Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حسین صمصامی در همایش پول، بانک و سیاست‌های پولی پیشنهادی به دولت سیزدهم از نگاه اقتصاد اسلامی که صبح امروز چهارشنبه ۵ آبان برگزار شد، گفت: من نگران اقدامات دولت در حوزه اقتصاد طی یکی دو ماه اخیر هستم. اگر دولت جدید با همین فرم ادامه دهد، متأسفانه وضعیت خوبی نخواهیم داشت. باید توضیحات کارشناسان اقتصادی از طرف دولت مورد توجه قرار می‌گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از درخواست‌ها ما انتصاب فرمانده مقتدر برای اقتصاد بود اما ناهماهنگی در تیم اقتصادی دولت مشهود است. باید قرارگاه سه ضلعی رهبری، ریاست جمهوری، مجلس تشکیل می‌شد که نشده است.

وی افزود: نتیجه این ناهماهنگی‌ها این است که نتوانستیم ترمز تورم را در کوتاه مدت بکشیم. استفاده از ابزار مالیاتی در کوتاه مدت فعال نشد و همچنین پایگاه اطلاعات اقتصادی را دولت نتوانست راه اندازی کند. از سوی دیگر ناهماهنگی تیم اقتصادی دولت در تعیین سرنوشت ارز ۴۲۰۰ تومانی مشهود است. هیچ امیدی برای بهبود وضعیت اقتصادی دولت نمی بینم.

صمصامی ادامه داد: اگر دولت به این مسائل توجه نکند، همین روند ادامه می‌یابد. مردم حداقل انتظار داشتند دولت سیزدهم جلوی تورم را بگیرد. ما معتقدیم این کار شدنی است. برنامه‌های عملیاتی را نیز با کمک کارشناسان تهیه کردیم.

وی با تأکید بر اینکه باید این نگرانی کارشناسان به دولت منتقل شود، اظهار داشت: دو ماه از آغاز دولت گذشته اما اتفاقی در سفره مردم رخ نداد.

وی در خصوص بانکداری اسلامی گفت: با گذشت ۴۰ سال از انقلاب هنوز نتوانستیم احکام شرع را در اقتصاد پیاده کنیم. هنوز هم مراجع و حوزه‌های علمیه به بانک‌ها اعتراض دارند که سیستم آنها ربوی است.

این استاد دانشگاه با طرح این سوال که چرا نتوانستیم احکام شرع را در اقتصاد پیاده کنیم، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مسائل را در تولید نرم افزار این حوزه می بینم که شامل دانشگاه‌ها می‌شود. چند سال قبل مروری در منابع اقتصاد اسلامی کردیم که ۱۲ هزار و ۶۲۲ منبع جمع آوری شد. ۸۶ درصد این مطالعات به بعد از انقلاب اختصاص دارد اما با این حجم مطالعات اقتصاد اسلامی نتوانستیم پول، بانک، بورس و … را به اقتصاد اسلامی نزدیک کنیم.

صمصامی تأکید کرد: ضعف ما در حوزه نظام سازی اقتصاد اسلامی که اجرای این مطالعات است، بیشتر دیده می‌شود و مشکل جدی داریم. به عنوان مثال بانک متعارف را گرفتیم سپس برخی احکام را اجرا کردیم که نهایتاً اگرچه بانکداری بدون ربا طراحی شد اما در عمل ربوی است. چون ماهیت بانک را نفهمیدیم اما سعی کردیم احکام اسلامی را در آن اجرا کنیم.

وی خاطرنشان کرد: این خطا را در حوزه بانکداری اسلامی شهید صدر در کتاب اقتصاددان شروع کرد و ما آن را تکرار کردیم. تا وقتی که ماهیت بانک را متوجه نشویم، هرگونه تغییری هم در قانون بانکداری بدهیم، محکوم به شکست است. اگر قرار است اصلاحاتی در نظام بانکی شود، باید با توجه به ماهیت بانک باشد که در حال حاضر کتاب‌هایی در این خصوص نوشته شده و دولت می‌تواند از آن استفاده کند.

کد خبر 5336993 برهان محمودی

منبع: مهر

کلیدواژه: حسین صمصامی بانکداری بدون ربا بانکداری اسلامی گمرک ایران نهضت ملی مسکن سید احسان خاندوزی قیمت دلار قیمت جهانی نفت قیمت جهانی طلا مرکز مدیریت راه های کشور كاهش شاخص بورس قیمت طلا وزارت جهاد کشاورزی مرکز آمار ایران فرابورس سازمان برنامه و بودجه رستم قاسمی اقتصاد اسلامی ماهیت بانک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۵۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰۰۰ همت برای تحقق نرخ رشد ۸ درصدی در اقتصاد کشور نیاز است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ۴ هزار همت برای تحقق نرخ رشد ۸ درصدی در اقتصاد کشور برای سال ۱۴۰۳ نیاز داریم که به همکاری همه در این حوزه نیاز است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، محمدرضا پورابراهیمی صبح امروز در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کرمان که با حضور استاندار کرمان در سالن شهید مرتضوی استانداری کرمان برگزار شد، با بیان اینکه امیدواریم در سال جدید توسعه اقتصادی کشور و استان کرمان را داشته باشیم، اظهار داشت: هفته گذشته جلسه‌ای با سازمان مدیریت برنامه‌ریزی کشور، وزارت اقتصاد و دارایی و وزارت صمت در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی داشتیم که برنامه‌های کلان اقتصادی کشور در راستای شعار سال 1403 و تحقق فرمان مقام معظم رهبری بررسی و پیگیری شود.

وی با بیان اینکه اعتقاد داریم که شعار سال در حقیقت فرمان مقام معظم رهبری است و همه باید تلاش کنیم که به نتیجه برسد، گفت: سازمان مدیریت برنامه‌ریزی کشور یک برنامه جامع در این ارتباط ارائه کرده که حدود 6 وزارتخانه در تحقق شعار سال نقش اصلی دارند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه سال گذشته نرخ رشد اقتصادی در بخش کشاورزی منفی 2.3 درصد، در بخش صنعت 7.8 درصد و در بخش خدمات 6.1 بوده است، افزود: برنامه ما برای امسال کشور نرخ رشد 8 درصدی است که برای تحقق آن نیاز به همکاری همه داریم.

وی با بیان اینکه بخشی از تحقق نرخ رشد 8 درصدی در بهره‌وری، در اقتصاد کشور است که هم در برنامه هفتم توسعه آمده و هم در برنامه ششم توسعه است، ادامه داد: پیشنهاد ما این است که نرخ رشد کشاورزی از منفی به 2 درصد در سال 1403 برسد و در هدف‌گذاری نرخ رشد صنعت 11 درصد و بخش خدمات حدود 8 درصد دیده شده است.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم جهش تولید مدنظر رهبر معظم انقلاب اسلامی با رویکرد مشارکت مردم اتفاق بیفتد، نیاز به منابع داریم، گفت: برش استانی منابع باید با رویکرد نرخ رشد 4 درصدی استان از تولید ناخالص داخلی کشور تهیه و در جلسه آینده شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کرمان ارائه شود.

وی با بیان اینکه ما به 4 هزار همت منابع برای تحقق نرخ رشد 8 درصدی در کشور برای سال 1403 نیاز داریم، افزود: به تفکیک حدود 220 همت در بخش کشاورزی، 1600 همت در بخش صنعت و معدن و 2180 همت در بخش خدمات نیاز است که خدمات شامل همه می‌شود.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امسال تلاش می‌کنیم که تامین مالی استان از محل حقوق دولتی معادن افزایش پیدا کند و همه ابزارهای مالی را به‌عنوان بودجه عمومی کشور باید به کار گرفت، بیان کرد: سال گذشته استان کرمان رتبه اول سرمایه‌گذاری خارجی در سطح کشور را کسب کرد و امسال نیز باید تداوم داشته باشد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر سرمایه‌گذاری حدود 150 هزار میلیارد تومان پروژه در مرکز استان از سال قبل انجام شده که هر کدام پیشرفت فیزیکی دارند و باید موانع تکمیل آنها برداشته شود، گفت: جای تأسف دارد که با کارشکنی عده‌ای در اجرای این پروژه‌ها روبه‌رو هستیم.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه وزارتخانه‌های اصلی در بحث تحقق فرمان رهبری در تحقق شعار سال وظیفه سنگینی به عهده دارند، افزود: فکر می‌کنم هفته آینده مصوبه هیئت وزیران در مورد تکالیف دستگاه‌ها و استان‌ها براساس تحقق شعار سال و جهش تولید را داشته باشیم و این مصوبه رسماً ابلاغ شود.

وی با بیان اینکه وزارت نفت و وزارت نیرو در تحقق شعار سال نقش مهمی دارند و باید زیرساخت‌ها توسعه پیدا کند، ادامه داد: وزارت صمت و وزارت راه و شهرسازی نیز در تحقق این موضوع اهمیت زیادی دارند و بر اساس آماری که داریم واگذاری 400 هزار قطعه زمین در دستور کار دولت در سال جاری است که باید نسبت استانی آن مدنظر باشد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه بخش مهم فرمان رهبری مشارکت مردم است که باید در این زمینه در استان کرمان تلاش کنیم که ظرفیت تعاونی‌ها را پای کار بیاوریم، بیان کرد: پیشنهاد داریم وضعیت سرمایه‌گذاری تعاونی‌های استان کرمان تعیین تکلیف و از این ظرفیت استفاده شود.

وی با بیان اینکه یک ظرفیت در این حوزه سهام عدالت است، گفت: در حال پیگیری هستیم که اختیارات مجموعه تعاونی سهام عدالت استان‌ها به استان‌ها داده شود، البته نه اینکه این اختیارات به دولت در استان‌ها داده شود و با این مخالف هستیم اما مدیریت استان نظارت و پیگیری داشته باشد.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار اهمیت دارد و باید مشارکت آنها را پای کار بیاوریم و از همه ظرفیت‌ها در این زمینه استفاده کنیم، افزود: برش استانی برنامه هفتم توسعه باید آماده شود و دستگاه‌های اداری استان کرمان برای برش استانی برنامه داشته باشند.

وی با بیان اینکه برش استانی بودجه سال 1403 نیز مهم است و همه دستگاه‌های اجرایی استان باید برش استانی داشته باشند، ادامه داد: امسال اولین سالی است که بودجه دو مرحله‌ای شده است و دستگاه‌ها باید نسبت به توزیع بودجه آگاهی کامل داشته باشند.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • لزوم توجه جدی به دغدغه‌های مراجع عظام تقلید در بانکداری
  • آیت‌الله اعرافی: بانکداری ایران باید پاکیزه شود
  • پیش‌شرط‌های مردمی‌سازی اقتصاد ایران
  • ۴۰۰۰ همت برای تحقق نرخ رشد ۸ درصدی در اقتصاد کشور نیاز است
  • معاون وزیر اقتصاد: به دنبال آرامش در فضای اقتصادی هستیم
  • ضرغامی: خروج ایران از ایکوم و ایکوموس کذب است
  • تکذیب خارج شدن ایران از« ایکوموس» و «ایکوم»
  • تکذیب خارج شدن ایران از" ایکوموس" و "ایکوم"
  • مسئولان به جای صندلی «مداخله‌جویی» روی صندلی «حکمرانی» بنشینند
  • انتقادات تند از تیم اقتصادی رئیسی /دولت باید خانه تکانی کند و کل تیم را تغییر دهید /قیمت ارز حباب نیست آقای فرزین /محسن رضایی توان کار ندارد