Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: من آبخیزداری را به عنوان معجزه آبخیزداری یاد می کنم و آبخیزداری را می توان یکی از بهترین روش های مدیریت آبی دانست. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم؛ سمیه رفیعی رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در برنامه «در مسیر توسعه» که از شبکه رادیویی فرهنگ با موضوع «توسعه استان ها و آبخیزداری» پخش شد، گفت: بنده آبخیزداری را به عنوان معجزه آبخیزداری یاد می کنم؛ زیرا با توجه شرایط اقلیمی ایران، آبخیزداری یکی از بهترین روش های مدیریت آبی محسوب می شود که گاها در دنیا از علم آبخیزداری به عنوان علم حکومت داری نیز یاد می شود که می تواند الگو های خوبی را پیشنهاد دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

«معجزه آبخیزداری»|مقابله با فرونشست زمین در کشور متولی ندارد/ ارائه یک پیشنهاد برای مدیریت بحران«معجزه آبخیزداری»|تأثیرات حیرت آور اجرای عملیات آبخوانداری در حوزه آبخیز آب باریک بم«معجزه آبخیزداری»| لزوم تشکیل ستاد ملی احیای قنوات کشور با محوریت وزارت جهاد کشاورزی«معجزه آبخیزداری»|آبخوانداری و پخش سیلاب؛ اولین کارزار فناورانه ای که ایران توانست آمریکا را شکست دهدمقابله با خشکسالی بلوچستان مسئولیت جدی دولت؛ مسئولان جای "ساخت سد و حفر چاه" معجزه آبخیزداری را باور کنند«معجزه آبخیزداری»|دیدگاه های وزیر جهاد کشاورزی درباره آبخیزداری و آبخوانداری/ آبخیزداری؛ راهبردی برای فقرزدایی«معجزه آبخیزداری»| آبخیزداری و آبخوانداری در سیاست های کلی نظام ابلاغی رهبر معظم انقلاب

ضرورت ذخیره سازی نزولات آسمانی با آبخیزداری و آبخوانداری

همچنین پروز گرشاسبی معاون آبخیزداری کشور در این برنامه گفت: در ایران دوره های خشک سالی بیشتر از ترسالی می باشد و به همین دلیل ما نباید هیچگاه بر اساس میانگین ها مانند میانگین بارش در طولانی مدت برنامه ریزی کنیم.

گرشاسبی با اعلام اینکه از منابع زیر زمینی سالانه بیش از مقداری که تغذیه کنیم از آن برداشت می کنیم، گفت: اگر ما در ترسالی ها نتوانیم آب را با آبخیزداری و آبخوانداری ذخیره و کنترل کنیم به مشکل خواهیم خورد برای مثال در سال 1398 حدود 100 میلیارد متر مکعب آب حاصله از بارش ها  را از دست داده و وارد دریاها کردیم.

 معاون آبخیزداری  سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه باید کشت های کم آب بر را جایگزین کشت های پر آب بر کنیم  افزود: رها سازی زمین موجب تبدیل شدن آن به کانون گردو غبار خواهد و ما این تجربه را در مناطقی از کشور داشتیم.

گرشاسبی با تاکید بر اینکه نباید برای آبخیزداری صرفا متکی به منابع دولتی باشیم و از ظرفیت خیرین استفاده کرد، خاطر نشان کرد: در طرح های آبخیزداری مشارکت های مردمی بسیار زیاد است و در 7 استان خیرین آبخیزداری وارد عمل شده اند  و از مجلس می خواهیم یک نظام حقوقی برای استفاده از منابع مردمی و خیرین در حوزه آبخیزداری را تدوین و به تصویب رساند تا خلاء های قانونی  این حوزه پر شود.

مقابله با سیل و فرونشست با آبخیزداری و آبخوانداری

محمد خدابخشی  نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه گفت:میزان بارش ها در کشور ما یک سوم میزان بارش های جهانی است و میزان تبخیری که در کشور رخ می دهد نیز سه برابر متوسط جهانی است که باعث شده  پیامدهای آن نیز مانند فرسایش خاک به کشور تحمیل شود.

  نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیامدهای ناشی از کم بارشی در کشور گفت: برای جلوگیری از افزایش تعداد دشت های ممنوعه، فرونشست زمین و وقوع سیلاب نیازمند برنامه ریزی دقیق در حوزه آبخیزداری هستیم و با توجه به اهمیت این حوزه ،هر ساله مبالغی از صندوق توسعه ملی برای عملیات آبخیزداری اختصاص پیدا می می کند.

رئیس فراکسیون توسعه متوازن مجلس  با اشاره به گزارش های اعلان شده در این خصوص گفت:عملیات ناشی از آبخیزداری موجب کاهش 70 درصدی خسارات سیل می شود که همین امر دلیل دیگری برای اهمیت این حوزه می باشد که نیازمند توجه بیشتری است.

خدابخشی با اشاره به اینکه توقع نمایندگان در مجلس اسلامی این است که منابعی که برای آبخیزداری، مرمت قنات و... اختصاص داده می شود  گفت: در بعضی استان ها کارهای خوبی در حوزه مرمت قنات ها شکل گرفته و برخی استان مورد بی توجهی و بی مهری واقع شده اند که انتظار می رود مسئولین ذی ربط توجه بیشتری به این استان ها داشته باشند.

در ادامه  ذبیح الله اعظمی ساردوئی عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: 85 درصد آب مصرفی کشور ما در حوزه  کشاورزی است و 15 درصد آن در بخش خانگی می باشد این در حالی است که متوسط مصرف آب کشاورزی در دنیا 75 درصد است که بیانگر مصرف بیش از حد ما در حوزه کشاورزی است .

وی افزود: یکی از هنرهای اصیل ما ایرانی ها قنات ها می باشد که نیاکان ما برای مدیریت آب از آنها استفاده می کردند ما زمین را با چاه های مجاز وغیر مجاز اصطلاحا سوراخ کرده ایم که موجب زیان های جبران ناپدیری به سفره های  آبی زیرزمینی شده است. در بیشتر مناطق کشور سالانه حدود یک الی دومتر آب های زیرزمینی کاهش پیدا می کنند و فرونشست های زمین در کل کشور و مناطق مختلف رخ می دهد و همه این موارد بیانگر استفاده و برداشت بی رویه از سفره های آبی زیرزمینی کشور است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آبخیزداری و آبخوانداری مجلس شورای اسلامی معجزه آبخیزداری مدیریت آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۹۰۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری بیش از ۵ هزار نفر از مجرمین و تعرض‌کنندگان به عرصه‌های ملی و جنگلی کشور

ایسنا/لرستان فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از تشکیل ۳۳ هزا رو ۵۳۶ پرونده قضایی و دستگیری ۵ هزار و ۸۳۷ نفر از مجرمین و تعرض کنندگان به عرصه‌های ملی و جنگلی در کشور خبر داد.

سرهنگ علی ملکی آهنگران امروز ۲۷ فروردین ماه در جمع نمایندگان تشکل‌های منابع طبیعی لرستان با اشاره به عملکرد یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در سال گذشته، بیان کرد: در مجموع ۶۷ هزار و ۱۳۱ تماس از مردم با سامانه ۱۳۹ و ۱۵۰۴ ثبت شده و برای هر درخواست یک عملیات اجرایی انجام شده و عوامل گشت به بررسی و نهایتاً عملیات اجرایی پرداختند.

وی اضافه کرد: در نهایت ۳۳ هزا رو ۵۳۶ پرونده قضایی تشکیل و  ۵ هزار و ۸۳۷ نفر از مجرمین و تعرض کنندگان به عرصه‌های ملی و جنگلی دستگیر و به دستگاه قضایی معرفی شدند.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بیان کرد: همچنین در این بازرسی سه هزار و ۸۳۸ دستگاه خودرو  و  هزار و ۳۱۳ دستگاه تجهیزات قطع درخت نیز توقیف شده است.

ملکی آهنگران تصریح کرد: تعرض به عرصه‌ها و زمین‌های ملی یکی از موضوعاتی بوده که یگان حفاظت به آن ورود جدی داشته و در این راستا  ۲۲ هزار و ۳۷۰ هکتار از اراضی ملی خلع ید و به بیت المال برگردانده شده است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین سال گذشته از تعرض به ۸ هزار و ۷۰۲ هکتار از اراضی ملی پیشگیری شده است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: همچنین ۱۷ هزار و ۴۷۸ پرونده برای ۴۵ هزار و ۳۱۸  هکتار در راستای تخریب و تصرف اراضی ملی تشکیل شده است.

ملکی آهنگران تاکید کرد: در کشت گیاهان ممنوعه، تعرض به عرصه‌های جنگلی و ملی و گیاهان دارویی تعارفی با کسی نداریم و بدون اغماض و با قدرت و برابر قانون با خاطیان برخورد می‌کنیم.

وی تاکید کرد: برخوردهای یگان حفاظت با افراد سابقه‌دار و سازمان یافته شدیدتر خواهد بود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • بهترین شهر دنیا برای بازدید با پای پیاده معرفی شد
  • دستگیری بیش از ۵ هزار نفر از مجرمین و تعرض‌کنندگان به عرصه‌های ملی و جنگلی کشور
  • ضرورت فرهنگ‌سازی برای جداسازی زباله‌های شهری خطرناک در قم
  • جداول مرتبط با حوزه انرژی لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در کمیسیون انرژی اصلاح می‌شوند
  • آبگیری ۱۱ سازه آبخیزداری شهرستان درمیان
  • معجزه بارسا: بهترین فصل فلیکس در اسپانیا
  • ۱۲۵ میلیون هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی در قلمرو فرسایش آبی است
  • انتقاد بهزیستی از کم‌کاری مسئولان شهری در قبال معلولان
  • مدیریت رواناب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • احتمال راه اندازی تلویزیون تئاتر ایران