Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-18@11:16:27 GMT

جهاد سازندگی مردمی باشد، وزارتخانه زیاد داریم

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۰۷۳۲۴

جهاد سازندگی مردمی باشد، وزارتخانه زیاد داریم

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری فارس، پس از اعلام رئیس جمهور برای احیای جهاد سازندگی، استادان، کارشناسان و پیش کسوتان این حوزه نشست‌های خبری برگزار کرده و درباره نحوه احیا، ساختار و موارد پیشنهادی خود را ارائه می‌دهند. در نشست خبری که با حضور برخی از صاحب نظران برگزار شد، تاکید شد که جهاد سازندگی اگر می‌خواهد احیا شود، باید مردمی بوده و وابسته به هیچ وزارتخانه و یا سازمانی نباشد که در این صورت با توسعه غیرضروری در حقیقت کاهش عملکرد و بهره‌وری را به همراه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* جهاد سازندگی مردمی باشد

اسماعیل شهبازی استاد دانشگاه شهید بهشتی در این نشست خبری با بیان اینکه جهاد سازندگی که احیا می‌شود، نباید به صورت وزارتخانه یا سازمان باشد، گفت: بلکه باید همانند اوایل انقلاب به صورت نهاد مردمی باشد که از درون مردم می‌جوشد، وگرنه گرفتار کردن این نهاد در وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها به پیچیدگی موجود اضافه کرده و باعث کاهش عملکرد و بهره‌وری می‌شود.

وی در مورد نحوه احیای جهاد سازندگی هم تشریح کرد: شرایط امروز با 40 سال پیش کاملا فرق کرده؛ جوانان تحصیل ‌کرده‌اند و جنس کارها هم عوض شده است، بنابراین باید از این ظرفیت‌ها استفاده کرد و کارها را متناسب با شرایط تعریف کرد.

شهبازی افزود: در دوره‌ای 5 وزارتخانه در حوزه کشاورزی وجود داشت و این تنها مانع کار و پیشرفت می‌شود.

استاد دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که برخی از کارشناسان می‌گویند جهاد سازندگی امروز نباید بر اساس احساس هیجانی اوایل انقلاب، بلکه بر اساس تخصص و تعقل انجام شود که ساختار آن کاملا متفاوت از آن دوره خواهد شد، ضمن اینکه وجود جوانان تحصیل‌کرده می‌طلبد که طرح جدیدی برای جهاد سازندگی ریخته شود. جنابعالی چه ساختاری را برای آن مناسب می‌دانید، گفت: جهاد سازندگی می‌تواند کلیدی برای رفع مشکلات باشد که تا به امروز تحقق نیافته است. جهاد سازندگی باید به رفع مشکلات اقتصادی مردم برود و راهکار داشته باشد که در این باره چه کند. بازوان جهاد سازندگی،‌ دهیاری‌ها و اعضای هیات مدیره در روستاها می‌تواند باشد.

وی افزود: اما در مورد ساختار من معتقد به بی‌ساختاری هستم و این نهاد باید مستقل و مردمی باشد. هر چقدر به ساختار پایبند کنیم نتیجه معکوس خواهد داد.

شهبازی اضافه کرد: مثلا یکپارچه‌سازی اراضی از سال 1351 در کشور کلید خورده، اما اجرایی نشده است. برای اجرای آن روحیه جهادی می‌خواهد و جهاد سازندگی می‌تواند در این زمینه کارساز باشد.

استاد دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس که اخیرا عیسی کلانتری وزیر اسبق  کشاورزی طی نامه‌ای به رئیس جمهور درباره احیای جهاد سازندگی هشدار داده بود، واکنش جنابعالی نسبت به این موضوع چیست، گفت: از ابتدای این جلسه کارشناسانی که صحبت می‌کنند در حقیقت به این نوع اظهارات پاسخ می‌دهند و برخلاف این مسئول اجرای جهاد سازندگی را یک ضرورت می‌دانند.

* همه قشرها باید همکاری کنند

در ادامه این نشست مجید زارعی پیشکسوت و پژوهش‌گر توسعه روستایی در باره احیای جهاد سازندگی گفت: لازم است همه ملت در این باره تشریک مساعی کنند، جهاد سازندگی به عنوان یک مکتب است و ما باید این رویه فکری را حفظ کنیم، اما در کنار آن سازوکار جهاد سازندگی باید تعریف شود.

به گفته این مسئول آنچه که در جهاد سازندگی مهم است همان روحیه جهادی و انقلابی و مکتب فکری آن است.

زارعی همچنین به تصویب قانون توسعه متوازن روستایی در سال 84 توسط مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: این قانون در کشورهای دیگر هم اجرایی می‌شود. بررسی 18 کشور اروپایی و آسیایی نشان داده که توسعه روستا جزو اولویت کشورها است و همه به عنوان بستر تامین کننده امنیت غذایی روی آن تاکید دارند.

وی در عین حال تأکید کرد که برای اجرای قانون توسعه متوازن روستایی حتما نیاز به حضور جهاد سازندگی است.

زارعی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که چه ساختاری را برای جهاد سازندگی مناسب می‌دانید، گفت: در حال حاضر سه گزینه مطرح است؛ اول اینکه جزو زیر مجموعه وزارت کشور باشد چراکه این وزارتخانه کاملا در همه روستاها درگیر است؛ دوم ذیل وزارت جهاد کشاورزی باشد؛ چراکه همه زمین‌های کشاورزی و روستاها که محل فعالیت جهاد می‌تواند باشد، در این وزارتخانه متمرکز است و گزینه سوم زیر نظر ریاست جمهوری باشد که خیلی روی آن متفق‌القول هستند.

* ویژگی‌های پیشنهادی جهاد سازندگی

در ادامه نشست عباس نوروزی استاد دانشگاه دانشکده ترویج کشاورزی و دانشیار مرکز آموزش امام خمینی(ره) به ویژگی‌های جهاد سازندگی جدید اشاره کرد و گفت: باید از هر گونه فعالیت‌های نمایشی پرهیز شود. دوم اینکه از هر گونه ایجاد تشکیلات گسترده و بی‌ضابطه اداری که باعث تحمیل هزینه اضافی و کاهش بهره‌وری می‌شود، دوری کنیم. همچنین از جوانان انقلابی، علاقه‌مند و متخصص بهره‌گیری شود و نهایتا با مدیریت جهادی و روحیه جهادی و فارغ از تشریفات و قید و بندهای اداری مرسوم عمل شود.

* جهاد سازندگی تفکری است که باید در کل دولت جاری شود

در این نشست بسطامی پیشکسوت جهاد سازندگی تصریح کرد: جهاد سازندگی یک تفکر و مکتبی باشد که باید در کل بدنه دولت جاری و ساری شود. مثلا امروز وزارت نفت در هورالعظیم نفت برداشت می‌کند، اما در همان زمان کشاورزی روستائیان نابود، می‌گردد. باید این تفکر و روحیه در وزارت نفت باشد که منافع کشاورزان را حفظ کند. یا وزارت نیرو با روحیه جهادی نیروگاه بسازد و کمبودی در این بخش مشاهده نشود و یا وزارت بهداشت با کارهای جهادی به ویژه در شرایط فعلی هم زمینه ساخت واکسن و یا واردات آن به یاری مردم بشتابد.

بسطامی تأکید کرد که جهاد سازندگی یک پوسته و یک هسته داخلی دارد و ما باید به همان هسته وصل شویم. اگر یک زمانی جهادگران بیل و داس به دست می‌گرفتند و به کمک روستائیان می‌شتافتند، اکنون جنس کارها عوض شده و متناسب با آن باید عمل شود. خود همان جهادی‌ها هم تغییر کرده‌اند و سلاح آنها نیز عوض شده است. اکنون ساختار روستا تغییر کرده، باسوادتر شده‌اند و اردوهای جهادی به همان شکل اوایل انقلاب نمی‌تواند عمل کند و در کل شرایط باید متناسب با وضعیت فعلی باشد.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: رئیس جمهور احیای جهاد سازندگی استاد دانشگاه شهید بهشتی احیای جهاد سازندگی استاد دانشگاه روحیه جهادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۷۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‍بیانیه حزب کارگزاران سازندگی ایران: با «دفاع» جلوی «جنگ» را بگیریم

به گزارش جماران؛ بیانیه حزب کارگزاران سازندگی ایران در پی می آید:

حمایت از نهضت‌های فلسطینی از فتح تا حماس و جهاد جزئی از راهبرد مبارزات ملت فلسطین با دولت اسرائیل بود که سرانجام در عملیاتی مطلقاً فلسطینی به نام «توفان الاقصی» خود را نشان داد. اما صهیونیست‌ها که ایران را دشمن ایدئولوژیک خود می‌دانند از همان روز اول در این عملیات فلسطینی سعی کردند انگشت اشاره را به سوی ایران بگیرند و با کشاندن پای ایران به جنگ مساله را از اشغال فلسطین به جنگ منطقه‌ای تبدیل کنند.

تحرکات نتانیاهو برای ایجاد جبهه تازه با ابزار ترور و حمله تروریستی به کنسولگری ایران در سوریه به اوج خود رسید و ایران را ناگزیر از پاسخ متقابل می‌کرد. اکنون این پاسخ داده شده است و جمهوری اسلامی ایران پس از ۴۵ سال مبارزه ایدئولوژیک، به نبردی استراتژیک رسیده است. مرحله‌ای حساس در دفاع از امنیت ملی ایران که به لحاظ اصول سیاست بین‌الملل گریزناپذیر می‌نمود.

با وجود این، همان‌گونه که عالی‌ترین فرماندهان نظامی ایران تاکید کرده‌اند، این اقدام باید در چارچوب استراتژی بازدارندگی، دفاع مشروع و مبارزه با تروریسم حفظ شود و ضمن حفظ تدابیر دفاعی و نظامی، دیپلماسی فعالی برای جلوگیری از تبدیل نزاع اسرائیل-فلسطین به یک فرافکنی منطقه‌ای در دستور کار قرار گیرد.

اسرائیل در نبرد توفان‌الاقصی گرفتار است و فشار جهانی برای خروج از غزه حتی بدون گرفتن امتیاز از حماس شدت گرفته است. در درون سرزمین‌های اشغالی چنین وضعیتی می‌تواند مقدمه سقوط دولت نتانیاهو باشد. جنگ، شفابخش حکومت‌هایی چون اسرائیل است که در واقع یک پادگان بزرگ است. نباید به نتانیاهو فرصت بقا داد.

از سوی دیگر، ایران امروز با اپوزیسیونی غیرملی مواجه است که با سوء‌استفاده از اعتراضات مستقل ملت ایران، سعی دارد پای بیگانگان را به تحولات درون کشور بکشاند. اپوزیسیون که با سفر به اسرائیل و دخیل بستن به دیوار ندبه در هیبت یهودیان درمی‌آید و درحالی که ساکنان اسرائیل در خیابان خواهان برکناری نتانیاهو هستند با او عکس یادگاری می‌گیرد، به‌رغم آنکه حتی پدران ایشان سعی می‌کردند در جنگ اعراب و اسرائیل ظاهر بی‌طرفانه‌ای بگیرند، در تقویت صهیونیسم از صهیونیست‌ها پیش افتادند!

همین جریان در اتفاق اخیر بیش از همه در رسانه‌های همسو با اسرائیل که به زبان فارسی  پخش می‌شود بر طبل جنگ دمیدند و جلوتر از صداوسیما مشتاق انتقام ایران از اسرائیل شدند و با زبان تحریک و تحقیر و تخفیف سعی کردند جمهوری اسلامی را وارد منازعه‌ای بی‌پایان کنند.

تبدیل آرزوی تغییر از سیاست داخلی به سیاست خارجی و از آن بیشتر از راه جنگ، هدف نهایی بخش غیرملی اپوزیسیون ایران است که یک بار دیگر در دوره جنگ تحمیلی هم از سوی سازمان‌هایی چون مجاهدین خلق امتحان شده بود و اینک از کارفرمایی بعثی‌ها به کارفرمایی صهیونیست‌ها  تغییر جهت داده است.

کارگزاران سازندگی ایران ضمن محکومیت اقدامات اسرائیل به‌عنوان بنیان‌گذار این نزاع از ۱۹۴۸ تا امروز  و با به رسمیت شناختن حق دفاع مشروع برای ایران بر مبنای استراتژی بازدارندگی و راهبرد تقویت مقاومت ملت فلسطین برای ادامه این نهضت ملی و میهنی و فلسطینی، درباره اهداف اسرائیل از بسط جنگ در منطقه و فراموشی جنایت در غزه هشدار می‌دهد.

ما فکر می‌کنیم حفظ چارچوب دفاع مشروع بر مبنای حقوق بین‌الملل راهبردی اساسی است که نباید رها شود و البته دفاع مشروع محدود به زمان و مکان نیست اما می‌توان از تبدیل آن به جنگ بی‌پایان جلوگیری کرد.

اگر شورای امنیت سازمان ملل متحد به‌رغم وفاداری غرب به اسرائیل، اقدامات تروریستی این رژیم علیه ملت فلسطین و دولت ایران را محکوم می‌کرد و از توسعه آن خودداری می‌نمود شاید دیپلماسی موفق می‌شد جلوی جنگ را بگیرد  اما اکنون با دفاع می‌توان جلوی جنگ را گرفت: چشم در برابر چشم نه کمتر و نه بیشتر!

برای چنین راهبردی البته اجماعی ملی در ایران هم ضروری است و با پرهیز از هرگونه اقدام تحریک‌آمیز در داخل کشور ازجمله در مساله حجاب باید از تهدید وحدت ملی جلوگیری کرد.

جلوگیری از ادبیات یهودستیزانه در بیان خطبا ضروری است. این جعلیات، خود از اسرائیلیات است و موضع تاریخی ایران همواره حفظ حقوق شهروندان با هر دینی ازجمله یهود در سرزمین فلسطین بوده است. نباید در شادی‌های رسمی در صداوسیما مرز صهیونیسم به‌عنوان یک ایدئولوژی سیاسی با یهودیت به‌عنوان یک دین توحیدی مخدوش شود.

مبارزه با صهیونیسم همواره در ایران سبب وحدت ملی بوده است، نباید آن را به موضوعی اختلافی بدل کرد که این خواست اسرائیل است و برای جلوگیری از این انحراف تنها راه مبارزه با صهیونیسم حفظ ایران به‌عنوان یک میهن است.

دیگر خبرها

  • اولویت نخست آموزش و پرورش تامین نیروی انسانی است
  • راه‌اندازی موزه تئاتر و اختصاص بودجه ویژه برای بخش موسیقی
  • وزیر ارشاد از راه‌اندازی موزه تئاتر و اختصاص بودجه ویژه برای بخش موسیقی خبر داد
  • ‍بیانیه حزب کارگزاران سازندگی ایران: با «دفاع» جلوی «جنگ» را بگیریم
  • معاون اول رئیس جمهور: حمایت از حرکت‌های دانش بنیان، وظیفه همه وزارتخانه‌ها است
  • شرکت‌های دانش بنیان، نماد اصلی جهش تولید و مشارکت مردم/ حمایت از حرکت‌های دانش بنیان، وظیفه همه وزارتخانه‌ها
  • جذب ۲۶ هزار نیروی ‌جدید در ‌وزارت بهداشت
  • اجرای طرح حفظ موضوعی قرآن گام برداشتن در مسیر جهاد تبیین است
  • فعالیت ۴۲ گروه جهادی تویسرکان در سال جدید
  • تحول آوینی منجر به نهادینه شدن فرهنگ ایثار و شهادت شد