Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر ، ارسلان قاسمی، رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران  با اشاره به اینکه برخی بحث تعطیلی باغات پسته کشور را به دلیل خشکسالی و کم آبی مطرح می‌کنند، گفت: ۱۲۰ هزار هکتار باغ در رفسنجان وجود دارد که برخی عنوان می‌کنند به دلیل خشکسالی باید ۹۰ هزار هکتار از این باغات باید خشک شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاسمی ادامه داد: به گفته این افراد، ۳۰ هزار هکتار باغات باقی مانده به دلیل اینکه آب بیشتری دریافت می‌کنند می‌توانند دو برابر ۱۲۰ هزار هکتار باغ کنونی محصول تولید کنند که این تصور کاملاً نادرست و غیرکارشناسی است.

وی با اشاره به اینکه هدف این افراد نابودی صنعت پسته کشور است، گفت: پسته محصولی است که سالانه بین یک تا ۱.۵ میلیارد دلار ارزآوری برای کشور دارد و در دنیا پسته را به نام ایران می‌شناسند.

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران با بیان اینکه به همین جهت باید ایران تعیین کننده قیمت جهانی پسته باشد، افزود: متأسفانه خیلی از تجار خواستار این شده‌اند که قیمت جهانی پسته را بحث عرضه و تقاضا تعیین کند و همین منجر شد که کشورهایی مانند آمریکا و ترکیه که سطح زیرکشت خود را افزایش داده‌اند تعیین کننده قیمت پسته باشند.

قاسمی اضافه کرد: در عین حال در داخل کشور عده‌ای از تولیدکنندگان پسته می‌خواهند زمین‌های خود را به آنها بفروشند تا آنان نیز باغ‌ها را خشک و فکری برای این زمین‌ها کنند.

وی با اشاره به انتقال آب از خلیج فارس برای مجتمع مس سرچشمه کرمان گفت: به اعتقاد ما انتقال میزان بیشتری از آب می‌تواند منجر به احیای باغات پسته رفسنجان شود اما این آب برای کشاورزی گران است و کشاورزان نمی‌توانند هزینه آن را بپردازند. راه حل ما این است که دولت اعتبارات این طرح را از طریق صندوق توسعه ملی فراهم کند و به کشاورزان بین ۱۰ تا ۱۵ سال زمان دهد تا آنها این پول را به دولت برگردانند.

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران تصریح کرد: احیای باغات رفسنجان منجر به ایجاد اشتغال، ارزش افزوده و ارزآوری برای کشور می‌شود و کشاورزان به راحتی می‌توانند بدهی دولت را پس دهند ضمن اینکه بساط چاه‌های غیرمجازی که در استان زده می‌شود برچیده خواهد شد و سیستم آبیاری قطره‌ای نیز به آبیاری تحت الارضی تبدیل می‌شود؛ بنابراین بحث کم آبی نیز تا حدود زیادی رفع می‌شود.

قاسمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ایران در محصولاتی مانند زعفران، پسته، زرشک، انار و کیوی اولین و یا جزو اولین‌ها در جهان است، گفت: بنابراین در این محصولات باید ما تعیین کننده قیمت جهانی باشیم و در محصولاتی که ارزآوری زیادی برای کشور دارند نباید بدون تدبیر عمل شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه محصولات دیگری در کشور کشت می‌شود که ارزآوری هم برای ما ندارد اما بحث مدیریت آب را با چالش مواجه کرده، گفت: هم اکنون ۸۰ هزار هکتار برنج در استان خوزستان که با بحران کم آبی مواجه است کشت شده ضمن اینکه به اعتقاد بنده بحران ایجاد شده در خوزستان به دلیل عدم مدیریت صحیح منابع آب است.

قاسمی تاکید کرد: سالانه به طور متوسط ۱۱ میلیارد متر مکعب از لرستان به خوزستان و از خوزستان به خلیج فارس می‌رود که از این حجم روان آب هیچ استفاده‌ای نمی‌شود بنابراین آنچه در کشور ما مشکل دارد مدیریت منابع آب است و فقط یاد گرفته‌ایم مدام از خشکسالی و کم آبی حرف بزنیم اما هیچ اقدام عملیاتی برای رفع آن انجام ندهیم.

وی اضافه کرد: ما حاضر هستیم آب را از خلیج فارس به کرمان برای صنعت مسی که خصولتی و دولتی است منتقل کنیم اما حاضر نیستیم از این آب برای باغات پسته که اشتغالزایی و ارزآوری دارد و مردم را از فقر و بدبختی نجات می‌دهد، استفاده کنیم.

پربیننده ترین بلاتکلیفی ارزی صنعت روغن نباتی/ نگرانی در خصوص بروز مشکل در تولید روغن صنف و صنعت هشدار نسبت به قاچاق زعفران مخبر اصلاحیه مصوبه واردات گوشت مرغ با ارز ترجیحی را ابلاغ کرد آخرین جزییات از کاهش ۱۰ درصدی نرخ ۳ قلم محصول لبنی میوه‌ های ایرانی وارد بازارهای آسیای میانه شد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پسته باغات پسته هزار هکتار کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۸۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسنامه‌دار شدن۳۰ درصد باغات جویبار

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، عبدالله رحیمی گفت: شناسنامه‌دار کردن باغ، مدرک رسمی کاملاً فنی و تخصصی است که امکان برنامه‌ریزی و مدیریت کلان زیربخش باغبانی با هدف افزایش کمی کیفی تولیدبه بهره‌بردار می‌دهد.

وی افزود:کشاورزان جویباری از طریق واحد‌های صنفی کشاورزی نسبت به دریافت شناسنامه باغ اقدام کنند.

رحیمی افزود: در شهرستان جویبار ۶۴۰۰ هکتار مزارع جویبار مرکبات و سیاه ریشه تشکیل می‌دهد که ۱۸۲۰ هکتار معادل ۳۰ درصد از این باغات شناسنامه‌دار شدند.

عبدالله رحیمی اظهار داشت: طرح شناسنامه دار کردن باغات نشانه هویت، اصالت و مرغوبیت تولیدات باغی و مبنای اصلی شناسایی و ارزش‌گذاری محصولات در بازار‌های داخلی و جهانی است و به منظور شناسایی هوشمند و تهیه آمار جامع مربوط به تولیدات باغات و برنامه ریزی در فروش و صادرات محصول و ایجاد زنجیره تولید تا مصرف و ثبات قیمت، تهیه شناسنامه باغ امری ضروریست.

وی خاطرنشان کرد:کشاورزان به خصوص باغداران مرکبات در جویبار می‌توانند با دریافت شناسنامه باغ از نظام صنفی کشاورزی و کد QR زمینه صادرات را برای محصولات خود فراهم سازند.

سالانه ۳۰هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان جویبار به زیر کشت ۴۵نوع محصولات زراعی و باغی می‌رود.

دیگر خبرها

  • برداشت توت از باغات شهر منصوریه بهبهان+فیلم
  • تنها هت‌تریک کننده فوتبال ایران رفت!
  • شناسنامه‌دار شدن۳۰ درصد باغات جویبار
  • گلایه عضو شورای شیراز از عدم احداث باغات بانوان در شیراز
  • حمایت از باغداران با برگزاری دوره آموزشی مدیریت آفات پسته
  • وزرای امور خارجه ایران و فنلاند خواستار ارتقاء روابط دو کشور شدند
  • پیشرفت ۴۰ درصدی پروژه لایروبی و ساماندهی مسیل پسته در منطقه پل معراج و جوادیه بجنورد
  • سیاست پسته‌ای ایران، در جنگ با اسرائیل هم برنده بود!
  • پروانه چوبخوار پسته، مهمترین آفت درختان پسته
  • این بخاری ها چطور ناجی باغ پسته می شوند؟ | از بخاری های باغی چه می‌ دانید؟