Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ترم جدید دانشجویان سراسر کشور به صورت مجازی آغاز شده است، این درحالی که طبق گفته وزیر علوم دولت سیزدهم در آینده نزدیک با انجام روند واکسیناسیون حضوری خواهد شد. همچنین حضوری شدن دانشگاه ها، باعث ایجاد چالش برای دانشجویان غیربومی شده است، رعایت پروتکل‌های بهداشتی در خوابگاه‌های دانشجویی تا آغاز پیک ششم کرونا، از جمله موضوعاتی است که سبب ایجاد ابهام در آموزش حضوری یا مجازی برای این دسته از دانشجویان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالی است که مسئولان وزارت بهداشت، ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت علوم معتقد است که با آغاز پیک ششم کرونا، تنها دانشجویان بومی امکان حضور در دانشگاه‌ها را دارند و امکان حضور همه دانشجویان غیربومی در دانشگاه وجود ندارد و به همین دلیل برگزاری کلاس‌های ترکیبی (مجازی-حضوری) یکی از احتمالاتی هست که در سال تحصیلی جدید در حال بررسی است.

همچنین با تشدید و آغاز موج جدید ویروس کرونا، اسکان دانشجویان در خوابگاه‌ها در هر اتاق به صورت ۴ یا ۵ نفر، حتی اگر واکسینه هم شده باشند می‌تواند موجب تشدید زنجیره انتقال این ویروس باشد، بنابراین مسئولان مربوط به این امر باید تدابیر عاقلانه تری در این باره داشته باشند.

احمدی یکی از دانشجویان رشته پزشکی دانشگاه تهران است و در شهر تبریز زندگی می‌کند. او معتقد که  آموزش‌های حضوری به مراتب بهتر است آموزش مجازی است، اما اگر قرار به بازگشایی دانشگاه‌ها باشد، نباید تفاوتی برای دانشجویان بومی و غیر بومی قائل شد، او می‌گوید: اگر قرار است آموزش‌ها حضوری باشد باید تدابیری اندیشیده شود که تمامی دانشجویان حتی دانشجویانی که نیاز به اسکان در خوابگاه‌های دانشجویی را دارند، از آموزش‌های حضوری بهره‌مند شوند.

احمدی نیا نیز یکی دیگر از دانشجویان رشته حقوق دانشگاه بهشتی است، او می‌گوید: واقعا اسکان چند دانشجو که هر کدام ساکن شهر‌های متفاوتی هستند در یک اتاق کار درستی نیست و امکان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی هر دانشجو امکان پذیر نخواهد بود.

این درحالی است که محمد تقی احمدی رئیس دانشگاه تربیت مدرس نیز با اشاره به چالش‌های حضوری شدن دانشگاه‌ها از ۱۵ آبان، اظهار کرد: مهمترین مشکل ما بعد از حضوری شدن و تجمع دانشجویان در دانشگاه، فاصله گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مورد استقرار دانشجویان در خوابگاه‌ها است.

احمدی ادامه داد: پروتکل‌های بهداشتی و رعایت فاصله گذاری با توجه به شکننده بودن شرایط کرونایی، اجازه استقرار عادی در خوابگاه‌ها همانند گذشته یعنی اسکان ۵ یا ۶ نفر در هر اتاق را نمی‌دهد و اصلاً به صلاح نیست این تعداد دانشجو حتی با وجود تزریق واکسن در یک اتاق حضور داشته باشند.

وی در ادامه بیان کرد: احتمالاً برای دانشجویانی که از شهر‌های مختلف به دانشگاه می‌آیند، نوبت بندی خوابگاه‌ها را خواهیم داشت و به طور مثال در دو یا سه نوبت در فواصل یک ماه و نیمه دانشجویان می‌توانند در خوابگاه اسکان داشته باشند.

علی خاکی صدیق زمان برگزاری کلاس‌های حضوری را بعد از تزریق دو دوز واکسن دانشجویان اعلام کرد و اظهار کرد: دانشگاه‌ها احتمالاً اواسط یا اواخر ترم جاری بازگشایی می‌شود.

وی درباره زمان بازگشایی دانشگاه‌ها گفت: بازگشایی دانشگاه‌ها در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تابع سیاست کلی ستاد ملی مبارزه با کروناست و برای عملیاتی شدن آمورش حضوری، تابع این است که واکسیناسیون دو دُز دانشجویان، هیئت علمی و کارکنان به صورت کامل انجام شود.

خاکی صدیق تصریح کرد: در حال حاضر واکسیناسیون دو دوز اکثر قریب به اتفاق اعضای هیئت علمی و کارکنان انجام شده، زیرا دانشگاه‌ها واکسیناسیون را از مرداد شروع کرده‌اند، در حالی که واکسیناسیون دانشجویان هنوز تکمیل نشده و تا زمانی که دوز دوم واکسیناسیون تکمیل نشود بازگشایی کلاس‌ها به صورت حضوری فعلاً در دستور کار نیست و همان آموزش الکترونیکی را خواهیم داشت.

او در پاسخ به این سوال که شروع حضوری کلاس‌ها از آبان یا آذر چقدر محتمل است؟ گفت: این موضوع برای شرایط خاصی است، به عنوان مثال برخی دانشگاه‌ها یا مؤسسه‌های آموزش عالی عمدتاً از دانشجویان بومی تشکیل شده که هم کارگاه و آزمایشگاه دارند و هم نیازی به خدماتی مثل خوابگاه و سلف سرویس ندارند که بخواهد مشکل ایجاد شود، در این حالت می‌توانند با تصویب ستاد کرونا در آن منطقه، کلاس حضوری برگزار کنند.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اگر قرار باشد همین رویه نیز محقق شود احتمالاً برای اواسط و اواخر ترم است و در کل قاعده کلی آموزش الکترونیکی است.

او در واکنش به مدیریت دانشجویانی که قرار است با آموزش حضوری از شهر‌های مختلف به تهران بیایند، گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی از سرگیری آموزش حضوری در دانشگاه‌هایی که بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد دانشجویانشان غیربومی هستند، مساله سکونت در خوابگاه‌ها و بحث خدمات رفاهی است.

خاکی صدیق اشاره کرد: طبیعتاً با توجه به شرایط شکننده‌ای که بیماری کرونا و شیوع آن در کشور دارد، اینکه بتوانیم به صورت صددرصد همه دانشجویان را به دانشگاه بیاوریم و به آن‌ها آموزش حضوری بدهیم فعلاً کمی بعید است، لذا این اقدام به صورت برنامه‌ریزی شده توسط دانشگاه‌ها انجام خواهد شد.

قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت در پاسخ به آخرین وضعیت پروتکل‌های بهداشتی و نحوه بازگشایی دانشگاه‌های کشور و موسسات آموزش عالی گفت: پس از جمع بندی تصمیم کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ درباره مدارس و ارائه نظرات، درباره دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور نیز در کمیته بحث و بررسی صورت می‌گیرد.

وی افزود: تقریباً تصمیمی که در کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ درباره مدارس اعلام شود برای دانشگاه‌ها نیز شبیه خواهد بود.

معاون درمان وزارت بهداشت در پاسخ به این موضوع که دانشگاه‌های کشور غیر از علوم پزشکی که پروتکل بهداشتی واحد و شرایط واکسیناسیون واحدی ندارند، وضعیت بازگشت به آموزش حضوری چگونه خواهد بود، گفت: برای این موضوع باید مقاطع مختلف دانشگاه‌ها را اولویت بندی کنیم.

وی افزود: باید ابعاد موضوع خوابگاه‌ها، کلاس‌های عملی و میزان کلاس‌های حضوری در دانشگاه‌های مختلف بررسی شود و در کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ در این زمینه بحث و بررسی صورت گیرد و در نهایت تصمیم کمیته اعلام می‌شود.

بازگشایی دانشگاه از نیمه اول آبان و احتمال آغاز موج ششم کرونا می‌تواند نگرانی‌هایی ایجاد کند، بنابراین انتظار می‌رود ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت علوم درباره آغاز آموزش‌های حضوری تدابیر دیگر بیاندیشند.

بیشتر بخوانید:

همه دانشجویان منتظر آموزش‌های حضوری نباشند/ پاسخ مسئولان وزارت علوم به سوالات دانشجویان در خصوص بازگشایی دانشگاه‌ها از ۱۵ آبان

سامانه ساتع، تسهیل کننده فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه هاست

زیر ساخت‌های دانشگاه هنوز آماده استقبال از دانشجویان نیست

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا بازگشایی دانشگاه ها بازگشایی دانشگاه ها پروتکل های بهداشتی آموزش های حضوری خوابگاه ها آموزش حضوری وزارت علوم آموزش ها کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۹۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

المپیاد ورزش‌های فناورانه زمینه‌ساز شکوفایی استعداد‌های برتر دانشجویی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیر کل دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان، تدوین و ابلاغ آیین‌نامه و شیوه‌نامه‌های برگزاری المپیاد ورزش‌های فناورانه در سطح ملی را اقدامی ارزشمند عنوان کرد و گفت: المپیاد ورزش‌های فناورانه با هدف بروز خلاقیت دانشجویان و همچنین گسترش استفاده از فناوری‌های روز دنیا در سطح دانشجویان دانشگاه‌های کشور طراحی شده است.
دکتر ابوالفضل دانشور افزود: سازمان امور دانشجویان، در کنار برگزاری المپیاد‌های ورزش‌های قهرمانی و همگانی، اقدام به برگزاری المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی در قالب‌های مختلف (رباتیک، فیجیتال و دیجیتال و نوآوری‌های فناورانه در ورزش) خواهد کرد که فرآیند اجرایی آن در برای اولین بار در تاریخ وزارت علوم و در سال جاری از تاریخ ۲۷ فروردین ماه شروع شد و دانشجویان دانشگاه‌های کشور تا ۲۵ اردیبهشت ماه فرصت دارند در سامانه ستاو به آدرس Setav.ir/stso که برای همین منظور آماده شده، ثبت نام نمایند.
وی تأکید کرد: در این رویداد ملی می‌خواهیم با ترکیب تحرک و ورزش و فناوری و سرگرمی، هم زمینه مناسب برای پر کردن اوقات فراغت دانشجویان را فراهم کنیم و هم دانشجویان بتوانند نقش خود را برای تولید محصولات و تجهیزات مبتنی بر فناوری ایفا کنند تا ضمن کسب درآمد کافی در دوره دانشجویی، خودکفایی در تولید محصولات فناورانه ورزشی در کشور کلید زده شود.
دانشور با اشاره به اینکه یکی از زمینه‌های المپیاد ورزش‌های فناورانه بازی‌های رایانه‌ای است؛ افزود: انتظار داریم دانشجویان به عرصه تولید بازی‌های رایانه‌ای ورود پیدا کنند.
وی یادآور شد: تعدادی از دانشگاه‌های کشور قبلاً بخش‌هایی از این المپیاد را در دانشگاه‌های خود برگزار می‌کردند، اما مقرر شد این المپیاد در سطح ملی برگزار شود تا خروجی آن بتواند منجر به ایجاد شرکت، تولید محصولات و افزایش مهارت و درآمد دانشجویان و کشورمان شود؛ از طرفی برگزیدگان این المپیاد به‌عنوان نمایندگان کشور برای شرکت در رویداد‌های بین‌المللی خواهند بود.
مدیرکل دانشجویان داخل تصریح کرد: با عنایت به برگزاری این رویداد مهم به صورت استانی و ملی از کلیه دانشگاه‌ها در سطوح مختلف مدیریتی انتظار داریم تا با هم‌افزایی فکری و تبلیغی کمک کنند تا این رویداد در سطح نام بزرگ ایران اسلامی برگزار و همه ظرفیت‌های دانشجویی کشور وارد این عرصه شود.

دیگر خبرها

  • افتتاح خوابگاه دانشجویی پنجاه واحدی پسرانه دانشگاه سمنان
  • افتتاح خوابگاه دانشجویی در سمنان با حضور وزیر علوم
  • افتتاح خوابگاه دانشجویی و رونمایی محصولات دانش بنیان در سمنان
  • نیاز به ۵۷ هزار تخت خوابگاهی در دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • المپیاد ورزش‌های فناورانه زمینه‌ساز شکوفایی استعداد‌های برتر دانشجویی
  • خوابگاه دانشجویی ۵۰۰ نفره در گرگان کلنگ زنی می شود
  • از آخرین وضعیت ثبت نام وام شهریه تا نقل و انتقال دانشجویان
  • جزئیات اعطای تسهیلات به دانشجویان برتر المپیاد ورزش‌های فناورانه اعلام شد
  • آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی از اول اردیبهشت
  • تحصیل ۳۵۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه علم و صنعت