسته شرایط عمومی و شرایط آموزشی دسته بندی شده و دارا بودن شرایط عمومی برای دانشجویان تمامی دوره‌ها الزامی است. ممکن است برخی دانشگاه‌ها در دوره‌های مختلف برای پرداخت وام به متقاضیان علاوه بر شرایط آموزشی، خواهان شرایط دیگری نیز باشند.

بنابر این باید به تمامی اطلاعیه‌های مربوط به دریافت وام و تسهیلات دانشگاه‌ها توجه کنید. در ادامه شرایط عمومی و آموزشی دریافت وام دانشجویی برای همه داوطلبان دانشگاه‌ها در تمامی دوره‌های روزانه، نوبت دوم، غیرانتفاعی، پیام نور و پردیس خودگردان را شرح می‌دهیم.

شرایط عمومی دریافت وام دانشجویی

شرایط عمومی اخذ وام دانشجویی که توسط معاونت امور دانشجویان در آئین نامه ذکر شده به شرح زیر است:

اعتقاد به اصول دین مبین اسلام و یا یکی از ادیان رسمی معرفی شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

دارا بودن اولویت نیاز مالی (به تشخیص معاونت محترم دانشجویی).

دارا بودن صلاحیت اخلاقی و رعایت شئون دانشجویی.

عدم استفاده از بورس تحصیلی، کمک و یا وام موسسات دیگر.

عدم اشتغال به کاری که مستلزم دریافت اجرت می‌باشد. (به استثنای کار دانشجویی).

سپردن سند تعهد با ضامن معتبر.

شرایط آموزشی دریافت وام دانشجویی تمامی دوره‌ها

شرایط آموزشی دریافت وام دانشجویی برای تمامی دانشجو‌های دوره‌های روزانه و غیرروزانه به شرح زیر است:

تمام وقت بودن دوره آموزشی دانشجو.

دانشجویی تمام وقت محسوب می‌شود که حداقل تعداد واحد مورد لزوم طبق مقررات آموزشی را اخذ نموده باشد. چنانچه دانشجو در نیمسال آخر تحصیل خود باشد اخذ نصف حداقل تعداد واحد الزامی کفایت می‌کند.

اشتغال به تحصیل در سنوات تحصیلی مجاز برای استفاده از وام صندوق رفاه بدین شرح است:

کاردانی، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی ارشد ناپیوسته حداکثر ۲ سال تحصیلی (۴ نیمسال)

کارشناسی پیوسته حداکثر ۴ سال تحصیلی (۸ نیمسال)

کارشناسی ارشد ناپیوسته حداکثر ۲ سال تحصیلی (۴ نیمسال)

کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری حرفه‌ای حداکثر ۶ سال تحصیلی (۱۲ نیمسال)

دکتری تخصصی ناپیوسته غیر بورسیه حداکثر ۴ سال تحصیلی (۸ نیمسال)

گفتنی است که دانشجو‌های دوره روزانه می‌توانند در صورت یک ترم مشروطی از وام و تسهیلات استفاده کنند.

نکات مهم وام دانشجویی

وام تحصیلی

دانشجویان روزانه دانشگاه‌های دولتی، مراکز وابسته به دستگاه‌های اجرایی و آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای از این نوع وام بهره مند می‌شوند. دانشجویان متاهل با ارائه سند ازدواج و همچنین دانشجویان مجرد می‌توانند از وام تحصیلی بهره‌مند شوند.

وام ضروری

وام ضروری در صورت وقوع رویداد‌های موارد خاص، حوادث و بلایای طبیعی و همچنین به دانشجویان برتر، قهرمان ورزشی و مواردی از این دست اعطا می‌شود که دانشجویان روزانه دانشگاه‌های دولتی، مراکز وابسته به دستگاه‌های اجرایی و آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای از این نوع وام بهره مند می‌شوند.

جهت دریافت وام ضروری، دانشجویان می‌بایست اسناد و مدارک لازم را فراهم کرده و در صورت ارائه اسناد با مبلغ بیش از میزان مقرر در رویداد‌های وام ضروری، مبلغ وام پرداختی مطابق با سقف تعیین شده برای هر رویداد خواهد بود و در صورت کمتر بودن مبلغ مورد تقاضا از سقف هر وام، مطابق مبلغ مقرر در اسناد ارائه شده وام پرداخت خواهد شد.

وام ویژه دکتری

وام ویژه دکتری از دو محل منابع صندوق رفاه دانشجویان و بانک‌های طرف قراداد با صندوق پرداخت می‌شود. دانشجویانی که به بانک معرفی و تشکیل پرونده داده و یک بار از آن بانک وام دریافت کرده اند، در صورت تمایل به دریافت مجدد وام دکتری، تنها می‌توانند از وام ویژه دکتری بانک استفاده کنند.

وام شهریه

دانشجویان نوبت دوم دانشگاه‌های دولتی، مراکز وابسته به دستگاه‌های اجرایی و آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای، همچنین دانشجویان دانشگاه‌های پیام نور، جامع علمی کاربردی، آزاد و موسسات غیر دولتی غیر انتفاعی شامل دریافت وام شهریه وزارت علوم می‌شوند. این وام از دو منبع صندوق رفاه دانشجویی و بانک قرض الحسنه مهر ایران تامین شده و به حساب دانشگاه محل تحصیل دانشجویان جهت پرداخت بخشی از مبلغ شهریه واریز و به عنوان بدهی در پرونده آنان ثبت می‌شود.

وام ودیعه مسکن

وام ودیعه مسکن به عنوان کمک هزینه اجاره مسکن به دانشجویان متاهل، فاقد خوابگاه و دارای سند تعهد و اجاره نامه دارای کد رهگیری پرداخت می‌شود. دانشجویان مشغول به تحصیل در آخرین نیم سال تحصیلی مشمول دریافت وام ودیعه مسکن نبوده، همچنین تنها یکی از زوج‌های دانشجو می‌تواند از این وام بهره‌مند شود.

دانشجویان ورودی سال‌های تحصیلی گذشته دانشگاه‌های آزاد اسلامی، علمی و کاربردی و موسسات غیردولتی – غیرانتفاعی بهره‌مند از وام شهریه بانک قرض الحسنه مهر ایران، در صورت تمایل می‌توانند پس از ارائه سند تعهد جدید و مدارک و مستندات به اداره رفاه دانشگاه از وام شهریه صندوق رفاه استفاده کنند.

دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی که متقاضی دریافت وام دانشجویی هستند، می‌بایست برای ثبت نام وام دانشجویی وزارت بهداشت به صندوق رفاه دانشجویی این وزارت خانه که به صورت مجزا از صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم بوده، مراجعه کنند.

شرایط بازپرداخت وام‌های دانشجویی صندوق رفاه

بر اساس مصوبه هیئت امنای محترم صندوق رفاه و به منظور مساعدت با دانشجویان شاغل و دانش آموختگان بهره‌مند از تسهیلات اعطاییِ صندوق رفاه دانشجویانِ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دوران پاندمی بیماری کرونا که منجر به تعطیلی آموزش حضوری و به تبع آن افزایش سنوات تحصیلی آموزشی برای تعداد زیادی از دانشجویان شده است مقرر شد:

الف) دانشجویان مشغول به تحصیل در دوره شیوع بیماری کرونا و همچنین دانش آموختگانی که در این دوره به زمان" تعیین وضعیت بدهی" تسهیلات دریافتی از صندوق رفاه دانشجویان رسیده و فاقد دفترچه اقساط باشند، دو نیم سال تحصیلی به سنوات مجاز "تعیین وضعیت بدهی" ایشان اضافه شود.

با توجه به آغاز سال تحصیلی جدید و پایداری شرایط شیوع ویروس کرونا و تا اتخاذ تصمیم نهایی در خصوص حضوری شدن تمامی دانشجویان در دانشگاه‌ها و ابلاغ آن از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا، همانند ۳ ترم گذشته تمامی دانشجویان به جز آن‌هایی که پایان نامه یا رساله دارند، باید به شیوه مجازی سر کلاس درس حاضر شوند. حتی نودانشجویانِ تمامی مقاطع تحصیلی دانشگاه‌های کشور هم به صورت غیر حضوری واحد‌های درسی را پشت سر می‌گذرانند تا درگیر بیماری کرونا و شیوع آن در میان آحاد جامعه نشوند.

مطیعی رئیس سابق صندوق رفاه دانشجویان گفت: صندوق رفاه در همین راستا و به منظور همراهی با شرایط دانشجویان، مقدماتی درباره پرداخت وام‌های دانشجویی ایجاد می‌کند تا موجب رفع بخشی از دغدغه‌های دانشجویان برای هزینه‌های تحصیلی شان در دوران دانشگاه باشد.

گفتنی است؛ زمان ثبت نام وام‌های دانشجویی نیمسال اول تحصیلی پس از تشکیل کامل کلاس‌های آموزشی در دانشگاه‌هاست و صندوق رفاه با ابلاغ بخشنامه‌ای به دانشگاه‌ها زمان دقیق ثبت نام را اعلام می‌کند.

او با اشاره به نحوه پرداخت وام‌های دانشجویی در نیمسال جدید تحصیلی گفت: برخی شرایط پرداخت وام‌ها تسهیل شده و تلاش ما این است که در کمترین زمان پس از ارسال درخواست، وام‌ها پرداخت شود.

رئیس سابق صندوق رفاه دانشجویان تاکید کرد: بخشنامه مربوط به وام‌های دانشجویی به موقع ارسال خواهد شد و تصمیم داریم هیچ لیست وامی از سوی دانشگاه و دانشجویان بی پاسخ نماند و هیچ دانشجوی وام‌گیرنده واجد شرایطی از وام محروم نشود.

مطیعی در خصوص اعتبارات در نظر گرفته شده برای وام‌های دانشجویی نیمسال اول تحصیلی ۱۴۰۰ گفت: برای نیمسال اول تحصیلی حدود ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای وام‌های دانشجویی پیش بینی شده که نسبت به سال تحصیلی قبل ۳۰ درصد افزایش دارد و ترکیب وام‌های دانشجویی در سال تحصیلی جدید تغییری نخواهد داشت.

در پایان یادآور می‌شود که مدت اجرای این مصوبه از زمان ابلاغ تا پایان سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ است.

بیشتر بخوانید: جزئیاتی از زمان پرداخت وام‌های دانشجویی

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: وام دانشجویی دانشجویان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: وام دانشجویی دانشجویان پرداخت وام های دانشجویی صندوق رفاه دانشجویان صندوق رفاه دانشجویی دریافت وام دانشجویی وام ویژه دکتری پرداخت وام ها بیماری کرونا تمامی دانشجو شرایط آموزشی شرایط عمومی وزارت علوم سال تحصیلی وام شهریه وام ضروری بهره مند دوره ها حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۷۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر علوم: باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست پرسش و پاسخ دانشجویان و نمایندگان تشکل‌های دانشجویی دانشگاه علامه‌طباطبائی با حضور محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و به دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه علامه‌طباطبائی عصر دیروز (دوشنبه) در سالن آمفی تئاتر دانشکده مدیریت و حسابداری پردیس مرکزی این دانشگاه برگزار شد.

در ابتدای نشست نمایندگان انجمن‌های علمی دانشجویی، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل و بسیج دانشجویی ضمن بیان درخواست‌های خود در حوزه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی و دانشجویی، مطالبی را بیان کردند.

وزیر علوم در این نشست با یادآوری تعطیلی دانشگاه‌ها در دوران کرونا گفت: یک سال نخست مسئولیت من در وزارت علوم، همه‌گیری کرونا بود و خوابگاه‌های خودگردان و سلف سرویس دانشگاه‌های مختلف شرایط مناسبی نداشت و مجبور به بازسازی زیرساخت‌ها شدیم. در این شرایط فعال کردن مجدد تشکل‌های دانشجویی دشوار و زمان‌بر بود. دانشگاه‌ها در ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از نظر نشاط سیاسی، فعال بودند و حضور مسئولان در دهه فجر و ایام انتخابات این موضوع را تایید می‌کند.

وی در ادامه به راه‌اندازی سامانه فرنما برای ثبت فعالیت‌های فرهنگی اشاره و اظهار کرد: برای اطلاع دقیق از فعالیت‌های فرهنگی این سامانه را تاسیس کردیم که بر اساس آن امروز دقیق می‌توانیم بگوییم، دانشگاه علامه‌طباطبائی در ۱۴۰۲ در مجموع هزار و ۳۰۰ فعالیت فرهنگی داشته است. همچنین در ارزیابی روسای دانشگاه‌ها فعالیت‌های فرهنگی ثبت شده بر اساس سامانه فرنما معیار مهمی است و از روی همین سامانه کارنامه فرهنگی برای دانشجویان صادر می‌شود.

تولید علم باید برونداد داشته باشد

زلفی‌گل با اشاره به اهمیت انجمن‌های علمی، خاطرنشان کرد: برگزیدگان جشنواره بین‌المللی حرکت و جشنواره رویش به عضویت بنیاد ملی نخبگان در می‌آیند و از مزایای آن بهره‌مند می‌شوند. روند جذب افراد نخبه و مستعد در دولت و دستگاه‌های اجرایی نیز تسهیل شده است. تولید علم باید برونداد داشته باشد. تولید مقاله، کتاب، اختراع و دستاورد‌های علمی یا هنری یکی از این برونداد‌ها است و استادان باید برخی از این برونداد‌ها را داشته باشند. این موضوع در آیین‌نامه ارتقای جدید استادان و اعضای هیئت علمی که در حال تدوین است، قید شده است که استاد می‌تواند به هر شکلی دستاورد علمی خود را نشان دهد و فقط مقاله مد نظر نیست. کاربردی بودن مقالات را نیز در نظر داریم؛ به همین دلیل مقالات بنیادین ۷ امتیاز، مقالاتی که نیازی از جامعه رفع کنند، ۱۴ امتیاز برای ارتقای استادان خواهد داشت.

وی افزود: فردی که رساله‌های بنیادی داشته باشد به اندازه حقوق استاد پایه یک پژوهانه دریافت می‌کند، فردی که رساله‌های کاربردی دارد دو برابر و فردی که رساله فناوری داشته باشد، سه برابر حقوق استاد پایه یک پژوهانه می‌گیرد. استادان ارتباط با صنعت نیز به صورت ویژه تشویق می‌شوند. همچنین از علوم نوظهور و نوپدید مانند هوش مصنوعی در حد توان حمایت مالی می‌کنیم.

وزیر علوم درباره مطالبه دانشجویان در خصوص قانون حمایت از خانواده و ایجاد خوابگاه‌های متاهلی گفت: در همه دوران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هزار واحد خوابگاه متاهلی داشتیم ولی ما در مدت مسئولیت، ۳۵۰ واحد اضافه کردیم، 3 هزار و 200 واحد تا آخر سال نیز اضافه می‌شود که احداث 2 هزار و 600 آن شروع شده است. ساخت خوابگاه بودجه می‌خواهد. یکی از این کار‌ها طرح تهاتر و مولدسازی است. به دانشگاه‌ها اجازه داده شده است املاکی که دارند را تغییر کاربری دهند و از آنها برای ساخت خوابگاه‌های متاهلی استفاده کنند. ما پول نداریم و سازمان برنامه به ما اعتبار نمی‌دهد ولی سرمایه و امکانات بدون استفاده‌ای که داریم را می‌توانیم به گونه‌ای دیگر مورد استفاده قرار دادیم.

بر اساس قانون ما را مواخذه کنید

وی در ادامه نشست به دانشجویان پیشنهاد کرد انتقاد‌های خود را از وزارت علوم در چارچوب قانون بیان کنید. بر اساس قانون ما را مورد ارزیابی قرار دهید. به طور مثال بگویید چرا رتبه علمی کشور کاهش پیدا کرده است.

۷۵ اقدام جدید در وزارت علوم انجام شد

وی در ادامه نشست به بیان اقدامات انجام شده در وزارت علوم و ایجاد ۷۵ اقدام جدید، پرداخت و خاطرنشان کرد: افزایش پایه‌های تشویقی استادان به ۶۰ پایه، بورسیه رتبه‌های برتر کنکور هر سال و المپیادی‌ها، تعیین کارانه (جهش علمی) بر مبنای عملکرد، اختصاص پژوهانه به استادانی نو استخدام، اختصاص پژوهانه برای دانشمندان یک‌درصد و دودرصد، قید شدن پژوهانه جامع در برنامه توسعه هفتم، تخصیص ۱۵ درصد بودجه کل دانشگاه برای فعالیت‌های پژوهشی و پنج درصد برای فعالیت‌های فرهنگی، راه‌اندازی بورسیه صنعت با همکاری صنایع، حمایت از مجلات تحت نمایه‌های بین‌المللی، تاسیس صندوق عالی عتف از جمله این فعالیت‌هاست.

وزیر علوم به راه‌اندازی سامانه نظام ایده‌ها و نیاز‌ها (نان) اشاره کرد و گفت: تا امروز بیش از ۱۵ هزار نیاز در این سامانه ثبت شده و استادانی که روی رفع نیاز‌های ثبت شده در این سامانه کار کنند، پژوهانه دریافت می‌کنند. برای حمایت از پژوهشگران نیز سامانه پژوهشگران مستقل را راه‌اندازی کردیم که بتوانند از مزایای بیمه و حقوق بهره‌مند شوند. سامانه دانا (درگاه آشنایی با نخبگان و آینده‌سازان) نیز تاسیس شد تا همه دانشمندان در این سامانه صفحه خانگی داشته باشند و دستاورد‌های علمی و مقالات خود را در این صفحه ثبت کنند. پژوهانه بر این اساس و روزآمد بودن صفحه به آنها تعلق می‌گیرد.

عملیات وعده صادق دستاورد دانش‌آموخته‌های دانشگاه‌ها بود

وی همچنین با تجلیل از اقدامات عالمان و مدیران پیشین وزارت علوم مطرح کرد: عملیات وعده صادق دستاورد دانش‌آموخته‌های دانشگاه‌ها بود و شهید طهرانی مقدم‌ها، شهید شهریاری‌ها و شهید احمدی روشن‌ها در همین دانشگاه‌ها آموزش دیده‌اند، باید قدردان وزیران و دانشمندان پیشین باشیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه را نهاد انسان ساز دانست و گفت: در این راستا فعالیت فرهنگی را توسعه دادیم. از دانشجویان برای برگزاری برنامه‌های مختلف استفاده می‌کنیم، اعتبارات فرهنگی را برای تشکل‌های دانشجویی افزایش می‌دهیم. برای نخستین بار مرکز علوم انسانی را در وزارت علوم تاسیس کردیم و بخشی از ماموریت تحول در علوم انسانی به این مرکز محول شده است.

وی با تأکید بر اهمیت سلامت جسمی و روحی انسان‌ها اظهار کرد: سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود و اگر به این رشته‌ها بی توجهی شود، در راستای سلامت روحی و روانی جامعه به خوبی گام برنداشته‌ایم. باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم. در بسیاری از کشور‌ها نخبگان داخلی به رشته‌های علوم انسانی هدایت می‌شوند و برای رشته‌های علوم پایه از نخبگان خارجی کمک گرفته می‌شود.

وزیر علوم در پایان این نشست از دانشجویان خواست راهکار‌های جدید خود را برای اداره بهتر آموزش عالی ارائه دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جنبش دانشجویی ۷ اکتبر
  • فراخوان ثبت‌نام دانشجویی طرح «حامیم» در لرستان
  • برگزاری اردوگاه حمایت از غزه در دانشگاه سیدنی استرالیا + تصاویر
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟
  • مدیریت شهری مفید با تعامل دانشگاه و شورای شهر
  • سرکوب جنبش دانشجویی ضد صهیونیستی در آمریکا
  • وزیر علوم: باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • ۵۰۰۰ دانشجوی دستیاری و دکترای تخصصی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند
  • مبالغ وام شهریه دانشجویان پیام نور اعلام شد/ آخرین مهلت ثبت نام متقاضیان