Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-24@12:42:42 GMT

رد پای کرونا بر عروق شبکیه چشم

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۱۴۸۰۷

رد پای کرونا بر عروق شبکیه چشم

یکی از این آسیب‌ها و عوارض کرونا که کمتر از عوارض ریوی و بویایی و چشایی موردتوجه قرارگرفته،بروز اختلالات چشمی در بیماران مبتلا به کروناست.

مهم‌ترین یافته متخصصان در این رابطه یافتن ویروس درترشحات چشمی‌ مبتلایان به کرونا بوده و بر این اساس مشخص شد نه‌تنها ویروس کرونا قطعا می‌تواند ملتحمه را آلوده کند و باعث التهاب چشم شود، بلکه ذرات ویروس درترشحات چشمی وجود دارد و قابل انتقال است اما به‌تدریج متخصصان متوجه عوارض کوتاه‌مدت و بلندمدت دیگری به‌ویژه در عروق شبکیه چشم و نیز بروز عوارض خطرناکی مانند قارچ سیاه در برخی مبتلایان به کرونای شدید شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما نیز در گفتگو با دکتر محمد سلیمانی، فوق تخصص قرنیه و عضو هیأت هلمی‌دانشگاه علوم پزشکی تهران مروری بر عوارض چشمی‌بیماری کرونا خواهیم داشت.

نتایج بررسی‌ها نشان داده است برخی مبتلایان به کووید  19 در حین بیماری و حتی پس از بهبود دچار برخی عوارض چشمی شده‌اند. شایع‌ترین عارضه چشمی‌دیده شده در میان مبتلایان چه بوده است؟

جالب است بدانید برخی بیماران با عوارض چشمی‌ کرونا مواجه می‌شوند و سپس علائم ریوی را بروز می‌دهند. البته شایع‌ترین عارضه کرونا به صورت ویروس در چشم معمولا با علائمی‌از جمله سوزش، درد، قرمزی وترشح در چشم بروز می‌کند که این علائم دوطرفه است. 

آیا این علائم به درمان خاصی نیاز دارد یا با طی‌شدن دوران نقاهت اولیه و کاهش بار ویروسی در بدن بیمار بهبود پیدا می‌کند؟

معمولا این علائم خودبه‌خود و بااستفاده از قطره‌های اشک مصنوعی یا داروهای محافظتی بهبود می‌یابد و معمولا به درمان خاص و سنگینی نیاز ندارد اما باید نسبت به بروز این علائم در چشم‌ها حساس بود و از این طریق، احتمال ابتلا به کرونا را جدی گرفت و از انتقال بیماری از طریق‌ترشحات چشمی به دیگران جلوگیری کرد.

احتمال آلودگی‌ترشحات چشمی با ویروس کووید چقدر است؟ افراد باید چه مراقبت‌هایی را برای پیشگیری از انتقال بیماری از طریق‌ترشحات چشمی مد نظر قرار دهند؟

خطر آلودگی ویروسی‌ترشحات چشم بیماران مبتلا به کرونا زیاد است. پس افرادی که چنین علائمی‌در چشم‌های خود دارند از دست زدن به چشم و از به اشتراک گذاشتن حوله، بالش و سایر وسایل شخصی خود با اطرافیان باید خودداری کنند.

آیا داشتن اختلالات سیستمیک از جمله دیابت، چاقی و فشار خون در بروز عوارض چشمی بعد از ابتلا به کرونا مؤثر است؟

اختلالات سیستمیک به خودی خود در بروز عوارض چشمی‌کرونا مؤثر نیست، البته ممکن است عوارض چشمی‌دیگری ایجاد کنند.

چه کسانی در خطر آسیب به شبکیه پس از ابتلا به کرونا هستند و نشانه‌های آن چیست؟

اصولا یکی از عوارض جدی و خطرناک بیماری کووید 19، درگیری‌های عروقی است و به‌ همین دلیل هم بروز سکته‌های مغزی و قلبی پس از ابتلا به کرونا زیاد اتفاق می‌افتد. بر همین اساس یکی از عوارض ناشی از بیماری کرونا، بسته‌شدن و انسداد عروقی در شبکیه است که ممکن است به از دست رفتن دید منجر شود.توصیه می‌شود بیمارانی که در حین بیماری کرونا یا پس از بهبود با کاهش دید مواجه می‌شوند به فکر مشکلات شبکیه و بسته‌شدن عروق شبکیه باشند و تحت بررسی قرار گیرند.

چه نشانه‌های دیگری راپس از بهبود اولیه کرونا باید به‌عنوان نشانه خطر بروز اختلالات چشمی تلقی کرد؟

ازدیاد تبخال قرنیه و نیز در بقیه جاهای بدن یکی دیگر از عوارض حین کرونا یا پس از بهبود بیماری است که ممکن است به‌دلیل استفاده زیاد از داروهای استروئیدی در بیمار نیز باشد. به‌ویژه افرادی که سابقه تبخال دارند، باید مراقب این عارضه باشند و اگر مشکلی از جمله درد و قرمزی چشم در حین ابتلا یا بعد از کرونا ویروس داشتند به چشم‌پزشک مراجعه کنند. همچنین در دوران قرنطینه با ارسال عکس‌شان به چشم‌پزشک از مشاوره تخصصی بهره بگیرند. اگر این عارضه درمان نشود، ممکن است لک قرنیه بر جا بگذارد و به کاهش دید بیمار منجر شود.

بیماری قارچ سیاه کدام دسته از مبتلایان به کرونا را گرفتار می‌کند و درمان آن به چه عواملی بستگی دارد؟

متاسفانه بیماری ویروسی قارچ سیاه به‌دلیل بروز نقص ایمنی و به‌دنبال استفاده از استروئیدها (داروهای کورتونی) بروز کرده و بیمار را دچار بیماری قارچی حدقه چشم می‌کند. علائم این بیماری شامل ترشحات خونی از بینی، ترشحات سیاه‌رنگ، کاهش دید و بیرون‌زدگی چشم می‌شود که معمولا در بیمارانی که مبتلا به کرونای شدید می‌شوند یا دوره طولانی از داروهای کورتونی استفاده کرده‌اند بروز پیدا می‌کند.

بعد از بهبود وضعیت ایمنی بیمار و اتمام دریافت داروهای استروئیدی علائم بیماری ممکن است از بین برود اما گاهی نیاز به درمان خیلی سریع با داروهای ضد قارچی است تا ترشحات و مواد از بین رفته قارچی از دورن بینی برداشته شود تا از طریق بینی به داخل حفره مغز منتشر نشود. توجه داشته باشید این قارچ‌ها در اطراف ما وجود دارند و ما به‌طور معمول با آنها در تماسیم، ولی افرادی درگیر آن می‌شوند که به‌دلایلی دچار نقص‌ایمنی شده‌اند.

پونه شیرازی - دانش و سلامت / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کرونا شبکیه چشم قارچ سیاه محمد سلیمانی ابتلا به کرونا ترشحات چشمی پس از بهبود عوارض چشمی ترشحات چشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۴۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های قلبی و عروقی از شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در دنیا

رئیس انستیتو قلب و عروق شهید رجایی، بیماری‌های قلبی و عروقی را یکی از شایع‌ترین علل مرگ و میر در جهان دانست و بر ضرورت هم‌افزایی و همکاری برای مقابله با این چالش بزرگ تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، نهمین کنگره مشترک قلب و عروق ایران طی روزهای پنجم تا هفت اردیبهشت، در انستیتو قلب و عروق شهید رجایی در حال برگزاری است و جمعی از برجسته‌ترین متخصصان این رشته از سراسر ایران و خارج از کشور را گرد هم آورد.

بنابر اعلام روابط عمومی برگزاری این کنگره، این رویداد علمی با حضور دکتر یوسف پناهی - معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر حسین فرشیدی - معاون بهداشت وزارت بهداشت، دکتر محمد رئیس زاده - رئیس سازمان نظام پزشکی کشور و همچنین دکتر فریدون نوحی - رئیس انستیتو قلب و عروق شهید رجایی برگزار شد.

دکتر فریدون نوحی - رئیس انستیتو قلب و عروق شهید رجایی، در سخنرانی افتتاحیه این کنگره، ضمن ابراز خرسندی از حضور متخصصان برجسته، به اهمیت این رویداد علمی در ارتقای سلامت قلب و عروق مردم کشور اشاره کرد.

او بیماری‌های قلبی و عروقی را یکی از شایع‌ترین علل مرگ و میر در جهان دانست و بر ضرورت هم‌افزایی و همکاری برای مقابله با این چالش بزرگ تأکید کرد.

بنابر اعلام روابط عمومی برگزاری این کنگره، در طول سه روز برگزاری کنگره، سخنرانی‌های علمی متعدد و ارائه آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی در حوزه بیماری‌های قلبی و عروقی ارایه می‌شود و اساتید برجسته داخلی و خارجی با محوریت موضوعات مختلفی از جمله بیماری‌های عروق کرونر، نارسایی قلبی، آریتمی‌های قلبی، بیماری‌های دریچه‌ای قلب، فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت و دیگر رشته های تخصصی قلب و عروق به تبادل دانش و تجربیات خود می‌پردازند.

علاوه بر سخنرانی‌ها، پنل‌های تخصصی و کارگاه‌های آموزشی متنوعی نیز در این کنگره تدارک دیده شده است که فرصتی برای متخصصان جهت ارتقای دانش و مهارت‌های خود در زمینه‌های مختلف قلب و عروق فراهم کرده است. بدون شک، تبادل دانش و تجربیات در این کنگره، گامی مؤثر در جهت ارتقای کیفیت خدمات درمانی و پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی در ایران خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیماری‌های قلبی و عروقی از شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در دنیا
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • دلیل و عوارض بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل
  • پیوند مدفوع می تواند علائم حرکتی در پارکینسون را بهبود بخشد
  • درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • سندرم درس (DRESS) چیست؟ / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • علائم ابتلا به پارکینسون در جوانان چیست؟ / بروز نشانه‌های بیماری در پی مصرف بعضی داروها