Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در کمیته ویژه سیاسی و استعمارزدایی سازمان ملل، گفت: ما خواستار لغو کامل و فوری همه محدودیت‌ها هستیم تا کشورهای هدف، از جمله ایران بتوانند به طور موثر از جمعیت غیرنظامی خود در برابر خطرات روزانه ناشی از انفجار مین‌ها و بقایای مواد منفجره جنگ محافظت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، متن سخنان روانچی به شرح زیر است:

«جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یکی از اعضای مؤسس کمیته استفاده‌ صلح‌آمیز از فضای ماورای جو، همچنان بر این اصل مورد توافق جهانی تأکید می‌کند که فضای ماورای جو، میراث و مایملک مشترک برای همه بشریت است و منحصراً باید برای مقاصد صلح آمیز و به نفع نسل های کنونی و آینده همه مردم کاوش و استفاده قرار گیرد. همچنین این قلمرو برای اکتشاف، استفاده و دسترسی همه کشورها بر اساس برابری و با احترام کامل به اصل عدم تملک هیچ بخشی از آن آزاد خواهد بود. ترویج همکاری های بدون تبعیض در فعالیت های فضای ماورای جو و همچنین عدم مداخله در فعالیت های دولت ها در کاوش و استفاده از فضا برای اهداف صلح آمیز نیز باید به طور کامل رعایت شود.

جمهوری اسلامی ایران برای نقش و جایگاه کمیته علمی سازمان ملل متحد در مورد اثرات تشعشعات هسته ای (UNSCEAR) اهمیت زیادی قائل است. ما معتقدیم تمامی کشورهای عضو سازمان ملل متحد می بایست متعهد به همکاری با آن باشند. در مقابل، کمیته مذکور نیز بایستی بتواند از کمک ها و دانش همه کشورها به هر طریق ممکن، از جمله از طریق مشارکت آنها در کار کمیته، بهره مند شود. در این راستا، ما از توصیه کمیته آثار تشعشعات هسته ای به مجمع مبنی بر اینکه چهار کشور ناظر معیار های علمی لازم جهت کسب عضویت کامل کمیته را کسب کرده اند، استقبال می کنیم. ما انتظار داریم که اعضای ناظر فعلی که از سه منطقه جغرافیایی مختلف هستند به عنوان اعضای اصلی در کار کمیته با بهترین دانشمندان خود منطقه خود را نمایندگی کنند.

ما از اداره خدمات مقابله با مین سازمان ملل (UNMAS) به خاطر نقش مهم آن در کمک به کشورهای سراسر جهان که از مین ها و بقایای انفجاری جنگ تاثیرپذیرفته اند، تمجید می کنیم. جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری با بیشترین اراضی آلوده به مین و بقایای مواد منفجره در جهان، با اقدامات قهری غیرقانونی و مضر یکجانبه مواجه است که تلاش ها برای انجام عملیات موفقیت آمیز پاکسازی میادین مین را به شدت مختل می کند. این اقدامات مانع از دسترسی ایران به تجهیزات، فناوری و منابع مالی پاکسازی مین شده است که جمعیت غیرنظامی محل در معرض پیامدهای آن قرار می گیرند. لذا ما خواستار لغو کامل و فوری همه این محدودیت ها هستیم تا کشورهای هدف، از جمله ایران بتواند به طور موثر از جمعیت غیرنظامی خود در برابر خطرات روزانه ناشی از انفجار مین ها و بقایای مواد منفجره جنگ محافظت کنند. ما از نهادهای مربوطه سازمان ملل، به ویژه UNMAS می خواهیم به کمکهای خود به کشورهای آسیب دیده و تسهیل دسترسی کامل آنها به تجهیزات ادامه دهند.

روانچی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: ما مجدداً بر ضرورت حمایت از مأموریت «کمیته ویژه برای تحقیق در مورد اقدامات رژیم اسرائیل که بر حقوق بشر مردم فلسطین و سایر اعراب سرزمین‌های اشغالی تأثیر می‌گذارد» که به افزایش آگاهی در مورد فعالیت‌های غیرقانونی این رژیم و همچنین بسیج اقدامات بین‌المللی لازم در راستای پایان دادن به نقض حقوق اساسی مردم فلسطین  کمک می کند، تاکید می‌کنیم.

نزدیک به هفت دهه است که مساله فلسطین، چالش برانگیزترین نگرانی بین المللی بوده است. سیاست‌ها و اقدامات غیرقانونی، غیرانسانی و توسعه‌طلبانه رژیم اسرائیل که همچنان برخلاف قوانین بین‌المللی ادامه دارد، علاوه بر محرومیت فلسطینی ها از اولیه ترین حقوق خود، منجر به وخامت شرایط زندگی مردم فلسطین نیز شده است. من حمایت کامل و غیرقابل خدشه دولت خود را از مردم فلسطین در مقاومت مشروع آنها در برابر اشغالگری و تلاش در استفاده از حقوق مسلم خود در تعیین سرنوشت خود از جمله پایه گذاری یک کشور مستقل فلسطینی به مرکزیت قدس شریف اعلام می کنم.

ما جولان را بخشی جدایی ناپذیر از سوریه می دانیم. ایران مجددا تاکید می‌ کند تمامی سیاست‌های تبعیض‌آمیز و غیرقانونی در قبال مردم سوریه، حضور پایگاه‌های ارتش اسرائیل در مناطق غیرنظامی سوریه و اطراف آن و همچنین شهرک سازی و توسعه آن در آنجا نقض آشکار حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد و قطعنامه‌های مرتبط سازمان ملل و کنوانسیون چهارم ژنو است.

جمهوری اسلامی ایران در راستای قطعنامه  1514 سازمان ملل متحد در خصوص اعطای استقلال واستعمار زدایی کشورها، بر حق تعیین سرنوشت مردم صحرا تاکید می کند. ما حمایت خود را از مذاکرات جاری با هدف دستیابی به راه حل سیاسی عادلانه، پایدار و قابل قبول دوجانبه که زمینه تعیین سرنوشت مردم صحرای غربی را فراهم می کند حمایت می‌کنیم.

ما بر اهمیت تعهد طرفین برای ادامه این روند در چارچوب مذاکرات تحت حمایت سازمان ملل، بدون پیش شرط و با حسن نیت، مطابق با اهداف و اصول منشور ملل متحد تاکید می کنیم.

هیات من با درک اهمیت کمیته اطلاعات به عنوان اصلی ترین نهاد سیاست گذاری بین دولتی برای ارائه راهنمایی در مورد سیاست های سازمان ملل در زمینه ارتباطات و اطلاعات عمومی، اهمیت زیادی برای  کار و عملکرد دپارتمان ارتباطات جهانی (DGC) قائل است. هیات من ضمن استقبال از پوشش اقدامات مربوط به بحران کووید-19 توسط دپارتمان مذکور، از آن می خواهد که به افزایش آگاهی و انتشار اطلاعات در مورد تأثیر منفی اقدامات قهری یکجانبه بر ظرفیت کشورهای آسیب دیده جهت مقابله موثر با پاندمی کرونا ادامه دهد.

هیات ایران، ضمن حمایت از چندزبانی که به دستیابی به اهداف سازمان ملل متحد که  در ماده 1 منشور سازمان ملل آمده است کمک می کند، معتقد است علاوه بر شش زبان رسمی سازمان ملل، اطلاعات بایستی به زبان‌های دیگر از جمله فارسی که ده ها میلیون نفر با آن صحبت می کنند و به عنوان ریشه یک فرهنگ و تمدن بزرگ شناخته می شود نیز منتشر شود.

جمهوری اسلامی ایران همچنان بر اهمیت عملیات حافظ صلح سازمان ملل در حفظ صلح و امنیت بین المللی تاکید می کند. ایران از جمله کشورهایی بود که اعلامیه تعهدات مشترک اقدام برای حفظ صلح سازمان ملل را تایید کرد و انتظار دارد که این نقشه راه بلندپروازانه با نتایج عملی مستحکم دنبال شود.

ما معتقدیم رعایت اهداف و اصول حفظ صلح، یعنی رضایت طرفین، عدم توسل به زور جز در دفاع از خود و بی طرفی، بسیار مهم است. ما قویاً معتقدیم که احترام به اصول برابری حاکمیت، استقلال سیاسی، تمامیت ارضی همه کشورها و عدم مداخله در اموری که اساساً در صلاحیت داخلی آنهاست نیز باید در این زمینه مورد حمایت قرار گیرد.

ضمن تکرار تعهد و حمایت قاطع خود از عملیات حفظ صلح سازمان ملل به عنوان فعالیت شاخص این سازمان، دولت جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد سهم خود در عملیات حفظ صلح را از نظر لجستیکی و نظامی و با استقرار نیروها، ناظران نظامی، پلیس و غیرنظامیان افزایش دهد.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مجيد تخت روانچي جمهوری اسلامی ایران سازمان ملل متحد مردم فلسطین بین المللی حفظ صلح مین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۵۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های ویژه‌ای برای نشاط اجتماعی بانوان قزوین داریم

کبری علیخانی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین و دبیر کمیته جامعه، زن و خانواده در حاشیه برگزاری پنجمین جلسه برش استانی مهندسی فرهنگی کشور گفت: برنامه‌های ویژه‌ای برای افزایش سطح نشاط اجتماعی در سند برش استانی مهندسی فرهنگی کشور به ویژه در مباحثی مانند ازدواج، کاهش طلاق، فرزندآوری و افزایش مهارت‌های زندگی تدارک دیده شده است.

علیخانی افزود: سبک زندگی ایرانی - اسلامی بین خانواده‌های زیادی در قزوین وجود دارد، چراکه خانواده‌های معتقد و متقید زیادی در این استان زندگی می‌کنند، اما با این وجود همچنان نیازمند همت مضاعف در این زمینه هستیم.

وی با اشاره به اینکه سبک زندگی ایرانی - اسلامی بایستی در قزوین نهادینه شود، تصریح کرد: جمع بندی آسیب‌های اجتماعی به ما نشان داد که این سبک از زندگی بین خانواده‌ها تا حدودی ضعیف شده است.

علیخانی در رابطه با طرح استانی برش مهندسی فرهنگی کشور، بیان کرد: با توجه به اینکه کار‌های پراکنده‌ای در حوزه مسایل فرهنگی - اجتماعی صورت می‌گیرد، تاکید مقام معظم رهبری همواره بر این بوده تا نقشه‌ای تدوین شود که بتوانیم راهبرد‌های اساسی کشور را در این حوزه پیگیری و به سرانجام برسانیم.

وی ادامه داد: نقشه ملی متفاوت است و مقرر شده تا برش‌های استانی براساس زیست بوم هر استانی نوشته شود تا مسایل و اولویت‌های هر منطقه براساس تشخیص کارشناسان همان استان برنامه ریزی شود.

علیخانی با اشاره به اینکه دبیر کمیته اجتماعی زنان و خانواده برعهده دفتر امور بانوان و خانواده استانداری است، اظهار کرد: با همراهی دستگاه‌های فعال عضو کمیته استان، مسایل این حوزه بررسی و پنج اولویت اصلی در این حوزه مطرح شد و در ادامه نیز نظر و راهکار‌هایی نیز توسط کارشناسان میدانی ارایه گردید.

وی با ابراز امیدواری از نتیجه جمع بندی راهکار‌های این پنج کمیته توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین، افزود: با تدوین این سند می‌شود در سطح دستگاه‌های اجرایی استان به صورت یکپارچه عمل کرد و از کار‌های پراکنده و جزیره‌ای جلوگیری کرد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین با اشاره به مساجد و کودکستان‌ها به عنوان ۲ محور مهم مورد توجه این کمیته، توضیح داد: ساماندهی مساجد جزو موارد دیگری هستند که باید به آن توجه شود و همچنین کودکان زیر هفت سال که تاثیر پذیری زیادی در این سن دارند و تاکنون توجه به آنان مغفول مانده هم مورد توجه قرار خواهد گرفت.

علیخانی ابراز امیدواری کرد که برای بسیاری موارد دیگر با برنامه ریزی بتوانیم اقداماتی انجام دهیم تا در شورای برنامه ریزی استان و سازمان برنامه و بودجه به نتیجه برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • وزیر خارجه ایران: نتانیاهو باید مهار شود +فیلم
  • وزیر خارجه ایران: نتانیاهو باید مهار شود
  • دیدار حسین امیرعبداللهیان با دستیار ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد
  • ایران وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل توسط آمریکا را محکوم کرد
  • شاهد سازمان‌یافته‌ترین جنگ ترکیبی تاریخ علیه ایران هستیم
  • برنامه‌های ویژه‌ای برای نشاط اجتماعی بانوان قزوین داریم
  • اسرائیل: عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل اقدام سیاسی است
  • بی‌توجهی بلینکن به سخنان کارکنان وزارت خارجه آمریکا مبنی بر مجازات سربازان صهیونیستی ناقض حقوق بشر
  • الزامی شدن حضور یگان ویژه در لیگ برتر بسکتبال
  • تاکید بر دوری از حاشیه‌ها در دیدارهای لیگ برتر بسکتبال