Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@10:46:12 GMT

۱۰۹ معدن در استان اردبیل فعال است

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۱۷۷۱۷

۱۰۹ معدن در استان اردبیل فعال است

فریبرز شجاع روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تشریح کرد: حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال تاکنون در معادن‌ استان اردبیل سرمایه‌گذاری شده است که با میزان استخراج سالیانه هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تن، برای یک‌هزار و ۱۰۰ نفر فرصت اشتغال‌ ایجاد کرده‌اند.

وی افزود: آهن، مرمریت، تراورتن، سیلیس، عقیق، پوکه معدنی، پوزولان و کائولن از جمله مهمترین موادی است که از معدن‌های استان اردبیل استخراج و بیشتر آنها در کارخانه‌های فرآوری به سایر فرآورده‌های دارای ارزش افزوده بالاتر مانند سیمان و مصالح ساختمانی سبک وزن تبدیل و روانه بازار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل بیان کرد: علاوه بر اینها چهار پهنه‌ اکتشافی در استان داریم که به منظور فعالیت در آنها، در مجموع ۱۲ پروانه اکتشاف برای شرکت‌های سرمایه‌گذاری دولتی و بخش خصوصی صادر شده است.

وی اضافه کرد: ۲ محدوده معدنی مشگین‌شهر  شامل مس، مولیبدن و طلا در مرحله صدور گواهی کشف است که بهره‌برداری از آنها در سال ۱۴۰۱ آغاز خواهد شد و به دنبال آن بحث احداث واحد تولید کنسانتره مس را خواهیم داشت.

شجاع اظهار کرد: ذخایری که تاکنون در کانسنگ مس پهنه قره‌سو- سبلان کشف شده و در مرحله صدور پروانه است، ۰.۲۳ درصد عیار دارد و حجم آن تا این لحظه به حدود ۷۰ میلیون تن می‌رسد.

وی ادامه داد: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نیز در پهنه قزل اوزن چهار محدوده اکتشافی دارد که پروانه گرفته و در یکی از آنها عملیات حفاری از حدود ۲۰ روز پیش آغاز شده است.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل ابراز امیدواری کرد که با ادامه روند اکتشاف و در صورتی که آزمایش‌ها و نمونه‌برداری‌ها منجر به نتیجه شود و از نظر اقتصادی دارای توجیه باشد، در آینده نزدیک تعیین تکلیف شود.

وی بیان کرد: در پهنه باغرو نیز شرکت سرمایه‌گذاری کوثر با پیگیری‌هایی که انجام شد، سه دستگاه حفاری مستقر کرده و در حال اجرای عملیات اکتشاف تفصیلی است.

به گفته شجاع، بیشتر این پهنه‌ها مربوط به مواد فلزی مانند کانسنگ مس و عناصر همراه آن همچون طلا و مولیبدن یا نقره است.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تا کنون در مجموع در بخش اکتشاف پهنه‌های معدنی این استان سرمایه‌گذاری شده است و میزان اشتغال آنها به ۱۵۰ نفر می‌رسد.

وی افزود: در صورت رسیدن به مرحله بهره‌برداری و احداث کارخانه فرآوری، میزان اشتغال‌زایی به ۵۰۰ نفر و حجم سرمایه‌گذاری به ۱۴ هزار میلیارد ریال خواهد رسید.

شجاع بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود در ۲ سال آینده کارخانه کنسانتره مس پورفیری در معدن صاحب دیوان که جزو پهنه قره‌سو- سبلان است، به مرحله تولید برسد.

وی اضافه کرد: همچنین علاوه بر بحث ۱۲ پروانه اکتشاف در پهنه‌ها، ۳۶ پروانه اکتشاف دیگر نیز برای بخش خصوصی صادر شده است که اگر به نتیجه برسد، بخش معدن استان اردبیل جهش قابل ملاحظه‌ای خواهد داشت.

برچسب‌ها سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور استان اردبیل مواد معدنی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور استان اردبیل مواد معدنی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور استان اردبیل مواد معدنی معادن و صنایع معدنی سرمایه گذاری استان اردبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۷۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذخیره کانسنگ منگنز معدن ونارچ قم به ۱۲ میلیون تُن رسید

اکبر ابدالی ، گفت: با اکتشاف‌های صورت گرفته طی سه‌سال اخیر و تا عمق ۸۵۰ متری، این ظرفیت مهم شناسایی شد که به طور حتم نقش مهمی در توسعه فعالیت‌های معدن در سطح استان و کشور خواهد داشت.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قم  افزود: ونارچ بزرگترین معدن منگنز کشور است که عمده نیاز منگنز کارخانه‌های فولاد کشور را تامین می‌کند، به همین علت هر گونه کشف ذخایر جدید در این معدن در زنجیره توان تولید فولاد کشور به عنوان یک محصول مهم و راهبری نقش دارد.

او ادامه داد: با تلاش کارشناسان و متخصصان حوزه معدن استان و کشور، اکتشافات سایر مواد معدنی از قبیل سرب، روی و آهن و مس نیز در این معدن با جدیت ادامه دارد.

گفتنی‌است ۲۱۲ پروانه در بخش معادن استان موجود که ۱۴۳ فقره از این پروانه‌ها دارای بهره‌بردار است و فعالیت‌های معدنی در محدوده تعیین شده آن صورت می‌گیرد.

بیش از ۲۴ نوع ماده معدنی درقم وجود دارد؛ اکثر مواد معدنی استان مصالح ساختمانی همچون گچ، آهک، سنگ لاشه و شن و ماسه است، پس از آن معادن نمک، سنگ ساختمانی و معادن فلزی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

از جمله موارد مورد توجه در گسترش فعالیت‌های معدنی در قم، ایجاد واحد‌های فرآوری در کنار معادن استان است که هم ارزش افزوده بیشتر در فعالیت‌های معدنی را به دنبال دارد و هم موجب افزایش فرصت‌های شغلی در این بخش مهم اقتصادی می‌شود.

لازم به توضیح است بهره‌برداران معادن درصدی از فروش ماده معدنی خود را از حدود ۲ تا ۱۲ درصد را تحت عنوان حقوق دولتی به دولت باز می‌گردانند.

این حقوق دولتی درموارد مختلفی همچون اصلاح جاده‌هایی که درمسیر معادن است، عمران مناطقی که معادن در آن قرار گرفته‌اند، اصلاح و بازسازی محیط پس از پایان فعالیت معادن و نیز توسعه فعالیت‌های معدنی به کار گرفته می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • ذخیره کانسنگ منگنز معدن ونارچ قم به ۱۲ میلیون تُن رسید
  • گندم‌کاران استان اردبیل در سامانه پهنه‌بندی جهادکشاورزی ثبت‌نام کنند
  • گندم‌کاران در سامانه پهنه‌بندی جهادکشاورزی ثبت‌نام کنند
  • ۴۲۰ میلیارد ریال درآمد استان گیلان از محل حقوق دولتی معادن
  • کشف ۵ محدوده جدید در پهنه سنگان خواف
  • زیست بوم فناوری و نوآوری صنایع معدنی چه کاری انجام می‌دهد؟
  • تنها از ۷ درصد ذخایر معدنی کشور بهره‌برداری می‌کنیم
  • زنگ خطر افزایش سن معادن در ایران/ جزئیات همکاری معدنی با روسیه
  • هشدار معاون وزیر صمت به افزایش سن معادن در ایران
  • زنگ خطر افزایش سن معادن در ایران به صدا درآمد