Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@15:07:13 GMT

چگونه با ورزش، مانع اضافه وزن شویم؟

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۴۲۶۳

چگونه با ورزش، مانع اضافه وزن شویم؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شروع یک برنامه تمرینی جدید زمانی که اضافه وزن دارید می‌تواند سخت باشد، به خصوص اگر برای مدتی فعال نباشید. در عین حال تمرکز بر فواید ورزش می‌تواند برای شما انگیزه شروع و ادامه راه را ایجاد کند، البته همیشه قبل از شروع هر برنامه ورزشی باید با متخصص علوم ورزشی و پزشک خود مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فواید ورزش منظم

وقتی از تناسب اندام خارج هستید، سخت است که نسبت به خودتان احساس خوبی داشته باشید. بدتر از آن، اضافه وزن است که شما را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری‌هایی همچون فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و دیابت نوع ۲ قرار می‌دهد.

با توجه به تحقیقات انجمن قلب آمریکا، حتی یک کاهش وزن اندک می‌تواند دستاورد‌های زیادی برای سلامتی داشته باشد و اگر اضافه وزن دارید، کاهش تنها ۲.۵ تا ۵ کیلوگرم ممکن است به کاهش فشار خون و کاهش فشار روی قلب شما کمک کند.

ورزش همچنین می‌تواند کلسترول شما را بهبود بخشد. فعالیت بدنی، کلسترول HDL (یا کلسترول خوب) را افزایش می‌دهد، در حالی که کلسترول LDL (یا کلسترول بد) را کاهش می‌دهد، همچنین شما به احتمال زیاد شب‌ها خوب می‌خوابید، که می‌تواند تمرکز و بهره وری شما را بهبود بخشد. از همه بهتر، ورزش منظم است که باعث می‌شود احساس بهتری داشته باشید و این مسئله افزایش اعتماد به نفس شما را به وجود می‌آورد.

ورزش، جزئی از برنامه منظم روزانه

بر اساس این مطلب که از سوی محمد مهرتاش، متخصص پزشکی ورزشی تهیه شده و در اختیار ما قرار گرفته، آمده است: شروع یک برنامه تمرینی به این معنا نیست که باید به باشگاه بروید یا برای یک مسابقه نیمه ماراتن تمرین کنید. ابتدا با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید از سلامت کافی برای شروع یک برنامه ورزشی برخوردار هستید. ساده‌ترین راه برای شروع ورزش، یافتن راه‌هایی برای انجام فعالیت بدنی در روز است.

از آسانسور بگذرید و از پله‌ها بالا بروید، دورتر از ورودی فروشگاه مواد غذایی پارک کنید، در محل کار روی یک توپ ورزشی بنشینید تا عضلات مرکزی و پشت خود را تقویت کنید، بعد از کار به پیاده روی کنید، هنگام تماشای تلویزیون از وزنه‌های دستی یا کش‌های مقاومتی استفاده کنید، برای کاهش وزن، فعالیت خود را افزایش دهید و در نهیت اگر پزشک به شما توصیه کرد که وزن کم کنید، وقت آن است که حرکت کنید و طولی نمی‌کشد که متوجه می‌شوید، مزایای ورزش منظم ارزش تلاش را دارد.

برای شروع ورزش، باید چند نکته ساده را دنبال کنید؛ ابتدا اینکه به آرامی شروع کنید، اگر مدتی است که فعال نبوده اید، برنامه ورزشی جدید خود را آسان کنید و به بدن خود فرصت دهید تا خود را با این فعالیت وفق دهد، کاری را انجام دهید که از آن لذت می‌برید، هنگام قدم زدن یا دوچرخه سواری در یک پارک محله از مناظر استفاده کنید و هنگام استفاده از تلفن همراه به پادکست دلخواه خود گوش دهید.

با یک دوست ورزش کنید چرا که ارتباط با دیگران می‌تواند انگیزه شما را برای ورزش بیشتر حفظ کند، هیدراته بمانید و قبل، حین و بعد از ورزش مقدار زیادی آب بنوشید.

هر از چند گاهی نیاز است که برنامه تمرینی خود را تغییر دهید. انواع فعالیت‌های بدنی به شما کمک می‌کند تا انگیزه خود را حفظ کرده و از کسالت جلوگیری کنید، از اپلیکیشن‌های تناسب اندام استفاده کنید و برنامه‌های سلامت و ردیاب‌های تناسب اندام می‌توانند به شما در تعیین اهداف کمک کنند و پیگیری پیشرفت شما می‌تواند انگیزه دهنده باشد.

چقدر ورزش نیاز دارید؟

وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده توصیه می‌کند که بیشتر بزرگسالان سالم باید حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش هوازی متوسط در هفته همراه با تمرینات قدرتی حداقل دو روز در هفته و تمرینات انعطاف پذیری و کششی داشته باشند. اگر اضافه وزن دارید، روی فعالیت‌هایی تمرکز کنید که کمترین فشار را به مفاصل شما وارد می‌کنند، مانند پیاده روی، شنا یا ورزش‌های آبی و اگر ایده ۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته دلهره آور به نظر می‌رسد، برنامه تمرینی خود را به قسمت‌های کوچکتر تقسیم کنید. هدف شما باید ۳۰ دقیقه ورزش در روز و پنج روز در هفته باشد، اما لازم نیست تمام ۳۰ دقیقه ورزش را همزمان انجام دهید و می‌توانید ۱۰ دقیقه ورزش و همچنان مزایای آن را حس کنید.

هنگامی که ورزش می‌کنید، اگر درد قفسه سینه، تنگی نفس، حالت تهوع، درد در گردن یا فک، یا درد ماهیچه یا مفاصل را تجربه کردید، ورزش را متوقف کنید و بعد از رسیدن به هدف، وسایل ورزشی جدید بخرید. یا بعد از کاهش ۲.۵ کیلوگرمی، به ماساژ بپردازید و فقط مطمئن شوید که پاداش‌های شما با اهداف شما در تضاد نیستند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ورزش لاغری برنامه تمرینی دقیقه ورزش اضافه وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۴۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پهلوانی به قامت «حیدر»

زورخانه‌ها را ذکرخانه می‌نامند و محل تربیت جسم و جان است و زمانی که گود زورخانه‌ای که میانه حسینیه برپا شود، قطعاً پسرانی از جنس ادب و مکتب پهلوانی حیدر تربیت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اولین تصویری که بعد از شنیدم اسم ورزش پهلوانی و باستانی در ذهن نقش می‌بندد گود زورخانه و ورزشکاران در حال چرخ زدن است. گروه سه نفره ما نیز پس از شنیدن و خواندن اسم ورزش پهلوانی در آدرس در پی یافتن زورخانه بودیم، اما در کنار حسینیه حضرت ابوالفضل (ع) هیچ نشانی از زورخانه نبود.

با شماره‌ای که برای هماهنگی برنامه داده بودند تماس گرفتم تا آدرس را دقیق‌تر بپرسم. پس از بوق سوم صدای سلام بفرمائید محکمی در گوشی پیچید. بعد از اینکه مکانی که در آن قرار داشتیم را شرح دادم، شخص پشت خط گفت: «درست اومدید بفرمائید تو حسینیه». عجیب و جذاب‌تر ین جواب بود آخر مگر می‌شود؟! حسینیه کجا و زورخانه و گودش کجا...

از پله‌ها بالا رفتیم، صدای یکی و دوتای کودکانه و گرم کردن مرشد جوان به گوش می‌رسید. با ورد به صحن حسینیه تعداد زیادی کودک و نوجوان با لباس‌های یکسان و شلوارک‌های باستانی در حال ورزش و تمرین نمایان شدند. چند ثانیه‌ای نگاهم به کودکانی که با ذوق و قدرت در حال تمرین بودند گره خورد که ناگهان متوجه دو پسر بچه حدوداً ۶-۷ ساله که صندلی را می‌کشیدند افتاد.

با چشم امتداد مسیرشان را طی کردم و به خانمی رسیدم که به نظر می‌رسید مادر یکی از آنان است که فرزندش را برای تمرین آورده است.

با چند قدم بلند و سریع خود را به وی رساندم همزمان کودکان صندلی به دست رسیدند و کودک قد بلندتر گفت: «مامان بفرما بشین». مادر با خنده و ذوق گفت: «راحتم مامان جان شما به ورزش و تمرین توجه کن» که کودک دیگر پا برهنه دوید در وسط حرفش و گفت: «تو مرام ما نیس مادرمون سرپا وایسه بفرمائید بشینید». مادر نشست و کودکان سریع به سمت من برگشتند پس از سلام پرسیدند اگر می‌مانم برایم صندلی بیاورند، اما گفتم برای کار آمده و نمی‌توانم بنشینم. پس از اصرار دو پسر بچه به بقیه پیوستند و ورزش را از سر گرفتند.

مادر بی مقدمه گفت: «می‌بینی چه قدر مردَن اصلاً برای همین احترام، ذکر و تربیت محمد مهدی را برای تمرین ورزش زورخانه‌ای میاورم و مشوقِش هستم». با لبخندی از سر ذوق ادامه داد: «البته اینکه ورزش زورخانه‌ای با صدای مرشد و ذکر برای خودم بسیار مهیج و جذاب است نیز بی تأثیر نیست».

در همین حین مادر دیگری فرزند به بغل وارد شد و به کنار ما آمد. بلافاصله یکی از آن دو پسرک رفت و با تمام تلاش صندلی که دو برابر قدش بود را آورد و رو به مادرش گفت: «بفرمائید بنشینید من خیالم راحت شود»، مادر سر پسرک را بوسید و گفت: «فدای حیدرم بشم که مرد شده». با این جمله متوجه شدم پسرک چشم رنگی و زرنگ نامش حیدر است.

مربی آمد و همه به صف شدند تا پس از رخصت شروع به اجرای برنامه کنند. برای گرفتن عکس‌های بهتر از مادران دور شده بودم که حیدر و محمد مهدی پس از کسب اجازه از مربی به سمت مادرانشان رفتند تا رخصت بگیرند و وارد گودی که با صفحات فومی در میانه حسینیه ساخته شده بود بروند.

مرشد شروع به خواندن کرد و همه به ترتیب سن و کسوت از بزرگ به کوچک وارد گود شدند و اجرا شروع شد. در حالی که محو در صدای ضرب و ذکر مرشد و اجرای باستانی کاران بودم نگاه سرشار از غرور مادرانه توجه‌ام را جلب کرد و مجدد به سمت دو مادر رفتم، اما این مرتبه با انبوهی از سوال.

رو به مادر حیدر پرسیدم چه شد که حیدر را به ورزش زورخانه‌ای آوردید؟ بی مکث و سریع گفت: «حیدر عاشق ورزش زورخانه‌ای و مرام پهلوانی است. اولین بار چند سال پیش به همراه پدرش برای گل‌ریزان خرید جهیزیه به زورخانه رفته بود. جو زورخانه و مرام پهلوانی جذبش کرد. حیدر حتی در زمان گل‌ریزان پول اندکی که در جیب داشت را کمک کرده بود و با غرور تعریف می‌کرد من هم کمک کردم دیگر بزرگ شده‌ام. از آن روز حتی ثانیه‌ای از صحبت و فکر در مورد ورزش پهلوانی خارج نشد و از پدرش قول گرفت تا حتماً برای ورزش بیاید. از هفته بعد به اتفاق پدر و برادر بزرگترش برای تمرین می‌آید. ذوق حیدر برای رسیدن به حسینیه و تمرین غیر قابل وصف است. حیدر از شب قبل لباس‌هایش را آماده می‌کند و صبح زودتر از همه بیدار می‌شود که مبادا حتی یک دقیقه دیر به تمرین زورخانه‌ای برسد.»

در زمان استراحت حیدر را صدا زدم تا باهم صحبت کنیم. حیدر هفت ساله در جواب اینکه چرا ورزش زورخانه‌ای را انتخاب کرده و به ورزش‌های دیگری نپرداخته گفت: «ورزش زورخانه‌ای ورزش ملی و مذهبی ماست و پدر بزرگ همه ورزش‌ها. فوتبال و بسکتبال مصدومیت‌های سختی دارد که آسیب زیادی به بدن وارد می‌کند. من عاشق ورزش زورخانه‌ای هستم و دوست دارم در آینده مثل آقا وهاب استادم بتوانم میل را بر روی چانه بگذارم و بچه‌ام را روی میل بنشانم. ورزش زورخانه‌ای، مرام پهلوانی و ایثار، فداکاری، احترام و خویش تن‌داری را آموزش می‌دهد. اصلاً همین مرام و معرفت پهلوانی قشنگ است. دوست دارم بزرگ که شدم پهلوان باشم و به همه کمک کند. باید از حالا تمرین کنم تا یاد بگیرم. یک قلک دارم که همیشه پول‌هایم را جمع می‌کنم تا در گل‌ریزان شرکت کنم. بزرگترین هدفم این است که خودم زورخانه بسازم. بعد از دیدن اجرای باستانی کاران در محضر رهبر دوست دارم به دیدار ایشان بروم و من هم اجرا داشته باشم اما می‌دانم که باید خیلی تمرین کنم تا بتوانم مقابل آقا رو سفید شوم.»

زمانی که حیدر در وصف ورزش زورخانه‌ای محکم، قاطع و با اراده و سنجیده سخن می‌گفت حس یک پهلوان بزرگ و جا افتاده را منتقل می‌کرد نه پسرکی کلاس اولی.

یکی از مادران از رد نگاهم متوجه می‌شود غرق در افکارم هستم، استکانی دم‌نوش به سمتم گرفت و گفت: «بفرمائید دم‌نوش آویشن است». استکان را می‌گیرم و تشکر می‌کنم.

مادر ادامه می‌دهد: «مرام و احترام را می‌بینی اصلاً دلیل اصلی آوردن محمد مهدی همین احترام و معرف در کنار ذکر و تعالیم تربیتی است. مگر یک مادر جز فرزند صالح و با ایمان چه می‌خواهد. زورخانه و پهلوان‌ها بهترین جا و الگو برای تربیت و رشد دینی و در کنار تربیت ذهن و بدن هستند. پسرم علاقه عجیبی به مداحی دارد و تنها ورزشی که هم در آن ذکر و توصیف ائمه است همین ورزش پهلوانی ست. امیدوارم تک‌تک این کودکان و نوجوانان سربازان امام زمان باشند.»

مادر حیدر می‌گوید: «ورزش پهلوانی عجیب به روح و جان بچه‌ها می‌نشیند و از همان کودکی راه رسم زندگی را به آنان آموزش می‌دهد، از زمانی که حیدر ورزش را شروع کرده نشده است ببینم با کسی دعوا کند یا بی احترامی از وی سر بزند. همیشه با لحنی آرام صحبت می‌کند و در دعواهای بچگانه کوتاه می‌آید و می‌گوید من می‌بخشیم و آدم باید دلش بزرگ باشه.»

با صدای زنگ مرشد همه به سرعت در جای خود می‌ایستند. مرشد یا علی‌گویان شروع به گرفتن ضرب می‌کند، رفته‌رفته ضرب تندتر می‌شود و در کنارش شعرهایی مزین به نام ائمه خوانده می‌شود...

حسین صادقی، مسئول مدرسه زورخانه‌ای و پهلوانی ۱۱۰ که خود را شاگرد مکتب پهلوانی معرفی می‌کند می‌گوید: فعالیت ورزش پهلوانی از سال ۷۹ شروع شده و در حال حاضر ۳۸ پایگاه ورزشی فعال در استان اصفهان داریم. در ورزش پهلوانی اصول دین به صورت مصداقی و بارز انجام می‌شود. ورزش پهلوانی با اقتدا به امام اولی شیعیان حیدر کرار و درس گیری از ایشان انجام می‌شود. برای برپایی این پایگاه‌های ورزشی با کمک بزرگان و فعالان مذهبی هر محله با تجهیز حسینیه‌ها، ذکر خانه‌هایی موقت برای تمرین ورزش ایجاد شد.

ضرب آهنگ مرشد نوید از حرکات جدید و نمایشی می‌داد و همه به ترتیب از بزرگ به کوچک حیدر گویان رفتند میل‌ها را برداشتند تا اجرا را شروع کنند. شکوه و هماهنگی اجرا با همراهی ضرب و نوای مرشد شوری وصف ناشدنی در فضا پراکنده می‌کند.

نوبت به حیدر می‌رسد تا برای چرخ به میانه میدان برود، حیدری با قامت کوچ اما با عیار بالای پهلوانی پس از گرفتن رخصت هماهنگ با ضرب شروع به چرخ زدن می‌کند…

گزارش از فاطمه شهسواری، خبرنگار ایمنا

کد خبر 747719

دیگر خبرها

  • پهلوانی به قامت «حیدر»
  • هاشمی: امروز آرزوی دیرینه ورزش محقق شد / نسبت به سال گذشته، ۹۴ درصد رشد در افتتاح پروژه‌ها داشته‌ایم +فیلم
  • هاشمی: مراسم تجلیل از قهرمانان در سال ۱۴۰۲ با حضور رئیس جمهور برگزار خواهد شد/ نسبت به سال گذشته، ۹۴ درصد رشد در افتتاح پروژه‌ها داشته‌ایم
  • برگزاری جلسات انسجام بخشی و برنامه ریزی ورزش بانوان شاغل در شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی
  • آغاز جشنواره فرهنگی، ورزشی بازی‌های بومی محلی شهرستان لردگان
  • دوحه: باید مانع حمله احتمالی به رفح شویم
  • اضافه شدن حدود ۵۰۰ هزار مترمربع به فضای ورزشی آذربایجان‌غربی
  • بیش از ۳۵ رشته ورزشی در فدراسیون دانش آموزی استان بوشهر فعال است
  • حدود ۵۰۰ هزار مترمربع به فضای ورزشی آذربایجان‌غربی اضافه شد
  • برگزاری مسابقات فوتبال خیابانی در قزوین