Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، در پی انتشار کتاب «بایسته های پارلمان تک مجلسی و دو مجلسی» حسن گروسی معاون پارلمانی صدا و سیما در خصوص این کتاب نوشت: پارلمان مرکز تصمیم‌گیری در هر نظام مردم‌سالار و موثر بر همه ارکان یک جامعه سیاسی است که شکل و ساختار آن نیز می‌تواند بر این مناسبات تاثیرگذار باشد. دومجلسی یا تک‌مجلسی بودن نظام تقنینی اثری مستقیم بر روند قانون‌گذاری، سازوکار نظارت و توازن قوا، کارآمدی کلیت نظام حقوقی، برقراری عدالت و میزان مشارکت شهروندان در امر قانون‌گذاری، حفظ منافع عمومی و پاسداری از حقوق اقلیت‌ها دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمی‌توان تجویزی کلی در این زمینه داشت که نظام تک‌مجلسی بهتر است یا دومجلسی؟ هرچند نظام‌های دومجلسی به لحاظ تاریخی معمولاً در جوامع طبقاتی شکل گرفته است، اما امروزه به دلایل گوناگون پارلمان تک‌مجلسی نیز با اقبال عمومی مواجه شده است و تعداد قابل ملاحظه‌ای از نظام‌های دومجلسی به تک‌مجلسی تغییر یافته‌اند.

به‌حول و قوه الهی همزمان با میلاد با برکت پیامبر اکرم، حضرت محمد مصطفی(ص) و امام جعفر صادق (ع) کتاب «بایسته‌های پارلمان تک مجلسی و دو مجلسی» که بخشی از آن برآمده از رساله دکترای اینجانب با عنوان «امکان سنجی ایجاد نظام دو مجلسی با تاکید بر ظرفیت‌های حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران» می‌باشد، منتشر گردید.

اثر حاضر به مطالعه سنجه‌ها و معیارهای پارلمان تک‌مجلسی و دومجلسی، مزایا و معایب هر یک پرداخته و در انتها مدلی مطلوب برای قوه مقننه جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد شده است.

یافته‌های نهایی این نوشتار با در نظر داشتن شاخص‌های تعیین‌کننده در دو بخش اصلاح نظام ساختاری تک‌مجلسی و امکان ایجاد مجلس دوم، در قالب دو الگوی نظام دو مجلسی متقارن و الگوی توازن محافظه‌گرایی و تحول‌خواهی ارائه گردیده و سعی می‌کند تا الگویی مناسب برای اصلاح ساختار نظام تقنینی کشور ارائه نماید.

نگارش این کتاب بر اساس نیازهای جدی کشور در حوزه قانون‌گذاری به‌ویژه با توجه به بندهای (۵)، (۳) و (۱۴) سیاست‌های نظام قانون‌گذاری تنظیم شده است و امیدواریم بتواند علاوه بر توسعه و تعمیق ادبیات حوزه قانونگذاری، در بازتنظیم ابتکارات تقنینی مرتبط با فرآیندهای ساختاری تقنینی موثر باشد و به عنوان منبعی جهت مراجعه پژوهشگران حقوق عمومی و مخصوصا علاقمندان به حوزه حقوق قانونگذاری مفید واقع گردد.

در این اثر سعی شده است تا علاوه بر استفاده از مطالعات میدانی و تجربیات عملی و واقعیت‌های بیرونی پارلمانی که برآمده از بیش از یک دهه حضور فعال در ساختارهای تقنینی می‌باشد، از مطالعات تطبیقی و تجربیات موفق پارلمانی کشورهای دیگر نیز بهره‌گیری شود.

کد خبر 5334948

منبع: مهر

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران مجلس قانون اساسی مجلس شورای اسلامی حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی افغانستان هیئت دولت آیت الله خامنه ای نیروی هوایی ارتش حسین امیرعبداللهیان روسیه ایران سیدابراهیم رئیسی محمد باقر قالیباف دولت سیزدهم نظام رتبه بندی معلمان لایحه رتبه بندی معلمان قانون گذاری دو مجلسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۹۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارلمان بلغارستان مجوز فعالیت شرکت های ریلی خارجی در این کشور را صادر کرد

تین نیوز

 

 

 پارلمان بلغارستان با تصویب قانونی جدید، فعالیت اپراتورهای ریلی خارجی در شبکه ریلی این کشور را قانونی و مجاز اعلام کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ریل نیوز، پارلمان بلغارستان که این قانون را در راستای مدرن سازی و به روزآوری زیرساخت و ناوگان ریلی این کشور تصویب کرده، معتقد است که از این پس، تمامی شرکت های خارجی علاقمند به فعالیت در هر دو بخش زیربنا و سیر و حرکت راه آهن این کشور، می تواننند درخواست های خود را به صورت الکترونیک برای راه آهن بلغارستان ارسال نمایند.

راه آهن بلغارستان که از مستهلک بودن ناوگان و زیرساخت های ریلی رنج می برد، امیدوار است با تصویب و اجرای این قانون بتواند سازگاری خود با مقررات حمل و نقل ریلی کمیسیون اروپا را بیشتر ساخته و فرصت های جدیدی برای اتصال به شبکه یکپارچه ریلی اروپا به دست آورد.

«ایوایلو چوربوف» از شرکت ریلی «ریوایول» که در جلسه استماع پارلمان بلغارستان حضور داشت، طی سخنانی تاکید کرد کرد که تصویب چنین قانونی می تواند بخش خصوصی را تا حد قابل توجهی در نوسازی ناوگان و توسعه زیرساخت های ریلی بلغارستان مشارکت دهد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • رسوایی‌های گسترده در پارلمان انگلیس
  • ترجمه کتاب «خدا و زمان» به کتابفروشی‌ها آمد
  • پارلمان بلغارستان مجوز فعالیت شرکت های ریلی خارجی در این کشور را صادر کرد
  • مالیات بر عایدیِ سرمایه در انتظار مجلسی‌ها
  • «نشان سبز» درباره زندگی پیامبر اکرم (ص) منتشر شد
  • «رئالیست‌ها» وارد بازار نشر شدند
  • کتاب آینه‌ دلیل من در کرمانشاه منتشر شد
  • قصد رئیس جمهور گرجستان برای وتوی قانون عوامل خارجی
  • (ویدئو) نطق جنجالی نماینده پارلمان بریتانیا در انتقاد از سیاست دوگانه انگلیس
  • فراخوان جایزه مهرگان علم (علم برای همه) دوره‌های هجدهم و نوزدهم منتشر شد