Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، براساس نتایج سرشماری ثبتی مبنایی عشایر کوچنده کشور در سال ۹۹، جمعیت عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد در دوره قشلاقی ۷ هزار و ۳۱۲ خانوار با جمعیت ۲۹ هزار و ۲۶۷ نفر و در دوره ییلاق ۹ هزار و ۲۷۲ خانوار با جمعیت ۳۷ هزار و ۱۲۶ نفر است یعنی عشایر ۱۲ درصد جمعیت کهگیلویه و بویراحمد را تشکیل می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عشایر کهگیلویه و بویراحمد بیش از یک‌ میلیون رأس دام سبک و سنگین دارند و  سالیانه ۸ هزار تن گوشت قرمز تولید می‌کنند.

علاوه بر این‌ها عشایر ۳۵ درصد صنایع‌دستی شامل ۱۰ هزار مترمربع انواع گبه، جاجیم، قالی، گلیم و فرش این استان را تولید می‌کند و عشایر قشر مولد در کهگیلویه و بویراحمد هستند.

اما این روزها حال عشایر این قشر مولد خوب نیست، خشکسالی و کاهش بارش‌ها و تنش آبی بر مشکلات این قشر صبور افزوده است. از مجموعه دو هزار حلقه چشمه و قنات مناطق عشایری ۸۰ درصد آن خشک شده و یا با کمبود آب مواجه شده است.

۹ مهر ماه بود که آیت‌الله رئیسی رئیس جمهور با حضور در جمع عشایر پای درد دل‌ها و مشکلات عشایر منطقه گرگو نشست و دستور داد که به مشکلات عشایر رسیدگی شود اما خبر می‌رسد که تاکنون هیچ گونه رسیدگی به عشایر نشده و مشکلات آنها همچنان به قوت خود باقی است.

عشایر در حال حاضر به دلیل شیوع فصل سرما از سردسیر کوچ کرده و  در منطقه قشلاقی گچساران به سر می‌برند، ۱۴ روز از اسکان آنها در منطقه گرمسیری می‌گذرد اما هیچ گونه رسیدگی به عشایر آن هم در قطب طلای سیاه شهر نفت‌خیز گچساران نشده است‌.

قشلاق بیشتر دامداران را به نابودی کشانده و آنها را دچار ضرر و زیان کرده همه خواسته عشایر توجه به آب شرب آنها و یک انشعاب آب با مشارکت نفت و گاز گچساران و اداره‌کل امور عشایری است.

عشایر امیدوار هستند این خواسته به حق آنها اجابت شود و استاندار انقلابی با ورود به این موضوع هر چه سریعتر به مشکلات آنها رسیدگی کند.

انتهای پیام/۸۲۰۲۴

منبع: فارس

کلیدواژه: عشایر درد رئیس جمهور یاسوج کهگیلویه و بویراحمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۳۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار زرد هواشناسی برای کهگیلویه و بویراحمد

  رییس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: این هشدار برای شهرستان‌های گرمسیری و سردسیری استان صادر شده است.   ولی بهره‌مند افزود: با توجه به بررسی نقشه‌های پیش یابی هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد بر اثر فعالیت این سامانه رگبار باران، تگرگ و گاهی تندباد لحظه‌ای پیش بینی شده است.   وی بیان کرد:آبگرفتگی معابر، کاهش دید، امکان سقوط سنگ از ارتفاعات و احتمال خسارت به نهال‌ها و درختان آسیب پذیر از ویژگی‌های این سامانه است.   بهره‌مند تصریح کرد: احتیاط در تردد بین شهری، خودداری از فعالیت‌های کوهنوردی، پناه گرفتن کشاورزان و دامپروران در مکان‌های امن هنگام بروز رعد و برق و خودداری از چرای دام در مناطق مرتفع از نکاتی است که شهروندان کهگیلویه و بویراحمدی باید در زمان فعالیت این سامانه رعایت کنند.   هشدار زرد برای شرایط جوی، هنگامی صادر می‌شود که اثرات منفی ضعیفی از جمله اختلال در سفر‌ها در برخی نقاط ایجاد شود. در این سطح از هشدار، بیشتر افراد ممکن است بتوانند   به کار‌های روزمره خود ادامه دهند، اما برخی دیگر بسته به مکان و یا نوع فعالیت آنها بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند؛ بنابراین توجه به محتوی هشدار و ارزیابی اینکه آیا فعالیت افرادمی‌تواند تحت تأثیر این هشدار قرار گیرد مهم است. مسئولان باید از وجود پدیده جوی آگاه بوده و تدابیر لازم را در صورت نیاز اتخاذ کنند.   رییس مرکز پیش‌بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت:میانگین بارندگی‌های سال آبی جاری در استان به ۵۶۰ میلیمتر رسیده که بررسی آمار‌ها نشان می‌دهد ۹۸.۱درصد از بارندگی‌ها نسبت به دوره بلند مدت در استان محقق شده است.   بهره‌مند افزود: میانگین بارش‌های بلند مدت کهگیلویه و بویراحمد ۵۸۳ میلیمتر است.   یک سال آبی در ایران از اول مهر شروع می‌شود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه می‌یابد.   وی با اشاره به اینکه میانگین بلندمدت بارندگی‌های استان تا به این وقت از سال (فروردین ماه) ۵۴۹ میلیمتر است، تاکید کرد: میزان بارندگی‌های امسال بیشتر از میانگین بلند مدت برآورد می‌شود.   رییس مرکز پیش‌بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد با یادآوری اینکه سال آبی گذشته تا به این وقت از سال (فروردین) به طور میانگین ۶۸۱ میلی متر باران در ایستگاه‌های هواشناسی استان ثبت شده بود، تصریح کرد: میانگین بارندگی‌های امسال نسبت به مدت مشابه ۱۳۰ میلیمتر کاهش یافته است.   بهره‌مند عنوان کرد: ایستگاه‌های لنده و یاسوج با ثبت ۷۳۷ و ۶۴۴میلی متر باران در سال آبی جاری رکوردار بارندگی‌های امسال هستند.   وی تصریح کرد: از ابتدای مهرماه سال ۱۴۰۲ تاکنون همچنین در سی سخت ۵۶۰، دوگنبدان ۴۷۰، مارگون ۵۷۳، دهدشت ۵۴۲ و لیکک ۴۰۹ و امامزاده جعفر ۴۹۰میلی متر باران گزارش شده است.   رییس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: میزان بارش بلند مدت سالانه در ایستگاه یاسوج ۷۹۶، سی سخت ۶۹۶.۷، دوگنبدان ۴۳۷.۴، دهدشت ۵۰۳، لیکک ۴۰۶.۷، مارگون ۶۲۶ و منطقه امامزاده جعفر ۴۴۱ میلی متر است.

دیگر خبرها

  • مروری بر معضل اجتماعی خودکشی در کهگیلویه و بویراحمد
  • شهردار سی‌سخت معرفی شد
  • شهردار جدید شهر سی سخت معرفی شد
  • ۲ قلوزایی یک بز در ارتفاعات منطقه حفاظت شده خاییز
  • ناگفته‌های کهگیلویه و بویراحمد در گفتن نگین
  • فاز توسعه کارخانه سیمان دشتروم در اولویت تیم اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • آهنگ کند جذب بیمه‌ای در صندوق روستائیان کهگیلویه و بویراحمد
  • هشدار زرد هواشناسی برای کهگیلویه و بویراحمد
  • ثبت بیش از ۸۷۲ هزار تردد در جاده های کهگیلویه و بویراحمد طی تعطیلات عید فطر
  • جمع آوری بیش از ۱۶ میلیارد تومان زکات فطریه در کهگیلویه و بویراحمد