Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@03:32:27 GMT

چرا رئیس‌جمهور در اردبیل از خصوصی‌سازی گفت؟

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۹۰۰۵۷

چرا رئیس‌جمهور در اردبیل از خصوصی‌سازی گفت؟

سفر رئیس جمهور به استان اردبیل و سخنان وی در مورد خصوصی‌سازی در جلسه شورای اداری این استان، را می‌توان نشانه‌ای از تغییر مواضع دولت نسبت به خصوصی‎‌سازی دانست. - اخبار اقتصادی -

خبرگزاری تسنیم؛ سفر رئیس جمهور به استان اردبیل و سخنان وی در مورد خصوصی‌سازی در جلسه شورای اداری این استان، را می‌توان نشانه‌ای از تغییر مواضع دولت نسبت به خصوصی‎‌سازی دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شرایطی که یکی از پرونده‌های بزرگ خصوصی‌سازی که به حاشیه کشیده و به تعبیری به قربانی شدن خصوصی‌سازی منتهی شد در استان اردبیل ثبت شده‌است، اشاره آیت‌الله رئیسی به اینکه دولت نباید در حوزه تصدی‎گری نقش آفرین باشد و به بخش خصوصی میدان بدهد در جلسه ای رسمی و با حضور وزرای اقتصادی و مدیران ارشد استان اردبیل نکته قابل تأملی است.

رئیس جمهور در شورای اداری استان اردبیل به این مهم اشاره کرد که خصوصی‌سازی‌های ما باید در جهت افزایش تولید، رونق و افزایش اشتغال و رفع مشکلات باشد و در ادامه به این ضرورت نیز اشاره کرد که خصوصی سازی را در کشور نیاز داریم. این جزو برنامه های چهارم، پنجم و ششم بوده است و دولت باید بتواند به بخش خصوصی میدان بدهد متصدی نباشد؛ کار دولت کار هدایت، حمایت و نظارت است اما کار باید طوری انجام شود که حتماً خصوصی باشد با این شرط که صورت بگیرد.

ماجرای واگذاری کشت و صنعت مغان به بخش خصوصی و توسعه این شرکت و پس از آن حاشیه سازی‌هایی که در نهایت به ابطال این واگذاری منتهی شد، تجربه تلخی از خصوصی سازی در کشورمان به یادگار گذاشت.

سخن گفتن از خصوصی سازی توسط رئیس جمهور جدید آن هم در استانی که دشت مغان در آن واقع شده است یک سوی ماجرا است و توجه به این مهم که در زمان شکل گیری پرونده دشت مغان آیت الله رئیسی سکان قوه قضاییه را به دست داشته و قطعا بیش از همه مدیران دولت قبلی و فعلی نسبت به زوایای این پرونده آگاهی دارد، سوی دیگر این ماجرا است.

شفاف شدن این مهم که بخش خصوصی که دشت مغان را تحویل گرفت خطا کرده یا مسولان خصوصی سازی دولت دوازدهم، نقطه عطف و کلیدی این پرونده است و سخنان رئیس جمهوری که قبلا در جایگاه قاضی‌القضات پرونده این خصوصی سازی بزرگ را مورد بررسی قرار داده در مورد خصوصی سازی آن هم در استان اردبیل را می توان اینگونه تعبیر کرد که دولت سیزدهم با رویی گشاده از خصوصی سازی استقبال خواهد کرد و دیگر نیتی برای بنگاهداری ندارد و می توان امیدوار بود که شاید با اصلاح برخی اشتباهات و رفع خطاها، دیگر شاهد واگذاری شرکت های دولتی به خصولتی ها و دارندگان رانت نباشیم و پرونده‌های شکست خورده خصوصی سازی مجدد مفتوح شده و حق به حقدار برسد.

نجف محمودی، کارشناس اقتصادی

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: خصوصی سازی استان اردبیل رئیس جمهور بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۰۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر اقتصاد: امروز استقلال و پرسپولیس رسما واگذار شدند

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم بازیان سرپرست سازمان خصوصی سازی امروز در آئین واگذاری مالکیت استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی اظهار کرد: امروز آئین واگذاری دو باشگاه بزرگ فوتبال ایران یعنی استقلال و پرسپولیس پیرو تلاش‌های صورت گرفته طی ۲ دهه است.

وی افزود: امروز به طور رسمی واگذاری دو باشگاه فوتبال از دولت به بخش خصوصی اعلام می‌شود و امیدوار هستیم که ۵ اردیبهشت سرآغاز دوره شکوفایی و پیشرفت در ورزش ایران باشد.

معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: در این مرحله از برگزاری مزایده که به صورت شفاف در فرابورس برگزار شد، در یک عرضه عمومی و با تأمل و نظارت سهام دو تیم واگذار شد. در این دوره از واگذاری بعد از برگزاری ۸ بار مزایده بالاخره وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی سازی با نمایندگی از مجموعه دولت در امر این واگذاری در تعامل نزدیک با وزارت ورزش و در یک نگاه همگام و همه جانبه در یک بازه زمانی ۲ ماهه، به ثمر رساند.

وی یادآور شد: در گام اول پذیرش این دو باشگاه در بازار فرابورس ایران ۱۰ درصد از سهام این باشگاه‌ها به مردم واگذار شده بود. اگر این اتفاق نمی‌افتاد شاید به این زودی توان واگذاری این دو تیم را نداشتیم.

بازیان افزود: در سال جهش تولید با مشارکت مردم و تأکیدات رهبری بر زمینه سازی مشارکت همه جانبه مردم در اقتصاد، سازمان خصوصی سازی توانست در طلیعه سال ۱۴۰۳ این امر مهم و مورد تاکید ریاست جمهور، هیأت دولت و وزارت ورزش و اقتصاد در عرضه سهام دو تیم فوتبال تهرانی را به سرانجام برساند. در واقع واگذاری سهام عمده دولت که اعلان اراده حداکثری دولت در واگذاری تصدی گری های دولت در اول سال است.

معاون وزیر اقتصاد تصریح کرد: سوم اردیبهشت ماه مزایده در بازار فرابورس برگزار و دو کنسرسیوم پتروشیمی و بانکی تشکیل شد؛ در نهایت هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس داوطلبی خود را برای خرید باشگاه استقلال اعلام کرد و در حال حاضر ۸۵ درصد سهام این باشگاه متعلق به این هلدینگ است.

وی گفت: کنسرسیوم دوم هم کنسرسیوم بانکی با حضور بانک شهر، بانک تجارت، بانک ملت، بانک رفاه و بانک اقتصاد نوین برگزار شد.

بازیان اظهار کرد: در نهایت دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را به دو کنسرسیوم بانکی و پتروشیمی واگذار کردیم.

کد خبر 6087419 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • عزم دولت برای خصوصی سازی جدی است
  • کل مشکلات مربوط به مالکیت استقلال و پرسپولیس امروز حل خواهد شد
  • وزیر اقتصاد: عزم دولت برای خصوصی سازی جدی است
  • واگذاری استقلال و پرسپولیس نقطه عطفی در فوتبال ایران خواهد بود
  • بازیان: امروز روز پیشرفت فوتبال ایران خواهد بود
  • خاندوزی: عزم دولت برای خصوصی سازی جدی است
  • معاون وزیر اقتصاد: امروز استقلال و پرسپولیس رسما واگذار شدند
  • معاون وزیر اقتصاد: استقلال و پرسپولیس رسما واگذار شدند
  • راه خصوصی‌ سازی ایران‌ خودرو و سایپا باز می‌ شود؟
  • وعده شناسایی و رفع موانع واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا