Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-25@03:34:07 GMT

هیپرفسفاتمی چیست؟

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۸۱۶۴

هیپرفسفاتمی چیست؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی ، درباره هیپر فسفاتمی اظهار کرد: هیپرفسفاتمی افزایش فسفات در داخل خون است و در بین عموم مردم شایعه نیست و به عنوان یک نمونه نادر ذکر می‌شود.

او افزود: هیپرفسفاتمی معمولا در اثر تغییرات رژیمی ایجاد می‌شود یا اینکه اگر فردی دچار مشکلی حاد از قبیل بیماری‌های کلیوی شود به آن مبتلا خواهد شد و در اینصورت کلیه‌های آن مختل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جوزدانی تصریح کرد: بیماران کلیوی مزمن معمولا دچار هیپرفسفاتمی می‌شوند و در اینصورت استخوان‌های آن‌ها ضعیف می‌شود؛ چرا که کلسیم موجود در بدنشان از استخوان خارج می‌شود و همین مسئله روی وضعیت استخوان‌ها تاثیر می‌گذارد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: افزایش فسفات در داخل خون می‌تواند ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی، مرگ، سکته‌های قلبی و ... را افزایش دهد.

جوزدانی درباره علائم ابتلا به بیماری هیپر فسفاتمی گفت: علائم ابتلا به بیماری هیپر فسفاتمی به اینصورت است که فرد دچار گرفتگی عضلانی می‌شود و معمولا مصرف منیزیم در این زمینه موثر است. همچنین، سر انگشتان این افراد بی حس می‌شود و درد عضلانی در استخوان‌های آن‌ها هم دیده می‌شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه از طریق مصرف غذا بیماری هیپر فسفاتمی ایجاد نمی‌شود، تاکید کرد: اگر فردی دو مکمل با محتوای فسفر مصرف می‌کند و میزان آن‌ها زیاد است همین عامل باعث می‌شود تا در طولانی مدت مشکل هیپر فسفاتمی برای او ایجاد شود؛ بنابراین از طریق مواد غذایی این بیماری ایجاد نمی‌شود.

جوزدانی گفت: اگر فردی که به بیماری هیپر فسفاتمی مبتلا می‌شود مکمل مصرف کند حتما برای او مصرفش را حذف خواهیم کرد، ولی کسانی که بیماری کلیوی دارند و دچار این بیماری می‌شوند، باید گوشت قرمز، گوشت سفید، لبنیات، انواع حبوبات، مغز‌ها و غلات کامل را از برنامه غذایی خود کم یا حذف کنند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: فسفر سطح خون معمولا بررسی نمی‌شود و اگر مشکل کلیوی شود حتما چک خواهد شد و اگر سطح فسفات بدن اون بالا باشد باید دارو‌هایی مصرف کند که مانع فسفات افزایش سطح خون می‌شوند و مکمل‌های دیگر حذف می‌شوند و جایگزین آن‌ها ویتامین D خواهد شد.

جوزدانی گفت: کسانی که دارای فسفر زیادی هستند دچار خستگی خواهند شد که در اینصورت با روش‌های گفته شده این بیماری را کنترل خواهیم کرد.

گفتنی است؛ استخوان ها برای بازسازی، رشد و مقاومت نیاز به مواد معدنی و هورمون ها دارند. کلیه ها مقدار فسفر و کلسیم را در خون متعادل می کنند. اگر این مواد خارج از تعادل باشند، باعث خروج کلسیم از استخوان و تضعیف آن ها می شوند.

از آنجایی که کلیه ها تعادل مواد معدنی و سایر مواد شیمیایی را کنترل می کنند، بیماری مزمن کلیه می تواند باعث ایجاد بیماری های معدنی و استخوانی شود. کسانی که نارسایی کلیه دارند و دیالیز می شوند بیشتر در معرض خطر هستند.

این مشکل ممکن است سال ها طول بکشد و اغلب علائمی نشان ندهد. اما، با ضعیف شدن استخوان ها، ممکن است فرد احساس درد در استخوان ها یا مفاصل داشته باشد.

اگر این اتفاق در کودکان مبتلا به بیماری کلیوی رخ دهد، بسیار جدی تر است زیرا استخوان های آنها هنوز در حال رشد می باشد. کودکان مبتلا به بیماری معدنی و استخوانی ممکن است به صورت کامل رشد قدی نداشته باشند. استخوان های پاهای آن ها ممکن است به سمت داخل یا خارج خم شود، که گاهی اوقات به عنوان نرمی استخوان مربوط به کلیه شناخته می شود.

پربیننده ترین زمان مناسب برای مسواک زدن آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۸/۲)​​ ۵ راز طلایی کاهش وزن! تشخیص کرونا با استفاده از یک روش شیرین دانشمندان به معجونی علیه پیری دست یافته‌ اند؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: رژیم درمانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی استخوان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۸۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت تخم‌مرغ در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار

طبق نرخنامه مصوب سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران قیمت تخم‌مرغ کاهش یافت. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، براساس نرخنامه مصوب سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران، قیمت هرکیلوگرم تخم مرغ غیر بسته‌بندی  30 عددی در میادین میوه و تره‌بار 42هزار و 500 تومان و هر شانه 30 عددی بسته‌بندی شانه‌های خمیری شیرینگ شده  با قیمت 89 هزار تومان به فروش می‌رسد.

هر شانه تخم مرغ 24 عددی  بسته‌بندی شانه‌های خمیری درب دار یا بسته‌بندی با دو شانه خمیری و شرینگ شده 74هزار و 400تومان، 20 عددی62 هزار تومان، 15 عددی46هزار و 500 تومان، 9 عددی27هزار و 900تومان و 6 عددی 18هزار و 600تومان در میادین میوه و تره‌بار به فروش می‌رسند.

قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار اعلام شد

قیمت گوشت بوقلمون در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار اعلام شد

همچنین  سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران، قیمت گوشت بوقلمون از سوی این سازمان به شرح زیر است:

هرکیلوگرم  بازو 71 هزار و 900تومان

هرکیلوگرم بال (بدون نوک بال) 52هزار و 500تومان

هربسته پای بوقلمون پاک شده بدون ناخن 800 گرم 22 هزار و 500تومان

هربسته جگر تازه پاک شده 400 گرمی 56 هزار تومان

هرکیلوگرم گوشت چرخکرده 164 هزار تومان

هربسته دل پاک شده  400 گرمی 56 هزار تومان

هرکیلوگرم ران با پوست و استخوان (با استخوان کمر) 127 هزار و 200تومان

هرکیلوگرم ساق با پوست 110 هزار و 700 تومان

هربسته سنگدان پاک شده 400 گرمی  59هزار تومان

هرکیلوگرم سینه بدون گردن با بال پوست و استخوان 119 هزار و 500تومان

هرکیلوگرم سینه با بال، گردن، پوست و استخوان107 هزار و 800تومان

هرکیلوگرم فیله 171هزار و 800تومان

هرکیلوگرم گردن بدون پوست 86 هزار و 300 تومان

هرکیلوگرم لاشه کامل یا شقه (برش عمودی لاشه) لاشه بالای 15 کیلوگرم 96هزار تومان

هرکیلوگرم مغز ران بی پوست و استخوان 178 هزار و 600تومان

هرکیلوگرم نیم شقه ران، ران با ساق، ران، کعب ران، استخوان پشت و دمبالچه (فله) 98هزار و 200تومان

هرکیلوگرم نیم شقه سینه، سینه با بال، با گردن، با پوست و استخوان(فله) 96 هزار و 400تومان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • این دو بیماری را به‌خاطر کلیه‌ها کنترل کنید
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می گیرند؟
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • کاهش قیمت تخم‌مرغ در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ علت نارسایی کلیه
  • طراحی و تولید نسل جدید داربست‌های ترمیم استخوان
  • ۵۸۴ هزار دز واکسن فلج اطفال در خراسان رضوی خورانده و تزریق شد