Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-03-28@10:29:04 GMT

قیصر امین‌پور؛ شاعر نیلوفرانه‌ها و عاشقانه‌ها

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۲۹۷۷۴

قیصر امین‌پور؛ شاعر نیلوفرانه‌ها و عاشقانه‌ها

همین دیروز|گروه تاریخ خبرگزاری فارس- امین رحیمی: عاشقانه بود؛ گفته بود: «تو نسیم خوش نفسی / من کویر خاک و خس‌ام / گر به فریادم نرسی / همچو مرغی در قفسم / تو با منی اما... / من از خودم دورم». و گفته بود: «در اوج تنهایی / اگر زمین ویرانه شود / جهان همه بیگانه شود / تویی که با مایی». این‌ها بود که وقتی مردم در سال ۱۳۷۵ برای اولین‌بار شنیدند گوش‌هایشان عاشق شد و آلبوم «نیلوفرانه» شد پرفروش‌ترین آلبوم موسیقی سنتی تاریخ ایران.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کار، کار قیصر بود و آن دلِ نازکِ عاشقانه‌اش. خوزستانی بود؛ دلیل اینکه خونش گرم بود و دلش گرم بود و نفسش گرم بود. وقتی ۴۸ سالش بود، رفت و خیلی‌ها دانستند که خسارتی خورد به شعر و رهبر انقلاب پیامی دادند حرف دلِ دل‌نازکانی که عاشق دلِ نازکِ عاشقانه‌اش بودند: «درگذشت او آرزوهایی را خاک کرد، ولی راه فتح قله‌ها را امید است دوستان و یاران نزدیک و شاگردان این عزیز، ادامه دهند. او و دوستانش نخستین رویش‌های زیبا و مبارک انقلاب در عرصه‌ شعر بودند و بخش مهمی از طراوت و جلوه‌ این بوستان، مرهون ظهور و رشد آن عزیز و دیگر دوستان همراه اوست».

یعنی همین شعرها!

درباره «قیصر امین‌پور» گفته‌اند شعرش «بر ظرفیت‌ها و توانمندی زبان فارسی افزوده است» و کلامش «نوآوری در بلاغت» است و توانسته «ویژگی‌های سبکی و بلاغی شعر کلاسیک و شعر نیمایی را با شعرهایش تلفیق کند». این‌ها یعنی چه؟ یعنی همین شعرهایی از قیصر امین‌پور که در ادامه می‌خوانیم؛ به جای پُرگویی درباره شاعری تا این‌اندازه عاشق و دل‌‌نازک، شعرهای زیبایش را بخوانیم که شاید این‌طوری خودش هم بیشتر دوست داشته باشد.

۱

قطار می‌رود

تو می‌روی

تمام ایستگاه می‌رود

و من چقدر ساده‌ام

که سال‌های سال

در انتظار تو

کنار این قطار ایستاده‌ام

و همچنان

به نرده‌های ایستگاه رفته

تکیه داده‌ام.

۲

من همسفر شراب از زرد به سرخ

من همره اضطراب از زرد به سرخ

یک روز ز شوق هجرتی خواهم کرد

چون هجرت آفتاب از زرد به سرخ

۳

سراپا اگر زرد و پژمرده‌ایم

ولی دل به پاییز نسپرده‌ایم

چو گلدان خالی، لب پنجره

پُر از خاطرات ترک خورده‌ایم

اگر داغ دل بود، ما دیده‌ایم

اگر خون دل بود، ما خورده‌ایم

اگر دل دلیل است، آورده‌ایم

اگر داغ شرط است، ما برده‌ایم

اگر دشنه دشمنان، گردنیم!

اگر خنجر دوستان، گُرده‌ایم!

گواهی بخواهید، اینک گواه:

همین زخم‌هایی که نشمرده‌ایم!

دلی سربلند و سری سر به زیر

از این دست عمری به سر برده‌ایم

۴

حرف‌های ما هنوز ناتمام

تا نگاه می‌کنی

وقت رفتن است،

باز هم همان حکایت همیشگی

پیش از آنکه باخبر شوی

لحظه عزیمت تو ناگزیر می‌شود

آی…

ای دریغ و حسرتِ همیشگی

ناگهان

چقدر زود

دیر می‌شود!

امروز در تاریخ مناسبت‌های دیگری هم هست

امروز ۸ آبان مصادف با ۳۰ اکتبر میلادی و ۲۳ ربیع‌الاول هجری قمری در تقویم تاریخ، مناسبت‌های دیگری هم دارد.

ـ ورود حضرت معصومه (س) به شهر مقدس قم در سال ۲۰۱ قمری
ـ رحلت «میرزا حسین خان دانش» ادیب و شاعر برجسته در سال ۱۳۶۲ قمری
ـ آزمایش «بمب تزار»، قوی ترین بمب هیدروژنی جهان توسط شوروی در سال ۱۹۶۱ میلادی
ـ شهادت «محمدحسین فهمیده»، دانش‌آموز بسیجی در سال ۱۳۵۹ شمسی
ـ روز «نوجوان» و «بسیج دانش‌آموزی» در ایران

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: رهبر انقلاب شاعر قیصر امین پور آلبوم موسیقی موسیقی سنتی شعر نیمایی ایم اگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۹۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاج عمارت «امین‌لشکر» ریخت

تاج عمارت قاجاری «امین‌لشکر» به همراه بخش‌های دیگری از این خانه فروریخت.

به گزارش ایسنا، خانه امین‌لشکر در محله عودلاجان تهران واقع شده و بخشی از این عمارت قاجاری در تملک شهرداری منطقه ۱۲ است، که از سال گذشته تا همین اواخر بارها درباره سرعت تخریب آن و تبدیل شدن آن به پاتوق معتادان هشدار داده شده بود. اکنون تصاویر تازه‌ای از این خانه قاجاری منتشر شده که نشان می‌دهد بخشی از این عمارت ویران شده و تاج  آن با تزئینات آجرکاری و گچ‌بری نیز فروریخته است.

 «امین‌لشکر»، از رجال دربار قاجار، نام کاملش «میرزا قهرمان قمشه‌ای اصفهانی امین‌لشکر» بود، که در سال ۱۲۹۲ قمری وزیر گمرکات و رئیس خالصجات بود و در آن سال‌ها عمارت آجری وسیع زیبا و بسیار مجللی را در ضلع شرقی میدان توپخانه بنا کرد. عبدالله مستوفی در صفحه ۱۳۸ جلد اول کتاب شرح زندگانی من درباره این عمارت نوشته است: «او مبلغی به ناصرالدین‌شاه داد تا اجازه گشودن در به میدان و احداث سردر نمود و با گچ‌بری‌های تجملی و بنای زیبای خود بر شکوه میدان افزود، اما وی که بسیار ولخرج بود سرانجام به واسطه همین اعمالش مجبور به فروش آن خانه مجلل شد که مدت‌ها محل استقرار بانک انگلیسی شاهی یا شاهنشاهی بود و پس از آن نیز بانک بازرگانی ایران در آنجا استقرار یافت.»

امین‌لشکر در سمت وزیر گمرک‌خانه و رئیس خالصجات مبالغ زیادی برداشت کرد و کم آورد. او در دوم ذیحجه سال ۱۳۰۲ قمری از سمت خود معذول شد. با آنکه ۱۵ هزار تومان بدهی‌اش را شاه بخشید، اما مجبور شد که خانه و عمارت خود را در میدان توپخانه به شاه واگذار کند.

در روزنامه خاطرات اعتمادالسلطنه صفحه ۴۰۶ آمده است که «خانه امین‌لشکر را امین‌الدوله از شاه خرید، ۱۵ هزار تومان که یک جغه الماس ۸۰۰۰ تومانی داد و ۷ هزار تومان نقد.» (تهران‌نامه ـ داریوش شهبازی)

وحیدرضا شهاب‌ موحد، پژوهشگر و کنشگر بافت تاریخی تهران ـ پیش‌تر درباره مالکیت کنونی این خانه گفته بود که خانه امین‌لشکر چند سال پیش توسط شهرداری منطقه ۱۲ تملک شده است، البته نه به صورت کامل؛ سه دانگ آن به نام یک شخص و سه دانگ دیگر به نام شهرداری است.

تاج فروریخته خانه امین‌لشکر که ویرانی به بخش‌های گسترده‌تری از این عمارت سرایت کرده است. نمای دیگری از ویرانی عمارت قاجاری امین‌لشکر

شهاب موحد همچنین یک سال پیش از تشکیل پرونده ثبتی این خانه سخن گفته بود که به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم ارسال شده است، ولی تا کنون اقدامی برای ثبت این عمارت فاخر قاجاری انجام نشده و خانه با کم‌توجهی در مسیر ویرانی تدریجی قرار گرفته است.

خانه امین‌لشکر، حوالی سال ۱۴۰۱، درحالی که هنوز تزئینات معماری آن تخریب نشده است.

با آنکه فعالان میراث فرهنگی بارها درباره وضعیت خانه امین‌لشکر و ضرورت مرمت و حفظ و احیاء آن هشدار داده‌اند، اما  به گفته وحیدرضا شهاب‌ موحد، پژوهشگر و کنشگر بافت تاریخی تهران، به علت آنکه نقل و انتقال مالکیت آن عملیاتی نشده، اقدامات حفاظتی برای ملک نیز انجام نشده است.

تخریب این ملک اکنون با تداوم بارش‌ها شدت بیشتری گرفته و بخش‌هایی از آن نیز توسط معتادان خراب شده است تا به داخل آن راحت رفت و آمد کنند. خانه تاریخی امین‌لشکر درحالی به حال خود رها شده و به وضعیت آن توجهی نمی‌شود، که به مرمت و حفاظت اضطراری نیاز دارد.

نمایی از  خانه امین‌لشکر، سال ۱۳۹۳ درحالی که درها، ستون‌ها و پنجره‌های آن هنوز سالم است.
عکس‌های گزارش را مرجان قفقایچی گرفته و در اختیار ایسنا قرار داده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بوم گردی در روستای امین آباد قرچک
  • عکس عاشقانه سمانه پاکدل و هادی کاظمی زیر باران
  • (عکس) تصویر عاشقانه فرهاد مجیدی و مادرش در دبی
  • ژست‌های عاشقانه بابک جهانبخش و همسرش +تصاویر
  • تاج عمارت «امین‌لشکر» ریخت
  • تلفیقی موفق از ژانر جنگی و درامی عاشقانه در «آمرلی»
  • افشاگری مهدی طارمی درباره اسپیکر معروف؛ عاشقانه‌ها با شجاع است!
  • نفس بازغی یک ویدئوی عاشقانه منتشر کرد + ویدئو
  • خانه امین التجار، عمارت باشکوه قاجاری
  • کتابی عاشقانه از زندگی یک دختر جوان