Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- میزان بارش‌ها در مهر امسال نسبت به دوره بلندمدت ۵۳ ساله کاهش ۴۲ درصدی داشته است.

 مهرماه امسال وضعیت بارش‌ها نشان از آن داشت که کشورمان از سال‌های پر بارش ۹۷ و ۹۸ فاصله گرفته و در آستانه سال‌های کم بارش و به دنبال آن کم آبی قرار گرفته است.

وضعیت بارشی مهرماه به گونه‌ای بود که «علی اکبرمحرابیان» وزیر نیرو آن را یکی از کم بارش‌ترین سال‌های ۵۰ ساله اخیر اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تازه‌ترین گزارش موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو بیانگر آن است که در مهرماه امسال از ۶ حوضه اصلی آبریز کشور شامل دریای خزر، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، قره قوم، مرزی شرق و خلیج فارس و دریای عمان به غیر از حوضه دریای خزر بقیه حوضه‌های آبریز میزان بارش در آنها نسبت به دوره بلندمدت ۵۳ ساله کاهش داشته است.

میزان بارش در کشور از ابتدای سال آبی جدید (مهر۱۴۰۰ تا آخر شهریور ۱۴۰۱) نسبت به متوسط دوره ۵۳ ساله اخیر حدود ۴۲ درصد کاهش یافته است و این کاهش بارش‌ها از عوامل موثر بر تشدید خشکسالی در کشور است.

تازه‌ترین گزارش مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی درباره وضعیت مساحت خشکسالی حوضه‌های اصلی آبریز کشور هم نشان از افزایش این درصد در مهرماه امسال نسبت به شهریورماه دارد.

درحالی مهرماه امسال ۸۴.۸ درصد از مساحت حوضه‌های آبریز اصلی کشور دچار خشکسالی بلندمدت بودند که این میزان در شهریورماه ۸۳.۳ درصد بود که نشان از افزایش فرآیند خشکسالی در حوضه‌های آبریز دارد.

مساحت تحت تاثیر خشکسالی شدید حوضه‌های اصلی آبریز کشور در مهرماه امسال نسبت به شهریور۱۴۰۰ با افزایش همراه شد، این مساحت در شهریورماه ۴۱.۴ درصد بود که در مهر به ۴۵.۶ درصد رسید.

۹۳.۶ درصد از مساحت حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان در مهرماه تحت تاثیر خشکسالی بود که از این میزان ۴۶.۷ درصد آن گرفتارخشکسالی بسیار شدید بود، این حوضه آبریز مقام نخست درگیری با خشکسالی را به خود اختصاص داد.

۸۳.۳ درصد از مساحت حوضه آبریز دریاچه ارومیه نیز در مهرماه با خشکسالی روبرو بود که ۲۷.۸ درصد آن خشکسالی بسیار شدید را تجربه کرده است.

در حوضه آبریز دریای مازندران میزان مساحت درگیر خشکسالی در مهرماه ۷۳.۲ درصد بود که از این میزان ۲۸.۵ درصد خشکسالی بسیار شدید داشته است.

مساحت تحت تاثیر خشکسالی حوضه آبریز سرخس در مهرماه ۷۴.۷ درصد بوده که ۶.۷ درصد آن خشکسالی بسیار شدید بود.

حوضه آبریز مرزی شرق دومین حوضه آبریز اصلی با بیشترین مساحت درگیر با خشکسالی در مهرماه بود، ۹۲.۹ درصد از مساحت این حوضه خشکسالی داشت که از این میزان ۱۱.۲ درصد خشکسالی بسیار شدید بوده است.

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: خشکسالی بسیار شدید درصد از مساحت مهرماه امسال حوضه آبریز بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۸۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۵۰ درصد بارش سال آبی استان سیستان و بلوچستان در ۳ روز اتفاق افتاد

فیروز قاسم‌زاده، سخنگوی صنعت آب درباره آخرین وضعیت بارش در استان‌های جنوبی خاطرنشان کرد: بارش‌های جنوب‌ شرق کشور به‌ ویژه در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان با مقادیر بی‌سابقه بارشی در روزهای ۲۸ تا ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ در حالی به‌وقوع پیوست که در ۵ ایستگاه باران‌سنجی بارش‌های بالای ۲۰۰ میلیمتر ثبت شد و ایستگاه زرآباد نیز با بارش بالای ۲۷۰ میلیمتر رکورد بی‌سابقه‌ای را ثبت کرد.

وی افزود: متوسط بارش استان سیستان و بلوچستان حدود ۱۰۰ میلیمتر است که در این سامانه بارشی، بیش از ۵۰ درصد بارش استان تحقق یافت و بارش استان نسبت به متوسط بلندمدت بیش از ۶۰ درصد رشد را ثبت کرد.

سخنگوی صنعت آب کشور گفت: آمارهای ثبت شده در این سامانه بارشی حاکی از شدت این سامانه نسبت به چرخند حاره‌ای گونو سال ۸۶ و بارش‌های دی سال ۹۸ بوده و در اثر این بارش‌ها، تقریباً تمامی سدهای منطقه سرریز کرد.

قاسم زاده ادامه داد: سد کهیر که در سال گذشته به بهره‌برداری رسید، بیش از ۳۰۰ میلیون مترمکعب ورودی داشت که با حجم خالی ایجاد شده در مخزن قبل از وقوع سیل، به‌خوبی مدیریت شد و مازاد سیلاب بی‌سابقه را با حداقل مقادیر جریان به پایین دست منتقل کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • بیش از ۵۰ درصد بارش سال آبی استان سیستان و بلوچستان در ۳ روز اتفاق افتاد
  • وضعیت شاخص تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی
  • بانک‌هایی که بیشترین سود سپرده را می‌دهند
  • واردات ۸۰۰ میلیون دلاری قطعات موتورسیکلت با رشد ۴۰ درصدی
  • قیمت طلا و سکه امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
  • پرشدگی سدهای کشور به ۶۱ درصد رسید
  • پرشدگی سد‌های کشور به ۶۱ درصد رسید/ لزوم مدیریت مصرف در ماه‌های پیش‌رو
  • افزایش ۳۲ درصدی اعزام زائران عتبات نسبت به سال گذشته
  • آخرین وضعیت سدهای کشور پس از بارندگی اخیر | ۸۰ درصد ظرفیت سدهای تهران خالی است
  • پرشدگی سدهای کشور به ۶۱ درصد رسید/ مدیریت مصرف آب ضروری است