Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان معاون امور آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه در سطح گیلان طرح جامع پدافند غیرعامل به اتمام رسیده است، گفت: هم اکنون وقت آن رسیده تا به اجرا، پیاده‌سازی و نهادینه کردن این اصول و ملاحظات در استان بپردازیم.

رضا کلهر در آیین افتتاح پروژه افزایش ظرفیت ترانسفورماتورهای انزلی و املش در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه همه ساله از هشت آبان به مدت یک هفته با عنوان هفته نکوداشت پدافند غیرعامل در سطح کشور داریم، اظهار کرد: در سطح استان گیلان طرح جامع پدافند غیرعامل به اتمام رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در حوزه‌ها و کارگروه‌های مختلف ۱۲گانه اعم از کارگروه آب، برق، IT، بهداشت و درمان و سایر حوزه‌ها مباحث مربوط به بیولوژیک و زیستی بیش از ۲۰۰ طرح عملیاتی استخراج شده، افزود: به نظر می‌رسد هم اکنون وقت آن رسیده تا به اجرا، پیاده‌سازی و نهادینه کردن این اصول، الزامات و ملاحظات در استان گیلان بپردازیم.

معاون امور آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید بر اینکه امروز با حضور استاندار دو پروژه مستخرج از طرح جامع پدافند غیر عامل گیلان افتتاح شد، گفت: این اتفاق در راستای پایداری بیشتر شبکه برق و تداوم کارکرد ضروری زیرساخت‌های مرتبط با معیشت مردم رقم خورد و آنچه در حوزه آموزش و پژوهش در سطح استان گیلان درخصوص پدافند غیرعامل باید مورد توجه قرار بگیرد، در واقع گسترش سواد پدافند غیرعامل است.

وی با اشاره به اینکه سوادهای مختلف از جمله سواد رسانه‌ای و سواد مهارت‌های مختلف وجود دارد، افزود: معتقدیم امروزه سواد و مهارتی به عنوان پدافند غیرعامل نیز در سطوح مختلف فردی، خانوادگی و اجتماعی باید مورد توجه باشد که در قالب آموزش‌های کوتاه مدت همچنین سطح تحصیلات تکمیلی به دنبال نهادینه‌سازی و گسترش این مفهوم هستیم و به نظر می‌رسد بعد از گذشت بیش از یک دهه از ایجاد سازمان پدافند غیرعامل حالا وقت آن رسیده در گسترش این مفهوم به ویژه در بین آحاد جامعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.

کلهر، درخصوص آموزش‌های مرتبط با پدافند غیرعامل به جامعه هدف، گفت: مخاطبین را در سطوح مختلف دسته‌بندی کردیم؛ یک سطح عموم جامعه و افرادی که در دستگاه‌های اجرایی کشور نیستند اما در دستگاه‌های اجرایی کارشناسان، مدیران میانی و مدیران عالی دستگاه‌های اجرایی را در دستور کار داریم که در یک بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت آموزش‌های عمومی و تخصصی پدافند غیرعامل را می‌بینند. همچنین در سطح دانشگاه‌ها هم با ایجاد رشته‌های مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای رشته‌های مقاطع تحصیلات تکمیلی را که مصوب وزارت علوم هستند را راه اندازی کردیم و اینکه در همه رشته گرایش‌های دانشگاهی کشور حداقل دو واحد پدافند غیرعامل توسط دانشجویان گذرانده شود.

معاون امور آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور تاکید کرد: حداقل در یک دهه گذشته سازمان پدافند غیرعامل با برگزاری رزمایش‌ها و مانورهای موضوعی و تخصصی متوالی و احصای آسیب پذیری‌ها در موضوعات مختلف، آگاهی‌بخشی را به دستگاه‌های اجرایی داده و نقاط ضعف و آسیب‌پذیری را به دستگاه‌ها اعلام و ابلاغ کرده تا بتوانند با برنامه‌ریزی درصدد رفع این مشکلات آسیب‌پذیر باشند تا از این نقاط چه از تهدیدات بیرونی و چه تهدیدات درونی آسیبی به آنها وارد نشود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی پدافند غيرعامل سازمان پدافند غیرعامل دستگاه های اجرایی طرح جامع پدافند آموزش و پژوهش دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۹۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی سوادی سیستمی، بحران حکمرانی کشور

نعمت الله فاضلی بی سوادی سیستمی یعنی نظام حکمرانی که شرط استخدام و نصب مدیرانش هر چیزی هست جز توانایی نوشتن عالی به زبان فارسی. چرا مبتلا به بی سوادی سیستمی شدیم؟ عوامل گوناگون دارد. سیطره فرهنگ شفاهی، سیطره فرهنگ منبری و تبلیغ، سیطره ارزش های ایدیولوژیک در انتصاب ها، بحران کیفیت نظام آموزشی و دانشگاهی، و عوامل دیگر. محکی در پایان صحبت مان گفت ما صد مساله در نظام حکمرانی را شناسایی کرده ایم اما به بی سوادی سیستمی تاکنون پرداخته نشده.

به گزارش خبرآنلاین، دوستم دکتر علی اصغر محکی تماس گرفتند و گفتند جمعی از دانشگاهیان می خواهند برای بهبود سیستم حاکمیتی و حکمرانی کاری کنند. شاخه ای از این گروه، در زمینه فرهنگ و ارتباطات است. پرسیدند نظرم درباره مبرم ترین مساله ی نظام حکمرانی چیست؟

گفتم "بی سوادی سیستمی" که در کنار فساد سیستمی، موجب ناکارآمدی حکمرانی شده است. بی سوادی سیستمی مفهمومی است که ندیده ام جایی بحث شده باشد و برای تان توضیح می دهم.

از ساده ترین عوارض و جلوه های عینی شروع می کنم. سال هاست که رسانه ها و شبکه های اجتماعی انباشته از ناتوانی ها و خطاهای نوشتاری و گفتاری مدیران، نمایندگان مجلس، وزرا و حکمرانان است. این خطاها هم شامل سواد آماری و ریاضی است هم ناتوانی در روخوانی متن ها.

گاه این ناتوانی ها و خطاها در نوشتن و خواندن چنان فاحش اند که موجب مضحکه عام می شوند و پاره ای از سرگرمی های مردم اند. مردم به درستی آنها را بی سوادی حکمرانان می دانند؛ چه، "سواد پایه" همین توانایی خواندن و نوشتن درست است. امروزه ده ها گونه سواد داریم: سواد رسانه ای، سواد هنری، سواد اقتصادی، سواد فرهنگی و ... اما مادر همه آنها سواد پایه است.

حکمرانی کنونی ما با بحران بی سوادی درگیر است. این بی سوادی گسترده تر از آن است که در گفتار و کردار برخی مدیران و حاکمان بروز و ظهور دارد. با چیزی بیش از بی سوادی فردی روبروییم.

اما این بی سوادی چیست و از کجا سرچشمه می گیرد؟

بی سوادی سیستمی به معنای ناتوانی نظام اداری و مدیریتی در توسعه ارتباطات مکتوب و نوشتاری در عملکرد و فرهنگ سازمانی است. نظام اداری و سازمانی و حکمرانی مدرن، یعنی بروکراسی، بر خوانایی و نویسایی استوار است.

قابلیت های خواندن و نوشتن فعال و موثر، ستون فقرات و بنیاد بروکراسی است. از اینرو کارکنان و مدیران بایسته است دارای حداکثر قابلیت خوانایی و نویسایی به زبان رسمی و حاکم باشند.‌کلیه امور اداری مبتنی بر قوانین و مقرارت مکتوب رسمی است. حتی گردش کار سازمانی نیز مکتوب است.

شرط بنیادی کارآیی اداری تسلط به خواندن و نوشتن زبان رسمی در سطح عالی است. به ویژه برای مدیران. لازمه این کار تمرین مستمر آنان در نوشتن و خواندن است.

ماساکو واتانابه در کتاب "نوشتن به مثابه زیستن" حاصل سال ها پژوهش میدانی اش درباره وضعیت نگارش در ژاپن، آمریکا و فرانسه را ارایه می کند. واتانابه می نویسد در فرانسه " از قبولی در امتحانات پایانی دوره متوسطه گرفته تا ورود به تحصیلات عالی و همچنین خروج از آن، امتحان استخدامی و مهم تر از آن امتحان استخدامی عالی رتبه دولت، که بیشترین ابهت اجتماعی را در فرانسه دارد، همه و همه به میزان مهارت در دیسرتاسیون* بستگی دارد. بنابر این، اغراق نیست اگر بگوییم که مسیر زندگی افراد بر اساس میزان توانایی آن ها در نوشتن مطالب به این سبک تعیین می شود" (ص ۳۲۱).

بله، توانایی نوشتن دیسرتاسیون معیار شایستگی تمام مقامات دولتی است. چون مدیریت و حکمرانی بدون توانایی عالی در نوشتن فاجعه بار می آورد. خودتان بگویید چقدر حکمرانان و مدیران ما این سطح نوشتن را می دانند؟!

بی سوادی سیستمی یعنی نظام حکمرانی که شرط استخدام و نصب مدیرانش هر چیزی هست جز توانایی نوشتن عالی به زبان فارسی. چرا مبتلا به بی سوادی سیستمی شدیم؟ عوامل گوناگون دارد. سیطره فرهنگ شفاهی، سیطره فرهنگ منبری و تبلیغ، سیطره ارزش های ایدیولوژیک در انتصاب ها، بحران کیفیت نظام آموزشی و دانشگاهی، و عوامل دیگر. محکی در پایان صحبت مان گفت ما صد مساله در نظام حکمرانی را شناسایی کرده ایم اما به بی سوادی سیستمی تاکنون پرداخته نشده.

گفتم کتاب "الفبای زندگی؛ نوشتن و خواندن به مثابه زیستن" را نوشته ام و به زودی منتشر می شود. این کتاب شرح همین بحران است.

*پایان نامه، رساله، تز

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • لزوم استفاده از ظرفیت مشاغل خانگی برای توانمندسازی محلات شهر اصفهان
  • لزوم هوشیاری در برابر جنگ رسانه / جوانان را با قهرمانان دینی وملی آشنا کنید
  • مطالبه ۳۰ همتی شهرداری مشهد از دولت
  • لزوم ارایه برنامه جامع در حوزه فرهنگ و اقتصاد برای تحقق شعار سال
  • آغاز اقدامات اجرایی پدافند غیرعامل شهرداری گرگان در سال 1403
  • گروه آموزش برتر، سایت نمونه سوالات کشور
  • ثبت نام ۹۸۹ مددجوی کمیته امداد البرز در دوره‌های سوادآموزی
  • آموزش سواد میراثی برای کودکان
  • جای خالی مرجعیت مهارتی در سیاستگذاری‌ها/ رشته‌های فنی‌وحرفه‌ای درنقشه جامع علمی کشور دیده نشده‌اند
  • بی سوادی سیستمی، بحران حکمرانی کشور