Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@12:37:12 GMT

نامه کمیسیون بهداشت به رهبر انقلاب

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۸۹۵۷۹

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در نامه‌ای به مقام معظم رهبری با ابراز نگرانی از کاهش تعداد نیروهای کادر تخصصی درمان گفت که متاسفانه با افزایش درخواست مهاجرت پزشکان به خارج از کشور مواجه هستیم که بدون شک این عارضه عواقب جبران ناپذیری را در پی دارد. ناطقان: متن نامه حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به مقام معظم رهبری به شرح ذیل است:

"حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (دام مجده)

با ابلاغ سلام و تحیات

احتراما همانگونه که استحضار دارید و بر همگان مبرهن است یکی از پرافتخارترین دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ارتقا شاخص های سلامت در تمامی ابعاد و جهات سلامتی است که با توسعه زیرساخت های اسلامی همچون دانشگاه های علوم پزشکی و شبکه بهداشت و درمان کشور تحقق یافت و امید به زندگی مردم عزیز کشورمان از ۵۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ سال در سال ۱۳۵۷ به ۷۶.۶۸ سال در سال ۱۳۹۹ رسید.

در شرایط کنونی که به یمن برکات انقلاب اسلامی بیش از ۱۷ هزار خانه بهداشت، ۵ هزار مرکز خدمات جامع سلامت، ۳ هزار پایگاه اورژانس، ۱۵۵ هزار تخت بیمارستانی و بالغ بر ۱۴۸ هزار پزشک عمومی و متخصص در اختیار نظام سلامت کشور قرار دارد و بخش های تخصصی و فوق تخصصی بسیاری در اقصی نقاط کشور به ارائه خدمت مشغولند، شاهد کاهش بیش از ۱۰ برابری میزان مرگ و میر مادران باردار و کودکان زیر ۵ سال،‌ دسترسی بیش از ۹۰ درصد مردم به آب بهداشتی، کاهش اعزام بیماران به کمتر از ۵ مورد در سال، انجام بیش از ۶۰ هزار مورد پیوند مغز استخوان، کلیه، کبد، ریه، قلب، قرنیه، پوست، پانکراس، روده و مفصل هستیم که نشان از عزم ملی برای ریشه کنی بیماری از جامعه ایرانی است که به دست کارشناسان خدوم بخش سلامت کشور رقم خورده است‌.

اما آنچه  سبب تصدیع حاضر گردید، وقوع پدیده ای است که در چند سال اخیر به طور نگران کننده ای نظام سلامت کشور را مورد تهدید جدی قرار داده است و آن تهدید روند کاهشی تعداد نیروهای کادر تخصصی درمان در ساختار سلامت کشور است . متاسفانه در سالهای اخیر تمایل به ادامه تحصیل در مقطع دستیاری تخصصی و فوق تخصصی در رشته های مختلف پزشکی با کاهش قابل توجه روبرو شده و این کاهش اقبال پزشکان عمومی برای تصاحب صندلی های رشته های تخصصی و فوق تخصصی به شدت پر کمیت ، کیفیت ، سرعت و دقت خدمات بهداشتی درمانی و تداوم و توسعه آن تاثیری سویی گذاشته و خواهد گذاشت به طوریکه از سال ۱۳۹۶ زنگ خطر این حادثه با خالی ماندن صندلی های تخصص در برخی از رشته های مادر همچون بیهوشی، طب اورژانس، جراحی عمومی، داخلی، اطفال، عفونی، جراحی قلب، جراحی اطفال، فوق تخصصی کلیه، خون و سرطان با سرعت بسیار نگران کننده ای به صدا درآمده است.

موضوع  نگران کننده دیگری که بر تسریع این روند می‌افزاید خروج پزشکان از کسوت عضویت هیات علمی به شرایط غیر هیات علمی است. این در حالی است که متاسفانه با  افزایش درخواست مهاجرت به خارج از کشور نیز مواجه هستیم. تمامی این موارد سبب می‌شود تا حفظ همه دستاوردهای خارق العاده بخش سلامت که زبانزد عام و خاص است، دچار مخاطره شده و به همه جهت اقبال ضعیف پزشکان عمومی به ادامه تحصیل در رشته های تخصصی، موضوع اعزام بیماران به خارج از کشور، جذب و بکارگیری پزشکان خارجی که به یمن سیاستهای اصولی و مساعی خادمان سلامت، منتفی شده بود؛ با استمرار روند کنونی خدای ناکرده احیا و موجب اخلال در دسترسی مردم عزیزمان به خدمات تخصصی مورد نیاز سلامت، در اقصی نقاط کشور گردد و نظام سلامت را با چالش های مخاطره آمیزی مواجه نماید.

با بررسی دقیق میدانی این چالش بزرگ متوجه می‌شویم که برخی از اهم دلایل و عوامل کاهش استقبال پزشکان برای ادامه تحصیل در رشته های تخصصی و فوق تخصصی عبارتند از ساختار، روش و فرایند نامناسب پذیرش، دستیار تخصصی – دریافتی بسیار پایین دستیاران – تعیین سقف و پلکان ناعادلانه برای پرداخت کارانه به پزشکان که مستقیم به کارکرد تخصصی و واقعی پزشک ارتباط دارد. میزان مالیات پرداختی ۳۵  درصدی توسط پزشکان شاغل در بخش دولتی در مقایسه با مالیات ۱۰ درصدی همان پزشکان در بخش خصوصی – تفاوت جزء حرفه ای تعرفه خدمات در بخش دولتی و خصوصی.

بدون شک بروز این عارضه عواقب جبران ناپذیری را در پی دارد که اهم آنها عبارتند از خالی شدن مراکز بهداشتی – درمانی و بیمارستانهای مناطق محروم از پزشکان متخصص – عدم استقبال پزشکان متخصص برای عضویت در کسوت هیات علمی – بروز مشکلات عدیده برای پزشکان در تامین مخارج زندگی عادی – ایجاد زمینه مهاجرت از داخل به خارج کشور، از مناطق محروم به مناطق برخوردار کشور، از بخش دولتی به بخش خصوصی و از بخش سلامت به سایر بخش های اقتصادی – خالی ماندن ظرفیت های بالقوه دانشگاهها برای تربیت پزشک متخصص – کاهش خدمات در بخش دولتی و ارجاع بیماران به بخش خصوصی – از دست رفتن دستاوردهای بزرگ خدمات بهداشتی و درمانی و به مخاطره افتادن جایگاه و منزلت نظام سلامت کشور در سطح بین‌الملل.

با توجه به مراتب فوق و حسب بحث و تبادل نظر با همکاران و صاحب نظران علوم اقتصادی، مدیریت ونظام سلامت راهکارهایی را برای مقابله با این پدیده خطرناک عرضه می‌دارم.

اصلاح ساختار پذیرش و نحوه آزمون دستیاری و همزمان اصلاح دریافتی دستیاران (حقوق و مزایا) معادل حداقل حقوق کارمند رسمی

حذف روش پرداخت پلکانی و تعیین سقف در مبلغ دریافتی کارانه پزشکان و جایگزینی آن با درصد پرداخت مبتنی بر عملکردی که تابع راهنماهای بالینی ، شیوه نامه های استاندارد برای معاینه، تشخیص، درمان ومراقبت بیماری است.

تبدیل مالیات پلکانی از ۳۵ درصد به ۱۰ درصد ( برابری مالیات بخش خصوصی و دولتی ) به شرط تمام وقت جغرافیایی

خرید خدمات پزشکان تمام وقت جغرافیایی در دانشگاهها معادل ۲.۶کا و برای پزشکان مستقر در مناطق محروم با ۲ کا و محروم ویژه با ۴ کا به شرط تمام وقت جغرافیایی

پرداخت وام کم بهره به پزشکان و سایر کادر درمان، متناسب با ضریب منطقه و عملکرد پزشک از ۴ تا ۱۲ درصد .

با تقدیم احترام دکتر حسنعلی شهریاری رئیس کمیسیون» منبع: خبر انلاین برچسب ها: نامه ، رئیس کمیسیون بهداشت ، رهبر انقلاب

منبع: ناطقان

کلیدواژه: نامه رئیس کمیسیون بهداشت رهبر انقلاب تخصصی و فوق تخصصی کمیسیون بهداشت رئیس کمیسیون سلامت کشور نظام سلامت بخش دولتی بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۸۹۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسلمی نائینی: ارائه آموزش‌های تخصصی، مهارتی و دانش‌بنیان توسط جهاددانشگاهی

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاددانشگاهی امروز، ۳ اردیبهشت‌ماه در افتتاحیه «اولین کنفرانس ملی مهارت ایران» که با حضور محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، در سخنانی با موضوع «جهاددانشگاهی، نهاد آموزش‌های تخصصی و مهارتی و پژوهش‌های کاربردی دانش‌بنیان» گفت: آموزش‌های این نهاد نگاهی کاربردی به مهارت‌آموزی و نیز آموزش توانمندی‌های به‌دست‌آمده از کسب فناوری‌ها در این نهاد دارد و به عبارت بهتر پژوهش و آموزش در جهاددانشگاهی ارتباط تنگاتنگی باهم دارند.

وی با بیان اینکه در دوران قبل از انقلاب استعمارگران اجازه نمی‌دادند که ما در کشور حتی پیش پا افتاده‌ترین وسایل را بسازیم، اظهار کرد: امروز با ایجاد خودباوری ملی و احساس توانایی در عرصه‌های مختلف علم و فناوری، دفاعی، پزشکی و...، نام ایران بر فراز قله‌های افتخار می‌درخشد.

رئیس جهاددانشگاهی در ادامه بابیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، کشور به مجموعه ساختار‌هایی نیاز داشت تا آرمان‌ها و اهداف موردنظر ملت بزرگ ایران را پیگیری و محقق سازد، تصریح کرد: یکی از این اهداف، توسعه و پیشرفت سریع و مسئله محور علم و فناوری داخلی و تقویت خودکفایی در تولید محصولات و خدمات دانش‌بنیان با پیوست فرهنگ اسلامی ایرانی و در بستر مدیریت جهادیِ مولود انقلاب بود. این هدف متعالی در بطن خود، نیرو‌های عظیم جوان و تحصیلکرده دانشگاهی متکی به سلاح ایمان و باور توانایی ملی را پروراند که جهاددانشگاهی از تأثیرگذارترین مراکزی است که پا در این عرصه گذاشت.

مسلمی نائینی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در رابطه با جهاددانشگاهی گفت: این نهاد که به تعبیر مقام معظم رهبری مولود مبارک انقلاب اسلامی است، با الهام همه‌جانبه از آرمان‌ها این انقلاب بزرگ جهانی و بنیان‌گذار کبیر آن، امام خمینی (ره) تشکیل شده و بر مبنای شناخت مشکلات واقعی و نیاز‌های تخصصی جامعه به دنبال ارائه دانش، فناوری و تجاری‌سازی و ایجاد زیرساخت فرهنگی موردنیاز آن در راستای تحقق الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت دانش‌بنیان است.

وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی در سال ۱۳۵۹ با مأموریت گسترش تحقیقات و شکوفایی روحیه نوآوری برای نیل به خوداتکایی، توسعه امور فرهنگی در سطح جامعه و ایجاد پلی میان دانشگاه و بخش صنعتی، خدماتی کشور تأسیس شد، گزیده‌ای از اقدامات و دستاورد‌های ملی و بین‌المللی جهاددانشگاهی در حوزه‌های مختلف را برشمرد و عنوان کرد: این نهاد انقلابی از ابتدای تشکیل و طی ۴۴ سال با توجه به فعالیت و اقدامات متعهدانه و جهادگرانه متخصصان خود در حوزه‌های آموزش، پژوهش، فنی مهندسی، کشاورزی، پزشکی، علوم انسانی، فرهنگی و تجاری‌سازی و اقتصاد دانش‌بنیان توانسته است همواره پرچم افتخار جمهوری اسلامی ایران را در سراسر دنیا به اهتزاز درآورد.

رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به موضوع «حقارت» به‌جای «خودباوری» گفت: در سال ۱۳۵۵ جمعیت دارای تحصیلات عالیه ۳۱۰ هزار نفر، تعداد دانشجویان ۱۷۰ هزار نفر و کشورمان با رتبه علمی ۵۲ در جهان در هیچ عرصه‌ای قطب علمی نبود و محتاج و وابسته به پزشکان و تجهیزات کشور‌های خارجی و همسایه به‌خصوص پاکستان، هند و بنگلادشی بودیم که با خودباوری وضعیت فعلی با آن دوران اصلاً قابل مقایسه نیست.

مسلمی نائینی با اشاره به اینکه حوزه آموزش و کارآفرینی در جهاددانشگاهی نگاهی کاربردی به مهارت‌آموزی و نیز آموزش توانمندی‌های به‌دست‌آمده از کسب فناوری‌ها در این نهاد دارد، افزود: به عبارت بهتر پژوهش و آموزش در این نهاد ارتباط تنگاتنگی باهم دارند.

وی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی ۲ دانشگاه، یک دانشکده، ۶ موسسه آموزش عالی و ۱۵۵ مرکز آموزش مهارتی و تخصصی در سراسر کشور دارد، گفت: دوره‌ها و سطوح آموزشی در جهاددانشگاهی بسیار متنوع است و هر یک، مخاطبان خاص خود را دارد. آموزش عالی، آموزش‌های تخصصی کوتاه‌مدت، آموزش کارکنان دولت، آموزش‌های مجازی و از راه دور، آموزش‌های بین‌المللی از جمله مواردی است که می‌توان به آن اشاره کرد.

وی افزود: همچنین تدوین ۶ سند اشتغال استانی، پیاده‌سازی الگوی جدید توسعه مشاغل خانگی در ۳۱ استان کشور، تولید منابع بومی‌آموزش زبان انگلیسی با در نظر گرفتن نیاز‌های زبانی و فرهنگی فراگیران مسلمان؛ تشکیل ستاد اشتغال در سال ۱۳۷۷ و تأسیس سازمان همیاری اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها و اولین نظام اطلاع‌رسانی بازارکار دانش‌آموختگان؛ انتشار اولین هفته‌نامه بازار کار کشور؛ تأسیس ۳ پارک علم و فناوری، ۲۴ مرکز رشد فناور و حمایت از ۷۸۰ شرکت و واحد فناور و بیش از ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان از دیگر فعالیت‌هایی بود که رییس جهاددانشگاهی در این کنفرانس به آنها اشاره کرد.

مسلمی نائینی تعداد فراگیران آموزش‌های تخصصی و مهارتی کوتاه‌مدت جهاددانشگاهی را بالغ بر ۸۰۰ هزار نفر در سال ذکر کرد و گفت: از ابتدای تشکیل مرکز آزمون جهاددانشگاهی تاکنون بیش از ۶۰ آزمون برگزار شده است که بیش از یک میلیون داوطلب در آنها ثبت‌نام کرده‌اند.

رئیس جهاددانشگاهی در بخش دیگری از این کنفرانس به تشریح بخشی از دستاورد‌های شاخص این نهاد در حوزه‌های فنی و مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی، علوم انسانی و اجتماعی، فرهنگی و تجاری‌سازی و اقتصاد دانش‌بنیان پرداخت.

 اولین کنفرانس ملی مهارت ایران ۳ و ۴ اردیبهشت‌ با موضوع «آموزش مهارتی پیشران تولید و توسعه اقتصادی» و در محور‌های «حکمرانی آموزش عالی مهارتی، آینده مشاغل و مشاغل آینده، مهارت‌آموزی و برنامه هفتم توسعه، نقش بخش‌های دولتی، عمومی و خصوصی در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مطالعه تطبیقی جایگاه آموزش‌های مهارتی در ایران و جهان» در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار می‌شود.

بنا بر اعلام روابط عمومی جهاددانشگاهی، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رضامراد صحرایی وزیر آموزش‌وپرورش، عرفان خسرویان رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای، حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی، مهرداد عظیمی معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سجاد محمدعلی‌نژاد، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حسین بلندی رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی و... برخی از اعضای شورای سیاست‌گذاری اولین کنفرانس ملی مهارت ایران را تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • ۲ خانه بهداشت روستایی در تالش افتتاح شد
  • تشکیل کمیسیون تخصصی شرط اجرای سند ملی امنیت تغذیه
  • عضو کمیسیون کشاورزی مجلس: حال کارگران در دولت سیزدهم خوب شد
  • امضای تفاهم نامه همکاری علمی بین المللی مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت و موسسه بهداشت عمومی ادواردو سنتیای هند
  • ضرورت تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • رهبر انقلاب: حال کارگر خوب شود حال کشور خوب می‌شود
  • مصوبه کمیسیون اصل ۹۰ برای اقتصادی شدن پخت نان کامل
  • زیرمیزی نماد ناهنجاری در عرصه سلامت
  • مسلمی نائینی: ارائه آموزش‌های تخصصی، مهارتی و دانش‌بنیان توسط جهاددانشگاهی