Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@10:30:51 GMT

عوامل ایجاد و تشدید پرفشاری خون

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۴۱۳۹۹

تغییر سبک زندگی و عواملی مانند چاقی، افزایش سن، مصرف زیاد نمک و … باعث افزایش تعداد مبتلایان به بیماری فشار خون بالا شده است. ناطقان: به نقل از اکسپرس، فشار خون بالا یکی از مرگبارترین بیماری‌های زمینه‌ای است که می‌تواند خطر ابتلا به سایر بیماری‌ها مانند سکته مغزی، حمله قلبی و نارسایی کلیه را درپی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت برآورد می‌شود یک میلیارد و ۱۳۰ میلیون نفر از جمعیت جهان از فشار خون بالا رنج می‌برند.

این میزان در کشور‌های مختلف متفاوت است. برای مثال، برآورد می‌شود بیش از یکصد میلیون نفر از جمعیت آمریکا (معادل ۴۶ درصد افراد بزرگسال این کشور) دچار فشار خون بالا هستند. از آنجا که این موضوع می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مرگبار را تشدید کند، شناسایی بیماری و کنترل آن بسیار حیاتی است.

پزشکان به فشار خون بالا، قاتل خاموش اطلاق می‌کنند، زیرا این بیماری علائمی نشان نمی‌دهد و بسیاری از افراد از بیماری خود مطلع نیستند. با این حال، خوشبختانه فشار خون بالا را می‌تواند با ترکیبی از تغییر سبک زندگی و دارو‌ها کنترل و درمان کرد.

گام نخست درمان هر بیماری شناسایی علائم آن است. از رایج‌ترین علائم ابتلا به فشار خون بالا می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- بی حالی
۲- حالت تهوع
۳- استفراغ
۴- گیجی
۵- اضطراب و نگرانی
۶- درد در قفسه سینه
۷- لرزش عضلات

اضافه وزن

گرچه تمامی افراد ممکن است دچار فشار خون بالا شوند اما خطر ابتلا به این بیماری در برخی افراد بیشتر است. در حقیقت عوامل مختلفی می‌تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا را تشدید کند که از مهمترین آن‌ها می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- چاقی و اضافه وزن
۲- مصرف بیش از اندازه نمک و مصرف نکردن میزان کافی میوه و سبزیجات
۳- نداشتن تحرک کافی و ورزش
۴- مصرف مشروبات الکلی و زیاده روی در مصرف قهوه
۵- استعمال دخانیات
۶- نداشتن خواب کافی و یا ابتلا به اختلالات خواب
۷- افزایش سن به ویژه افراد بالای ۶۵ سال
۸- داشتن سابقه خانوادگی فشار خون بالا
۹- نژاد، برای مثال آفریقایی تباران و سیاه پوستان اهل کارائیب در خطر بیشتری برای فشار خون بالا قرار دارند.
۱۰- زندگی در مناطق محروم

مرکز سلامت همگانی انگلیس و بنیاد قلب این کشور به دلیل مخاطرات بسیاری که فشار خون بالا دارد از افراد بالای ۴۰ سال می‌خواهند به طور مرتب اقدام به سنجش فشار خون خود کنند. تشخیص به موقع فشار خون بالا و کنترل بیماری می‌تواند خطر بروز سایر بیماری‌های مرتبط با آن را کاهش دهد. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: ایجاد ، تشدید ، پرفشاری خون

منبع: ناطقان

کلیدواژه: ایجاد تشدید پرفشاری خون فشار خون بالا تواند خطر خطر ابتلا بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۱۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

افراد مختلف با توجه شدت و نوع بیماری و همچنین سطح سلامتی شان ممکن است علائم مختلفی را در اثر ابتلا به ورم معده تجریه کنند. به طور کلی رایج‌ترین علائم بروز بیماری گاستریت عبارتند از:

دل درد، سوزش معده، رفلاکس اسید معده، سوء هاضمه، بروز علائم بد گوارشی بعد از خوردن غذا، حالت تهوع، استفراغ، احساس پر بودن ناحیه بالایی شکم بعد از مصرف غذا، نفخ، سکسکه، کم شدن اشتها، مدفوع سیاه رنگ، استفراغ خون یا موادی شبیه قهوه و ….

در صورت مشاهده این علائم و داشتن تجربه بیماری‌های عفونی معده مانند زخم معده، بهتر است در اولین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید. توجه داشته باشید که تشخیص به موقع و زود هنگام در درمان بیماری گاستریت بسیار موثر است.

چه عواملی خطر بروز گاستریت معده را افزایش می‌دهند؟

استفاده مکرر از برخی دارو‌ها و مسکن‌های رایج مانند آسپرین و ایبوپروفن بدون تجویز پزشک می‌تواند باعث ایجاد پیش زمینه بیماری گاستریت شوند. علاوه بر این مصرف نوشیدنی‌های الکلی، استرس شدید و افزایش سن نیز عواملی هستند که می‌توانند خطر ابتلا به بیماری گاستریت را افزایش دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • عواملی که منجر به تشدید خسارات سیل در چین شده است
  • برپایی ایستگاه سلامت در شهرک سلامت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!
  • عربستان : توافق ما با اروپا باید به فشار به اسرائیل برای توقف درگیری در غزه منجر شود
  • تهدیدی به نام سندروم «ددی ایشو»!
  • جزئیات بیماری ترانه علیدوستی؛ ابتلا به یک سندروم خاص؟!
  • این افراد مراقب باشند در خطر حمله قلبی اند
  • این چای برای افراد مبتلا به فشار خون توصیه شده