Web Analytics Made Easy - Statcounter

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در پاسخی قاطع به گزارش "جاوید رحمان" گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران، هدف از چنین گزارش‌هایی را تنها، استفاده ابزاری از حقوق بشر علیه دیگر کشورها دانست. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، پاسخ ایران به گزارش گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران را "زهرا ارشادی"، سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرائت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن این واکنش به شرح زیر است:


جناب آقای رئیس،

جمهوری اسلامی ایران ضمن رد قطعنامه‌های کشوری، آن‌ها را غیرسازنده و مغایر با حقوق بشر می‌داند. چنین قطعنامه‌هایی با کنارزدن تعامل و گفتگوی معنادار پیرامون حقوق بشر، در راستای سرزنش کشور مورد هدف گام برمی‌دارند. انتصاب گزارشگر ویژه برای جمهوری اسلامی ایران یک طرح ناعادلانه و با انگیزة سیاسی بوده که توسط غرب، به‌ویژه کانادا، و در راستای نگرش خصمانه آن‌ها علیه ملت ایران، طراحی شده است. به‌این‌ترتیب، قطعنامة مزبور تنها در راستای تکرار کلیشه‌های بدخواهانه علیه ایران گام برداشته است.

خاک ایران دربردارندة اجساد هزاران تن از کسانی است که جانِ باارزش خود را در راه دفاع از ملت و مردم ما در طول جنگ تحمیلی صدام حسین علیه ایران فدا کرده‌اند. جنگی که منابع مالی، تسلیحات شیمیایی، تانک‌ها، هواپیماها و حتی گلوله‌های آن توسط کشورهای غربی‌ای تامین شده بود که نمایندگان آنها در این جلسه حضور دارند. این‌در‌حالی‌است که هنگامی‌که در کانادا زمین را حفاری می‌کنید، بقایای هزاران کودک بومی پیدا می‌شود که مورد سوءاستفاده جنسی قرار گرفته‌، به قتل رسیده‌اند و اجساد آنها در گورهای دسته جمعی ریخته شده است. تاکنون چند بیانیه از سوی نمایندگان کشورهایی که کشور من را در حوزه حقوق بشر مورد نکوهش قرار داده‌اند، در مورد کمپین وحشتناک نسل‌کشی در کانادا قرائن شده است؟ هیچ! درعوض، غرب برای ادامه میراث تلخ کانادا در آموزش اجباری کودکان بومی و تطبیق استانداردهای خود با استاندارهای عالی جمهوری اسلامی ایران در حوزه حقوق بشر، از هیچ تلاشی فروگذار نکرده است. بگذارید به شما اطمینان دهم، چنین اتفاقی هرگز نخواهد افتاد.

جناب آقای رئیس،

جمهوری اسلامی ایران مصمم است همچنان از مردم خود در برابر خطر افراط‌گراییِ خشونت‌آمیز و تروریسم که عمدتاً در منطقة ما به‌موجب مداخلات اعتیادآور، اشغال و تجاوز آمریکا، متحدان و مشتریانش شایع شده است، محافظت نمایند. چنین نمایش تلخ و مزورانه که سعی می‌نماید نشان دهد به حقوق بشر ایرانیان اهمیت دهد، درمقابلِ اقدامات قهرآمیز یک‌جانبه، غیرقانونی و غیرانسانی یکجانبه ایالات متحده، که عملاً هدف آن وارد ساختن شدیدترین ضربات به کودکان، زنان و مردان بی‌گناهی که نیازمند دارو و مراقبت‌های پزشکی می‌باشند، سکوت اختیار کرده است. گزارشگر ویژه همچنین در محکومیت یا حتی ابراز نگرانی پیرامون اقدامات قهرآمیز یک‌جانبه، غیرقانونی و غیرانسانیِ ایالات متحده آمریکا مردد است.

حفاظت و ارتقاء حقوق بشر باید یک هدف مشترک برای همه ما باشد. با این حال، سوءاستفاده از مکانیسم‌های حقوق بشری به‌منظور آزار و اذیت گزینشی کشورهایی که از پیشرفت مداوم در زمینه حقوق بشر برخوردارند، احساس همبستگی را به‌خطر می‌اندازد و اهداف انسانی و والای حقوق بشر را خدشه‌دار می‌نماید. با ‌اینکه تمامی شواهد و واقعیت‌های موجود نشان‌دهنده این واقعیت است که هیچگونه نیت خوبی در تعیین گزارشگر ویژه حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد، اما ایران با تعمیق سیستم حکمرانی دموکراتیک خود، لحظه‌ای از خدمت به مردم خود منصرف نخواهد شد.

جمهوری اسلامی ایران حتی از گفتگوی صریح با گزارشگر ویژه در مورد کمبودهای ساختاری و محتویات گمراه‌کننده گزارش وی لحظه‌ای دریغ نکرده‌ است. ما همچنین برخی نقایص روش‌شناختی را که با قطعنامه 2/5 پیرامون مرام‌نامه دارندگان رویه‌های‌ ویژه شورای حقوق بشر و همچنین اتهامات نادرست، اطلاعات غلط، پوچ و مبالغه‌های موجود در گزارش معیوب وی، با ایشان در میان گذاشته‌ایم. ما به‌عنوان مثال برای گزارشگر ویژه روشن کرده‌ایم که مجازات اعدام تنها برای شدیدترین جنایات و پس طی یک فرایند کاملاً قانونی و مطابق با قوانین اعمال می‌شود. ما برای او روشن کردیم که عناوینی مانند مدافعان حقوق بشر یا به‌اصطلاح دوتابعیتی‌ها نمی‌تواند موجب مصونیت آنان به‌عنوان مجرم گردد. تلاش‌ها و نظرات جمهوری اسلامی ایران برای روشن ساختن گزارشگر ویژه متاسفانه با بی‌توجهی وی روبرو شده است. آیا دلیل بی‌توجهیِ گزارشگر ویژه، جلب رضایت و توجه به اصطلاح سردمداران حقوق بشری نیست؟

موجب تأسف است که یکی از منابع اصلی گزارشِ گزارشگر ویژه، همچنان گروه‌های تروریستی‌ای می‌باشند که مدت‌هاست توسط حامیانشان تطهیر شده‌اند و به‌عنوان صرفاً مخالفانِ جمهوری اسلامی ایران و به اصطلاح مدافعان حقوق بشر معرفی شده‌اند. استفاده از منابع مبهم، غیررسمی و مغرضانه از دشمنان قسم‌خورده و اتخاذ رویکردی گزینشی نسبت به دستاوردهای حقوق بشری در جمهوری اسلامی ایران، موجب ایجاد علامت سوال بزرگی در مقابل اعتبار و مورد وثوق بودنِ چنین گزارشی شده است. ستایش تروریست‌هایی که دستانشان به خون شهروندان بی‌گناه آغشته است، منزجرکننده است.

جمهوری اسلامی ایران به همکاری سازنده خود با دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر، سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل متحد و سایر کشورها برای حمایت و ارتقاء حقوق بشر ادامه می‌دهد. جمهوری اسلامی ایران بر این عقیده است که گفتگو و همکاری مبتنی بر احترام متقابل و برابری تنها ابزار موجود جهت تضمین ارتقاء و حمایت از حقوق بشر در سطح بین‌المللی می‌باشند. هدف از چنین گزارشاتی، تنها استفاده ابزاری از حقوق بشر علیه دیگر کشورهاست.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران سازمان ملل متحد گزارشگر ویژه حقوق بشر حقوق بشری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۲۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار کنسول هند با ۱۶ خدمه هندی کشتی توقیفیMCS Aries

به گزارش خبرگزاری مهر به از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، «حسین عباس‌نژاد» با اشاره به حضور «ای. کی. سودهاکاران» بر روی شناور توقیف شده با پرچم پرتغال در تنگه هرمز و دیدار و گفت‌وگو با ۱۶ نفر از خدمه‌های هندی این شناور اظهار کرد: این اقدام در راستای پایبندی جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون‌های بین‌المللی حقوق دریایی و تبعیت از کنوانسیون کار دریایی (MLC) صورت گرفته است.

وی ادامه داد: کنسول هند نیز در این دیدار از روابط انسان‌دوستانه جمهوری اسلامی ایران و فراهم کردن مقدمات دیدار و گفت‌وگو با خدمه‌های این کشتی ابراز رضایت کرد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: هفته گذشته نیز در راستای پایبندی جمهوری اسلامی ایران به منشور اخلاقی و انسانی منبعث از دین مبین اسلام، یک بانوی دریانورد هندی این شناور توقیف شده پس از انجام فرآیند قانونی به کنسولگری هند تحویل داده شد.

عباس‌نژاد ادامه داد: در دیدار خدمه‌های هندی این کشتی انتظاراتی از جمله خدمات پزشکی در کشتی، برقراری تماس با خانواده‌هایشان و بازگشت به وطن خود داشتند که به آنها اطمینان لازم مبنی بر تحقق انتظارات و خواسته‌های به حق آنان در کم‌ترین زمان ممکن و رعایت اصول ایمنی کشتی داده شد.

وی خاطرنشان کرد: پس از هماهنگی صورت گرفته با وزارت امور خارجه و دستگاه دیپلماسی کشور هندوستان این اقدامات انسان‌دوستانه برای سایر خدمه‌های کشتی یاد شده (فیلیپین، پاکستان، روسیه و استونی) نیز قابل اجرا خواهد بود و تمامی این خدمه‌ها پس از طی شدن فرآیند قانونی می‌توانند به کشورشان بازگردند.

به گفته مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان؛ قبل از حضور سر کنسول هند روز پیش نیز طی دو مرحله ارتباط تلفنی وی با فرمانده کشتی یادشده برقرار شده بود.

عباس‌نژاد یادآور شد: اگر چه جمهوری اسلامی ایران با همکاری کشورهای منطقه همواره کوشیده تا ثبات و تسهیل تجارت دریایی در منطقه را در تراز قابل قبولی حفظ کند؛ اما ممانعت با انجام عملی مغایر با قوانین و مقررات بین‌المللی و حقوق دریایی را بر اساس مسئولیت‌های حاکمیتی، حقوق حقه خود دانسته و امور مربوط را تا حوصله نتیجه در مجامع بین‌المللی دریایی دنبال خواهد کرد.

لازم به ذکر است؛ کشتی کانتینری به نام MCS Aries با پرچم کشور پرتغال روز شنبه ۲۵ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ با انجام عملیات و تخلیه کارکنان روی عرشه کشتی توسط نیروهای دریایی سپاه توقیف شد.

کد خبر 6085794

دیگر خبرها

  • سازمان همکاری اسلامی: وجود آنروا گواهی بر پایبندی بین‌المللی به حقوق آوارگان فلسطینی است
  • پاسخ قاطع پیونگ‌یانگ به نسخه تحریمی آمریکا
  • روسیه از واگذاری کرسی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل به طالبان حمایت می‌کند
  • ابوعبیده: پاسخ قاطع ایران معادلات دشمن را برهم زد
  • گزارش مغرضانه وزارتخارجه آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر در ایران
  • گزارش مغرضانه آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر در ایران
  • تشریح ابعاد پاسخ موشکی و پهبادی ایران در برنامه گفتگوی ویژه خبری
  • به اتفاق اصفهان نمی‌توان گفت «حمله»!
  • دفاع غرورآفرین جمهوری اسلامی در برابر اسرائیل ابهت پوشالی و مصنوعی آنان را شکست
  • دیدار کنسول هند با ۱۶ خدمه هندی کشتی توقیفیMCS Aries