Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-19@09:34:34 GMT

وسواس فکری با شیوع کرونا افزایش یافته است

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۸۴۴۲۹

وسواس فکری با شیوع کرونا افزایش یافته است

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، صدیقه حمزه لو با بیان اینکه زنان ۲ برابر مردان به وسواس فکری مبتلا هستند، تصریح کرد: ژنتیک، جنسیت، تغییرات هورمونی، سیستم ایمنی بدن، استرس، ترس، شرایط فیزیکی و شرایط محیطی نقش به سزایی در ابتلا به اختلال وسواس فکری دارد.
این روانپزشک اظهار داشت: زمینه انواع وسواس‌ها از جمله وسواس فکری و رفتاری در هنگام بلوغ شکل می‌گیرد از همین رو بهتر است والدین در این دوران توجه بیشتری به نوجوانان داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حمزه لو با بیان اینکه کلنجار رفتن با خود و ابراز حساسیت بیش از اندازه افراد به یک موضوع خاص نشانگر وسواس فکری است، گفت: وسواس فکری جزو اختلالاتی است که علاوه بر آزار فرد مبتلا موجب اذیت اطرافیان او هم می‌شود.
این روانپزشک افزود: افراد مبتلا به وسواس فکری، خودشان هم درک می‌کنند که دارای اختلال هستند و گاهی برای مقابله با آن تلاش می‌کنند و گاهی هم اختلال و بیمار بودن خود را می‌پذیرند و در نهایت به سمت افسردگی سوق پیدا می‌کنند.
وی ادامه داد: افراد مبتلا به وسواس فکری همواره با خود کلنجار‌های فکری دارند و مدام یک سوال را از خود می‌پرسند و برای ذهن خود درگیری ایجاد می‌کنند به عنوان مثال پس از قفل کردن در خودرو، مدام از خود می‌پرسند که "آیا در را قفل کرده؟ آیا وقتی در را قفل می‌کرده، همه در‌ها قفل شده؟ اصلا ماشین را جای خوبی پارک کرده؟ همسایه دیروز به من سرسنگین سلام کرد، نکند به ماشین خط و خش بیندازد".
حمزه لو اظهار داشت: معمولا افرادی که دارای وسواس فکری هستند، احساس تنهایی زیادی می‌کنند و چنانچه مورد درمان قرار نگیرند، دچار مشکلات حادتری می‌شوند.
وی با اشاره به راه‌های درمان این بیماری، گفت: روان درمانی یکی از مهمترین روش‌های درمانی وسواس فکری است که برای شناسایی و حل تعارضات درونی بیماران تلاش می‌کند.
این روانپزشک قزوینی گفت: درمان شناختی رفتاری، هیپنوتیزم درمانی و مصرف برخی دارو‌های تجویزی از دیگر روش‌های درمان اختلال وسواس فکری و عملی است.
وی ادامه داد: برای درمان اختلال انواع وسواس به خصوص وسواس فکری، فرد مبتلا باید قبول داشته باشد که دچار اختلال است و خانواده او نیز باید شرایط و اختلال او را درک کنند، چون نقش خانواده در بهبود وضعیت بیمار بسیار حائز اهمیت است.
حمزه لو با بیان اینکه درمان وسواس فکری، کمی زمان بر و طولانی است، بیان کرد: روند درمان این اختلال طولانی‌تر از سایر اختلالات است بنابراین صبر و حوصله بیمار و همچنین تجربه پزشک در درمان بسیار اهمیت دارد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: روانپزشک وسواس فکری وسواس فکری حمزه لو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۸۴۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان لوزه بزرگ را جدی بگیرید

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر علیرضا موحدی درباره جراحی‌های لوزه، دلایل، عوارض و راه‌های پیشگیری از آن مواردی را مطرح کرد.

وی با اشاره به نقش لوزه در بدن اظهار کرد: لوزه‌ها بخش لنفاوی دفاعی بدن است که دفاع موضعی بخشی از بدن را برعهده دارند.

 این استاد دانشگاه با بیان اینکه تمام بخش سیستم دفاعی بدن را لوزه‌ها انجام نمی‌دهند و صرفا دفاع منطقه‌ای و موضعی کار لوزه است، توضیح داد: در مواردی پیش می‌آید که لوزه‌ها متورم می‌شوند، شایع‌ترین علت این مسئله عفونت‌های مکرر و محیط مناسب لوزه‌ها برای رشد میکروب باکتری است.

وی با بیان اینکه عوامل آلرژیک، استفاده از برخی غذاها، دارو‌ها و شرایط ایمنی بدن، می‌تواند منجر به بزرگ شدن لوزه‌ها شود اضافه کرد: البته در تمامی افراد بزرگ شدن لوزه‌ها مشکل‌آفرین نمی‌شود، ممکن است لوزه‌های فردی از حد معمول بزرگتر شده باشد، ولی هیچ مشکلی هم ایجاد نکند.

چه کسانی کاندید جراحی برداشتن لوزه هستند

دکتر موحدی ادامه داد: چنانچه تورم لوزه‌ها اختلالاتی در خواب ایجاد کند به این معنی که فرد نتواند به راحتی نفس بکشد، خرخر شبانه داشته باشد یا اینکه گلودرد مکرر داشته باشد یا در سال بیشتر از سه بار دچار عفونت چرکی و میکروبی ناحیه گلو شود که هر سه بار هم نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک باشد یا دچار گوش درد‌های مکرر شود، نیاز به بررسی توسط متخصص دارد.

متخصص گوش، حلق و بینی با بیان اینکه معمولا لوزه‌های متورم با لوزه سوم همراه است ادامه داد: محل لوزه‌های بزرگ در حفره دهانی و حلق است، ولی لوزه سوم کف جمجمه و پشت بینی قرار دارد، بنابراین این موضوع می‌تواند مشکلات تنفسی در ناحیه گوش برای بیمار ایجاد کند. 

وی یادآور شد: ایجاد مشکلات جدی در ناحیه گوش، حلق و گلو، عفونت‌های مکرر گوش و اختلال خواب از جمله مواردی است که باید توسط پزشک متخصص بررسی شود.

ردپای لوزه‌های بزرگ در روند رشد

دکتر موحدی اختلال در روند رشد را یکی دیگر از عوارض بزرگ شدن لوزه‌ها دانست و توضیح داد: فردی که نتواند از بینی نفس بکشد معمولا دچار کم اشتهایی هم می‌شود، یعنی تنفس از راه دهان، تنفس خشکی است که منجر به کاهش اشتها می‌شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه بزرگ شدن لوزه، همیشه نیاز به مداخلات جراحی ندارد خاطرنشان کرد: در برخی موارد با دارو درمانی، عفونت، نحوه نفس کشیدن، روند خواب کنترل و یا درمان می‌شود و نیاز به جراحی نیست، به شرط اینکه تنفس فرد، از راه بینی باشد و بیمار در طول شب راحت بخوابد، در این شرایط نیازی به جراحی نیست.

وی تاکید کرد: عفونت‌های مکرر، بدخوابی، خرخر شبانه و نهایتا اختلال رشد از مهمترین دلایلی است که فرد را کاندید جراحی برداشتن لوزه می‌کند.

سن مناسب برداشتن لوزه‌ها تا پنج سالگی است

دکتر موحدی درباره سن مناسب جراحی لوزه نیز توضیح داد: اگر فردی با دهان باز می‌خوابد، خرخر شبانه دارد و یا بیشتر از معمول دچار عفونت گلو می‌شود، چنانچه جراحی برداشتن لوزه‌ها دراو قبل از شکل‌گیری فک بالا و در سنین پایین یعنی حدود پنج سال باشد به مراتب بهتر است، چرا که با اختلالات دندانی و فکی مواجه نخواهد شد، ولی بعد از ۱۰ سالگی، ضایعات و عوارض دهانی و فکی و همچنین اختلال رشد متوجه فرد است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا با برداشتن لوزه‌ها با عارضه‌هایی همراه است یا خیر؟ توضیح داد: تا زمانی که فرد با مشکلاتی که به آن اشاره شد مواجه نشده باشد، جراحی برداشتن لوزه برای او انجام نمی‌شود، بنابراین برداشتن لوزه صرفا با هدف درمان و همچنین پیشگیری از ایجاد مشکلات بعدی انجام می‌شود.

متخصص گوش، حلق و بینی دانشگاه تاکید کرد: لوزه سوم تا سن ۱۰ سالگی آرام آرام تحلیل می‌رود و به عبارتی کوچکتر می‌شود، اما در صورت نادیده گرفتن آن تا سنین بالاتر از ۱۰ سال خصوصا در مواردی که تفس را دچار مشکل کرده، قطعا اختلالات رشدی و فک به همراه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه اختلال در رشد فک نیز نیاز به درمان‌های اختصاصی دارد ادامه داد: لوزه سوم در سن ۱۰ سالگی ممکن است به صورت کامل از بین برود، ولی عارضه‌هایی از جمله اختلال رشد، فک، بدشکلی صورت برای فرد باقی می‌ماند بنابراین نیازی نیست تا ده سالگی صبر کنیم که لوزه از بین برود چرا که این اقدام عارضه‌های بیشتر و همیشگی را به دنبال خواهد داشت.

دکتر موحدی با بیان اینکه جراحی برداشتن لوزه‌ها با تشخیص پزشک و برای افرادی که دچارعارضه هستند ضرورت دارد، یادآوری کرد: اگر این جراحی به موقع انجام شود عارضه‌ای برای بیمار ندارد، اما چنانچه دیرتر از موعد (بالاتر از ۱۰ سال) انجام شود عملا فایده‌ای برای فرد نخواهد داشت ضمن اینکه سایر مشکلات رشدی، دهانی و فکی برای همیشه برای فرد باقی می‌ماند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • به درمان سرطان به کمک آزمایش دی‌ان‌ای امیدوار باشیم؟
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • ردپای ژنتیک در اختلال وسواس
  • افسردگی شدید میان اعضای یک خانواده منتقل می‌شود
  • شناسایی ۹۱۸ بیمار مبتلا به هموفیلی در فارس
  • افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه
  • درمان لوزه بزرگ را جدی بگیرید
  • چرا دچار وسواس می شویم/ بارزترین نشانه‌های وسواس
  • هوش مصنوعی به درمان آلزایمر کمک خواهد کرد؟
  • برگزاری نشست فصلی ترجمان دانش در دانشگاه علوم پزشکی اهواز