Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-23@08:40:34 GMT

ابتکار: اصلا دیوار بالا رفتن مطرح نبود

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۹۹۲۱۹

ابتکار: اصلا دیوار بالا رفتن مطرح نبود

آفتاب‌‌نیوز :

معصومه ابتکار از دیگر دانشجویان تسخیرکننده سفارت آمریکا در تهران نیز در این سمینار گفت: ۱۵ درصد از جمعیت مردم ایران شاید تجربه فردی از واقعه ۱۳ آبان داشته باشند و بقیه مبتنی بر اطلاعاتی که به آن‌ها رسیده در این مورد نظر می‌دهند. همان قدری که در صحبت‌ها و بیانات امام در ارتباط با استکبار از بُعد جهانی توجه داشتند، همان مقدار هم به بحث نفس امّاره تذکر می‌دادند و اینکه شیطان اکبر درون خود ما است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر من این بحث مهمی است که بحث استکبارستیزی را یک طرفه نمی‌دیدند و نگاه عمیق و تربیتی به این موضوع داشتند. پس ما باید واقعه تاریخی ۱۳ آبان و تسخیر سفارت را در زمان خودش خوب درک کنیم تا بتوانیم برای نسل امروز صحبت کنیم.

معاون سابق رئیس جمهور افزود: اصلا دیوار بالا رفتن مطرح نبود و آنچه مطرح بود اینکه به قول امام هیمنه آمریکا شکست. آن تعبیر را به کارمی برند تا حس بی اعتمادی نسل جوان را به وجود بیاورند. مسأله تیزهوشی دانشجویانی بوده که در معرض یک سیاست ورزی جدی بودند که دیدگاه‌های خودشان به محک گذاشته می‌شد و بحث می‌شد که این انقلاب چه آسیب‌هایی در پیش دارد و آنجا صحبت می‌شد که ممکن است مثل کودتای ۱۹۷۳ شیلی برای ما هم اتفاق بیفتد. این باعث شد دانشجویان به خودشان اجازه بدهند.

وی تأکید کرد: این شرایط را که درک کنیم می‌فهمیم کاریکاتور سفارت انگلیس و عربستان در اوج قدرت جمهوری اسلامی یک اشتباه راهبردی بود که هنوز داریم تبعاتش را می‌بینیم و هیچ کس نمی‌داند آخرش چیست. چه کسی به مردم تلقین می‌کند که سر منشأ مشکلات تسخیر سفارت بود؟ شاید تأثیر داشت، ولی اینکه بخواهیم همه مشکلات را ناشی از آن بدانیم، واقعیت نیست. واقعیت این بود که در آن شرایط امکان یک کودتا وجود داشت.

ابتکار یادآور شد: ۷۰ مورد دخالت آمریکا در کشور‌های مختلف که در دوره ترامپ چهره استکباری آمریکا برای همه عیان شد، ولی برای نسل جوان خودمان نتوانسته ایم این موضوع را به خوبی جا بیندازیم. آیا واقعا نمی‌توانستیم مناسبات را تنظیم کنیم به نحوی که استکبارستیزی حفظ شود، ولی ما بتوانیم بسیاری از مسائل کشورمان را حل کنیم؟! آیا نباید اجازه می‌دادیم این نقد باز و مطرح شود و یک گفت و گوی بین نسلی شکل بگیرد؟! چرا همواره در مورد این موضوع یک طرفه برخورد کردیم و اجازه ندادیم نسل جوان سؤالاتش را مطرح کند؟ نسل جوان امروز ما را مقصر می‌شمرد و ما متهم هستیم.

ابتکار: اصلا دیوار بالا رفتن مطرح نبود/ چرا جریان انقلابی امروز هم با ماجرای ۱۳ آبان انقدر زاویه دارد؟

وی افزود: اگر در ارتباط با این موضوع یک طرفه به میدان برویم و اجازه ندهیم حقایق گفته شود و نسل جوان نقد خودش را مطرح کند، نسل جوان می‌گوید شما یک کاری کرده اید و تبعاتش برای ما است، ما امروز چه گناهی مرتکب شده ایم که باید این شرایط سخت را تحمل کنیم؟! وقتی نتوانیم یک گفتمان خوب برقرار کنیم، مخصوصا در برابر هجمه رسانه‌های معاند، شبکه‌های ماهواره‌ای و شبکه‌های مجازی نتوانیم یک گفتگو و فضایی برای تضارب آراء و دیدگاه‌ها و یک فضای عزت‌مند و توأم با آزادی بیان فراهم کنیم که بشود این موضوعات را مطرح و نقد کرد.

عضو دانشجویان پیرو خط امام اظهار داشت: چرا جریان انقلابی امروز هم با ماجرای ۱۳ آبان انقدر زاویه دارد و گاهی اوقات حتی آن‌ها هم ما را متهم می‌کنند؟ من فکر می‌کنم این چندگانگی دیدگاه‌ها باید تحلیل شود. بالأخره ماجرای اشغال سفارت آمریکا هزینه داشته، چرا نمی‌خواهیم بپذیریم؟ حتما هزینه داشته، ولی بحث بر سر شکستن هیمنه آمریکا است و زنجیره‌ای که می‌توانست به یک کودتای دیگر و براندازی نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران و مثل کودتای ۲۸ مرداد به برقراری یک دیکتاتوری سیاه دیگر منجر شود. اخیرا هم در مصر دیدیم چه اتفاقی برای مرسی افتاد و چه جوری آمریکا دخالت کرد.

وی ادامه داد: هزینه داشته، ولی فوایدش خیلی بیشتر بوده است. شاید امتحانی که ما در بحث برجام داشتیم مقداری به این موضوع پاسخ داد که می‌توانستیم روابط را تنظیم کنیم. پس باید از این فرصت استفاده کرد که مسائل و بخشی از مشکلات حل شود. واقعیت این است که هیچ کشوری در دنیا بدون مراوده با همسایگان و کشور‌های دنیا نمی‌تواند سرعت پیشرفت داشته باشد. ضمن اینکه نظام مردمسالاری است؛ ببینید خواسته مردم چیست.

ابتکار یادآور شد: آن موقع این اقدام مورد اقبال همه مردم قرار گرفت، ولی امروز شرایط تغییر کرده است. ما امروز از نظر ظرفیت زیستی داریم به ایران فشار وارد می‌کنیم. ما ۹ سال برای فلات مرکزی و اصفهان فرصت داریم و باید به سراغ فناوری‌های نوین و تعامل با دنیا برویم و باید بپذیریم که با دنیا تعامل و نیازهایمان را تأمین کنیم. یعنی ما الآن شرایطی داریم که به دلیل برخی مصوبات و مشکلات برجام خیلی از فرصت‌ها را داریم از دست می‌دهیم.

وی ادامه داد: دیوانه‌ای مثل ترامپ برجام را بر هم زد، اما برجام نشان داد که ما می‌توانیم مشکلاتمان را حل کنیم. ما شرایط ملی، مشکلات، خواست مردم و فاصله نسلی را ببینیم. ما با نسل جدید اگر گفت و گوی آزاد و نقادانه برقرار نکنیم فاصله بسیار زیاد است و زیادتر هم خواهد شد. چون رسانه‌های دنیا نقشی جز افزایش این فاصله کاری نمی‌کنند. برویم به سمت اینکه منافع ملی خودمان را در قالب مناسبات تنظیم شده با دنیا پیش ببریم.

منبع: سایت جماران

منبع: آفتاب

کلیدواژه: معصومه ابتکار سفارت آمریکا نسل جوان ۱۳ آبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۹۹۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتانیاهو برای آرام کردن جبهه لبنان دست به دامن مکرون شد

منابعی در کاخ الیزه به موسی عاصی، مدیر دفتر المیادین در ژنو گفتند که حرکت جدید فرانسه به سمت لبنان به درخواست مستقیم بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اشغالگر صورت گرفته است که به معنای واقعی کلمه از فرانسه خواسته است ابتکار عمل خود را از سر بگیرد و جبهه شمالی اراضی اشغالی که در حال مبارزه با حزب‌الله لبنان است را آرام کند. 

براساس گزارش المیادین، دیدار‌های اخیر در مقر ریاست جمهوری فرانسه بین امانوئل ماکرون، رئیس جمهور این کشور و نجیب میقاتی، نخست وزیر دولت موقت لبنان و ژنرال جوزف عون، فرمانده ارتش لبنان در چارچوب درخواست نتانیاهو از فرانسوی‌های صورت گرفت. 

پیش از این فرانسه از لبنان خواسته بود که رزمندگان حزب الله ۷ کیلومتر از مرز با فلسطین اشغالی فاصله بگیرند تا به شهرک نشینان صهیونیست اجازه داده شود به شهرک‌های شمالی بازگردند، در این صورت فرانسه نیز وعده‌هایی به لبنانی‌ها می‌داد.

به گفته این منابع، اصلاح اساسی که در ابتکار فرانسه رخ داده است، کنار گذاشتن تقاضای حذف مقاومت از مرز‌های فلسطین اشغالی و جایگزینی آن با خروج قابلیت‌های نظامی حزب‌الله از مرز‌ها بدون افشاگری درباره ماهیت این قابلیت‌ها است. 

در مقابل، فرانسه ادعا می‌کند که اسرائیل تمام عملیات نظامی خود و حتی نقض حریم هوایی لبنان را متوقف می‌کند، علاوه بر این، سایر مفاد ابتکار قدیمی در خصوص تعیین مرز‌های زمینی، انتقال پرونده‌های گاز و نفت و بحران ریاست‌جمهوری را متوقف می‌کند.

 مکرون به میقاتی از تحولات ابتکار فرانسه اطلاع داد و این کشور منتظر پاسخ‌های مشخص طرف‌های لبنانی در خصوص پیشنهادات جدید است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • خداکند سیل نیایدچون مسئولان استان هنوز مطالعه نکرده اند
  • (ویدئو) ابتکار گوگل به مناسبت روز زمین
  • قیمت نفت اندکی بالا رفت
  • ساخت و ساز مراکز آموزشی در خوزستان تسریع یابد
  • پویش «امروز من بدون کیسه پلاستیکی» با ابتکار سازمان حفاظت محیط‌زیست راه‌اندازی شد
  • 2 بازیگر مطرح هالیوود طرفدار بایرن مونیخ شدند (+تصاویر)
  • نتانیاهو برای آرام کردن جبهه لبنان دست به دامن مکرون شد
  • انسان تا چند سال می‌تواند زنده بماند؟
  • ستاد سهام، ابتکار یزد برای تحقق شعار سال
  • ابتکار جدید کره برای افزایش نرخ ازدواج و جمعیت‌آوری را ببینید | فیلم