Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر گروه مطالعات قرآنی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی بر نقش اثر گذار کتاب «المعجم فی فقه لغة القرآن و سربلاغته» در اتحاد علمی و عملی میان مسلمین جهان اسلام اشاره کرد.

به گزارش قدس آنلاین، حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن مؤمن زاده، مدیر گروه مطالعات قرآنی بنیاد پژوهشهای اسلامی، همزمان با هفته وحدت، در گفتگو با خبرنگار آستان ‌نیوز، با اشاره به نقش کتاب «المعجم فی فقه لغة القرآن و سربلاغته» در ایجاد اتحاد و انسجام میان مسلمانان گفت: مبنای اصلی وحدت، انتشار درست و صحیح معارف قرآنی است؛ بنابراین برای وحدت در درک و نظر عمومی ابتدا باید در عرصه‌های علمی-قرآنی به برداشت یکسان دست پیدا کنیم از همین رو این اثر فاخر به صورت همه جانبه کلمات را مورد بررسی قرار داده است تا نسبت به کلمات برداشت یکسان صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این کتاب مورد توجه مراجع تقلید و همچنین محققان علوم قرآنی و اسلامی در سطح ملی و بین‌المللی قرار گرفته است، گفت: این اثر به لحاظ تفسیری جامع آراء مذاهب جهان اسلام است و تمامی آراء شافعی، مالکی، حنبلی، حنفی و امامی را در بردارد و بدون هیچ تصرفی همه آنها را ارائه می‌کند.

المعجم دایره المعارف قرآنی

حجت الاسلام مومن‌زاده افزود: در واقع این کتاب دائرة‌ المعارفی‌ قرآنی با موضوعاتی همچون، غریب القرآن، متشابه القرآن، وجوه و نظائر، اختلاف قرائات، اعراب، معانی القرآن، فقه اللغه، علوم و معارف و اعجاز ادبی است که مدخل‌ها بر اساس‌ ماده‌ اصلی‌ کلمات‌ تنظیم‌ شده‌ و هر مدخل‌ از جنبه‌های‌ مختلف‌ علوم‌ قرآنی‌ مورد بررسی‌ قرار گرفته‌ است. آغاز هر مدخل، بررسی لغوی‌ مبتنی بر دانش‌ ریشه‌شناسی‌ لغوی است.

وی خاطر نشان کرد: می‌توان کتاب «المعجم» را در چهار رده‌بندی مفردات، اعلام قرآن، اعجاز و تفسیر موضوعی تقسیم بندی کرد؛ آشنایی با میراث لغوی قرآن کریم، کارآمدی مهم دیگر این کتاب است به طوری که مخاطبان را با مهمترین منابع، از آثار کهن تا جدیدترین کتاب های حوزه لغت قرآن آشنا می‌کند. همچنین نظریه‌شناسی و آشنایی با آراء لغت پژوهان در ۱۴ قرن گذشته و نیز مقایسه تفاوت دیدگاه‌های آن‌ها از جمله ویژگی‌های این کتاب است.

این پژوهشگر تصریح کرد: از دیگر خصوصیات مهم این کتاب، بحثهای تحلیلی و اجتهادی تفسیری آن به عنوان «الاستعمال القرآنی» است که به سیاق آیات در فهم معنای کلمات قرآن، تفسیر قرآن به قرآن، ریشه لغوی کلمه و تکرار کلمه در آیات قرآن توجه شده است.

المعجم از قاهره تا حیدآباد هند

وی با تأکید بر اینکه کتاب «المعجم فی فقه لغة القرآن و سربلاغته» وحدت علمی، نظری و عملی بین مسلمانان ایجاد می‌کند، افزود: این اثر فاخر بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی تاکنون در چند کشور اسلامی از جمله هندوستان، مصر  و... مورد توجه قرار گرفته و در نمایشگاه‌های قرآن رونمایی شده است.

مدیر گروه قرآن بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در ادامه با تأکید بر ویژگی تقریبی بودن این اثر افزود: آراء‌ افزون بر ۲۲۰ تن از دانشمندان صاحب‌نظر اعم از ادیب و مفسر مورد توجه قرار گرفته و بیش از ۳۰۰ منبع و مأخذ برای تحریر آن مطالعه و فیش‌برداری شده که بیش از نیمی از آن‌ها، بازتاب دهنده آراء اندیشمندان اهل سنت است.

وی افزود: استادانی برجسته از دانشگاه الازهر مصر تا الزیتونه تونس و قرآن‌پژوهانی از مراکش تا عراق  این کتاب را به دیده اعجاب نگریسته‌اند. این کتاب تاکنون در جشنواره های مختلف کتاب، حائز افتخار شده است.

به گفته حجت‌الاسلام و المسلمین مومن زاده، متاسفانه ما برای تبلیغ و معرفی این کتاب، گام‌های چندانی برنداشته‌ایم و این توفیقات و تمجیدها نتیجه نفوذ تدریجی کتاب از گذر آشنایی و انتقال توسط افراد علاقه‌مند و برکت کتاب وحی بوده است.

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کتاب المعجم وحدت بنیاد پژوهشهای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۹۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهانی شدن تنها از طریق قرآن ممکن خواهد بود


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت ، نشست فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی، امروز با حضور نصرالله پژمانفر رییس فراکسیون قرآن، عترت و نماز، پیمان جبلی رییس سازمان صداوسیما، قمی رییس سازمان تبلیغات اسلامی و جمعی از نمایندگان این فراکسیون در کمیسیون تلفیق برگزار شد.

نصرالله پژمانفر رییس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی با قدردانی از عوامل و دست‌اندرکاران برنامه‌های قرآنی ساخته شده در رسانه ملی، گفت: از تمام افرادی که زحمت کشیدند و در ماه مبارک رمضان اقدام به ساخت برنامه‌های متنوع قرآنی در شبکه‌های مختلف داشتند کمال قدردانی را داریم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه نهادها و سازمان‌های مختلف هستند که انس با قرآن را در کشور ترویج داده‌اند، افزود: فراکسیون قرآن و عترت وظیفه خود می‌داند که از تمام کسانی که به هر روش در قرآنی شدن جامعه تلاش داشتند قدردانی داشته باشد.

رییس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تمسک به قرآن تنها راه رهایی از بن بست‌های بشریت است، یادآور شد: امروز برای رهایی از بن بست‌ها باید به قرآن و اهل بیت معصومین تمسک بجوییم؛ اگر موضوع جهانی شدن در دنیا مطرح می‌شود این جهانی شدن تنها از طریق قرآن کتاب آسمانی ممکن خواهد بود.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان امام رضا(ع) در مورد رساندن مفاهیم قرآنی، اظهار داشت: اگر معارف قرآنی را به مردم برسانید بی تردید اکثریت از آنها تبعیت خواهند کرد، امروز در گوشه گوشه دنیا به نوعی فاصله قرآنی در امور مشاهد می‌کنیم؛ ما نتوانستم حقیقت معارف قرآنی را به دنیا برسانیم.تجربیات مختلف نشان داده اگر با مخاطبان خود به اشکال مختلف ارتباط قرآنی را برقرار کنیم، می‌تواند تاثیر جامعی داشته باشد به فرض مثال برنامه‌های متنوع قرآنی که در رسانه ملی شاهد آنها بودیم.

پژمانفر با اشاره به صحبت‌های مقام معظم رهبری در خصوص انس و دوستی با قرآن؛ اظهار داشت: انس و دوستی با قران بی تردید اثرات مثبتی در زندگی مردم خواهد داشت، در مجلس شورای اسلامی به امور مختلف در حوزه اجرا و تصویب قوانین پرداخته شد با وجود این موضوعات تلاش شد تا رسیدگی به موضوعات قرآنی در اهم مباحث نمایندگان قرار بگیرد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی در طول سه سال فعالیت خود تلاش کرد برای توسعه فعالیت قرآنی از ظرفیت مجلس حداکثر استفاده را داشته باشد؛ گفت: نمایندگان در کنار پیش بینی اعتبارات و قانون نویسی سعی کردند از کسانی که در فعالیت‌های قرآنی دستی توانا دارند حمایت و قدردانی کنند. امیدواریم در آینده نزدیک شاهد تحقق تمام آرمان‌های قرآنی در کشور باشیم.

پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما هم در نشست فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی با قدردانی و تشکر از اعضای فراکسیون و تبریک به مناسبت عملیات وعده صادق گفت: در ابتدا از حمایت‌های بی‌دریغ مجلس شورای اسلامی و نمایندگان محترم، و اعضای فراکسیون که حمایت مثال زدنی از تولید محتوای فاخر در رسانه ملی، برنامه هفتم و در لایحه بودجه سال جاری داشتند، تشکر می‌کنم.

رئیس رسانه ملی در ادامه تاکید کرد: موفقیت برای تولید محتوا در رسانه ملی با حمایت مجلس شورای اسلامی و نمایندگان صورت گرفته است، همچنین از آقای قمی که به عنوان همراه و مبدع بسیاری از خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها به رسانه ملی کمک کردند، صمیمانه تشکر می‌کنم.

جبلی با تاکید بر اینکه پرچم تحول در رسانه ملی مبتنی بر شعار هویت و عدالت است، اظهار داشت: وظیفه ذاتی ،دینی و اخلاقی ما این است تا با همه توفیقاتی که در مسیر پرافتخار انقلاب اسلامی نصیب ملت بزرگ ایران شده شکرگزاری این نعمات را به جای بیاوریم، پرچم تحول در رسانه ملی مبتنی بر شعار هویت و عدالت است، تجربه سال‌های گذشته نشان داده که هرچه رنگ و بوی هویتی برنامه رسانه ملی را بیشتر کنیم با استقبال مخاطبان مواجه می‌شویم.

وی در ادامه اظهار داشت افتخار ما این است که صدا و سیما با برنامه‌های جذاب قرآنی و معارف اسلامی شناخته می‌شود که برکت در رسانه ملی در همین رویکرد و اخلاص فعالیت عزیزان ما طی برنامه سازی‌های مختلف در صدا و سیمای استان‌ها و همه بخش‌ها به مصداق «فستبقوا الخیرات» است.

جبلی در این نشست با تاکید بر اینکه امروز در سازمان صدا و سیما مسابقه وجود دارد، گفت: تهیه کنندگان در سازمان با مدیران مختلف در شبکه‌ها و حوزه‌های مختلف برای ساختن برنامه‌هایی با خلاقیت، مهارت و جذابیت بیشتر با یکدیگر رقابت دارند که مایه افتخار ما است، امیدوارم خداوند به همه ما توفیق بدهد تا در شأن و تراز ملت بزرگ ایران، انقلاب بزرگ اسلامی و میراث ارزشمند قرآن و عترت که ملت ما میراث دار آن است در خدمت مردم عزیز کشورمان باشیم.

محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی هم در نشست فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی، ضمن قدردانی از بسیاری از دست‌اندرکاران محافل قرآنی اعم از شورای توسعه قرآنی، آموزش و پرورش، بسیج، شهرداری، کانون‌های فرهنگی و مذهبی و رادیو و تلویزیون، گفت: جدی گرفتن موضوعات قرآنی از مباحث قابل توجه است که این مسئله در بسیاری از استان‌ها و روستاها مثال زدنی بود.

دیگر خبرها

  • دشمنان وحدت و تقریب امت اسلامی را هدف گرفته اند
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ لزوم وحدت و تقریب بین همه ادیان و مذاهب
  • ۲۰ هزار حافظ قرآن در خراسان رضوی
  • ۲۲۴۱ دانش آموز قشمی به طرح مسطورا پیوستند
  • بیست‌وچهارمین دوره حفظ تخصصی مؤسسه جامعه القرآن‌ برگزار می‌شود
  • تصویر ایران در جهان اسلام درباره اهتمام به قرآن اصلاح شد
  • جهانی شدن تنها از طریق قرآن ممکن خواهد بود
  • بحث و گفتگو درباره کتاب «قرآن، هرمنوتیک و باطن در تشیع»
  • دوره سراسری «انسان مدیر؛ انسان سعادتمند» برگزار می‌شود
  • سفر رئیسی به پاکستان حامل پیام وحدت برای منطقه و جهان اسلام است