Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-19@14:06:04 GMT

توانمندسازی کودکان‌کار با محوریت خانواده

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۵۷۴۰۸

توانمندسازی کودکان‌کار با محوریت خانواده

به گونه‌ای که صندوق کودکان سازمان ملل اعلام کرده: «هر چند تخمین تعداد دقیق کودکان خیابانی غیرممکن است، اما بی‌شک می‌توان گفت که این تعداد به ده‌ها میلیون کودک در سراسر جهان می‌رسد و به احتمال زیاد تعداد آنها در حال افزایش است.» آنچه به‌طور کلی کودک‌کار خیابانی را از سایر کودکان متفاوت می‌کند این است که این کودکان به هر دلیلی، زمان بیشتری را در خیابان‌های شهرهای بزرگ و مدرن که برای آنها محیطی ناامن و متشنج به شمار می‌رود، سپری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین گسترش این پدیده می‌تواند پیامدهای زیان بخش و جبران نشدنی در ابعاد فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، فردی، اجتماعی، خانوادگی و انسانی برای جامعه داشته باشد.

آثار زیانبار این آسیب‌ها تنها به دوران کودکی منحصر نمی‌شود، بلکه تا بزرگسالی نیز ادامه می‌یابد و جامعه را از وجود انسان‌های کارآمد و شایسته محروم می‌کند.  بررسی عملکرد برنامه ساماندهی کودکان خیابانی از ابتدای اجرای آن و مطالعه وضعیت این کودکان پذیرش شده در مراکز، نشان‌دهنده این واقعیت است که‌درصد بالایی (حدود ۶۰‌درصد) از این افراد را کودکانی تشکیل می‌دهند که به‌رغم وجود سرپرست و خانواده، متأسفانه به دلیل فقر شدید اقتصادی و فرهنگی و تنها برای کسب درآمد در خیابان حضور پیدا می‌کنند.

بنابراین نگهداری آنها در مراکز نه تنها به دلیل وجود سرپرست قانونی مقدور نیست، بلکه خود کودک نیز با این امر موافق نبوده و می‌خواهد نزد خانواده‌اش برگردد.  
بنابراین مهم‌ترین رویکردهای مورد تأکید برای بازتوانی کودکان خیابانی، توانمندسازی با محوریت خانواده و نیز تحصیل و آموزش آنها برای ایجاد فرصت‌های برابر و امکان بازگشت به زندگی سالم و بالنده در آینده است. هم­چنین بهره‌گیری از توان و مشارکت بخش غیردولتی و ظرفیت‌های بالقوه جامعه و حمایت خیّران از کودکان نیازمند و در معرض خطر، شرایط مناسبی را برای اجرای این فعالیت، در قالب مراکز غیردولتی و مؤسسات خیریه فراهم می‌کند.

در همین راستا معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۹ با همکاری مؤسسه «دانشگران رهایی افروز» نخستین مرکز مهارت‌آموزی ویژه کودکان در شهر تهران را راه‌اندازی کرد که می‌تواند نتایج مثبتی در قالب آموزش‌های کاربردی به کودکان‌کار و دانش، توانمندسازی پدران دارای شرایط مطلوب با اجرای طرح، آموزش و تبدیل کودکان به تکنسین اتومکانیک، کسب مدرک اتومکانیک از سازمان فنی و حرفه‌ای توسط کودکان، ایجاد فرصت اشتغال پایدار و... داشته باشد.  

کد خبر 634934 برچسب‌ها فرهنگ كودكان كار همشهری محله کودکان منطقه ۹ اجتماعی شهر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فرهنگ كودكان كار همشهری محله کودکان منطقه ۹ اجتماعی شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۷۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش نگرانی‌ از نیازهای ۲۵۰ هزار کودک اخراجی از پاکستان

سازمان بین‌المللی «نجات کودکان» با ابراز نگرانی اعلام کرد ۲۵۰ هزار کودک افغان پس از اخراج از پاکستان با کمبود سرپناه، غذا و دسترسی به اموزش مواجه هستند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، سازمان بین‌المللی نجات کودکان اعلام کرد حدود 250 هزار کودک افغان پس از بازگشت اجباری از پاکستان با کمبود سرپناه، غذا و دسترسی به آموزش مواجه‌ هستند.

نظرسنجی این سازمان نشان می‌دهد که 99 درصد خانواده‌های اخراج شده از پاکستان، غذای کافی برای خوردن ندارند.

این سازمان در گزارشی اظهار داشت از اردیبهشت سال گذشته که دولت اسلام‌آباد روند اخراج اجباری افغان‌ها را آغاز کرد تاکنون 520 هزار شهروند افغانستان به کشورشان اخراج شده‌اند.

این سازمان مدافع حقوق کودکان تاکید کرد تقریبا نیمی از بازگشت‌کنندگان، کودکان هستند که از گرسنگی رنج می‌برند.

بر اساس این گزارش، حدود سه چهارم بازگشت‌کنندگان و خانواده‌های جوامع میزبان، برای اینکه کودکان خردسال بتوانند حداقل در دو روز هفته گذشته غذا بخورند، حجم وعده‌های غذایی بزرگسالان را کاهش داده‌اند.

کودکان افغان در صدر جدول کودکان آسیب پذیر جهانفعالان حقوق بشر: پلیس پاکستان زنان و کودکان افغان را بازداشت می‌کندسازمان نجات کودکان: کودکان افغان جایی برای زندگی و پول تهیه غذا ندارند

حدود چهل درصد از بازگشت‌کنندگان و خانواده‌های جوامع میزبان، مجبور بوده‌اند حداقل در سه روز از هفته غذا قرض بگیرند یا به دوستان و اقوام خود تکیه کنند.

طبق این نظرسنجی، نزدیک به یک ششم از خانواده‌های اخراج شده در خیمه زندگی می‌کنند و لوازم خانگی بسیار محدودی برای تأمین معیشت خود دارند یا اصلاً وسایلی ندارند.

نظر سنجی نشان می‌دهد که تنها یک سوم از پناهجویان اخراج شده توانسته‌اند دارایی‌های خود را از پاکستان به افغانستان بیاورند.

در همین حال، تقریبا نیمی از بازگشت‌کنندگان می‌گویند که در افغانستان شغلی وجود ندارد و 81 درصد نیز هیچ مهارتی برای اشتغال ندارند.

سازمان نجات کودکان می‌گوید که تقریباً دو سوم (65 درصد) از کودکانی که به افغانستان بازگشته‌اند، در مدارس ثبت‌نام نشده‌اند.

«ارشاد ملک» رئیس سازمان نجات کودکان در افغانستان گفت: «خانواده‌ها تقریبا بدون هیچ چیز به افغانستان بازمی‌گردند. اکثر آن‌ها برای حمایت از خود به اقوام یا دوستان متکی هستند و این جوامع از قبل منابع کمی برای حمایت از خود دارند».

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ‌سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس: اگر افرادی حجاب را قبول ندارند ناگزیر هستند از قانون تبعیت کنند
  • اجرای برنامه‌های شاد برای کودکان و نوجوانان خرم آبادی
  • ۹۹ درصد خانواده‌های اخراج شده از پاکستان غذای کافی برای خوردن ندارند
  • افزایش نگرانی‌ از نیازهای ۲۵۰ هزار کودک اخراجی از پاکستان
  • اجرای طرح توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار
  • ایجاد چهار هزار و ۲۳۵ فرصت شغلی ویژه نیازمندان خراسان‌جنوبی
  • توانمندسازی مددجویان کمیته امداد در سه محور اشتغال، مسکن و فرهنگی
  • بیش از ۶۰۰ خانواده متقاضی فرزند خواندگی هستند
  • تاکید رئیس سازمان بهزیستی بر لزوم اجرای همه جانبه طرح «خانواده میزبان»
  • برگزاری سلسله نشست‌های هفتگی خانواده در کانون پرورش فکری کرمانشاه