Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-19@21:24:14 GMT

مصرف خودسرانه ویتامین‌ها ممنوع

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۷۸۳۳۴

مصرف خودسرانه ویتامین‌ها ممنوع

به گزارش ایسنا، دکتر بهمن صبور، گفت: بر اساس قانون تمام مکمل‌ها و مواد محرک در دسته‌بندی دارویی به شمار می‌آیند و باید استانداردهای تولید و عرضه دارویی را داشته باشند.

وی افزود: برخی از مردم به‌اشتباه تصور می‌کنند مصرف ویتامین‌ها به تجویز پزشک نیاز ندارد و می‌توانند به طور خودسرانه این مکمل‌ها را مصرف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نایب‌رئیس انجمن داروسازان ادامه داد: در حال حاضر برخی از صفحه‌های مجازی با سوء استفاده از ناآگاهی مردم مدعی می‌شوند که مصرف ویتامین D می‌تواند احتمال ابتلا به کرونا را کاهش دهد، درحالی‌که مصرف کنترل‌ نشده این ویتامین می‌تواند عوارض خطرناکی برای بدن به همراه داشته باشد.

وی اضافه کرد: متأسفانه بسیاری از فعالان ورزش بدنسازی بدون دستور پزشک و به طور خودسر مکمل‌های متعددی را مصرف می‌کنند و از قبال مصرف همین مکمل‌ها آسیب‌های متنوعی را تجربه می‌کنند.

صبور در خصوص مصرف خودسرانه ویتامین c، اظهار کرد: مصرف روزانه بیش از هزار میلی‌گرم ویتامین c می‌تواند زمینه مناسب برای بروز سنگ کلیه را فراهم آورد.

وی افزود: تمام فروشندگان آنلاین دارو باید تمام ضوابط و آیین‌نامه‌های وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو را رعایت کنند.

این داروساز که در یک برنامه رادیویی صحبت می‌کرد، تصریح کرد: فروشندگان آنلاین دارو - افراد حقیقی - باید صلاحیت فنی و حرفه‌ای در حوزه دارو داشته باشند.

منبع: الف

کلیدواژه: مکمل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۸۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فواید یک ویتامین برای زنان

آفتاب‌‌نیوز :

فواید مهم این ویتامین شامل درمان و پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی مانند درد قفسه سینه، فشار خون بالا و گرفتگی یا انسداد رگ‌ها است.

ویتامین‌ای به گروهی از ترکیبات محلول در چربی گفته می‌شود و خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد.

آنتی‌اکسیدان‌ها ترکیباتی هستند که اکسیداسیون را مهار می‌کنند. اکسیداسیون یک واکنش شیمیایی است که می‌تواند مولکول‌های مضری موسوم به رادیکال‌های آزاد را تولید کرده و از این طریق به سلول‌های بدن موجودات زنده آسیب برساند.

ویتامین‌ای همچنین برای سیستم ایمنی بدن بسیار اهمیت دارد. بدن انسان خود قادر به تولید این ویتامین نیست و مصرف مواد خوراکی نظیر دانه‌های روغنی مانند فندق، گردو و همین‌طور روغن زیتون و روغن آفتاب‌گردان می‌تواند نیاز بدن به ویتامین‌ای را تامین کند.

یکی از خواص ویتامین‌ای برای زنان، کمک به تنظیم هورمون‌های بدن است. جلوگیری از سقط جنین در دوران بارداری، درمان خشکی و شکنندگی ناخن‌ها و جلوگیری از گرگرفتگی از دیگر خواص ویتامین‌ای برای زنان است.

همچنین مصرف این ویتامین در زنان باعث کاهش انقباضات و درد‌های عادت ماهانه می‌شود.

با این حال پزشکان تاکید دارند: اگرچه این ویتامین برای زنان نتایج مثبت زیادی به همراه دارد، اما بهتر است زیر نظر پزشک متخصص مصرف شود چراکه استفاده بیش از اندازه آن می‌تواند عوارض جانبی متعددی نظیر مشکلات پوستی یا گوارشی در پی داشته باشد.

متخصصان تغذیه همچنین تاکید دارند: بر خلاف آنچه تاکنون تصور می‌شد برای جذب ویتامین‌ای نیازی به مصرف هم‌زمان چربی نیست. نتایج آزمایش‌ها نشان می‌دهد ویتامین‌ای حتی در مواردی که شرکت‌کنندگان تا ۱۲ ساعت بعد، چربی مصرف کرده‌اند نیز جذب بدن آن‌ها شده و سودمند بوده است.

بنابر گزارش سایت «مای فود دیتا»، برخی مواد غذایی حاوی بالاترین مقادیر ویتامین‌ای شامل تخمه آفتابگردان، بادام‌ها، آووکادو، اسفناج، کیوی، کلم بروکلی، ماهی قزل آلا، روغن زیتون و میگو هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۵درصدی صادرات مکمل های دارویی و فراورده های طبیعی
  • مصرف این ویتامین سبب کاهش وزن می‌شود
  • فواید یک ویتامین برای زنان
  • هشدار درباره مصرف محصولات عرضه شده در فضای مجازی
  • تسریع صدور مجوزها در سازمان غذا و دارو
  • مجوز حدود ۱۲ هزار مکمل در کشور برای مصرف
  • مانع‌زدایی از شرکت‌های تولید و توزیع‌کننده واکسن، دارو و مکمل‌ها در راستای تحقق شعار سال
  • صادرات ۱۳ میلیون دلاری مکمل و دارو‌های گیاهی
  • ضرورت تدوین شاخص‌های حکمرانی در حوزه دارو و مکمل
  • تولید ۲۵۰ میلیون مکمل/ صادرات ۱۳ میلیون دلاری داروهای سنتی