Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قرار بود دولت سیزدهم، دولتی فراگیر و شایسته‌سالار باشد اما بیش از صد روز از عمر این دولت گذشته است و خبری از دولت فراگیر و شایسته‌سالار نشد. روند انتصابات در دولت ابراهیم رییسی در این مدت به گونه ای بود که صدای انتقاد حامیان او را هم از مجلس گرفته تا چهره‌های سیاسی بلند کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

محمد اسماعیل کوثری از نمایندگان مجلس براین باور است که ما نباید افراط و تفریط کنیم، ما باید ببینیم حتی اگر فردی، آشنا بود اما توانمندی لازم را نداشت را انتخاب نکنیم از سوی دیگر اگر فرد آشنایی، تخصص، تعهد، اطمینان و مدیریت لازم را داشت، حتما او را به کار بگیریم، مگر چه اشکالی دارد؟ یعنی ما باید به این موضوع حتما توجه کنیم.

این چهره سیاسی اصولگرا تاکید دارد ما یا نباید به جوانان اعتماد کنیم یا باید اعتماد کنیم، تا حدودی هم باید توجه داشته باشیم که ما در عمل باید کادرسازی کنیم که ممکن است یک سری مشکلات و ایرادات رخ دهد ولی اصل و اساس کار، کادرسازی برای آینده است. 

او به روند انتصابات در دولت اشاره می کند و می گوید روند انتصابات در دولت ابراهیم رییسی کُند پیش می رود دلیل آن هم این است که رییسی به دنبال افراد پاک دست و مورد اعتماد است.

مشروح مصاحبه خبرگزاری خبرآنلاین با اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران در مجلس را می‌خوانید؛

*************

*آقای کوثری! نظرتان درباره انتصابات فامیلی چیست؟آیا انتصابات نزدیکان مقامات سیاسی در پست های مختلف را قبول دارید؟ نقاط ضعف و قوت آن چیست؟

اگر مسئولی بخواهد فامیل ها را به کار بگیرد به شرایط و عواملی بستگی دارد یعنی نه  مطلقا می توانیم بگوییم به کار نگیرند و نه مطلقا می توانیم بگوییم اشکالی ندارد به کار بگیرند.

انتصابات فامیلی را قبول دارم اما...


*یعنی شما قبول دارید؟
من اینها را با دلایل قبول دارم و دلایل آن این است که اگر کسی تخصصش در جایی است که ما به آن نیاز داریم و اطمینان داریم، در این گونه موارد اشکالی ندارد اما اگر کسی در آن سطح واقعی اش نبود، تواناییش را در آن مسئولیت نداشت و ما او را به کار بگیریم این ایراد است حالا هرکه می خواهد باشد چه اصولگرا، چه اصلاح طلب و چه ... فرقی نمی‌کند!

اگر شخص مطمئنی در یک جایگاه به کار گرفته شود اشکالی ندارد

لذا نکته‌ای که وجود دارد این است که ما می گوییم "شایسته سالاری" یعنی واقعا افراد شایسته در جای خودشان به کار گرفته شوند. مثلا در جنگ بگوییم چرا فلانی که برادر فلانی بود را جانشین خودش گذاشته است، در صورتی که جانشین گذاشته چون از تواناییش آگاه بوده و بعد هم شهید شده است، آیا می توان به این قضیه اشکالی وارد کرد؟ چون از همه بیشتر توانمند بوده، فداکار بوده، آشنا به کار بوده و مدیریت داشته است در اینجا هم اگر کسی توانمند باشد، تخصصش را داشته باشد و در عین حال نیاز باشد که یک شخص مطمئن به کار گرفته شود به نظر من اشکالی ندارد اما اگر فرد توانمند نباشد، تخصصش را نداشته باشد و کسی بهتر و مطمئن تر از ایشان وجود داشته باشد باید آن فرد را به کار بگیرند تا کسی که آشنای او است.

اگر فردی، آشنا بود اما توانمندی لازم را نداشت را انتخاب نکنیم

ما نباید افراط و تفریط کنیم، ما باید ببینیم حتی اگر فردی، آشنا بود اما توانمندی لازم را نداشت را انتخاب نکنیم از سوی دیگر اگر فرد آشنایی، تخصص، تعهد، اطمینان و مدیریت لازم را داشت، حتما او را به کار بگیریم، مگر چه اشکالی دارد؟ یعنی ما باید به این موضوع حتما توجه کنیم. اگر کسی از راه حلال تجارت کند، پول در بیاورد، اسلام منع نکرده است، چه کسی منع کرده است؟ می گویند فلانی پول زیادی دارد در صورتی که از راه حلال آن پول را بدست آورده است اما بهتر است قسمتی از این پول را به انسان‌های نیازمند بدهد و اشتغالزایی کند در نتیجه این کار نه تنها اشکالی ندارد بلکه کار بزرگی هم انجام داده است. ما نباید افراط و تفریط کنیم بلکه باید هر چیزی را با عقل، منطق و شرع بسنجیم و در این رابطه به کار بگیریم.

صرف فامیل و دوست بودن اما بدون کارآیی ایراد دارد 


*برخی از افراد، ممکن است کارایی نداشته باشند و صرف فامیل بودن روی کار آمده باشند چون قابل اعتماد هستند...
اینجا هم دچار اشکال است حتی رفیق و دوست طرف هم باشد اشکال دارد یعنی فامیل هم نه، حتی رفیق اشکال دارد.
*شما گفتید دوران جنگ ممکن است این اتفاقات بیفتد. دوران جنگ، دوران بسیار حساسی است و  بسیاری بر این باورند که اعتماد کردن سخت است و معمولا از نزدیکان مورد اعتماد انتخاب می‌شدند  به نظر می رسد شرایط فعلی حساسیت آن دوران را ندارد....
الان هم جنگ است.

در جنگ هر کسی مسئولیت نمی‌پذیرفت 


*درست است، بحث دیگری هم مطرح است و آن بحث شایسته سالاری است که بارها مطرح شده و می شود...
آن زمان هم شایسته سالاری بود و در جنگ بسیار بیشتر بود چون جان انسان‌ها را می خواستیم دست یک کسی بدهیم. در آنجا جان هر  یک انسان در اختیار آن فرمانده یا مسؤل بود و برای همین بسیار سخت‌تر بود. اما در آنجا هرکسی مسؤلیت نمی پذیرفت و آن کسانی که واقعا شایسته و توانمند بودند مسؤلیت می پذیرفتند و کارشان را انجام می دادند.

الان همه می‌خواهند مسئولیت بپذیرند اما....


* اما الان دوره‌ای است که همه می خواهند مسؤلیت بپذیرند...
بله همینطور است الان همه می‌خواهند مسؤلیت بپذیرند اما آن کسی که می خواهد مسؤلیت بپذیرد باید توانمند باشد و تخصص و تعهد و همه جوانبش را باید در نظر بگیریم و به آن فرد مطمئن باشیم و دست پاک بودن و ... آن فرد را در نظر بگیریم، البته یک سری پُست‌ها است که بسیار محرمانه و بالاتر از بسیار محرمانه است و باید افراد خاصی را برای آن در نظر بگیریم که پرونده‌شان به صورت همه جانبه بررسی شده باشد اما اینکه اگر در اینجا یک کسی نبود یا مثلا توانمند یا فامیل بود، این اشکالی ندارد اما این گونه نباشد که طرف توانمند نباشد و در آن حد تخصص نداشته باشد و ما او را به کار گیریم چون این کار اشکال دارد. 

وضعیت به گونه‌ای است که هر کسی جرأت نمی‌کند فامیلش را به کار گیرد


*به نظر شما انتصاب‌های فامیلی می تواند رانت آور باشد؟ با توجه به اینکه در سال‌های اخیر بحث رانت آور بودن انتصاب‌های فامیلی باعث شده، نگاه مردم منفی شود...
آقای رئیسی گفتند که برای من فرقی نمی کند.
*در عمل از نگاه شما انتصابات اخیر چگونه بوده است؟
الان وضعیت به گونه ای شده که هرکسی جرأت نمی کند فامیل و بستگانش را به کار گیرد.

مجلس باید بُعد نظارتی‌اش در رابطه با انتصابات را اعمال کند


*رفیق‌ها را چطور؟
رفیق‌ها دانشگاهی هستند، چون طرف را می شناسند و می دانند که تخصص دارد پس آنها را به کار می گیرد،به هر حال این مسئله‌ای است که وجود دارد اما اصل، عملکرد هر فرد است که باید زیر ذره بین قرار گیرد، خصوصا مجلس باید حتما آن بُعد نظارتی‌اش را  به طور دقیق اعمال کند. 

روند انتصابات در دولت کُند است اما...


* شما از انتصاباتی که آقای رئیسی انجام داده و آن حرف‌هایی که ایشان مطرح کرده‌اند، دفاع می کنید؟
بله. اتفاقا الان اینکه یک سری کارها و پُست‌ها تاخیر می افتد برای این است که ایشان دنبال این است که افرادی را انتخاب کند که پاک دست و متعهد و پرکار باشند. الان نماینده‌ها  به ایشان ایراد می گیرند که تا حدودی روند انتصابات، کُند پیش می رود اما می دانیم که ایشان به دنبال این افراد مطمئن، پاک دست، متخصص، پرکار، با انگیزه و .. می گردد.
*آقای کوثری! همانطور که گفتید روند انتصابات مقامات کُند پیش می رود، ولی از یک سو بسیاری انتقاد می کنند و یا ابراز نگرانی می‌کنند که بسیاری از این افراد ناشناخته هستند و تجربه‌ها و سوابق آنها مشخص نیست که مثلا این فرد برای ۴ سال مسؤلیت بگیرد اما در نهایت کارکردی نداشته باشد.
اگر این صلاحیت‌ها را نداشته باشد که قطعا و یقینا در ۳ ماه و ۶ ماه و حداکثر در یک سال همه چیز را نشان می دهد. بحثی که وجود دارد این است که طرف تخصص و تعهدش را دارد ولی شاید بعضی‌ها بگویند که مدیریت نکرده است که این اشکالی ندارد چون اگر در رده پایین‌تر مدیریت کرده به هر حال افراد باید در جایگاه‌های بالاتر بیایند و در آنجا مسؤلیت بگیرند.

یا باید به جوانان اعتماد کنیم یا اعتماد نکنیم/باید برای آینده کادرسازی کنیم


*می فرمایید این فردی که شاید در سطح خُرد مدیریت کرده، ۴ سال پیش رو می تواند برای او یک محل آزمون و خطا باشد؟
خیر، همه چیز این گونه نیست چون بالاخره آن افراد، معاونینی را در تخصص خودشان به کار گیرند. آقای رییسی می‌خواهد در یک جایگاهی اینها را مدیریت کند. لذا ما یا نباید به جوانان اعتماد کنیم یا باید اعتماد کنیم، تا حدودی هم باید توجه داشته باشیم که ما در عمل باید کادرسازی کنیم که ممکن است یک سری مشکلات و ایرادات رخ دهد ولی اصل و اساس کار، کادرسازی برای آینده است.  

23219

کد خبر 1571340

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سیدابراهیم رئیسی دولت سیزدهم روند انتصابات در دولت ما او را به کار کار بگیریم اشکالی ندارد اعتماد کنیم برای آینده اگر فرد اگر کسی یک سری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۵۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیفیت هوای تهران در چه وضعی است؟

بنابر اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران،شاخص کیفیت هوا عدد ۸۵ است که در شرایط قابل قبول قرار دارد.

به گزارش مهر، همچنین این شاخص در ۲۴ ساعت گذشته میانگین بر روی عدد ۷۷ قرار گرفته بود و وضعیت هوا در شرایط قابل قبول بوده است.

تهران از ابتدای سال ۵ روز هوای پاک و ۲۹ روز هوای قابل قبول داشته است.

این در حالی است که تهران در مدت مشابه سال پیش ۶ روز هوای پاک، ۲۷ روز هوای قابل قبول، ۱ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس جامعه داشته است.

دیگر خبرها

  • تنفس هوای قابل قبول در تهران
  • کیفیت هوای تهران در شرایط قابل قبول
  • انتقاد نماینده ولی فقیه از دخالت نمایندگان مجلس در انتصابات
  • حال هوای تهران خوب است
  • کیفیت هوای تهران در روز جاری
  • کوثری:‌ بزرگترین مشکل آمریکا در ایران آیت‌الله خامنه‌ای است
  • ژیم صهیونیستی سر عقل بیاید و دچار اشتباه دیگری نشود
  • کوثری: بزرگترین مشکل آمریکا در ایران حضور یک ابرحریف به نام آیت‌الله خامنه‌ای است
  • کیفیت هوای تهران در چه وضعی است؟
  • کیفیت هوای تهران قابل قبول است