Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که معترضان به نتایج انتخابات عراق همچنان از نقش مخرب طرف‌هایی چون امارات، رژیم صهیونیستی و آمریکا در این روند می‌گویند، مقتدا صدر درباره آنچه «دخالت کشورهای همسایه» خوانده است، هشدار داد.

به گزارش مشرق، مقتدا صدر که جریانش بیشترین کرسی حزبی (۷۳ کرسی) را در پارلمان از مجموع ۳۲۹ کرسی به دست آورده است در توییتی از دو سطح کشورهای همسایه عراق نوشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدر در این توییت تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد روابط خود را با کشورهای همجواری که در امور داخلی عراق دخالت نمی کنند مستحکم کنیم و برای ایجاد طرح های مشترک امنیتی، اقتصادی، فرهنگی، بهداشتی، تربیتی و صنعتی در همه سطوح همکاری کنیم.

وی افزود: درباره کشورهای همسایه ای که دخالت آشکاری در امور عراق دارند با آنها گفت و گویی در سطح عالی برای ممانعت از دخالت‌ها خواهیم داشت؛ اگر قبول کردند از آن استقبال خواهیم کرد و در غیر این صورت به راه های دیپلماتیک و متعارف بین المللی برای ممانعت از این امر متوسل خواهیم شد.

وی هشدار داد که (دولت آ ینده عراق) درباره کشورهایی که در امور عراق دخالت کنند اقدام به کاهش تعاملات اقتصای و دیپلماتیک و نیز اقدامات قاطع معمول بین المللی و منطقه ای خواهد کرد.

معترضان به نتایج انتخابات پارلمانی عراق نیز از زاویه وجود دخالت های خارجی با مقتدا صدر هم نظر هستند اما انگشت اتهام آنها نه به سوی کشورهای همسایه عراق بلکه به طرف کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای است و می گویند اسنادی دارند که نشان دهنده دخالت کشورهایی چون امارات و آمریکا با دخالت فراتر از اختیارات جنین پلاسخارت نماینده ویژه سازمان ملل در نتایج انتخابات هستند.

مقتدا صدر روز گذشته نیز در توییتی نوشت: تایید شورای امنیت بر نتایج انتخابات عراق از یک سو تصویر زیبایی از دموکراسی عراق را منعکس می کند و از سویی دیگر این امید را می‌دهد که مدعیان تقلب به آن فرایند دموکراتیک اعتراف کنند.

وی از معترضان به نتایج انتخابات پارلمانی عراق خواسته است از «کشاندن کشور به آشوب و تزلزل در ثبات داخلی به دلیل قانع نشدن آنها از نتایج انتخابات» دست بکشند و این موضوع را «امری زشت» خواند که «عرصه سیاسی و اوضاع امنیتی را پیچیده می کند و تصویری منفی از آنها (معترضان) ارائه خواهد داد.»

این فعال سیاسی عراقی افزود: نباید به کمیسیون مستقل انتخابات فشار آورد یا در کار دستگاه قضایی و دادگاه فدرال دخالت کرد بلکه باید فضای آرامی را برای اتمام کار کمیسیون انتخابات درباره شکایت ها فراهم کرد.

صدر ادامه داد: همگان بدانند که باور نتایج الکترونیکی به سود همه عراق و امنیت و ثباتی است که ملت عراق شایسته آن است.

با اینکه معترضان به نتایج انتخابات، در موضوع «عدم دخالت خارجی» با مقتدا صدر وجه مشترک دارند اما این تایید نتایج الکترونیکی آرای انتخابات پارلمانی عراق دقیقا همان نقطه اختلافی است که معترضان به نتایج، آن را مساله دار می دانند و بر ضرورت بازشماری دستی آرا به علت عدم تطابق آرای دستی (پرینت های در دست رای دهندگان) با آرای الکترونیکی تاکید دارند.

بسیاری از جریان های سیاسی و افکار عمومی مردم عراق معتقدند که نتایج انتخابات ۲۰۲۱ به طور هدفمند دستکاری شده و عوامل خارجی را متهم به دست داشتن در این اقدام می کنند.

آمریکا، امارات، رژیم صهیونیستی و نماینده دبیرکل سازمان ملل درعراق مهمترین طرف های متهم به دستکاری نتایج انتخابات اخیر عراق هستند و گفته می شود که برخی طرف های داخلی با آنها همکاری کرده اند.

«محمود الهاشمی» تحلیلگر سیاسی عراقی به شبکه تلویزیونی العهد نیوز گفت: انتخابات اخیر از سوی همه جریان های سیاسی مورد نکوهش قرار گرفت و «جنین پلاسخارت» نماینده ویژه سازمان ملل در عراق در چیزی دخالت کرد که به او ربطی نداشت.

نمایندگان جنبش الفتح عراق هم گفتند پلاسخارت در روزهای شمارش آرا و بروز اختلافات، با بازشماری دستی آرا مخالفت کرد و نمایندگان برخی جریان های سیاسی مشارکت کننده در انتخابات را به مدت یک ساعت از مرکز اخراج کرد و به حوزه های بازشماری آرای الکترونیکی راه نداد.

«حسین الکنانی» دیگر تحلیلگر سیاسی عراقی با اشاره به اینکه «خانم پلاسخارت قول ارتقای شغلی دریافت کرده است» او را «ابزار دست آمریکا و پوششی برای دخالت در امور داخلی عراق» دانست.

وی افزود: آمریکا بر سازمان ملل مسلط است و این بر کسی پوشیده نیست؛ به پلاسخارت وعده هایی درباره مناصب بالایی در ناتو و نظیر آن در صورت تقلب در انتخابات عراق داده شده است بی آنکه او صلاحیت این کار را در کسوت نماینده سازمان ملل داشته باشد.

«احمد الکنانی» عضو کمیته حقوق بشر در پارلمان عراق هم می گوید: دولت عراق باید درباره دخالت جنین پلاسخارت در انتخابات عراق و اقدامات جانبدارانه او در این فرآیند تحقیق کند زیرا فرض بر این است که سازمان ملل باید بی‌طرف باشد.

وی اظهار کرد: دخالت پلاسخارت در اصرار بر شمارش الکترونیکی و ممانعت از شمارش دستی آرا باید از سوی دولت عراق بررسی شود و کمیسیون عالی انتخابات در این باره توضیح دهد که چه کسی به او اجازه و اختیارات دخالت در موضوع را داده است.

همچنین «زینب الموسوی» کاندیدای ائتلاف الفتح در انتخابات از دست داشتن امارات و انگلیس در «توطئه تغییر نتایج انتخابات» گفت و اضافه کرد: مدارکی هست که دست داشتن امارات را در تغییر نتایج اثبات می کند. امارات و انگلیس رای های الفتح را دزدیدند و به طرف‌های نزدیک به آمریکا دادند.

«جواد العبودی» معاون دبیرکل جنبش «الدعوه الاسلامیه» عراق جناح شهید «عزالدین سلیم» هم در این باره گفت: دستانی پشت پرده در انتخابات پارلمانی ۲۰۲۱ میلادی عراق، به شکلی آشکار جنبش مقاومت اسلامی و بسیج مردمی را مورد هدف قرار داده است و باید نتایج رای گیری های انجام شده برای جلوگیری از تقلب بازشماری شوند.

حزب اسلامی عراق نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که حایز ۹ کرسی در انتخابات پارلمانی شده است اما فشارهای بین‌المللی و دخالت یکی از کشورهای منطقه موجب محرومیت آنان از حق خود شد.

حزب اسلامی عراق در این بیانیه افزود، نتایج انتخابات را رد می‌کند و بر ضرورت بازشماری دستی آرا برای تصحیح آن اصرار دارد.

این بیانیه تاکید می‌کند «ما با استناد به نوار (پرینت) کمیسیون انتخابات دلیل قاطع  داریم که ثابت می کند ۹ کرسی را در انتخابات پارلمانی به دست آورده‌ایم.»

همچنین سید صدرالدین القبانجی امام جمعه نجف اشرف با طرح این سوال که چرا شمارش آرای صندوق های رای عراق در امارات انجام شده است از طرف های سیاسی خواست تا پیش از شمارش دستی آرا به رایزنی و گفت و گو بپردازند.

«عبدالامیر التعیبان» عضو برجسته ائتلاف «الفتح» و نماینده سابق پارلمان در توئیتی نوشت که نباید اجازه داد، امارات، نتایج انتخابات عراق را دستکاری کند.

وی گفته است که از «کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق می خواهد به شمارش دستی آرا روی بیاورد تا عدالت در نتایج انتخابات، رعایت و جلوی امارات متحده عربی برای دستکاری در آرا گرفته شود.»

براساس گزارش ها، به دلیل وجود سرورهای دستگاه های رایانه ای شمارش آرا در امارات و همچنین تملک این شیخ نشین بر ماهواره ای که نتایج انتخابات را از صندوق های رای به مرکز ملی شمارش آرا در کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق انتقال می داد، شخصیت ها و صاحب نظران مختلف در عراق، ابوظبی را به دستکاری نتایج انتخابات دهم اکتبر (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) متهم کرده‌اند.

برخی شنیده‌ها حاکی است که سرورها در عراق مستقر و فقط ماهواره انتقال دهنده اطلاعات در اختیار امارات است.

در عین حال «حسین الهنداوی» مشاور نخست وزیر در امور انتخابات قبل از برگزاری انتخابات عراق گفته بود که به دلیل اینکه دفتر منطقه‌ای شرکت کره‌ای «میرو» سازنده دستگاه های شمارش الکترونیکی آرا در امارات است، سرورها را نیز در آن کشور نصب کرده است.

وی احتمال دستکاری نتایج انتخابات را در خارج از عراق بعید دانسته و گفته بود: فیبرهای نوری که نتایج را انتقال می‌دهند، در برابر نفوذ و دستکاری مصون شده‌اند.

با وجود همه اینها، ناظران عراقی با اشاره به وقوع موارد مشابه دستکاری نتایج انتخابات در کشورهای دیگر از جمله انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا که منجر به پیروزی «دونالد ترامپ» شد، احتمال دستکاری نتایج انتخابات عراق را توسط امارات دور از ذهن نمی دانند.

احمد عبد الساده نویسنده و روزنامه نگار عراقی در توییتی به راهکاری برای  عبور از وضعیت کنونی و مسائل مربوط به نتایج انتخابات اشاره کرده است.

در این توییت آمده است: راه حل بحران نتایج انتخابات این است که آرا با حضور نمایندگان گروه های سیاسی به صورت دستی شمارش شود. چرا که امارات متحده عربی با دستکاری در سرورهای متصل به سیستم های رای گیری، نتایج را به نفع گروه های سیاسی تغییر داده است که پروژه  انحلال الحشد الشعبی را دنبال می کنند.

«ابوعلی العسکری»، مسئول امنیتی گردان‌های حزب‌الله عراق امروز یکشنبه، انتخابات اخیر را توطئه‌ای بین‌المللی با مشارک طرف‌های داخلی خواند و خواستار گسترش اعتراضات مخالفان نتایج انتخابات به همه مناطق و شهرهای عراق شد.

العسکری در توئیتی نوشت: بار دیگر تکرار می کنیم انتخابات پارلمانی اخیر بزرگ‌ترین عملیات تقلب و فریب در حق مردم عراق در تاریخ معاصر کشور بوده است و این موضوع با ادله و مستندات اثبات خواهد شد.

منبع: ایرنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان ایالات متحده آمریکا پارلمان پارلمان عراق کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق مقاومت اسلامی مقتدا صدر معترضان به نتایج انتخابات دستکاری نتایج انتخابات نتایج انتخابات عراق انتخابات پارلمانی کشورهای همسایه بین المللی سازمان ملل مقتدا صدر شمارش آرا دستی آرا منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۹۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۹۵ هزار مشترک تازه گاز تهرانی جذب شد

مدیرعامل شرکت گاز استان تهران از جذب حدود ۹۵ هزار مشترک تازه گاز در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی گاز ایران، سیدمحمد هدایی‌پور در این باره گفت: پارسال حدود ۹۵ هزار اشتراک تازه در نقاط شهری و روستایی استان تهران جذب شد.

وی تصریح کرد: از این تعداد ۸۷ هزار اشتراک شهری و بیش از ۸ هزار اشتراک روستایی است.

مدیرعامل شرکت گاز استان تهران با بیان اینکه اکنون در این استان گازرسانی به ۴۹ شهر با موفقیت تکمیل شده و در حال بهره‌برداری است، افزود: همچنین ۶ نیروگاه، ۱۸۴۷۳ واحد صنعتی جزء و عمده و ۵۳۱ روستا  از گاز استفاده می‌کنند و پروژه گازرسانی در ۶ روستا نیز در حال اجراست.

به گفته هدایی‌پور ضریب پوشش گازرسانی شهری در استان تهران ۱۰۰ درصد و روستایی ۹۹.۵ درصد است.

وی ادامه داد: متقاضیان می‌توانند با مراجعه به تارنمای شرکت گاز استان تهران به آدرس  www.tehrangasco.ir از نحوه مراحل اشتراک‌پذیری تا نصب کنتور، همچنین هزینه‌های لازم مطلع شوند.

مدیرعامل شرکت گاز استان تهران در پایان یادآور شد: با همکاری نیروهای متعهد و پرتلاش این شرکت امیدواریم بتوانیم به بهترین شکل ممکن خدمات‌رسانی به هم‌استانی‌ها را انجام دهیم و سطح رضایتمندی مشترکان گاز طبیعی را بالا ببریم.

دیگر خبرها

  • آتش معترضان اسرائیلی مقابل خانه نتانیاهو + فیلم
  • امضای یادداشت تفاهم راه توسعه میان ترکیه، عراق، قطر و امارات
  • امضای یادداشت تفاهم چهارجانبه بین عراق، ترکیه، قطر و امارات
  • حدود ۹۵ هزار مشترک تازه گاز تهرانی جذب شد
  • ۳۵ قلم کالا از مازندران به عراق صادر شد
  • آسوشییتدپرس: ایران و اسرائیل از آستانه یک جنگ تمام عیار بازگشتند/ سیاست خارجی، پاشنه آشیل جو بایدن در سال انتخابات شد
  • اژه ای: پیگیری نمایندگان، دخالت نیست/ نمایندگان از مراکز قضایی بازدید کنند و اگر اشکالی بود، به من یا پشت تریبون بگویند/ نکات، اظهارات و واگویه‌های ۲۳ تن از نمایندگان مجلس با رئیس قوه قضا
  • هرتزوگ: آمریکا در سیاست داخلی ما دخالت نکند
  • دلجویی کاپیتان استقلال از نیروی انتظامی و کمیته انضباطی
  • اختلاف نظر‌ها بین سیاسیون و فرماندهان نظامی در اسرائیل شدت گرفته است