Web Analytics Made Easy - Statcounter

شورای امنیت سازمان ملل از مقامات نظامی سودان خواست تا دولت مردمی انتقالی را بر اساس سند قانون اساسی احیا کنند.

به گزارش برنا، شورای امنیت سازمان ملل روز پنج شنبه به وقت محلی در بیانیه ای اعلام کرد اعضای شورای امنیت از کودتای نظامی سودان در ۲۵ اکتبر، توقف فعالیت تعدادی از موسسات انتقالی، اعلام وضعیت اضطراری بازداشت عبدالله حمدوک نخست وزیر سودان و همچنین بازداشت سایر مقامات غیر نظامی در دولت انتقالی بسیار نگران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بیانیه آمده است اعضای شورای امنیت خواهان آزادی فوری افراد بازداشت شده توسط مقامات نظامی هستند. در این راستا شورای امنیت به بازگشت حمدوک به محل سکونت خود توجه کرده است.
آنها همچنین از همه طرف‌ها خواستند نهایت خویشتن داری را به کار گیرند و از خشونت خودداری کنند. شورای امنیت همچنین بر اهمیت احترام کامل به حقوق بشر از جمله حق اجتماع مسالمت‌آمیز و آزادی بیان تاکید کردند
شورای امنیت سازمان ملل از مقامات نظامی سودان خواست تا دولت مردمی انتقالی را بر اساس سند قانون اساسی احیا و از همه طرف‌ها در سودان خواستند بدون پیش‌شرط گفت و گو کنند.
شورای امنیت همچنین با مردم سودان ابراز همدردی کرده و بر حمایت خود از انتقال دموکراتیک قدرت در سودان تاکید کرد.
دفتر نمایندگی کمک انتقال یکپارچه سازمان ملل چهارشنبه شب اعلام کرد، سفرای کشورهای اروپایی و آمریکا با عبدالله حمدوک نخست وزیر سودان، پس از آزادی از حبس خانگی در محل اقامتش دیدار کردند.
نمایندگی سازمان ملل در پیام توییتری نوشت: سفرای فرانسه، آلمان، نروژ، بریتانیا، آمریکا، اتحادیه اروپا و نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد با حمدوک نخست وزیر سودان در اقامتگاه وی دیدار کردند.
نمایندگی سازمان ملل افزود: خوشحالیم که او را در سلامت کامل یافتم. ما همچنان خواستار آزادی کامل او هستیم.

علاوه براین دفتر نمایندگی سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، پادشاهی هلند، نروژ، اسپانیا، سوئد، بریتانیا، ایالات متحده، اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد، به عنوان اعضای گروه دوستان سودان، تسلط نظامی بر این کشور را به شدت محکوم کرده و خواستار آزادی فوری مقاماتی هستند که غیرقانونی بازداشت شده‌اند.
حمدوک نخست وزیر سودان که از روز دوشنبه با کودتای نظامیان در حبس خانگی قرار داشت، به محل اقامتش در خارطوم پایتخت این کشور بازگشت.
از زمان کودتای روز دوشنبه در سودان به رهبری ژنرال عبدالفتاح البرهان فرمانده نیروهای مسلح، هزاران نفر در مخالفت با این کودتا به خیابان ها ریخته و چندین نفر در درگیری با نیروهای امنیتی کشته شده اند.
از سوی دیگر البرهان، شورای حاکمیتی و کابینه را منحل و در سراسر کشور وضعیت فوق العاده اعلام کرد.
البرهان فرمانده ارتش سودان روز سه شنبه در مصاحبه‌ای با بیان این‌که نخست وزیر این کشور در منزل او بسر می‌برد، خاطرنشان کرد که وی در صحت کامل است و به زودی به خانه اش بازخواهد گشت.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: شورای امنیت سازمان ملل شورای امنیت سودان دولت اعضای شورای خشونت حقوق بشر امنیت سازمان ملل قانون اساسی سازمان ملل کشورهای اروپایی اتحادیه اروپا سازمان ملل متحد سلامت پایتخت نیروهای امنیتی شورای امنیت حمدوک نخست وزیر سودان شورای امنیت سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۳۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای امنیت: قطعنامه آتش بس غزه الزام آور است

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از نیویورک، بی اعتنایی آشکار و پایبند نبودن رژیم صهیونیستی به قطعنامه الزام آور آتش بس در غزه، در سایه اصرار دولت آمریکا بر غیر الزام آور تلقی کردن این قطعنامه منجر به این شد که با فاصله یک روز، این شورا در جلسه‌ای دیگر ضمن ابراز نگرانی از اجرا نشدن قطعنامه بر الزام آور بودن آن تاکید کند.

در این نشست اکثریت اعضا با گوشزد کردن فوریت اجرای این قطعنامه، بر اجرای بدون قید و شرط آن تاکید کردند.
واسیلی نبنزیا سفیر روسیه در سازمان ملل گفت: اینکه واشنگتن اصرار دارد که این قطعنامه را غیر الزام آور بخواند، مایه نگرانی است. در سایه این رفتار آمریکا، اسرائیل به رغم درخواست شورای امنیت چک سفید امضا دارد و قصد دارد که غزه را کاملا با خاک یکسان کند.
عمار بنجاما سفیر الجزایر در سازمان ملل گفت: قطعنامه‌های شورای امنیت کاملا الزام آور است نه تقریبا، نه بخشی و نه شاید، بلکه کاملا. کشتار در غزه باید همین الان متوقف شود.
گنگ شوانگ معاون سفیر چین در سازمان ملل تاکید کرد: اینکه آمریکا بالاخره تصمیم می‌گیرد قطعنامه آتش بس را وتو نکند، اما بعد از آن با صدور بیانیه‌هایی از الزام آور نبودن آن سخن می‌گوید، نشانه دهنده بی صداقتی و رفتار سیاسی آمریکاست.
ونسا فریزر سفیر مالت در سازمان ملل گفت: تصاویر دلخراش کودکان گرسنه غزه، به خوبی شکست شورای امنیت را در پایان دادن به این فاجعه نشان میدهد.
نیکلاس دو ریوایر سفیر فرانسه در سازمان ملل هم گفت: قطعنامه آتش بس در غزه باید فورا اجرا شود، ضمن اینکه ما شهرک سازی‌های اسرائیل را هم به رسمیت نمی‌شناسیم......

 

اظهارات:
واسیلی نبنزیا - سفیر روسیه در سازمان ملل
عمار بنجاما - سفیر الجزایر در سازمان ملل
گنگ شوانگ - معاون سفیر چین در سازمان ملل
ونسا فریزر - سفیر مالت در سازمان ملل
نیکلاس دو ریوایر- سفیر فرانسه در سازمان ملل

دیگر خبرها

  • مصر خواستار به رسمیت شناخته شدن کشور مستقل فلسطین از سوی انگلیس شد
  • آیا قطعنامه آتش‌بس سازمان ملل جنگ اسرائیل در غزه را متوقف می‌کند؟
  • روایت محمدجواد ظریف از آغاز روند آستانه درباره سوریه/ از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی دستور دادند دکتر دهقان در نشست ها با روسیه و ترکیه شرکت نکند/ بخش نظامی ما از ابتکاری که ایران آغاز کرد، کنار گذاشته شد
  • دولت انگلیس در مدار چین ستیزی
  • شکستی دیگر بر پیکر رژیم صهیونیستی
  • اعتراضات گسترده علیه دولت مجارستان
  • شورای امنیت: قطعنامه آتش بس غزه الزام آور است
  • افشاگری ظریف در خصوص عدم احیای برجام در تابستان + فیلم
  • تحولات اوکراین|زلنسکی دبیر شورای امنیت را هم برکنار کرد
  • حکیم خواستار اجرای قطعنامه شورای امنیت درباره توقف جنگ غزه شد