Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@21:11:46 GMT

بهبود ترمیم زخم‌های مزمن با کمک بانداژ هوشمند!

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۵۷۵۷

بهبود ترمیم زخم‌های مزمن با کمک بانداژ هوشمند!

پژوهشگران ایتالیایی، نوعی بانداژ هوشمند ابداع کرده‌اند که می‌تواند ترمیم زخم‌های مزمن را بهبود ببخشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از فرانتریز، پزشکان چگونه می‌توانند مطمئن شوند که زخم پانسمان شده، بدون برداشتن پانسمان بهبود می‌یابد؟ این یک معما است زیرا برداشتن پانسمان می‌تواند روند بهبودی را مختل کند.

پژوهشگران "دانشگاه بولونیا"(UNIBO) در ایتالیا، نوعی بانداژ هوشمند ابداع کرده‌اند که به یک حسگر مجهز است و می‌تواند سطح رطوبت زخم را با حساسیت بالا اندازه‌گیری کند و سپس، داده‌ها را به تلفن همراه هوشمند مجاور انتقال بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود این بانداژ هوشمند، پزشکان دیگر مجبور نیستند پانسمان را بردارند. پژوهشگران ممکن است در آینده با تغییر هندسه و مواد موجود در بانداژ بتوانند آن را برای انواع گوناگون زخم‌ها تنظیم کنند. این فناوری می‌تواند به پزشکان در نظارت ساده‌تر و موفقیت‌آمیز زخم‌ها کمک کند.

زخم‌های مزمن می‌توانند منبع قابل‌توجهی از رنج و ناتوانی برای افرادی باشند که آنها را تجربه می‌کنند. بهبود چنین زخم‌هایی دشوار است و عوامل بسیاری از جمله دما و سطح گلوکز می‌توانند بر روند بهبود آنها تأثیر بگذارند. یکی از مهم‌ترین این عوامل، میزان رطوبت است. خشکی یا رطوبت بیش از اندازه می‌توانند روند درمان را مختل کنند.

اگر پزشک بخواهد سطح رطوبت زخم را بررسی کند، باید پانسمان را بردارد. این کار می‌تواند به بافت شکننده در حال بهبودی آسیب برساند. این موضوع، الهام‌بخش ابداع بانداژ هوشمند دانشگاه بولونیا شده‌اند که می‌تواند راهی برای نظارت بر سطح رطوبت زخم به صورت غیرتهاجمی باشد. انتخاب مواد مورد استفاده در این بانداژ، یک چالش بود زیرا بانداژها باید زیست‌سازگار، یک بار مصرف و کم هزینه باشند.

بانداژ هوشمند چگونه کار می‌کند؟

پژوهشگران برای دستیابی به هدف خود، یک پلیمر ترکیبی موسوم به "پلی استایرن سولفونات"(PEDOT:PSS) را با استفاده از روش "چاپ سیلک‌اسکرین" یا "چاپ سیلک"(Screen printing) روی گاز استریل به کار بردند و سپس گاز را با مواد تجاری موجود در بازار ترکیب کردند. ایده پژوهشگران این است که تغییرات صورت گرفته در سطح رطوبت زخم، به تغییر در سیگنال الکتریکی اندازه‌گیری شده توسط حسگر منجر می شود.

دکتر "مارتا تسارولو"(Marta Tessarolo)، از پژوهشگران این پروژه گفت: پلی استایرن سولفونات، یک پلیمر آلی نیمه رسانا است که می‌توان آن را به عنوان یک جوهر استاندارد، به سادگی روی چندین لایه ذخیره کرد. همچنین، ما یک برچسب ارزان قیمت مبتنی بر "سامانه بازشناسی با امواج رادیویی"(RFID) را به کار گرفتیم که یک بار مصرف است و می‌تواند با بانداژ سازگار شود. این برچسب می‌تواند داده‌های مربوط به سطح رطوبت را به صورت بی‌سیم به تلفن همراه هوشمند منتقل کند و به کادر درمان امکان دهد تا بفهمند که بانداژ چه زمانی باید تعویض شود.

پژوهشگران برای آزمایش بانداژ هوشمند خود، آن را در معرض زخم مصنوعی قرار دادند و  دریافتند که بانداژ، بسیار حساس است و می‌تواند یک ابزار ارزشمند در مدیریت زخم باشد.

دکتر "لوکا پوسانزینی"(Luca Possanzini)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما طیف وسیعی از بانداژها را با لایه‌ها و ویژگی‌های متفاوت ابداع کردیم. ایده ما این است که هر نوع زخم، از زخم‌هایی که به آرامی ظاهر می‌شوند گرفته تا زخم‌های مزمن ناشی از سوختگی و تاول می‌توانند پانسمان مناسب خود را داشته باشند. با وجود این، ما باید هندسه حسگر را بیشتر بهبود ببخشیم و حسگر مناسب را برای رسیدن به بهبود مطلوب تعیین کنیم تا بتوانیم فناوری خود را در انواع گوناگون زخم به کار بگیریم.

این پژوهش، در مجله "Frontiers in Physics" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بانداژ زخم پانسمان پلیمر رطوبت فناوري بانداژ هوشمند زخم های مزمن زخم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۵۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرمای بی سابقه در راه است

آفتاب‌‌نیوز :

ارث نوشت: کمربند گرمسیری برای گرمای بی‌سابقه تابستان امسال آماده می‌شود و شرایط برای رکورد‌های جدید در دما و رطوبت فراهم شده است.

این پیش‌بینی، بر اساس نتایج تحقیقات جدید دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، بر تأثیر فزاینده تغییرات آب‌وهوایی همراه با ال نینوی شدید تأکید می‌کند.

چرا رطوبت گرما را خطرناک می‌کند؟

بدن ما برای خنک ماندن به شدت به تعریق متکی است. هنگامی که عرق از پوست ما تبخیر می‌شود، گرما را با خود می‌برد و دمای داخلی بدن ما را کاهش می‌دهد، با این حال، در رطوبت بالا، هوا به شدت مملو از بخار آب است. این امر تبخیر عرق ما را بسیار سخت‌تر می‌کند و اثر خنک‌کنندگی آن را کاهش می‌دهد.

رطوبت بالا مانع از عملکرد مؤثر فرآیند تنظیم دمای طبیعی ما می‌شود و خنک ماندن بدن در شرایط گرم را بسیار دشوارتر می‌کند.

پروفسور ویلیام از محققان این تحقیق گفت: اگر نتوانید بدن خود را تا دمای زیر ۹۸.۶ درجه فارنهایت یا ۳۷ درجه سانتی‌گراد خنک کنید، جان خود را از دست خواهید داد. عرق اصلی‌ترین راه برای خنک‌کردن خود در هنگام گرم شدن است.

ال‌نینو و گرم شدن زمین منجر به رطوبت گرمسیری می‌شود

افزایش مداوم دمای زمین که به‌عنوان گرمایش جهانی شناخته می‌شود، باعث افزایش میزان بخار آب در جو می‌شود به این دلیل که هوای گرمتر می‌تواند رطوبت بیشتری را در خود نگه دارد.

ال نینو، الگوی آب‌وهوایی طبیعی است که باعث گرم شدن اقیانوس آرام گرمسیری می‌شود. این امر تبخیر را بیشتر می‌کند و مقدار زیادی هوای گرم و مرطوب را به اتمسفر می‌فرستد.

نتایج این تحقیق در Geophysical Research Letters منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ترمیم نمرات و سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور
  • گرمای بی سابقه در راه است
  • تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه
  • بهبود شبکه‌های مخابراتی با مدیریت هوشمند محقق ایرانی استنفورد
  • بهبود شبکه‌های مخابراتی با مدیریت هوشمند ممکن شد
  • بهبود شبکه‌های مخابراتی با مدیریت هوشمند
  • ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد
  • توسعه مزارع نوآور بهره‌ور راهکاری برای ایجاد تحول در کشاورزی
  • تاکید بر بروز رسانی دانش پژوهشگران بخش کشاورزی
  • میزان رطوبت هوا در خانه چقدر باید باشد؟