Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اتحادیه باروفروشان کشور با تکذیب واردات موز آلوده، گفت: واردات موز از سومالی نداریم، ایران سختگیرانه‌ترین قرنطینه را در بخش واردات محصولات کشاورزی داراست.

«مصطفی دارایی نژاد» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره انتشار کلیپی در فضای مجازی مبنی بر آلودگی موزهای وارداتی از سومالی به «کرم هلیکوباکتر» افزود: به طور قطع  این کلیپ صحت ندارد ما از کشور سومالی به هیچ عنوان واردات نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس اتحادیه باروفروشان کشور با بیان اینکه این کلیپ مربوط به کشور فرانسه است، اظهارداشت: واردات موز ایران از کشورهای اکوادور، فیلیپین، هند، پاکستان صورت می گیرد.

وی با بیان اینکه ایران سختگیرانه ترین قرنطینه را در دنیا داراست، تصریح کرد: قرنطینه بهداشتی ایران حتی یک پله از قرنطینه بهداشتی آمریکا جلوتر است تا جایی که هیچ گونه میوه و محصولی با آفت وارد کشور نشود.

دارایی نژاد گفت: موزهای وارداتی ایران از کشورهای مذکور به شکل سبز در نایلون و کارتن بدون هیچ خلائی با کشتی های سردخانه دار وارد کشور می شود به طور مثال موزی که از کشور اکوادور وارد ایران می شود ۳۰ روز در سردخانه با دمای منفی سه درجه راه طی می کند بنابراین هیچ آفتی در این دما و مدت زمان زنده نمی ماند.

رییس اتحادیه باروفروشان کشور با اشاره به اینکه هفتگی ۵۰۰ تن موز وارد کشور می شود، گفت: امروز قیمت هر کیلوگرم موز پاکستانی ۲۰ هزارتومان، هندی  ۲۵ هزارتومان، اکوادور ۲۶ هزارتومان و فیلیپین ۲۷ هزارتومان بوده است.

وی با بیان اینکه محصولات وارداتی تحت نظر سازمان حفظ نباتات کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تایید و وارد می شود، افزود: مردم بدون هیچ نگرانی موز مصرف کنند.

به گزارش ایرنا، در روزهای اخیر، کلیپی در فضای مجازی مبنی بر واردات کرم هلیکوباکتر در موزهای وارداتی از سومالی،  منتشر شده بود.

 ایران با نیاز سالیانه بین ۵۵۰ هزار تا ۵۷۰ هزار تن،  یکی از واردکنندگان موز در جهان به شمار می رود که بخش عمده نیاز خود را از محل واردات تامین می کند.

طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران میزان واردات موز در سال ۹۸ حدود ۴۵۷ هزارو ۲۲۵ تن به ارزش ۳۰۸ میلیون دلار بوده که رقم قابل توجهی است.

حال براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی،  سال ۱۳۹۸ حدود ۱۰۰ هزار تن موز در سطح چهار  هزار و ۸۳۸ هکتار از اراضی استان های جنوبی کشور تولید و به بازار عرضه شد که نشان می دهد ۲۰ درصد نیاز کشور از این محل تامین می شود.  

این بدان معناست که ۴۵۰ هزار تن موز از محل واردات و نزدیک ۱۰۰ هزارتن از محل تولید داخلی است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: واردات موز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۳۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص های سازمان غذاودارو برای صادرات محصولات کشاورزی

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحیدر محمدی، به اقدامات و برنامه‌های سازمان غذا و دارو در حوزه غذا و صادرات محصولات خام کشاورزی اشاره کرد و گفت: طرح غنی‌سازی نان با آهن و اسید فولیک را توانستیم اجرا کنیم و همه شرکت‌های تولید کننده آرد، غنی‌سازی آرد را با آهن و اسید فولیک انجام می‌دهند.

وی افزود: در تداوم طرح غنی سازی شیر با ویتامین D موفق شدیم مراحل اولیه غنی سازی آرد با ویتامین D را شروع کنیم، چون قوت قالب مردم ما نان است و بیشترین مصرف در کالاهای اساسی هم گندم است.

محمدی ادامه داد: یکی از اقدامات بزرگ ما در سال گذشته، توسعه پایش سموم در مواد غذایی است که ما هر سال این کار را انجام می‌دهیم و سال ۱۴۰۲ بسیار بیشتر انجام دادیم و اقلامی که آلودگی با آفت کش‌ها، سموم و نیترات را دارند، شناسایی می‌کنیم.

وی افزود: بالغ بر ۵۰۰ آزمایشگاه در سراسر کشور داریم که ۵۳ آزمایشگاه مربوط به وزارت بهداشت است، دانشگاه‌های علوم پزشکی و آزمایشگاه مرجع که این آلودگی‌ها را اندازه‌گیری می‌کند. مثلاً برای پسته یکی از شاخص‌هایی که همه کشورها از ما می‌خواهند، آلفاتوکسین پسته است و سه آزمایشگاه در تهران، رفسنجان و کرمان توسط اتحادیه اروپا تأیید شده است.

محمدی در ارتباط با آلفاتوکسین، گفت: با توجه به مشکلاتی که برای صادرات به وجود آمد تاکید شد که همه محصولات خام کشاورزی مشمول آزمایش شوند، یعنی موقع صادرات ما شاخص مورد تأیید کشور مقصد را می‌گیریم.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۸ هزار شاخص را تدوین و کتابچه آن را در اختیار همه دستگاه‌های ذی‌ربط قرار دادیم که بومی‌سازی شده است. یعنی بر اساس میزان مصرف همه محصولات خام کشاورزی؛ مثل ذرت، فلفل دلمه‌ای، گوجه فرنگی، هویج و…، در کشور ما این میزان مشخص است. حالا اگر بخواهیم این محصولات را صادر کنیم، سطح شاخص را باید کشور مقصد به ما بدهد، یعنی مقصد صادراتی اعلام می‌کند که سطح آرسنیک برنج مورد قبول من مثلاً ۲۵۰ است، در کشور ما این سطح بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ است. ما بر اساس استاندارد آن کشور اگر سختگیرانه‌تر باشد به صادر کننده‌ها اعلام می‌کنیم که مقصد صادراتی شما تا این سطح را قبول می‌کند بیش از این سطح ما غیر منطبق اعلام می‌کنیم؛ در نتیجه اجازه صادرات نمی‌دهیم، به همین دلیل ما در رابطه با پسته و محصولات خام کشاورزی، تا زمانی که جواب آزمایش مشخص نشود اجازه صادرات نمی‌دهیم، طبیعتاً به مواردی اجازه صادرات می‌دهیم که منطبق باشند.

کد خبر 6063231 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • درگیری کشاورزان با پلیس؛ بروکسل غرق در کود و کاه!
  • شاخص های سازمان غذاودارو برای صادرات محصولات کشاورزی
  • شرط سازمان غذاودارو برای صادرات محصولات کشاورزی
  • تکذیب خبر منسوب به منظور درباره تخصیص ارز واردات خودرو
  • منظور هرگونه اظهار در سال جدید درباره واردات خودرو را تکذیب کرد
  • کالا‌هایی که با خروج ۱۶ میلیارد دلار به نرخ ۲۸۵۰۰ وارد کشور شدند/ ۲۲۹ میلیون دلار برای واردات چای علی‌رغم حواشی دبش!
  • رئیس سازمان برنامه و بودجه خبر مخالفت با واردات خودرو را تکذیب کرد
  • اعمال کنترل های موقت در تمام مرزهای آلمان
  • منظور، خبر مخالفت با واردات خودرو را تکذیب کرد
  • منظو، خبر مخالفت با واردات خودرو را تکذیب کرد