Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مهدی میر اشرفی» رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که با گفتگو‌های صورت گرفته، مشکلات اخیر در مسیر ترانزیتی با ارمنستان به زودی حل می‌شود.

به گزارش ایرنا، میراشرفی افزود: خوشبختانه کشور ما به لحاظ وسعت و مسیر‌های بسیار متنوع، هیچگاه با محدودیت برای صادرات و واردات روبرو نیست و در معرض تحریم و یا محدود شدن از یک مسیر قرار ندارد چرا که مسیر‌های جایگزین داریم و حتی مسیری که در مرز‌های شمالی مشکلاتی برای آن ایجاد شده است موانع آن در حال مرتفع شدن هست و مشکل آن ادامه دار نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: علاوه بر زمین، ما مسیر دریایی را در خزر از طریق کشتی‌های «رو رو» (کشتی‌هایی برای حمل خودرو و سایر محموله‌های طراحی شده که روی چرخ قرار دارند) داریم و هم مسیر جمهوری آذربایجان، روسیه یا ترکمنستان - قزاقستان که به نحوی می‌توانند جایگزین شوند. هر چند که با گفتگو‌هایی که داریم مشکل مسیر ارمنستان هم بزودی حل می‌شود.

سه میلیارد دلار ارزش صادرات و واردات به اوراسیا در یکسال گذشته

میرشریفی اظهار داشت: در یکسال گذشته به میزان دو میلیارد دلار از اوراسیا واردات و یک میلیارد دلار نیز صادرات داشتیم که مقدار قابل توجهی در تبادل تجاری با روسیه بوده است.

وی افزود: این میزان تبادل تجاری با اوراسیا نسبت به سال قبل از آن رو به رشد بوده است و با ساز و کار‌های دو جانبه‌ای که با روسیه برای ارتقا سطح تجارت دو کشور و هم در بحث مربوط به اوراسیا داریم آینده خوبی را برای افزایش مبادلات تجاری با با روسیه و اوراسیا پیش بینی می‌کنیم.

عزم روسیه برای ارتقا سطح تجاری با ایران

وی با اشاره به سفر خود به روسیه که برای حضور در همایش بین المللی گمرک روسیه افزود: در خلال این همایش در مذاکراتی با که با طرف روسی داشتیم آن‌ها عزم جزم خود را برای ارتقا سطح روابط تجاری با کشورمان اعلام کردند.

وی تصریح کرد: در همین راستا در بحث مباحت گمرکی ما سه یادداشت تفاهم و دو موافقت نامه با روسیه امضا کردیم و دو مور دیگر نیز تا آخر سال با طرف روس انجام خواهد شد.

رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در مباحث همکاری‌های منطقه ای، جمهوری اسلامی ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان یک نشست سه جانبه برای افزایش پذیرش کالا‌های ایرانی مخصوصا از طریق زمینی خواهیم داشت و بر اساس آن گشایش‌هایی اتفاق خواهد افتاد و ترافیک باری که هم اکنون در مرز آستارای ایران و هم در قسمت بین جمهوری آذربایجان و روسیه هست به حداقل برسد.

میر اشرفی گفت: در نشستی که با مقامات گمرگی بلاروس و ارمنستان داشتیم آن‌ها از عضویت کامل ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا حمایت کردند.

وی تصریح کرد: در ارتباط با مشکلاتی که تبادل داده‌های گمرکی بین ایران و روسیه و همچنین بین اتاق بازرگانی ایران و گمرک روسیه وجود دارد قرار شد که برای رفع آن در آینده نزدیک تبادل اطلاعات به صورت الکترونیکی انجام شود.

میراشرفی اظهار داشت: در بحث زیرساختی هم گمرک روسیه با تامور عمیراتی که با گمرک جمهوری آذربایجان دارد این قول را دادند که از سایر گمرگات با ایران همکاری داشته باشند و هم از طریق دریا بتوانند کمک کنند تا ترافیک خصوصا برای کالا‌های صادراتی از ایران و کالا‌های ما که از اوراسیا و روسیه به اروپا ترازیت می‌شود تا حد زیادی مرتفع شود.

رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: یکی از مواردی که گمرک ایران و روسیه تفاهم کردند بحث تبادل فعالان اقتصادی مجاز بود که ما نزدیک به ۳۰۰ شرکت با فعالیت اقتصادی مجاز را به روسیه معرفی کردیم و روسیه هم ۱۶۶ شرکت را به ایران معرفی کرد.

میراشرفی تصریح کرد: با توجه به اینکه شرکت‌های ایرانی که در حوزه‌های دانش بنیان فعالیت می‌کنند در مناطقی غیر از اوراسیا فعالیت می‌کنند هنوز کمتر شرکتی از شرکت‌های فعالان اقتصادی مجاز ما به گمرک روسیه مراجعه داشته اند تا بتوانند از مزایای کریدور سبز بهره‌مند شوند.

میراشرفی گفت: ما تجار، شرکت‌ها و صادرکنندگان را ترغیب کردیم که به سایت گمرک ایران مراجعه کنند تا در رده فعالان اقتصادی مجاز قرار بگیرند و بتوانند از کریدور سبز روسیه تسهیلات بهتری بگیرند.

او تصریح کرد: مزایای فعال اقتصادی مجاز در این است که در واقع گمرک روسیه کنترل‌های ملموس و مزاحم را روی این افراد کم می‌کند و به گمرک روسیه به اظهار خود صادر کننده بسنده می‌کند که یکی از دلایل این موضوع این هست که کشور ما فعالیت اقتصادی مجاز و خوشنام بالایی دارد.

میراشرفی روز شنبه نیز در دیدار با تجار ایرانی ساکن در روسیه گفت که ما تنها کشوری هستیم که امکان عبور کریدور شمال- جنوب و شرق- غرب را داریم بنابراین ضرورت دارد که نسبت به تکمیل زیرساخت‌های حمل و نقل برای ارزآوری تسریع کنیم.

میراشرفی افزود: با احداث زیرساخت‌ها در خزر و همچنین حمل و نقل ترکیبی می‌توانیم اقتصاد خود با روسیه و اروپا را توسعه دهیم و میلیارد‌ها دلار نصیب کشور کنیم

در این نشست، میر اشرفی رئیس کل گمرک ایران ضمن تشریح برنامه ریزی‌های گمرک کشور جهت تسهیل مناسبات تجاری با همه کشور‌ها بویژه روسیه، توضیحات کاملی را در پاسخ به پرسش تجار و فعالان تجاری ارائه داد.

کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه نیز با اشاره به رویکرد سران جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه مبنی بر گسترش همه جانبه روابط دو کشور بخصوص اقتصادی و تجاری، آخرین وضعیت تعاملات اقتصادی و تجاری بین تهران - مسکو و بستر سازی‌های انجام شده جهت تعمیق بیش از پیش این مناسبات را تشریح کرد.

در ادامه، تجار و فعالان اقتصادی حاضر در این جلسه با تاکید بر ظرفیت‌های موجود، نکات و موضوعات مختلف مورد نظر خود در رابطه با ضرورت ارائه تسهیلات بیشتر به تجار و اصلاح قوانین جهت تسریع در فرایند ترخیص کالا در گمرکات بمنظور تعمیق تعاملات تجاری و اقتصادی بین دو کشور را یاد آوری کردند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: گمرک ایران ارمنستان تجارت جمهوری اسلامی ایران جمهوری آذربایجان فعالان اقتصادی اقتصادی مجاز رئیس کل گمرک گمرک جمهوری گمرک روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۷۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به توافقات انجام شده بین آذربایجان و ارمنستان احترام می‌گذاریم

سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد که ایران به توافقات انجام شده بین جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان در نشست کمیسیون تحدید حدود بین دو کشور احترام می‌گذارد.

به گزارش ایسنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص توافق اخیر جمهوری آذربایجان و ارمنستان در مورد برخی مسائل مورد اختلاف مرزی اظهار داشت: ما به توافقات انجام شده بین جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان در نشست کمیسیون تحدید حدود بین دو کشور احترام می‌گذاریم.

کنعانی افزود: استمرار تلاش‌های دو کشور برای حل و فصل مسائل مرزی با توسل به روش‌های مسالمت آمیز در چارچوب احترام متقابل دو کشور به حاکمیت و تمامیت ارضی یکدیگر لازمه استقرار صلح و ثبات پایدار در قفقاز جنوبی است.

دولت ارمنستان اخیرا چهار روستای مرزی در منطقه «قزاق» در خاک جمهوری آذربایجان که مورد مناقشه با این کشور بود را به باکو واگذار کرد.

این روستا‌ها به مدت بیش از سه دهه در کنترل ارمنستان قرار داشتند.

نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان نیز روز شنبه اعلام کرد نیرو‌های مرزبان روسیه‌ای مستقر در منطقه مرزی «تاووش» مابین جمهوری آذربایجان و ارمنستان در پی روند جاری تعیین مرز و تحدید حدود بین دو کشور از این منطقه خارج می‌شوند.

سربازان مرزبان روسیه از سال ۲۰۲۱ طبق یک توافق دو جانبه در پشت مرز تاووش در خاک ارمنستان استقرار داشته‌اند.

پاشینیان در این ارتباط گفت: ایست بازرسی‌های روسیه در یک وضعیت برقرار شدند و اکنون اتفاقی که دارد می‌افتد این است که این وضعیت دستخوش تغییر بزرگی می‌شود و این تغییر بزرگ باید بر همه زمینه‌ها اثر بگذارد. معنی این صحبت این است که اکنون ما در اینجا یک خط مقدم نداریم بلکه یک مرز داریم و یک مرز علامت صلح است. این معنی‌اش این است که نیرو‌های مرزبانی ارمنستان و جمهوری آذربایجان خواهند توانست با همکاری با یکدیگر و با اتکا به خود از مرز محافظت کنند.

دیگر خبرها

  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • به توافقات انجام شده بین آذربایجان و ارمنستان احترام می‌گذاریم
  • ایران به زودی به شبکه کارت‌های اعتباری روسیه می‌پیوندد
  • عزم مقام‌های عالی ایران و پاکستان برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی
  • هدف‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری برای حجم مبادلات اقتصادی ایران و پاکستان
  • راه‌آهن: به‌تازگی قطار تجاری از افغانستان وارد ایران نشده است
  • رشد ۹۱ درصدی صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران به ارمنستان
  • هدف‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری روابط تجاری ایران و پاکستان
  • طولانی شدن زمان تخصیص ارز مشکل عمده پرونده‌های میز گمرک است
  • هدف‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری تبادلات تجاری و اقتصادی میان ایران و پاکستان