Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر آمریکا در عراق اعلام کرد واشنگتن ۱۰ میلیون دلار به یونامی برای برگزاری انتخابات عراق پرداخت کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از میدل ایست نیوز، «متیو تولر»، سفیر آمریکا در عراق اعلام کرد واشنگتن ۱۰ میلیون دلار به هیئت نمایندگی سازمان ملل (یونامی) برای برگزاری انتخابات عراق پرداخت کرده است.

تولر در سخنانی در پژوهشکده خاورمیانه که در اربیل برگزار شد، گفت: کمیساریای عالی انتخابات توانست انتخابات خوبی در عراق برگزار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: عراقی‌ها قادر به اداره امور خود بدون مداخلات خارجی هستند و توافق راهبردی مناسبات ما با عراق را مشخص کرده است.

سفیر آمریکا با بیان اینکه آمریکا به ده‌ها طریق به عراق کمک کرده است، اظهار کرد: عراق گازهای مضر و گلخانه‌ای خود را کاهش خواهد داد.

تولر با بیان اینکه آمریکا تمایل دارد دولت جدید عراق در سریع‌ترین زمان ممکن بر اساس نتایج انتخابات اخیر تشکیل شود، ادعا کرد: مسؤولیت ما تامین امنیت و ثبات برای عراق است و آمریکا معتقد است باید به همکاری با این کشور ادامه دهد.

وی در پایان تاکید کرد: عراق با مشکلات برق، آموزشی و محیط زیست دست به گریبان است و آمریکا تمایل دارد تا این بخش‌ها را تقویت کند، ما می‌خواهیم مردم عراق روی پاهای خود بایستند.

سفیر آمریکا ادامه داد: جامعه جهانی، سازمان ملل و آمریکا تاکید کردند که مردم عراق شایسته این هستند که دولتی بر اساس فرایند انتقال مسالمت‌آمیز قدرت داشته باشند.

وی درباره انتخابات اخیر عراق گفت: این انتخابات از منظر فنی و آمادگی‌های قبلی موفق‌آمیز بود و آرام‌ترین و بهترین انتخاباتی بود که در این کشور برگزار شد.

تولر گفت: ما خواهان تشکیل مسالمت‌آمیز دولت عراق بدون هیچ‌گونه مداخله‌ای هستیم و نباید دولت بر اساس خشونت تشکیل شود.

سفیر آمریکا در پایان اظهار کرد: تصمیم تشکیل دولت مربوط به ملت عراق است زیرا این ملت بود که در انتخابات رای داد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: متیو تولر انتخابات عراق سفیر آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۲۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنبش صدر عراق به عرصه سیاست بازمی‌گردد؟

جنبش «صدر» عراق پس از یک سال انزوا، با تغییر نام خود به «جنبش ملی شیعه» راه را برای بازگشت به عرصه سیاسی هموار می‌کند.

به گزارش ایسنا، این جنبش به رهبری «مقتدی صدر» در اقدامی غافلگیرکننده در ایام عید فطر اعلام کرد که نام خود را به «جنبش ملی شیعه» تغییر می‌دهد؛ اقدامی که ناظران آن را بخشی از فرایند بازگشت جنبش صدر به فعالیت سیاسی می‌دانند، با توجه به اینکه این جنبش دارای توده‌های مردمی گسترده‌ای در اکثر شهرها و استان‌های عراق به ویژه در مناطق مرکزی و جنوبی است.

به گزارش الجزیره، ناظران بر این باورند که هدف از نام جدید، آمادگی برای بازگشت به کار سیاسی، پس از انزوای بیش از یک سال است چرا که مقتدی صدر اخیرا برای بازگشت به کار سیاسی از طریق درگاه انتخابات پارلمانی آتی اقداماتی انجام داده است و قرار است «با قدرت» در این انتخابات شرکت کند.

«مناف الموسوی»، مدیر مرکز مطالعات استراتژیک بغداد که به جنبش صدر نزدیک است، می‌گوید: «فرآیند تغییر نام جنبش دارای مفاهیم بسیاری است که بارزترین آن روی آوردن به فضای ملی و پایبندی به هویت شیعه اسلامی است. این تغییر پس از دیدار مقتدی صدر با «سید علی سیستانی» مرجع عالی‌قدر شیعه عراق و فعالیت فراکسیون مستعفی صدر و تعامل آن با مردم صورت گرفت.

الموسوی به الجزیره توضیح داد، جنبش صدر به دنبال تعامل با اکثریت خاموشی است که در بسیاری از مسائل از جمله مخالفت با سهمیه‌ بندی‌ها و پارتی بازی احزاب در قدرت باهم وجه اشتراک دارند و هدف پروژه اصلاحات صدر بازسازی کشور عراق بر اساس چشم انداز دموکراتیک است.

وی خاطرنشان کرد، هدف از تغییر نام، خروج از محدودیت فرقه‌ای و حرکت به فضای ملی است، به‌ویژه که جریان صدر بزرگترین و مهم‌ترین پایگاه مردمی جامعه شیعه را دارد و در نتیجه، مطابق با شروط مقتدی صدر و پروژه اصلاحی او به کار سیاسی برمی‌گردد.

۷۳ نماینده فراکسیون صدر در پارلمان عراق - بزرگترین فراکسیون پارلمان - ژوئن ۲۰۲۲ استعفای خود را به درخواست مقتدی صدر در پی بحران سیاسی ناشی از انتخابات زودهنگام پارلمانی که در اکتبر ۲۰۲۱ برگزار شد، تسلیم کردند. پس از آن مقتدی صدر تصمیم گرفت از سیاست کناره گیری کند و در هیچ انتخابات آینده شرکت نکند تا به قول خودش «با سیاستمداران فاسد شریک نباشد.»

جنبش صدر در هیچ یک از انتخابات قبلی با همین نام شناخته شده خود شرکت نکرده است بلکه با نام‌های مختلفی مانند «سائرون»، «الاحرار» و غیره شرکت کرده است. بنابراین این جنبش در انتخابات بعدی شرکت خواهد کرد و اگر تصمیم به این کار بگیرد، با نامی متفاوت از جنبش ملی شیعه حضور خواهد یافت.

«فلاح المشعل»، نویسنده و تحلیلگر سیاسی معتقد است، اعلام تغییر نام جنبش صدر به جنبش ملی شیعه، گامی در تعیین هویت شیعیان وطن‌پرست عراق و منزوی کردن احزاب شیعی وابسته به خارج است.

وی به الجزیره گفت: این اعلام به منزله یک ضربه سیاسی به مخالفان صدر است، اگرچه شعار ملی با آنچه فرقه‌ای است منطبق نیست اما هدف ارائه یک جایگزین کیفی و موازی با طرح «چارچوب هماهنگی شیعیان» است. نشانه‌هایی از آمادگی جنبش صدر برای شرکت در انتخابات پارلمانی وجود دارد و این تغییر نام، تنها بخشی از این آمادگی است.

از سوی دیگر، «حیدر البرزنجی»، رئیس مرکز مطالعات راهبردی «الوان» که نزدیک به «چارچوب هماهنگی» است، در توییت خود در شبکه اجتماعی ایکس گفت: «اعلام بازگشت به منزله تبلیغات زودهنگام انتخاباتی و نقشه ائتلاف‌های سیاسی پیش رو و مورد انتظارِ جنبش ملی شیعه است.»

وی افزود: «خودِ جنبش صدر تحت عنوان «چارچوب هماهنگی شیعه» شکل گرفت و امروز از طریق نام ایدئولوژیک به حیات سیاسی بازگشته است.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عراق: نباید دامنه درگیری در منطقه گسترش پیدا کند
  • بازگشت مقتدی صدر به عرصه سیاست عراق؛ سناریوی بعدی چیست؟
  • جنبش صدر عراق به عرصه سیاست بازمی‌گردد؟
  • فعال سیاسی اصولگرا: بهترین زمان برای تغییر و اصلاح دولت سیزدهم است
  • زریبافان: بهترین زمان برای تغییر و اصلاح دولت سیزدهم است /رئیسی نباید زیر بار فشار جریانات سیاسی و فامیلی برود
  • اسرائیل خواستار تشکیل جلسه شورای امنیت شد
  • سفیر پیشین آمریکا به جرم جاسوسی برای کوبا محکوم شد
  • سفر السودانی به آمریکا زیر ذره بین گروه‌های مقاومت عراق
  • تشکیل «شورای انتقالی» در هائیتی پس از یک ماه هرج‌ومرج و آشوب
  • سفیر اسبق آمریکا به جرم جاسوسی برای کوبا به ۱۵ سال حبس محکوم شد