Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزنامه جوان، با طولانی شدن زمان شروع مجدد مذاکرات در وین، یک دیپلمات روس به طعنه از ایران خواسته مشخص کند اینکه گفته شده «به زودی» مذاکرات را از سرخواهد گرفت، «معنای عملی» اش چیست. 

میخاییل اولیانوف روز شنبه در توئیتر به تازه‌ترین موضع‌گیری وزیر خارجه ایران درباره ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای واکنش نشان داد که گفته است که مذاکرات هسته‌ای با ۱+۴ «به زودی» از سر گرفته خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مذاکرات هسته‌ای به زودی آغاز می‌شود

کلافگی رییس مجلس نمایندگان آمریکا از اسراییلی ها بر سر برجام

پس از موضع امیرعبداللهیان، «میخائیل اولیانوف» در توئیتی نوشت: «به زودی. آیا کسی می‌داند معنای عملی آن چیست؟» اولیانوف، اما چیز بیشتری به توئیت پرسشی خود اضافه نکرد، هرچند او پیش‌تر اتهام‌زنی در خصوص تعلل ایران برای آغاز مذاکرات هسته‌ای وین را رد کرده و درباره‌عدم آغاز مذاکرات هسته‌ای گفته بود: فراموش نکنیم که دولت جدید ایران در پایان آگوست تشکیل شده است، به این مفهوم که کمتر از دو ماه از تشکیل آن می‌گذرد و ایالات متحده نیز دو ماه زمان برد که آماده مذاکرات وین [برای احیای برجام]شود.

اولیانوف عصر یک شنبه نیز درباره از سرگیری مذاکرات هسته‌ای با دفاع از موضع‌گیری تهران گفت: «درخواست ایران از امریکا برای ضمانت‌عدم خروج دوباره از توافق هسته‌ای، امری منطقی است. این [خواسته]نه‌تن‌ها با عرف دیپلماتیک بلکه با عقل سلیم ابتدایی نیز همخوانی دارد.» 

اگرچه برخی رسانه‌ها تلاش کردند پرسش نماینده روسیه درباره «از سرگیری به زودی مذاکرات هسته‌ای» را که در واقع نقل قول وزیر خارجه ایران است، متوجه تهران عنوان کنند، اما آنچه در پرسش دیپلمات ارشد مسکو در وین روی آن تأکید شده، توجه به معنای عملی «به زودی» است و اولیانوف به صراحت پرسیده که «معنای عملی» به زودی چیست؟ 

مقامات ایرانی پیش‌تر بارها بر لزوم انجام اقدام عملی و گام محسوس از سوی طرف‌های غربی برجام برای بازگشت به برجام تأکید کرده بودند و به نظر می‌رسد تأکید بر معنای عملی در موضع‌گیری دیپلمات ارشد روسیه بیش از آنکه متوجه تهران باشد، پرسشی در برابر طرف‌های غربی برجام نهاده است. حسین امیرعبداللهیان در حالی می‌گوید که مذاکرات هسته‌ای ایران با طرف‌های باقی‌مانده در برجام «به زودی» از سر گرفته می‌شود که حدود یک ماه پیش گفته بود معنای «به زودی» برای ایران با غربی‌ها تفاوت زیادی دارد.

 وزیر امور خارجه دولت ابراهیم رئیسی، همان موقع گفت: «تفاوت بین به زودی ایرانی و به زودی غربی خیلی زیاد است… مهم این است که ما اراده بازگشت به مذاکره را داریم، اما مذاکره‌ای جدی و تأمین‌کننده حقوق و منافع ملت ایران.» کمتر از دوماه پیش نیز امیرعبداللهیان در جریان سفر به نیویورک برای شرکت در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل همین موضوع را در گفتگو با خبرنگار امریکایی ان. بی. سی مورد تأکید قرار داده و گفته بود: دولت بایدن هیچ اقدام عملی برای اینکه نیت واقعی‌شان را به دولت ایران نشان دهند انجام نداده‌اند و بدتر از آن همزمان تحریم‌های جدید اعمال کردند.

تأکید ایران بر لزوم گام عملی طرف‌های غربی برای از سرگیری مذاکرات وین از نگاه مقامات اروپایی نیز دور نمانده و هفته گذشته یک مقام اروپایی در گفتگو با رویترز گفت: «آن‌ها (ایرانی‌ها) اصرار دارند که نمی‌خواهند مذاکراتی صرفاً برای مذاکره انجام دهند بلکه به دنبال گفتگوهایی با گام‌های عملی بر سر چگونگی احیای برجام هستند.»

کد خبر 633891 برچسب‌ها هسته‌ای - برجام هسته‌ای - مذاکرات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: هسته ای برجام هسته ای مذاکرات مذاکرات هسته ای معنای عملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۴۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنشی به ادعاهای عجیب هسته‌ای کریمی قدوسی

رییس فراکسیون مستقلین مجلس گفت: اظهارنظرهای خلاف اهداف فناوری هسته ای کشورمان، دانسته یا ندانسته کمک به آن جریان بین المللی است که می خواهد ایران‌هراسی را ترویج کند و برخورد امنیتی با کشور ما داشته باشد.

غلامرضا نوری قزلجه رییس فراکسیون مستقلین مجلس، در پاسخ به سوالی پیرامون برخی اظهارنظرهای مطرح شده اخیر با محتوای «تغییر دکترین نظامی کشور و یا اشاره به انجام آزمایش در حوزه تسلیحاتی که غیرمستقیم اشاره به استفاده نظامی از فناوری هسته‌ای دارد»، گفت: با توجه به نیاز کشور در زمینه‌های انرژی، پزشکی، کشاورزی، صنعتی و ... برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران کاملا صلح آمیز و تحت نظارت مستمر و داوطلبانه ایران از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیش می‌رود.

وی در گفتگو با ایلنا، تصریح کرد: اگر یک زمانی اظهاراتی برخلاف این مساله صورت گیرد به نظر می‌رسد یا از روی بی اطلاعی است یا از عدم اشراف به موضوع حرام بودن شرعی و اخلاقی استفاده از این فناوری برای مصرف تسلیحاتی.

نوری قزلجه خاطرنشان کرد: معتقدم که فناوری هسته‌ای در کشور ما در مسیر صلح آمیز و با هدف رفع نیازهای داخلی کشور در توسعه و پیشرفت در حوزه های مختلف در حال فعالیت است و قطعا هم کشورهای دوست و همسایه از نعمات این دستاوردهای قابل توجه و ارزنده ای که کشور ما دارد و خواهد داشت در حوزه های اقتصادی، صنعتی، کشاورزی و پزشکی بهره مند خواهد شد.

وی افزود: کشور ما در جهت تامین امنیت غذایی یا تامین داروها و درمان های بر پایه پزشکی هسته ای این فعالیت را دنبال می کند و الان هم صنعت هسته‌ای خیلی کاربردی بوده و بخش کاربری این صنعت هم به سرعت دارد توسعه پیدا می‌کند و حتما هم به کشور کمک خواهد کرد، همه این فعالیت ها در کشور ما در مسیر صلح آمیز است.

رییس فراکسیون مستقلین مجلس تاکید کرد: به هر حال یک سری بدخواهان در دنیا هستند که توسعه و پیشرفت ایران را بر نمی تابند و سعی می کنند از هر فرصت و بهانه ای برای تحت فشار قراردادن کشور ما استفاده کنند؛ ولی آنچه که اهمیت دارد و برای جامعه بین‌الملل قابل قبول است شاید نگاه و نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی است که فعالیت های کشور ما تحت نظارت آن ها است و صلح آمیز بودن صنعت هسته ای ما را تایید می کنند.

نوری قزلجه در پاسخ به این سوال که «این نوع اظهارنظرها چه آسیب و خدشه‌ای به جایگاه دستگاه دیپلماسی کشور وارد می‌کند؟»، گفت: من معتقدم که اظهارنظرهای خلاف اهداف فناوری هسته ای کشورمان دانسته یا ندانسته کمک به آن جریان بین المللی است که می خواهد ایران هراسی را ترویج کند و برخورد امنیتی با کشور ما داشته باشد و کار دستگاه دیپلماسی کشور را برای دفاع از مواضع به حق جمهوری اسلامی ایران با سختی مواجه می‌کند.

دیگر خبرها

  • واکنشی به ادعاهای عجیب هسته‌ای کریمی قدوسی
  • روزنامه‌نگاری که دیپلمات نبود
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد