Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-18@11:22:34 GMT

باراک اوباما: هو نکنید!

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۵۳۸۸

باراک اوباما: هو نکنید!

«هو نکنید، رای بدهید»؛ این جمله‌ای بود که در سخنرانی روز شنبه باراک اوباما رییس‌جمهور پیشین امریکا آن را به‌کار برد و از دموکرات‌های ویرجینیا خواست به جای «هو کردن» رقیب پای صندوق‌های رای آمده و حرف خود را آنجا بگویند.

به گزارش اعتماد، باراک اوباما همزمان با برگزاری کارزاری در حمایت تری مک‌اولیف کاندیدای دموکرات فرمانداری ایالت ویرجینیا می‌کوشد تا از این کارزار به عنوان فرصتی مناسب برای به زیر سوال بردن سیاست‌های جمهوری‌خواهان در بسیاری از حوزه‌ها بهره برده و راهبرد‌های حزب جمهوری‌خواه برای پیروزی در انتخابات‌های مهم پیش‌رو نظیر انتخابات فرمانداری‌ها، انتخابات کنگره و انتخابات ریاست‌جمهوری را به چالش بکشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او که در جمع ۲ هزار نفری از دانشجویان دانشگاه رفاه عمومی ویرجینیا صحبت می‌کرد، گفت که این روز‌ها یک نقطه عطف برای ایالات متحده و دیگر کشور‌های جهان است. به گفته او، دنیا امروز در معرض تفکراتی خطرناک نظیر قبیله‌گرایی، تفرقه‌افکنی و بدبینی به دیگران قرار دارد، اما انسان‌ها می‌توانند مسیر دیگری را انتخاب کنند که در آن می‌توان با یکدیگر کنار آمد و مشکلات را حل کرد.

در حالی که تنها ۹ روز تا زمان برگزاری انتخابات ویرجینیا باقی مانده، نظرسنجی‌ها از رقابتی تنگاتنگ میان تری مک‌اولیف و گلن یانگ‌کین که از حمایت دونالد ترامپ بهره می‌برد، خبر می‌دهند. در این انتخابات یانگ‌کین با اتخاذ یک سیاست هوشمندانه از حضور در کارزار‌های انتخاباتی همراه با ترامپ خودداری کرده و تلاش دارد علاوه بر جمهوری‌خواهان، رای گروه‌های سیاسی دیگر را که در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ با حمایت از جو بایدن، زمینه‌ساز پیروزی او در ایالت ویرجینیا با اختلاف ۱۰ درصد نسبت به دونالد ترامپ را فراهم آوردند، از آن خود کند.

او با اینکه از قرار گرفتن در کنار شخص ترامپ می‌پرهیزد، همزمان از راهبرد‌های او در انتخابات گذشته استفاده می‌کند. یانگ‌کین مدعی است احتمال زیادی وجود دارد که دموکرات‌ها بخواهند در انتخابات تقلب کنند و بر همین اساس با راه‌اندازی یک «گروه ویژه سلامت انتخابات» پا جای پای رییس‌جمهور پیشین امریکا گذاشته است.

باراک اوباما که این روز‌ها فعالانه از کاندیدا‌های دموکرات در انتخابات فرمانداری دو ایالت ویرجینیا و نیوجرسی حمایت می‌کند، دقیقا از همین نقطه به گلن یانگ‌کین و دیگر جمهوری‌خواهان که حاضر نیستند از ترامپ و طرفدارانش فاصله بگیرند، حمله کرد: «شما نمی‌توانید در تبلیغات انتخاباتی خود را مردی قدیمی نشان دهید که بازی‌های قدیمی را انجام می‌دهد، ظرف می‌شوید و لباس پشمی می‌پوشد، اما در عمل، بی‌صدا به دنبال جلب حمایت کسانی باشید که می‌خواهند دموکراسی ما را نابود کنند.»

رییس‌جمهور سابق ایالات متحده همچنین افزود که یانگ‌کین دقیقا به همان «تئوری‌های توطئه‌ای» معتقد است که سبب رقم خوردن فاجعه ششم ژانویه شد یا اینکه ترجیح می‌دهد نشان دهد به آن‌ها باور دارد تا بتواند در انتخابات برنده شود: «تا جایی که می‌دانم، پیام اصلی رقیب تری مک‌اولیف این است که او فردی معمولی است و مدارس را به شست‌وشوی مغزی کودکان متهم می‌کند. او همچنین گفته می‌خواهد دستگاه‌های رای‌گیری مورد استفاده در انتخابات قبلی را بررسی کند... آیا برای ما قابل باور است که او از دموکراسی ما دفاع می‌کند؟»

اوباما همچنین با اشاره به ثروتمند بودن یانگ‌کین و تلاش او برای نشان دادن خود به عنوان یک انسان معمولی تاکید کرد که «هر وقت این ثروتمندان می‌خواهند کاندیدا شوند، تمام ابزار‌های موجود را به کار می‌گیرند تا به مردم ثابت کنند یک زندگی معمولی و مانند دیگران دارند و فرقی میان آن‌ها و رای‌دهندگان نیست.»

چهل و چهارمین رییس‌جمهور امریکا در ادامه ترجیح داد مسیر سخنرانی خود را تغییر دهد و با زیر سوال بردن ایده‌های جمهوری‌خواهان بحث را به بحثی ملی تبدیل کند: «کشور ما امروز در شرایط ویژه‌ای قرار دارد. ما با تکیه بر علم توانستیم در مقابله با پاندمی کرونا رو به جلو حرکت کنیم. امروز نرخ بیکاری در امریکا برابر با زمانی شده که پاندمی آغاز شد و در ویرجینیا وضعیت حتی بهتر هم هست. همه این‌ها به این دلیل است که ما به علم اعتماد کردیم و رییس‌جمهور بایدن مسیر درستی را برگزید.»

او افزود: «نسل آینده برای رشد نیاز به امکانات دارد؛ امکاناتی نظیر آموزش رایگان، بهداشت و درمان ارزان، حق رای دادن و دموکراسی چیزی است که جمهوری‌خواهان برای آن‌ها فراهم نمی‌کنند.»

اوباما با اشاره به اینکه احتمالا بسیاری از مردم از حضور پررنگ سیاست در زندگی‌شان خسته شده‌اند، گفت: «خود من حاضر نیستم شو‌های سیاسی را ببینم و بیشتر وقتم را به سیاست اختصاص دهم، اما اینجا جایی است که نباید خسته شد. مساله واقعی این است که ما در این شرایط نمی‌توانیم خسته شویم و باید رای بدهیم.»

بر اساس گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، زمانی که هواداران تری مک‌اولیف در واکنش به صحبت‌های اوباما شروع به «هو کردن» گلن یانگ‌کین کردند، اوباما خطاب به آن‌ها گفت: «هو نکنید، رای بدهید.»

پیش از اوباما، جیل بایدن همسر جو بایدن و کامالا هریس معاون رییس‌جمهور و استیسی آبرامز یکی از ستاره‌های نوظهور حزب دموکرات برای حمایت از مک‌اولیف به این ایالت رفته بودند. رییس‌جمهور امریکا نیز قرار است این هفته به این ایالت برود.

دموکرات‌ها نگرانند که با نبودن ترامپ در میدان، هواداران‌شان انگیزه کافی برای حضور در انتخابات غیر ریاست‌جمهوری را پیدا نکنند و با پیروزی جمهوری‌خواهان در این انتخابات، زمینه برای شکست حزب دموکرات در ۲۰۲۴ فراهم شود. آن‌ها معتقدند طرح نام رییس‌جمهور پیشین که تصمیم گرفته در سال ۲۰۲۴ برای سومین بار در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کند در کارزار‌های انتخاباتی، می‌تواند بدنه رای‌دهندگان حزبی و گروه‌های لیبرال را تشویق کند تا در انتخابات حضور یابند و این حضور می‌تواند پیروزی را برای حزب دموکرات و کاندیداهایش آسان گرداند.

انتخاب فرماندار در نیوجرسی و ویرجینیا، از جدی‌ترین آزمون‌ها برای این راهبرد است که مشخص خواهد کرد آیا حزب دموکرات می‌تواند یک‌بار دیگر با راهبرد ترامپ‌هراسی در انتخابات پیروز شود. چندی پیش، حزب دموکرات با تکیه بر همین راهبرد توانست در انتخابات فرمانداری کالیفرنیا پیروز شود.

تحلیلگران دموکرات بر این باورند که با توجه به ترکیب جمعیتی ایالت‌های مذکور و همچنین نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ در این ایالت‌ها، تنها امید جمهوری‌خواهان برای پیروزی این است که بتوانند با اتخاذ رویکردی متفاوت، کاری کنند که بخش بزرگی از رای‌دهندگان دموکرات انگیزه حضور در انتخابات را نداشته باشند و رای ندهند. از همین‌رو این تحلیلگران توصیه می‌کنند که محور اصلی کارزار‌های انتخاباتی حزب دموکرات باید این باشد که «عدم حضور رای‌دهندگان دموکرات پای صندوق‌های رای چه تبعاتی برای آن‌ها خواهد داشت؟»

یکی دیگر از راهبرد‌های حزب دموکرات، تسهیل شرایط رای دادن به منظور افزایش مشارکت اقلیت‌ها در انتخابات است. برای نمونه، در انتخابات نیوجرسی، رای‌گیری زودهنگام ۴۵ روز زودتر از روز انتخابات آغاز شد. رای‌دهندگان همچنین برای اولین‌بار اجازه پیدا کردند تا از ۱۱ روز قبل از روز انتخابات برای رای دادن حضوری (زودهنگام) اقدام کنند. از طرفی، برای تمام کسانی که در انتخابات ریاست‌جمهوری و کنگره سال ۲۰۲۰ در نیوجرسی درخواست رای پستی کرده بودند، به صورت خودکار تعرفه پستی ارسال شد.

برخی تحلیلگران هشدار می‌دهند این شیوه (رقیب‌هراسی) ممکن است برای دموکرات‌ها موثر نباشد؛ چراکه محبوبیت جو بایدن در حال حاضر به کمتر از ۵۰ درصد در سطح ملی رسیده و این محبوبیت در میان رای‌دهندگان مستقل تنها ۳۰ درصد است. از نگاه آنها، تکیه بر رقیب‌هراسی به جای ایجاد انگیزه ایجابی به منظور رای دادن نشانه خوبی نزد رای‌دهندگان به حساب نمی‌آید و شاید حتی در کوتاه‌مدت اثرگذار باشد، اما نمی‌تواند راهبردی قطعی برای حضور و رقابت در انتخابات سرنوشت‌سازی نظیر کنگره ۲۰۲۲ و ریاست‌جمهوری و کنگره ۲۰۲۴ باشد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: باراک اوباما دموکرات ها انتخابات ریاست جمهوری جمهوری خواهان باراک اوباما رای دهندگان حزب دموکرات دموکرات ها رییس جمهور رای دادن یانگ کین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۵۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن در مخصمه؛ تشدید نارضایتی‌ها در پی حمایت از اسرائیل

یکشنبه ۱۴ آوریل، یک روز پس از حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا که در روز‌های قبل انتقاداتی را نسبت به رویکرد اسرائیل در جنگ غزه مطرح کرده بود، اعلام کرد که آمریکا به حمایت «آهنین» از (رژیم) اسرائیل ادامه خواهد داد.

به گزارش هم میهن، کلیدواژه حمایت «آهنین» در بیانیه‌های چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات سنا، حکیم جفریس، رهبر اقلیت دموکرات مجلس نمایندگان و گرچن ویتمر، فرماندار ایالت میشیگان هم تکرار شده بود.

اقدامات و اظهارات دموکرات‌ها به همین‌جا محدود نشد و تعدادی از اعضای مجلس نمایندگان از جمله برخی از دموکرات‌های ارشد کنگره در نامه‌ای به مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان خواهان آوردن بسته حمایت‌های خارجی (شامل حمایت از رژیم اسرائیل) به کنگره و تصویب سریع این بسته شدند.

لوئیس فرانکل، رئیس فراکسیون زنان حزب دموکرات در مجلس نمایندگان در توئیتر نوشت: «من به ۸۰ نفر دیگر از همکارانم می‌پیوندم و از جانسون می‌خواهم مصوبه سنا در راستای حمایت از اسرائیل و سایر متحدان‌مان را هرچه سریع‌تر در مجلس به رأی گذاشته و تصویب کند تا متحدان‌مان آنچه را که برای دفاع نیاز دارند، به دست آورند.»

جفریس، ارشدترین عضو کنگره نیز در نامه‌ای وضعیت کنونی را «انتخاب بین چرچیل یا چمبرلین» توصیف کرد و خواهان تصویب سریع مصوبه ۹۵ میلیارد دلاری سنا شد. کاخ سفید که در هفته‌های گذشته نیز در برابر فشار‌ها برای مشروط کردن کمک‌ها به اسرائیل مقاومت کرده بود با این جریان از حزب دموکرات که سعی دارد کمک‌ها به اوکراین و اسرائیل همزمان تصویب شود هم‌سو است.

در مقابل، جمهوری‌خواهان تلاش دارند با جدا کردن بسته حمایت از اسرائیل از بسته حمایت از اوکراین، هرچه سریع‌تر بسته حمایت از (رژیم) اسرائیل را به تصویب برسانند.

تداوم این سیاست از سوی رئیس‌جمهور آمریکا و جناح اصلی حزب دموکرات می‌تواند باعث نارضایتی‌های جدی در میان جناح ترقی‌خواه حزب شود.

برنی سندرز در هفته جاری در مقاله‌ای که در نشریه بوستون گلوب منتشر شد، نوشت: ایالات متحده آمریکا سال‌های زیادی است پشتیبانی مالی بی‌قید و شرط خود را به اسرائیل عرضه کرده است.

این رابطه باید حالا تغییر کند. باید به جای التماس کردن از دولت افراط‌گر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر (رژیم) اسرائیل، برای محافظت از جان غیرنظامیان بی‌گناه و تبعیت کردن از قوانین بین‌المللی و آمریکا، باید در یک موضع جدید صراحتاً و به‌سادگی بگوییم: اگر سیاست‌های کنونی دولت نتانیاهو ادامه یابند دیگر یک سکه هم به این دولت داده نمی‌شود.

در ماه‌های اخیر مخالفت عمومی در آمریکا با جنگ فاجعه‌بار رژیم صهیونیستی علیه غزه جهش پیدا کرده و اکثریت رای‌دهندگان آمریکایی در یک نظرسنجی گفته‌اند خواستار توقف ارسال تسلیحات از سوی دولت بایدن برای تل‌آویو هستند.

او تأکید کرد: «بیایید صریح باشیم: این یک تراژدی عظیم برای مردم فلسطین است. اما از لحاظ اخلاقی این یک لحظه تعیین‌کننده برای آمریکایی‌ها است، چون ایالات متحده آمریکا مستقیماً در این جنگ وحشتناک همدست است. در این جنگ ارتش آمریکا بمب‌های ۲۰۰۰ پوندی به روی ساختمان‌های غیرنظامی فرو نمی‌ریزد، اما آمریکا این بمب‌ها را ارسال می‌کند. آمریکا مرز‌ها را مسدود نمی‌کند و از عرضه غذا، آب و محموله‌های پزشکی به مردم مستأصل جلوگیری نمی‌کند، اما ما میلیارد‌ها دلار به دولت نتانیاهو که همین کار را انجام می‌دهد، کمک کرده‌ایم.»

سندرز ادامه داد: «تاریخ قضاوت خواهد کرد که ما هم‌اکنون داریم چه کار می‌کنیم. تاریخ قضاوت خواهد کرد که آیا ما در کنار کودکان گرسنه هستیم، آیا به ارزش‌های آمریکایی که اقرار کرده‌ایم پایبندیم، یا اینکه کورکورانه به پول‌رسانی به ماشین جنگی نتانیاهو ادامه می‌دهیم.»

مردم آمریکا چگونه فکر می‌کنند؟

در فاصله چند ماه مانده تا انتخابات، اینکه مردم درباره یک مسئله چگونه فکر می‌کنند و چقدر آن مسئله برایشان در انتخاب کاندیدا یا مشارکت در انتخابات اهمیت دارد، بسیار مهم است.

براساس نظرسنجی مشترک پولیتیکو – مورنینگ کانسالت، تعداد زیادی از رأی‌دهندگان آمریکایی از جمله دموکرات‌ها معتقدند که سیاست ایالات متحده در قبال اسرائیل باید سختگیرانه‌تر باشد.

دموکرات‌ها یعنی حامیان اصلی جو بایدن در انتخابات پیش‌رو بیش از سایرین باور دارند که آمریکا باید سیاست خود در قبال اسرائیل را تغییر دهد. ۳۳ درصد دموکرات‌ها فکر می‌کنند که رئیس‌جمهور آمریکا «به اندازه کافی سختگیر نبوده» و تنها ۸ درصد تأکید دارند که رویکرد آمریکا «بسیار سختگیرانه» بوده است.

در این میان فقط ۴۲ درصد دموکرات‌ها هستند که معتقدند سیاست آمریکا در قبال اسرائیل مناسب بوده و نیاز به تغییر ندارد.

این اعداد پیام مهمی به کاخ سفید دارند و نشان می‌دهند حامیان اصلی بایدن که حضور و مشارکت آن‌ها در انتخابات برای پیروزی دوباره رئیس‌جمهور آمریکا حیاتی است، از سیاست‌های او در قبال این مسئله به شدت ناراضی‌اند.

۱۲ درصد جمهوری‌خواهان و ۱۹ درصد مستقل‌ها هم سیاست بایدن در قبال اسرائیل را مناسب می‌دانند.

در مجموع این نظرسنجی، از میان همه رأی‌دهندگان (دموکرات‌ها، جمهوری‌خواهان و مستقل‌ها) ۳۴ درصد طرفدار سختگیری بیشتر در رابطه با اسرائیل هستند و ۱۷ درصد می‌گویند سختگیری‌ها باید کمتر شود.

جزئیات این نظرسنجی نیز نکات مهمی را در خود دارد. دموکرات‌ها تنها گروهی هستند که همدلی بیشتری با فلسطینی‌ها دارند. ۲۲ درصد از دموکرات‌ها می‌گویند با فلسطینی‌ها احساس همدلی می‌کنند و ۱۶ درصد اظهار می‌کنند که همدلی بیشتری با اسرائیل دارند. این نسبت در میان جمهوری‌خواهان و مستقل‌ها بر عکس است و این دو گروه با اسرائیل بیشتر همدل هستند.

شکاف نسلی نیز در این موضوع محسوس است. ۳۳ درصد از رأی‌دهندگان نسل Z که متولدین نیمه دوم دهه ۹۰ میلادی به این سو هستند با فلسطینی‌ها همدل‌تر هستند و ۱۵ درصد با اسرائیل همدل‌اند درحالی‌که این نسبت در میان میانسالان و بومر‌ها کاملاً متفاوت است و فقط ۸ درصد آن‌ها همدلی بیشتری با فلسطین دارند و ۴۰ درصد با اسرائیل همدل‌اند.

کاخ سفید در میانه جنگ تلاش‌هایی برای تغییر نسبی موضع خود برای جلب رضایت رأی‌دهندگان داشت. در ابتدا، مقام‌های آمریکایی به‌طور یکجانبه صرفاً بر «حق اسرائیل در دفاع از خود» تأکید می‌کردند، اما به مرور و با افزایش فشار افکار عمومی به‌ویژه پس از هدف قرار دادن کارکنان «آشپزخانه مرکزی جهان» انتقاد از رویکرد اسرائیل هم هرچند بسیار کم‌اثر و آرام، اما به ادبیات مقام‌های دولت آمریکا اضافه شد.

نظرسنجی پولیتیکو – مورنینگ کانسالت ثابت می‌کند دموکرات‌ها بیش از سایر گروه‌ها معتقدند که کمک‌های نظامی به اسرائیل باید به‌طور کامل قطع شود.

۴۱ درصد از دموکرات‌ها با قطع کامل کمک‌ها موافقند و درحالی‌که ۳۳ درصد اعتقاد دارند کمک‌ها نباید به طور کامل قطع شود، ۴۴ درصد نیز در این زمینه به نظر قطعی نرسیده‌اند.

برندی سندرز، سناتور ایالت ورمونت و یکی از مطرح‌ترین چهره‌های جریان ترقی‌خواه معتقد است که هرچند همچنان ترقی‌خواهان به حمایت از جو بایدن ادامه می‌دهند، اما پیام نظرسنجی‌ها کاملاً واضح است و پایگاه رأی دموکرات‌ها خواهان تغییر جدی در سیاست‌های ایالات متحده در قبال اسرائیل است. او به MSNBC گفت: «من نگران نتیجه ماه نوامبر هستم. دموکرات‌ها می‌خواهند ماشین جنگی نتانیاهو متوقف شود.»

براساس نظرسنجی گالوپ در ماه مارس، نگاه شهروندان آمریکایی به جنگ در طول این ماه‌ها تغییرات زیادی داشته است. ۱۸ درصد دموکرات‌ها و ۶۴ درصد از جمهوری‌خواهان این جنگ را تأیید می‌کنند درحالی‌که در ماه نوامبر ۲۰۲۳، ۳۶درصد از دموکرات‌ها و ۷۱ درصد از جمهوری‌خواهان جنگ را تأیید می‌کردند.

یک استراتژیست دموکرات به نشریه هیل گفته است که «شاید جوانان ناراضی از سیاست بایدن حاضر نشوند به ترامپ یعنی رقیب اصلی او رأی دهند، اما آن‌ها را برای تشویق دیگران به رأی دادن و حتی مشارکت خودشان در انتخابات ناامید می‌کند و در یک انتخابات نزدیک، این مسئله بسیار اهمیت دارد.»

دیگر خبرها

  • نمایندگان کنگره آمریکا: اسرائیل با سلاح‌های آمریکایی قوانین را نقض می‌کند
  • انتقاد از برخورد دوگانه با مسلمانان آلمان
  • بایدن در مخصمه؛ تشدید نارضایتی‌ها در پی حمایت از اسرائیل
  • آغاز انتخابات سرنوشت ساز پارلمانی در کرواسی
  • سرنوشت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری چه شد؟
  • عذرخواهی رئیس جمهور کره‌جنوبی پس از شکست حزبش در انتخابات پارلمانی
  • حضور در انتخابات از پشت میله‌های زندان؟
  • تظاهرات هزاران نفر در آمریکا علیه حملات رژیم اسرائیل در غزه
  • ترامپ در دادگاه: آمریکا توسط یک مرد ناتوان اداره می‌شود
  • نتانیاهو برای حفظ قدرت برده نظرات وزرای خود است