Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از النشره، عباس الحلبی وزیر آموزش و پرورش لبنان از نشست کارگروه ویژه بحران در وزارت خارجه لبنان درباره بحران پیش آمده با عربستان و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس خبر داد.

وی پس از پایان جلسه اعلام کرد: اقدام دولتی ادامه دارد. کشور نمی تواند که بدون دولت با توجه به بحرانهایی که در آن به سر می برد، باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما امید زیادی داریم و می توانیم که برای بحران در اسرع وقت به راهکاری برسیم.

الحلبی در نشست خبری مشترک با عبدالله بوحبیب وزیر خارجه لبنان تاکید کرد: موضوع تحت بررسی است و در راستای حل تبعات بحران تلاش می کنیم. همه آنچه ما خواستار آن هستیم گشودن باب گفتگو است زیرا این تنها راه حل همه مشکلات است.

از سوی دیگر عبدالله بوحبیب هم گفت: ما با آمریکاییها برای حضور در نشست رایزنی نمودیم زیرا آنها توان حل بحران کنونی را دارند. طرفهای بین المللی که نخست وزیر لبنان با آنها تماس گرفته از او خواسته اند که به فکر استعفا نباشد. کمیته بحران به فعالیت خود ادامه می دهد.

وی افزود: ریچارد مایکلز کاردار سفارت آمریکا در لبنان در نشست کمیته وزراتی بررسی بحران لبنان با عربستان سعودی شرکت کرد اما پیشنهادی نداشت. این پس از رایزنی نجیب میقاتی نخست وزیر لبنان با آمریکاییها بود.

وزیر خارجه لبنان ضمن ابراز امیدواری برای خروج از بحران کنونی گفت: راهکارهایی هست و نتایج آن به زودی آشکار خواهد شد.

گفتنی است که جرج قرداحی وزیر اطلاع‌رسانی لبنان قبل از ورود به کابینه «نجیب میقاتی» یک مجری، فعال رسانه‌ای و خبرنگار مشهور لبنانی بوده است که در برنامه‌ای تلویزیونی معروف به «برلمان شعب» (پارلمان مردم) به صراحت بر ضرورت توقف تجاوز به یمن تاکید کرده بود.

وی در پاسخ به این پرسش که تحولات جاری در یمن را چگونه ارزیابی می‌کند، گفت: تجاوز وحشیانه به یمن که هشت سال از آن می‌گذرد، باید متوقف شود. آن‌چه یمنی‌ها انجام می‌دهند، حقوق قانونی آن‌ها در دفاع از خود است و من پایداری مردم یمن در قبال این تجاوز را ارج می‌نهم.

عربستان سعودی روز گذشته جمعه به سفیر لبنان در این کشور ۴۸ ساعت مهلت داد تا خاک این کشور را ترک کرده و واردات تمامی کالاهای لبنانی به این کشور را نیز متوقف کرد. ریاض همچنین سفیرش در بیروت را فرا خوانده است.

بحرین هم به تبعیت عربستان سعودی، از سفیر لبنان خواسته ظرف ۴۸ ساعت، این کشور را ترک کند. هفته گذشته، کشورهای مختلف عربستان سعودی، بحرین، امارات و کویت سفرای لبنان را فراخوانده بودند.

جنبش حزب الله لبنان ضمن حمایت از مواضع وزیر اطلاع‌رسانی در محکومیت تجاوز عربستان سعودی به یمن گفت که هر گونه درخواست برای برکناری وی را رد می‌کند.

کد خبر 5339584

منبع: مهر

کلیدواژه: لبنان عربستان سعودی ایالات متحده امریکا لبنان عراق عربستان سعودی روسیه رژیم صهیونیستی ایران سودان ترکیه جورج قرداحی افغانستان جو بایدن فلسطین سوریه عربستان سعودی خارجه لبنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۸۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهداف عربستان از گسترش روابط با ارمنستان/ ریاض به رقیب ایران در قفقاز تبدیل شد؟

به گزارش خبرآنلاین آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان در مصاحبه اختصاصی با روزنامه عربستانی عرب نیوز درباره روابط ارمنستان و عربستان صحبت کرد. وی گفت: «ما از نظر تاریخی روابط دوستانه ای با جهان عرب داشته ایم. این روابط شامل همه کشورهای عربی می شود و بر اساس روابط دوستانه، تاریخی و سنتی بین مردم ارمنستان و جهان عرب بوده است». او ادامه داد: «نباید فراموش کرد که بسیاری از کشورهای عربی به محل اقامت پناهدگان ارمنی و بازماندگان نسل کشی ارامنه تبدیل شده اند».

میرزویان ضمن اشاره به روابط فرهنگی بین ارمنستان و کشورهای عربی گفت که در چنین فضائی اندکی عجیب بود که بین جمهوری ارمنستان و عربستان سعودی، حتی روابط دیپلماتیک وجود نداشت.

وزیر خارجه ارمنستان، همکاری دو کشور در آینده را امیدبخش توصیف و ادامه داد: «صادقانه بگویم هیچ محدودیتی برای همکاری دو کشور در زمینه های، آموزش، علوم، فناوری پیشرفته، توسعه شهری، کشاورزی، گردشگری، ارتباطات مردمی، سرمایه گذاری تجاری و زیرساخت ها وجود ندارد». میرزویان تاکید کرد که باید همکاری بسیار خوب و نزدیکی با عربستان، نه تنها در زمینه مسائل منطقه ای، بلکه در حوزه بین المللی ایجاد شود.

گفتنی است آرارات میرزویان در روز ۲۹ فروردین به عربستان سفر و در ریاض با فیصل بن فرحان آل سعود وزیر امور خارجه پادشاهی عربستان سعودی دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار طرفین با ابراز خرسندی از توسعه روابط سیاسی بین ارمنستان و عربستان سعودی،

بر تمایل به ارتقای توسعه همکاری ها در زمینه های مورد علاقه طرفین تاکید کرده و به چشم انداز توسعه همکاری ها در زمینه های تجاری و اقتصادی، گردشگری، آموزشی، فناوری اطلاعات همچنین به ارتقای ارتباطات مردمی و روابط تجاری پرداختند.

آرارات میرزویان و فیصل بن فرحان آل سعود همچنین در مورد موضوعات همکاری در چارچوب سازمان های بین المللی در بسترهای چند جانبه از جمله در زمینه برگزاری «اکسپوی جهانی ۲۰۳۰» گفتگو کردند.


آغاز رسمی روابط دیپلماتیک عربستان و ارمنستان

عربستان سعودی برای چندین دهه از برقراری روابط دیپلماتیک با ارمنستان به دلیل درگیری با جمهوری آذربایجان بر سر منطقه مورد مناقشه قره باغ خودداری کرده بود. در واقع عربستان سال‌ها به‌دلیل مناقشه قره باغ نمی‌خواست با ارمنستان روابط دیپلماتیک برقرار کند. این کشور در چارچوب همبستگی اسلامی از آذربایجان حمایت و سال‌ها از مواضع باکو در کنفرانس همکاری‌های اسلامی دفاع کرد؛ اما این سیاست از سال ۲۰۲۱ تغییر کرد. تا اینکه بالاخره یخ روابط این دو کشور در آذرماه سال ۱۴۰۲ آب شد و ایروان و ریاض روابط دیپلماتیک رسمی برقرار کردند.

به همین مناسبت وزارت امور خارجه ارمنستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «دو کشور با هدف تقویت روابط دوجانبه و گسترش دامنه همکاری‌ها و همچنین حمایت از امنیت و صلح بین المللی روابط دیپلماتیک برقرار کردند». در این بیانیه آمده بود که پروتکل برقراری روابط در ابوظبی توسط کارن گریگوریان سفیر ارمنستان در امارات و سلطان بن عبدالله العنقری سفیر عربستان در امارات متحده عربی امضا شد.

بعد از این بیانیه آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان به عربستان سعودی سفر کرد که این اولین سفر عالی رتبه دو کشور پس از برقراری روابط دیپلماتیک در نوامبر ۲۰۲۳ بود.

چرائی اهمیت ارمنستان برای عربستان

عربستان سعودی در سال های اخیر تلاش کرده است تا نقش پررنگ تری در منطقه داشته باشد. یکی از مناقشاتی که توجه عربستان را به خود معطوف کرده و این کشور تلاش دارد در آن به ایفای نقش بپردازد اختلاف آذربایجان وارمنستان است. ریاض سعی دارد تا در مناقشه بین ایروان و باکو میانجیگری کند و به این واسطه به کشوری تاثیر گذار در مناسبات منطقه ای تبدیل شود. علاوه بر این عربستان در توسعه روابط خود با ایروان به جنبه اقتصادی این تعاملات تاکید فراوانی دارد و ارمنستان را کشوری مناسب برای توسعه سرمایه گذاری های خود میبیند.

همچنین عربستان سعودی که به دلیل رقابت های سیاسی، از قدرت ترکیه و ایران در منطقه هراسان است نسبت به نقش تعیین کننده این دو کشور در مناقشه بین ارمنستان و آذربایجان حساس است به همین دلیل سعی دارد تا با میانجیگری بین این دو کشور نقش آنکارا و تهران در این مسئله را کمرنگ تر کند. برای طرف ارمنستانی نیز بهبود روابط با عربستان و تقویت روابط طرفین می تواند مفید باشد و اقدامات ترکیه و آذربایجان برای منزوی کردن ارمنستان را خنثی ‌کند.

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897839

دیگر خبرها

  • وزارت خارجه آمریکا ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرد
  • وسط آتش سوزان خاورمیانه؛ عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؟
  • بلینکن با دعوت وزیر خارجه چین راهی پکن می‌شود
  • عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؛ بایدن چه خوابی برای ریاض دید؟
  • آغاز نشست سخنگوی وزارت خارجه
  • استقبال سفارت از ورود اولین عمره‌گزاران ایرانی به مدینه
  • آمریکا: نگران کمک نظامی چین به روسیه هستیم
  • هشدار عربستان به زائران برای حضور بدون مجوز در این کشور
  • آخرین مهلت خروج عمره‌گزاران از عربستان چه زمانی است؟
  • اهداف عربستان از گسترش روابط با ارمنستان/ ریاض به رقیب ایران در قفقاز تبدیل شد؟