Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، سید احمد علوی، عضو شورای شهر تهران در صحن امروز شورا در تذکری که در آغاز جلسه نوزدهم این شورا داد، به ساخت و ساز بدون رعایت حریم میراثی در مجاور خانه لرزاده اشاره کرد و گفت: خانه استاد لرزاده که در خیابان شریعتی، پایین تر از بهارشیراز، انتهای کوچه سخن قرار دارد، پس از سال‌ها در تملک شهرداری قرار گرفت و بازسازی شد و در 17 مهر 1398 و به مناسبت هفته تهران گشایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:  این خانه مطابق مصوبه شورای چهارم تبدیل به خانه معمار شد تا محلی هم برای نمایش آثار دکتر لرزاده باشد. در شورای شهر پنجم، این خانه که در اختیار سرای محله منطقه ۷ قرار داشت در اختیار شهرداری قرار گرفت تا به عنوان خانه معمار از آن استفاده شود.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه استاد لرزاده 50 سال از عمرش را در این منزل سپری کرده افزود: خانه لرزاده با هدف ایجاد موزه توسط میراث فرهنگی ثبت ملی شده است و مانند همه بناهای میراثی دارای حقوق حفاظتی است از جمله ممنوعیت ساخت سازه های بلندتر از بنای ثبت شده است اما این موضوع در مورد خانه لرزاده رعایت نشده و حتی با وجود تذکرات اعلام شده از سوی شورای شهر تهران، در حریم میراثی خانه موزه لرزاده(خانه معمار) ساختمان 7 طبقه ساخته شده است.

وی تأکید کرد: جالب اینجاست که طرح ابتدایی ساخت ساختمانی ۲ طبقه با کاربری آمفی تئاتر بوده که در کمال تعجب به ناگاه تغییر کاربری داده و جایش را ساختمانی ۷ طبقه گرفته است.
به گفته علوی خانه لرزاده در اختیار شهرداری تهران است و قرار بود به عنوان خانه معمار از آن استفاده شود. 

وی ادامه داد: قاعدتا نباید ساخت و سازی با این ارتفاع زیاد در نزدیکی بنا صورت می‌گرفت و از این نظر موازین آثار ثبتی میراث مورد تایید نیست. وزارت میراث  با توجه به ضوابط در مراحل کسب پروانه ساخت این ساختمان ورود نکرده و به نظر می رسد هیچ پروانه ای برای احداث بنا کسب نشده است و نظارتی هم وجود نداشته است.

رئیس کمیته گردشگری شورای ششم با بیان اینکه ساختمان جدید ساخته شده، تحت مالکیت شهرداری است گفت: البته طبق مصوبه شورای شهر تهران، در ابتدا کاربری ساختمان مجاور، آمفی تئاتری برای برگزاری جلسات معماران در نظر گرفته شده بود. آنچه مهم است، این است که چگونه کاملا بی سروصدا،  ساختمانی دوطبقه با کاربری آمفی تئاتر، به ساختمانی 7 طبقه با کاربری درمانی تبدیل می‌شود.

وی خاطر نشان ساخت: مالکیت این ساختمان، گویای تخلف صورت گرفته است. چرا که  سازمانی که خود ناظر بر این تخلفات است، این ساختمان را به صورت غیر مجاز  در حریم اثر ثبتی، احداث نموده است. فارغ از تمام این صحبت ها، وزارت میراث فرهنگی به عنوان یک نهاد ناظر بر حفاظت از آثار تاریخی، نظارت جدی بر مسئله ساخت و ساز در حریم آثار ثبتی نداشته است . لذا باید از سوی مجموعه شهرداری تهران هر چه سریع‌تر نسبت به ارائه  دلیل احداث این سازه در حریم خانه میراثی توضیح داده شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عضو شورای شهر تهران ش شورای شهر تهران خانه لرزاده خانه معمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۳۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

205 هکتار اراضي به محدوده شهر سمنان الحاق مي‌شود

خبرگزاری آریا - شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران با الحاق 205 هکتار اراضی به محدوده شهر سمنان برای تامین زمین طرح نهضت ملی مسکن با اعمال 10 بند اصلاحی موافقت کرد و مقرر شد تا اصلاحات به تائید کمیسیون ماده 5 استان، برسد.
به گزارش خبرگزاری آریا، خسرو دانشجو دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با هاشمی استاندار سمنان مصوبه شورا را در خصوص مغایرت اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر سمنان، ابلاغ کرد.
بر اساس مصوبه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران، این شورا در جلسه مورخ 15 آبان 1402 مصوبه مورخ 14 مرداد 1402 شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان سمنان موضوع « الحاق اراضی به مساحت 205 هکتار به محدوده شهر سمنان جهت تامین اراضی مورد نیاز نهضت ملی مسکن » (اراضی واقع در شمال کمربندی امام رضا( ع)) را مورد بررسی قرار داد. با توجه به صورتجلسه مورخ 30 مهر 1402 کمیته فنی شماره یک و به منظور پاسخگوئی به تکالیف قانونی برعهده وزارت راه و شهرسازی مقرر کرد تا اصلاحات به شرح زیر در مصوبه مرجع استانی اعمال و طرح تفصیلی اراضی با تامین سطوح خدماتی در همه مقیاس‌ها (محله تا شهر) مطابق مصوبه تدقیق سرانه‌ها و تراکم متوسط ساختمانی (240 درصد) به تائید کمیسیون ماده 5 برسد.
1- مطالعات عارضه‌سنجی ترافیکی و نحوه تامین دسترسی اراضی از دو شریان جنوبی و غربی موجود (کمربندی امام‌رضا و محور شهمیرزاد) در شورای هماهنگی ترافیک استان مورد تایید قرار گیرد. در هر صورت مطابق با استعلام راهداری و همسو با بندهای 4 و 5 مصوبه مورخ 5 اردیبهشت 1401 شورای‌عالی، رعایت حریم و حاشیه قانونی 138 متری کمربندی امام رضا (ع) ( درطرفین) و عدم اخذ هرگونه دسترسی همسطح از کمربندی مذکور به منظور حفظ نقش ترافیکی منطقه‌ای آن الزامی است. 
2- حریم و حاشیه 138 متری کمربندی امام‌ رضا(ع) در شمال و جنوب محور تحت پهنه حفاظت در حریم شهر تثبیت شود و تعیین هرگونه کاربری غیر از تاسیسات مربوط به راه در آن ممنوع است.
3- اراضی واقع در شمال‌غرب و شرق محدوده الحاقی با عنایت به تداخل با خط لوله گاز و حرایم آن از شمول الحاق حذف و خط محدوده در این سمت بر حریم 100 متری ایمنی خط لوله منطبق شود، به نحوی که خط لوله و حریم آن در خارج از محدوده الحاقی قرار گیرد. همچنین لازم است عرصه‌های واقع در حریم خطرزایی170 متر بعد از حریم ایمنی به کاربری‌های غیر مسکونی و فاقد مستحدثات سنگین تخصیص یابد. 
4- حرائم ایمنی و امنیتی پادگان نظامی مجاور شمالی زمین و ملاحظات شهرسازی و ساختمانی مترتب بر آن اعم از میزان ارتفاع، نوع کاربری، جهت‌گیری ساختمان‌ها و غیره به استناد مصوبه شاک و بر اساس نظر یگان صاحب حریم با محوریت اداره کل منطقه ای وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو های مسلح اخذ و در طرح تفصیلی منعکس شود.
5- طرح ساماندهی، هدایت وجمع آوری آب های سطحی با تاکید بر اتصال به شبکه شهری از طریق عبور ایمن و در حد کفایت جریان آب سطحی از کمربندی امام رضا تهیه و مورد تایید شرکت آب منطقه‌ای استان قرار گیرد. همچنین حرائم تاسیسات انتقال آب و فاضلاب در سمت جنوب غربی بر اساس اعلام نظر آبفای استان رعایت شود.
6- بنا به تاکید نماینده وزارت نیرو، تامین آب این اراضی صرفا از محل صرفه جویی و مدیریت مصرف منابع فعلی آب شرب شهر امکان‌پذیر خواهد بود.
7- با توجه به همجواری اراضی درشمال شرق با تاسیسات آبخیزداری و جهت جلوگیری از توسعه شهری به سمت عرصه سیلابی درمنتهی الیه شمال شرقی اراضی، نوار سبز حفاظتی در نظر گرفته شود.
8- حرائم زیست‌محیطی صنایع مرغداری دارای مجوز قانونی فعالیت، براساس ضوابط و مقررات سازمان حفاظت محیط‌زیست رعایت شود.
9- حریم خطوط انتقال 230 و 63 کیلوولت برق بر اساس اعلام نظر شرکت منطقه‌ای برق رعایت شود.
10- عرصه های واگذار شده بر اساس موافقت اصولی اداره کل میراث فرهنگی با کاربری گردشگری، در طرح تفصیلی اراضی حفظ شود. 

دیگر خبرها

  • فاضلاب منطقه ۲۲ به آب‌های روان مناطق مجاور نفوذ کرده است | تهدید جدی باتلاق‌های مملو از فاضلاب
  • ارتقای استانداردها در ساخت مسکن منجر به افزایش هزینه برای مردم نشود
  • نظام مهندسی ساختمان نقش نظارتی خود را بدون تعارف ایفا کند
  • ۱۳ نفر بر اثر آتش سوزی در یک خوابگاه در قزاقستان کشته شدند
  • (تصاویر) عمارت خورشید نادرشاه
  • 205 هکتار اراضي به محدوده شهر سمنان الحاق مي‌شود
  • بی‌اثر شدن سیاست ایران هراسی با تعمیق روابط تهران و پکن/ لزوم تسریع در افزایش سطح مراودات تجاری
  • برج لوکس الهیه متری یک میلیارد قیمت خورد / شرط عجیب برای بازدید
  • ویلانشینی با تجاوز به حقوق عمومی و حریم قانون، ممنوع
  • معرفی یکی از بهترین پمپ های آب خانگی- قوی‌ترین و کم صدا ترین پمپ‌های آب