Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@07:49:45 GMT

ماموریت کرو-3 به ایستگاه فضایی بین المللی رسید

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۶۱۶۸۸

ماموریت کرو-3 به ایستگاه فضایی بین المللی رسید

کپسول فضایی "کرو دراگون اندورنس"(Crew Dragon Endurance) ساخته شرکت فضایی خصوصی "اسپیس‌ایکس" طی ماموریت ناسا موسوم به "کرو-3" همراه با چهار فضانورد به ایستگاه فضایی رسید.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، کپسول فضایی جدید شرکت "اسپیس‌ایکس" که به عنوان بخشی از ماموریت "کرو-3"(Crew-3) چهار فضانورد را به ایستگاه فضایی بین المللی(ISS) برد، عصر روز پنجشنبه 11 نوامبر (بامداد جمعه به وقت ایران) با موفقیت در کنار ایستگاه فضایی پهلو گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کپسول " اندورنس" که روز چهارشنبه 10 نوامبر (بامداد پنجشنبه به وقت ایران) به فضا پرتاب شده بود، در ساعت 18:32 (بامداد جمعه ساعت 03:02 به وقت ایران) در ارتفاع 423 کیلومتر بالاتر از منطقه کارائیب شرقی به ماژول "هارمونی"(Harmony) ساخت ایالات متحده متصل شد.

این فضاپیما کمتر از 24 ساعت قبل یعنی ۱۰ نوامبر ساعت ۲۱:۰۳ به وقت منطقه زمانی شرقی(بامداد پنجشنبه ساعت ۰۵:۳۳ به وقت ایران) پس از چند بار تاخیر به دلیل مشکلات آب و هوا و همچنین یک مشکل پزشکی جزئی که برای یکی از فضانوردان رخ داد، از سکوی 39A در مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا به فضا پرتاب شد.

امروز فضانوردانی که عمدتاً تازه کار هستند به ایستگاه فضایی بین المللی رسیدند. "راجا چاری"، "تام مارشبرن" و "کایلا بارون"، فضانوردان ناسا، به همراه "ماتیاس مورر" فضانورد آژانس فضایی اروپا(ESA) چهار فضانوردی هستند که ساعاتی پیش در ایستگاه فضایی پهلو گرفتند و این در حالی است که تنها "مارشبرن" قبلاً تجربه پرواز به فضا را داشته است.

این چهار فضانورد حدود 22 ساعت پس از پرتاب موفقیت آمیز خود به سلامت به ایستگاه فضایی رسیدند و آماده آغاز ماموریت خود در فضا هستند.

پرتاب این ماموریت در چهارشنبه شب برخلاف آنچه انتظار می‌رفت، خوب پیش رفت، و مقامات "اسپیس‌ایکس" و ناسا گفتند که یکی از آرام‌ترین پرتاب‌ها تاکنون بوده است، به این معنی که در طول شمارش معکوس هیچ مشکلی در کار نبود.

"مارشبرن" طی یک کلیپ ویدئویی از درون کپسول "اندورنس" که آن را چندی پیش به اشتراک گذاشت، گفت که همکاران تازه کارش به خوبی با فضا سازگار شده‌اند و اشتیاق قلبی دارند، چیزی که لزوماً در همه پروازهای فضایی وجود ندارد.

کپسول "اندرونس" 38 دقیقه زودتر از موعد مقرر به ایستگاه فضایی رسید و فرآیند نزدیک شدن و اتصال از مسافت تقریباً 20 متری به آرامی اجرا شد. این در حالی بود که تیم‌ها منتظر شرایط نوری بهتری برای اتصال به ایستگاه فضایی بودند.

پس از یک اتصال موفقیت آمیز، سه فضانورد ماموریت "اکسپدیشن 66" از جمله "مارک ونده هی" فضانورد ناسا و "آنتون شکاپلروف" و "پیوتر دوبروف" فضانوردان روسکاسموس با ساکنان جدید ایستگاه فضایی ملاقات کردند و به آنها کمک کردند تا وارد ایستگاه شوند.

با به تعویق افتادن پرتاب ماموریت "کرو-3"، ناسا تصمیم گرفت که چهار فضانورد ماموریت "کرو-2" را قبل از پرتاب مأموریت "کرو-3" به خانه بازگرداند و "ونده هی" مسئول هدایت و راهنمایی فضانوردان جدید در ایستگاه فضایی شد.

ناسا این روش را انتقال غیرمستقیم می‌نامد و معمولاً شامل کمک به خدمه تازه وارد برای عادت کردن به موارد ضروری در فضا مانند محل خواب و استفاده از توالت است. این مسئولیت‌ها معمولاً به فضانوردان در حال خروج و بازگشت به زمین واگذار می‌شود، اما از آنجایی که فضانوردان "کرو-2" زودتر از رسیدن فضانوردان "کرو-3" به خانه بازگشتند، "ونده هی" این مسئولیت را انجام می‌دهد.

با ورود فضانوردان "کرو-3"، تعداد کل سرنشینان ایستگاه فضایی بین‌المللی اکنون به هفت نفر رسیده است که پنج نفر در بخش ایالات متحده و دو نفر در بخش روسیه هستند.

این چهار فضانورد جدید، شش ماه آینده را در فضا کار و زندگی خواهند کرد. آنها بر روی بیش از 200 آزمایش علمی کار خواهند کرد و در طول مدت اقامت خود در ایستگاه فضایی که به طور متوسط 400 کیلومتر بالاتر از زمین می‌چرخد، پیاده‌روی‌های فضایی انجام خواهند داد.

ماموریت سرنشین‌دار بعدی "اسپیس‌ایکس" به سوی ایستگاه فضایی، ماموریتی موسوم به "کرو-4"(Crew-4) خواهد بود که در حال حاضر قرار است در ماه آوریل سال 2022 انجام شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کرو 3 اسپیس ایکس ناسا ايستگاه فضايي بين المللي ایستگاه فضایی بین المللی ایستگاه فضایی چهار فضانورد وقت ایران اسپیس ایکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۱۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!

در یک اتفاق هولناک، قطعه‌ای از زباله‌های فضایی روسیه به ماهواره ناسا موسوم به TESS نزدیک شد و این ماهواره را در آستانه نابودی قرار داد. این حادثه خطرناک به وضوح نشان می‌دهد که زباله‌های فضایی تا چه اندازه می‌توانند برای فضاپیماها خطرناک باشند. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، در یک اتفاق هولناک، قطعه‌ای از زباله‌های فضایی روسیه به ماهواره ناسا موسوم به TESS نزدیک شد و این ماهواره را در آستانه نابودی قرار داد. این حادثه خطرناک به وضوح نشان می‌دهد که زباله‌های فضایی تا چه اندازه می‌توانند برای فضاپیماها و ایستگاه‌های فضایی خطرناک باشند.

در تاریخ 23 آوریل 2024، ماهواره TESS ناسا که به منظور جستجوی سیارات فراخورشیدی طراحی شده است، با قطعه‌ای از زباله‌های فضایی روسیه به نام BL0002B به شدت نزدیک شد. این اتفاق می‌توانست منجر به برخورد و نابودی ماهواره TESS شود.

خوشبختانه، با انجام مانورهای اضطراری، ماهواره TESS توانست از برخورد با زباله‌های فضایی روس فرار کند. با این حال، این حادثه خطرناک زنگ خطری برای ناسا و دیگر آژانس‌های فضایی به شمار می‌رود.

زباله‌های فضایی شامل قطعاتی از ماهواره‌ها، موشک‌ها و دیگر اجرام ساخته دست بشر هستند که در مدار زمین رها شده‌اند. این زباله‌ها با سرعتی معادل 29 هزار کیلومتر در ساعت در مدار زمین حرکت می‌کنند و می‌توانند به شدت به فضاپیماها و ایستگاه‌های فضایی آسیب برسانند.

یک تکه زباله فضایی جمعه با ماه برخورد می‌کند

در حال حاضر، هزاران قطعه زباله فضایی با قطر بزرگتر از 10 سانتی‌متر در مدار زمین وجود دارد. میلیون‌ها قطعه زباله فضایی با قطر کوچکتر نیز در مدار زمین وجود دارند که اگرچه به تنهایی نمی‌توانند آسیبی جدی وارد کنند، اما در صورت برخورد با فضاپیما می‌توانند منجر به آسیب‌های جدی شوند.

ناسا و دیگر آژانس‌های فضایی در حال تلاش برای یافتن راه‌حل‌هایی برای مشکل زباله‌های فضایی هستند. یکی از راه‌حل‌ها، جمع‌آوری زباله‌های فضایی از مدار زمین است. راه‌حل دیگر، طراحی فضاپیماها و ایستگاه‌های فضایی به گونه‌ای است که در برابر برخورد با زباله‌های فضایی مقاوم‌تر باشند.

حادثه نزدیک شدن ماهواره TESS به زباله‌های فضایی روس، نشان‌دهنده خطرات فزاینده زباله‌های فضایی برای فعالیت‌های فضایی انسان است. یافتن راه‌حل‌های مناسب برای این مشکل، امری ضروری است تا از بروز فاجعه‌های فضایی در آینده جلوگیری شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۳ فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی شان می شوند
  • ۳ فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند
  • ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد
  • بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • چین ۳ فضانورد دیگر به ایستگاه فضایی خود می‌فرستد
  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی
  • ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد
  • بودجه و شجاعت بازگشت به ماه وجود ندارد!
  • دلایل فرود نیامدن مجدد انسان روی ماه