Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در پایان برگزاری این رزمایش در جمع خبرنگاران در ارزیابی از عملکرد یگان‌های مشارکت کننده در رزمایش گفت: رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۰ یکی از موفق‌ترین رزمایش‌های مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران بود که با حضور نیرو‌های چهارگانه ارتش و ستاد آجا در کنار قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص) و قرارگاه‌های ذیربط رزمایش برگزار شد؛ طبیعتاً نتیجه اصلی هر رزمایش و تمرینی افزایش آمادگی رزمی، اشراف و مسلط شدن همه کسانی که در رزمایش شرکت دارند به ماموریتی است که بر عهده‌شان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: از جمله نقاط حائز اهمیت رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۰ ارتش این بود که مدیریت در اکثر سطوح به جوانانی که قرار است در گام دوم انقلاب مسئولیت‌های سنگین را بر دوش بگیرند، سپرده شد و این موفقیت آن‌ها برای ما یک دستاورد بسیار بزرگ بود.

فرمانده کل ارتش، ارتقای سامانه‌های فرماندهی و کنترل، ارتقای کیفی و کمی استفاده از پهپادها، استفاده از گلوله‌های هوشمند و همچنین ارزیابی موفق سامانه‌ها، تاکتیک‌ها، روش‌ها، آموزش‌ها و ارتباطات و هماهنگی و هم افزایی بسیار خوب بین نیرو‌ها را از جمله برجسته‌ترین ویژگی‌های این رزمایش عنوان کرد.

امیر سرلشکر موسوی اظهار کرد:با وجود عملکرد خوب یگان‌های مشارکت کننده در رزمایش، اما با گذشت زمان و تغییر رفتار و همچنین رشد فناوری‌ها و تغییر متغیر‌های موثر بر رزم، هرگز به وضع موجود خود راضی نیستیم و با مطالعه روند‌ها و پیش‌بینی آینده و همچنین درس‌های بزرگی که از رزمایش‌ها می‌گیریم باید دائماً تلاش کنیم تا برای آینده و تهدیدات احتمالی متناسب با فناوری و متغیر‌های موثر، خود را به روز و آماده کنیم.

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران با امکانات موجود می‌تواند امنیت کشور منطقه و به ویژه خلیج‌فارس را تامین کنند؟ تاکید کرد: حتما همینطور است؛ بدون کوچکترین تردیدی جمهوری اسلامی ایران، ملت بزرگ ایران و نیرو‌های مسلح ما با اتکا به توان، دانش جوانان و دانشمندان خود و همچنین تلاش و اتکا به خداوند بزرگ می‌توانند از آرمان ها، تمامیت ارضی کشور و همچنین ملت و ناموس خود دفاع کنند.

فرمانده کل ارتش گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی به این باور رسیدیم که باید روی پای خود بایستیم و تحریم‌ها این باور را در ما تقویت کرد؛ همچنین دوران دفاع مقدس این موضوع را چند باره بر ما ثابت کرد و پس از پیروزی انقلاب آن چه را که لازم داشتیم برای دفاعِ بومی ساختیم و امروز می‌توانیم روی پای خود بایستیم.

امیر سرلشکر موسوی خاطر نشان کرد: ما هرگز خود را از فناوری و پیشرفت‌های کشور‌های دیگر محروم نخواهیم کرد و این کار را بدون وابستگی انجام می‌دهیم تا اگر روزی آن فناوری و پیشرفت قطع شد ما مانند برخی کشور‌هایی که انبار تسلیحات بیگانه هستند، مستاصل نمانیم. ایران سربلند اسلامی با اتکا به توانمندی‌های خود می‌توانند از تمام آرمان‌های خود دفاع کند و بدون وابستگی ماموریت‌های خود را انجام دهد.

وی در ادامه درباره تلاش ایالات متحده آمریکا و اروپا در زمینه ایجاد یک ائتلاف در منطقه با بیان اینکه «برنامه ها، اقدامات و اهداف باید عیناً با یکدیگر متناجس و همخوانی داشته باشند»، تصریح کرد: این کشور‌ها خودشان مولد تروریسم و ناامنی هستند و در هر کجای جهان که پای گذاشتند آنجا را تبدیل به مکانی نا امن کرده و سپس فرار کردند و برای مردم آن کشور مشکلات و ناامنی‌های حاصل از این حضور را باقی گذاشتند؛ وقتی این برنامه ها، اقدامات و اهداف با هم تجانس ندارد، ائتلافی پا نخواهد گرفت.

فرمانده کل ارتش ادامه داد: کسانی که از بیگانگان دعوت می‌کنند تا امنیت عاریه‌ای را برایشان برقرار کنند، بدانند که این کشور‌های استکباری و سلطه‌گر به دنبال تامین خودشان هستند. رژیم منحوس صهیونیستی که مولد ناامنی است و در باتلاق زوال در حال دست و پا زدن است و امنیت خود را در ناامیدی دیگران تعریف کرده است، می‌خواهد ناامنی را از منطقه خود دور کند تا خود در امنیت باشد؛ بنابراین کسانی که به اشتباه فکر می‌کنند ائتلاف بیگانگان و حضور آن‌ها در منطقه که خانه ما است می‌توانند برایشان امنیت ایجاد کند، سخت در اشتباهند دود این اشتباه به چشم خودشان خواهد رفت؛ امیدوارم روزی که پشیمان می‌شوند خیلی دیر نباشد.

امیر سرلشکر موسوی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در این سال‌ها اثبات کرده است که با قدرت می‌تواند محور برقراری امنیت منطقه‌ای باشد. با ائتلاف و همکاری منطقه‌ای، کشور‌های منطقه می‌توانند با دست در دست هم گذاشتن، امنیت منطقه خود را حفظ کنند و به بیگانه اتکا نداشته باشند چراکه تاریخ نشان داده است که بیگانگان برای هیچکس امنیت پایدار به ارمغان نخواهند آورد. سوغات بیگانگان، ناامنی وابستگی بیچارگی و زبونی ملت‌ها است.

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره تاثیر برگزاری رزمایش‌هایی نظیر رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۰ ارتش و ارتقای توان رزمی و دفاعی نیرو‌های مسلح در پیشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماتیک، خاطر نشان کرد: نظام سلطه معمولاً اهداف خود را با زور و قدرت نظامی پیش می‌برد، اما زمانی که شاخ زور به یک دیوار مستحکم قدرت برخورد می‌کند، به ناچار زبان دیپلماسی و مذاکره باز می‌کنند؛ امروز می‌بینید که آن‌ها زبان دیپلماسی و مذاکره باز کرده‌اند برای این است که به دیوار مستحکم قدرت برخورد کرده اند.

فرمانده کل ارتش تصریح کرد: مسئولان دیپلماسی ما خودشان فرزندان و تربیت یافتگان دفاع مقدس هستند و می‌دانند که نیرو‌های مسلح با اقتدار ایستاده‌اند و حامی و پشتیبان آن‌ها در میدان‌های دیپلماسی و دفاع از حقوق ملت بزرگ هستند.

سرلشکر موسوی در پایان در پاسخ به این پرسش که آیا ارتقای توانمندی نظامی جمهوری اسلامی ایران تهدیدی برای همسایگان محسوب می‌شود؟ گفت: به هیچ وجه اینگونه نیست و سابقه ما نشان داده است که اهل تجاوز و تهاجم نیستیم. تلاش‌های ما و رزمایش‌هایی که انجام می‌دهیم همه برای دفاع از آرمان‌ها و کشور خودمان است، اما اشتباه نشود؛ دشمنان ما بدانند که اگر منافع ما را تهدید کنند پاسخ ما محدود به مرز‌ها نخواهد بود؛ اگر منافع ما را تهدید کنند در هر کجا که لازم باشد منافع‌شان را تهدید می‌کنیم، اما برای کشور‌های منطقه و برادران خودمان امنیت را به ارمغان می‌آوریم و برای خود و ملت ما آمادگی دفاع هستیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رزمایش ذوالفقار 1400 ارتش رزمایش ارتش فرمانده کل ارتش نیرو های مسلح سرلشکر موسوی امیر سرلشکر رزمایش ها نیرو ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۵۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله ایذایی اسرائیل ارزش چندانی نداشت و مسئولیت آن را هم نپذیرفتند/ به دنبال سلاح هسته ای نیستیم/ کسی که زیر میز دیپلماسی زد، آمریکا بود و نه ایران

بین الملل تابناک: امروز دوشنبه، ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی برگزار شد و ناصر کنعانی در آخرین نشست هفتگی با خبرنگاران به پرسش‌های خبرنگاران داخلی و خارجی پیرامون مسائل مختلف سیاست خارجی پاسخ داد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران در خصوص هماهنگی دیپلماسی و میدان در عملیات وعده صادق، اظهارداشت: متعاقب اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق که طبیعتا رخدادی غیرقانونی، نقض فاحش مقرارت بین المللی، کنوانسیون‌های وین و البته نقض تمامیت ارضی یک کشور عضو سازمان ملل بود، مورد محکومیت ایران قرار گرفت.

وی گفت: ابران در حوزه دیپلماتیک و در قالب دو و چندجانبه مورد پیگیری قرار داد و دستگاه دیپلماسی به صورت حرفه‌ای پیگیری‌های لازم را انجام داد و اینکه کمتر از ۲۴ ساعت این موضوع در شورای امنیت سازمان ملل به بحث گذاشته شد نتیجه اقدامات دیپلماتیک ایران بود. ایران نیز نشان داد که به سازوکارهای بین‌المللی احترام می‌گذارد اما به رغم اقدامات حرفه‌ای ایران، آمریکا، انگلیس و فرانسه با مداخله در وظیفه قانونی شورای امنیت مانع تصویب قطعنامه در محکومیت رژیم صهیونیستی شدند و این حداقل اقدام شورای امنیت می‌توانست باشد.

کنعانی افزود: ایران مصمم بود نقض فاحش کنوانسیون‌های وین را تبیین کند و دستگاه دیپلماسی در دیپلماسی فشرده و سنگین در تماس های متعدد و دو سفر وزیر امور خارجه و البته مکاتبات صورت گرفته با مجامع بین‌المللی و اقدامات زیادی که از سوی سفارتخانه‌های ایران صورت گرفته، نشان از تلاش دستگاه دیپلماسی برای تبیین اقدام ناقض قوانین بین‌المللی رژیم صهیونسیتی دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: هماهنگی میان دستگاه دیپلماسی و ستاد کل نیروهای مسلح نتیجه بسیار درخشانی را برای دولت ایران در سطح جهانی به ثبت رساند. ایران به عنوان عضوی پایبند به منشور ملل اثبات کرد که می‌خواهد متجاوز به تمامیت ارضی خود را در سازوکارهای بین‌المللی تنبیه کند اما متاسفانه با دخالت آمریکا و چند کشور دیگر شورای امنیت از انجام وظیفه خود بازماند.

وی گفت: در نهایت جمهوری اسلامی ایران در اقدامی مشروع و قانونی، دو مقر نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد تا متجاوز مورد تنبیه قرار گیرد.

کنعانی بیان کرد: عامل بی ثباتی در منطقه وجود رژیم صهیونیستی و جنایات ضدبشری این رژیم است. حمایت از مساله فلسطین یک وظیفه حقوقی برای همه دولت ها و کشورها است.

پاداش آمریکا به رژیم جنایت‌کار اسرائیل

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: دولت آمریکا از ابتدای بحران جاری در غزه بخشی از این بحران بوده و هست و اگر حمایت های نامحدود آمریکا نبود اساسا رژیم صهیونسیتی امکان حمله علیه مردم فلسطین را حتی برای یک روز هم نداشت. کمک‌های مالی هنگفت آمریکا به رژیم صهیونیستی چیزی جز پاداش به این رژیم جنایتکار نیست. 

وی افزود: آیا ملت آمریکا می‌پذیرد که دولت آمریکا اعتبار خود را اینگونه به رژیم بازنده و جنایتکار صهیونیستی گره بزند؟ اما اتفاقی که اخیرا رخداد ارزش چندانی نداشت و حتی رژیم صهیونسیتی هم بر روی آن کار تبلیغاتی انجام نداد چرا که ارزش این را نداشت. ریزپرنده‌هایی بودند که در صدد عملیات ایذایی برآمدند که مورد هدف سامانه دفاعی ایران قرار گرفت و دشمن نتوانست از این اقدام منفعتی کسب کند.

کنعانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران اثبات کرده که در تأمین امنیت ملی ملاحظه هیچ طرفی را نخواهد کرد و ایران در راستای تداوم اقدامات خود، کماکان در قالب قوانین و مقررات بین المللی از امنیت ملی دفاع خواهد کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اساسا ایران برای تامین حقوق ملت به ویژه در موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه آمریکا از همه توان دیپلماتیک خود استفاده کرده و هیچ‌گاه از این روش‌ها کناره‌گیری نکرده است. کسی که زیر میز دیپلماسی زد آمریکا بود و نه ایران و شرکای اروپایی آمریکا هم نتوانستند به تعهدات خود عمل و خلا نبود آمریکا را جبران کنند. ما در مسیر احقاق حقوق ملت در قالب توافق برجام از تمام توان دیپلماتیک خود استفاده کرده و خواهیم کرد و در نشست‌های بین‌المللی نیز همچنان موضوع مذاکرات رفع تحریم‌ها مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: این موضوع توسط دیگر طرف‌ها نیز مطرح می‌شود و جمهوری اسلامی ایران نیز مواضع خود را بیان می‌کند و در حاشیه نشست شورای امنیت سازمان ملل نیز این مساله در گفت‌وگوهایی که داشتیم مطرح شده است.

کنعانی بیان کرد: امنیت در قفقاز جنوبی از اولویت‌های مهم دستگاه دیپلماسی و دیگر نهادهای ذی ربط ایران است و این موضوع بر امنیت منطقه اثرگذار است. حضور نظامی خارجی کمکی به صلح، ثبات و امنیت و تامین منافع کشورهای منطقه نمی‌کند. رویکردی که منجر به تقویت نظامی گری در منطقه قفقاز شود منجر به پیچیده شدن و آسیب زدن به امنیت آن منطقه می‌شود و ایران با آن مخالف است.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: اگر اقداماتی به منظور تحریم بیشتر ایران انجام گیرد به عنوان پاداشی برای رژیم تجاوزگر صهیونیستی به حساب می آید و اقدامی غیرقانونی علیه دولتی است که در چارچوب اقدامی قانونی برای بازدارندگی رژیمی متجاوز عمل کرده است. 

وی ادامه داد: جای تاسف است که اتحادیه اروپا علیه رژیم صهیونیستی که هفت ماه است تجاوزکارانه علیه مردم غزه حمله می‌کند و کشتار و نسل کشی به راه انداخته است، هیچ صحبتی نکردند ولی بحث تحریم‌ علیه ایران را مطرح می‌کنند که اگر چنین کنند به عنوان اقدامی شرم آور در تاریخ به ثبت می رسانند.  

کنعانی افزود: خوشبختانه مجموعه تلاش‌های انجام شده از سوی جمهوری اسلامی ایران ما شاهد نتیجه بخش بودن تلاش‌ها بودیم و از امروز شاهد پرواز حجاج از ایران به عربستان بودیم. اساسا موضوع زیارت عمره مفرده شهروندان ایرانی جزو اولین توافقات اولیه میان ایران و عربستان بود، اما در حوزه تکنیکی و اجرایی طرفین دچار برخی نارسایی‌ها شدند که با مذاکرات صورت گرفته موانع برطرف شد.

ارتباط مستمر با سفیر سوئیس برای تبادل پیام با آمریکا

وی گفت: ارتباط مستمری بین دستگاه دیپلماسی با سفیر سوئیس در تهران برای تبادل پیام‌های به آمریکا وجود داشته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: اردن به عنوان یکی از کشورهای اسلامی و عربی مهم در مجاورت سرزمین‌های اشغالی و کرانه باختری است که در مساله فلسطین مقش داشته و البته مواضع مشترکی که با ایران در خصوص ضرورت توقف حملات نظامی رژیم صهیونیستی دارد. ازابتدای بحران با اردن گفت‌وگوهای خوبی را در قالب تلفنی و دیدارهای حضوری در حاشیه نشست های ژنو و نیویورک داشتیم.

کنعانی بیان داشت: سازمان همکاری اسلامی و دیگر کشورهای اسلامی وظیفه دارند برای توقف جنگ غزه از همه امکانات خود استفاده کنند و اگر چنین می‌کردند اساسا رژیم صهیونسیتی قادر به تداوم جنگ نبود. برای ما رایزنی با کشورهای اسلامی در جهت تنبیه متجاوز و بازدارندگی این رژیم متجاوز اولویت‌ دارد.

رژیم صهیونیستی تهدیدی برای تمام منطقه است

وی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی مایل است با دامن زدن به فضای ناامنی میان کشورهای اسلامی و منطقه برای خود فضایی جهت تنفس و ادامه حیات ایجاد کند. رژیم صهیونیستی تهدیدی برای تمام منطقه است. ما موضوعات اختلافی خود را با کشورهای اسلامی و منطقه در چارچوب روابط دو جانبه حل و فصل می‌کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: دکترین هسته‌ای ایران شفاف روشن است و استفاده صلح آمیز هسته‌ای را حق مسلم خود می‌دانیم. ما فعالیت‌های هسته‌ای خود را در قالب همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دنبال می‌کنیم و موضوع استفاده از سلاح هسته‌ای هیچ جایگاهی در دکترین هسته‌ای و دفاعی کشور ندارد.

کنعانی ادامه داد: مواضع کشورها در ارتباط با اقدام مشروع ایران گسترده بود، بسیاری از کشورها در چه در مواضع رسمی و چه در گفت‌وگوهای دوجانبه موضع تاییدی خود را اعلام کردند و اغلب کشورهایی که ما را به خویشتنداری دعوت کردند کسانی هستند که بجای دعوت به خویشتنداری رژیم صهیونیستی از این رژیم متجاوز حمایت کردند و این رویکرد دوگانه عادلانه و مبتنی بر قوانین بین‌المللی نیست.

وی گفت: ایران با انجام اقدام خود به هدفی که لازم بود دست پیدا کند رسیده است، آنچه شاهد بودیم رژیم صهیونیستی تمامیت خواه است و هیچی حقی برای ملت فلسطین قائل نیست و جز به کوچاندن اجباری مردم فلسطین و نسل کشی آنها فکر نمی‌کند و پایان دادن به اشغالگری تنها راهکار حل مساله فلسطین است.

سیاست تحریم‌ شکسته خورده است

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: ایران به اقدام غیرقانونی رژیم صهیونیستی علیه مقر دیپلماتیک خود در دمشق پاسخی مشروع و قانونی داد و اعلام کرد که از نطر ما عملیات خاتمه یافته است، اما اگر رژیم صهیونیستی اقدام دیگری کند پاسخ سخت‌تری خواهیم داد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سیاست تحریم‌ شکسته خورده است، برای ما اذیت و آزارهایی دارد اما برای تحریم کننده هم هیچ منفعتی نخواهد داشت و نتایج این اقدامات را دیده‌اند. آن‌ها که از تحریم‌های فلج کننده صحبت می‌کردند امروز از پیشرفت های ایران در حوزه‌های فناورانه حیرت کرده‌اند و باید از تجارب گذشته درس بگیرند.

دیگر خبرها

  • اقتدار جمهوری اسلامی ایران ثمره اتحاد نیرو‌های مسلح است
  • پیوند میدان و دیپلماسی‌
  • خبر خوش برای سربازان
  • آتش نشانی هم سرباز می‌گیرد
  • تغییر وضعیت منطقه قبل و بعد از حمله تنبیهی ایران به صهیونیست‌ها
  • نقش مهم سپاه در امنیت منطقه مهم است/ میدان‎داری برای خدمت به مردم
  • وضعیت منطقه بعد از تنبیه رژیم صهیونیستی تغییر کرده است
  • حمله ایذایی اسرائیل ارزش چندانی نداشت و مسئولیت آن را هم نپذیرفتند/ به دنبال سلاح هسته ای نیستیم/ کسی که زیر میز دیپلماسی زد، آمریکا بود و نه ایران
  • کنعانی: اقدام نظامی ایران علیه رژیم صهیونیستی قانونی و در جهت ایجاد بازدارندگی بود / آمریکا زیر میز دیپلماسی زده نه ایران + فیلم
  • همکاری و هماهنگی میان «میدان، دیپلماسی و رسانه»، ویژگی برجسته عملیات وعده صادق