Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهردار تهران گفت: هیچ کاری بدون حضور مردم و هیچ تحولی جز بر محور مردم، شدنی و ماندگار نیست. تلاش مدیریت شهری این است که مردم را به صحنه بیاورد و بر مدار نخبگان تحول بزرگی را رقم زند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا زاکانی شهردار تهران و نایب رییس سازمان متروپلیس در نشست مجازی «جایزه جهانی گوانگجو» که ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۰ با موضوع اهداف توسعه پایدار و مدیریت شهری برگزار شد، با بیان اینکه ما در شهر‌ها دارای یک میراثی هستیم که از گذشتگان برای ما برجای مانده است، گفت: به طبع در احوال گذشتگان تا به امروز که نگاه می‌کنیم، کار‌های بسیار خوبی را می‌بینیم که باید بر آن‌ها تکیه کنیم و بر آن‌ها بیفزاییم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عیوب و نقص‌هایی را مشاهده می‌کنیم که به بهترین وجه باید از آن‌ها عبرت بگیریم و پرهیز کنیم. این میراثی که امروز در دست ماست آن فاصله جدی و افقی را که باید به آن سمت و سو حرکت کنیم را برای ما یادآوری میکند که ما در هر کلانشهری یک افق مطلوب داریم، که در آن با عنایت به شعار اجلاسیه که توسعه پایدار و حکمرانی شهری است، آن مطلوب را باید ترسیم کنیم و بتوانیم گام به گام خودمان را به آن نزدیک کنیم.

زاکانی هرکدام از شرکت کنندگان در این نشست را حامل یک اعتقاد، سنت، باور و میراث بزرگ ملی دانست و افزود: در هر کلانشهری می‌توانیم در جهت تحقق ایده آل‌های آن سنت و میراث بزرگ گام برداریم و مطلوبی را بسازیم به مثابه یک گل در یک گلستانی که در سراسر جهان در کنار هم یک بوستان با طراوتی را به نمایش بگذارد. هر مجموعه‌ای در جهت الگو شدن تلاش می‌کند و در این تلاش و کوششی که انجام می‌دهد، هم میتواند گوی سبقت را از سایر جوامع برباید و هم میتواند یک درس و آموزه‌ای را برای دیگران فراهم کند.

او درس نخست را نیاز متقابل شهر‌ها به یکدیگر معرفی کرد و افزود: بر این اساس هر کداممان برخلاف داشتن اعتقادها، سنت ها، باور‌ها و داشته‌های ملی متنوع می‌توانیم در کنار هم به سمت مطلوبی که به آن باور داریم حرکت کنیم و یک نقش نمای زیبایی را در منظر و مرعای عموم مردم و جهانیان قرار بدهیم. این نوع نگاه یک ضرورت اساسی است و دقیقا درمقابل نگاهی قرار دارد که کسانی که به دنبال استعمار سایر ملت‌ها هستند و استکبار و خوی استکباری را در جهان دنبال می‌کنند، بدنبال این هستند که دیگران را در سیطره خودشان بگیرند و فرهنگ و داشته‌ها و میراث دیگران را به یغما ببرند و آن‌ها را مانند خودشان قرار بدهند، و با این یکپارچه سازی دنبال امیال خودشان هستند.

شهردار تهران اضافه کرد: لذا ما ضمن نفی این نوع فکر، توجه به آن فکر برتر را داریم، اینکه هر ملتی یک بوی و عِطری دارد و پیوستگی ملت‌ها باهم امکانی را فراهم میکند که ما بتوانیم در کنار هم یک بوستان باطراوتی را بسازیم و به هم کمک کنیم، از هم درس بگیریم، تا در نهایت بتوانیم یک زندگی بهتر و یک شرایط مطلوبتری را در جوامع خودمان داشته باشیم.

زاکانی با بیان اینکه در هر کلانشهری سه جزء شهر، شهروند و شهرداری مورد دقت و مطمع نظر است، گفت: هر شهری در هر نقطه‌ای که ایستاده باشد، یک فاصله معناداری را با نقطه مطلوب و آرمانی خودش دارد و بی شک شهری می‌تواند در مسیر رشد و تکامل گام بردارد که شهروندان در صحنه و با قبول مسئولیت‌های اجتماعی را در درون خودش داشته باشد و مدیران شهری عالم و معتقد و خدمتگزاری را پیرامون خودش ببیند؛ لذا تلاش ما این است که شهر را به مثابه یک مجموعه به هم پیوسته در مسیر تکامل قرار بدهیم و با رشد یافتگی یک شهر الگو بسازیم.

او تصریح کرد: ما در تهران قصدمان این است که یک الگوی بزرگی را مبتنی بر اعتقادات، سنت‌ها و داشته‌های ملی خودمان برپا کنیم که خود امکان بزرگی را برای دیگران فراهم خواهد کرد.

او شهروندان را نقطه عطف فعالیت‌ها معرفی کرد و افزود: هیچ کاری بدون حضور مردم و هیچ تحولی جز بر محور مردم شدنی و ماندگار نیست. تلاش ما این است که مردم را به صحنه بیاوریم و کوشش ما این است که بر مدار نخبگان، با حضور مردم بتوانیم آن تحول بزرگ را رقم بزنیم.

او سومین نکته را تبدیل شهرداری از یک نهاد خدماتی ابتدایی به یک نهاد خدمتگزار اجتماعی دانست و افزود: باید بتوانیم مدیریت و حکمرانی واحد شهری را آن گونه دنبال کنیم که ماحصل این حرکت، یک پیوستگی جدی بین خدمتگزاران مردم در مدیریت شهری، بین مردم عزیز و بین شهر و جامعه ما برقرار بشود، تا بتوانیم یک الگوی سالم و درستی را برای تقدیم داشته باشیم.

بر اساس این گزارش پنجمین دوره جایزه جهانی گوانگجو (Metropolis) همزمان با کنگره جهانی متروپلیس به صورت آنلاین و به میزبانی شهر گوانگجو با هدف شناسایی نوآوری در بهبود پایداری اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی در شهر‌ها و ارتقاء رفاه و کیفیت زندگی شهروندان برگزار شد.

جایزه جهانی گوانگجو از سال ۲۰۱۲ به صورت دو سالانه برگزار می‌شود. در پنجمین دوره این مسابقه ۲۷۳ درخواست پروژه از ۱۷۵ شهر در ۶۰ کشور دنیا دریافت شده بود که از برگزیدگان این مسابقه قدردانی شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: زاکانی شهرداری شهر تهران مترو مدیریت شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۳۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود

شهردار مشهد مقدس از راه‌اندازی سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی و به نقل از روابط عمومی شهرداری مشهد، محمدرضا قلندرشریف در مراسم امضای تفاهم‌نامه تشکیل دفتر همکاری مشترک دانشگاه فردوسی و شهرداری مشهد اظهار کرد: یک لحظه غفلت در شهر باعث نارضایتی و بحران می‌شود، مثلاً نشست یک خیابان در مشهد به سرعت رسانه‌ای می‌شود و همه پیگیر آن می‌شوند.

وی افزود: دانشگاه‌ها درگیر موضوعات شهری هستند و بهترین مکان برای اینکه علم به عمل برسد، مدیریت شهری است چرا که ویترین خدمات دولت است؛ امروز شهرداری مشهد بیش از ۴۰۰ خدمت به مردم ارائه می‌کند و این گستردگی کار مقداری مدیریت شهری را به سمت تصمیم لحظه‌ای می‌برد و اگر از قبل برای بحران فکر شده باشد، تصمیم هم لحظه‌ای و هم علمی خواهد بود.

قلندرشریف اضافه کرد: دانشگاه در این زمینه می‌توانند کمک کند و در کنار آن خلاقیت نیز از اهمیت زیادی برخوردار است، در این دوره مدیریت شهری دفتر خلاقیت در شهرداری تشکیل شد که کارهای خوبی نیز انجام شده است.

شهردار مشهد مقدس افزود: ارتباط مناسب بین خلاقیت با بدنه شهرداری، ظرفیت خوبی برای همکاری دانشگاه و شهرداری به وجود آورده و این همکاری تصمیم‌گیری برای مدیریت شهری را در موقعیت‌های مختلف آسان می‌کند.

وی با بیان اینکه تا امروز پژوهش‌های زیادی برای شهرداری انجام شده که عملیاتی نبوده است، گفت: اگر پایان‌نامه‌ها هدف‌دار باشند و در قالب موضوعات شناسایی شده تنظیم شوند، کار ما در شهرداری راحت‌تر خواهد شد.

قلندر شریف تصریح کرد: سامانه شمس برای شناسایی موضوعات شهرداری در حال راه‌اندازی است و همه مسائل شناسایی شده در آن ثبت می‌شود و ما هم از ایده‌ها برای حل آن‌ها استقبال می‌کنیم.

شهردار مشهد خاطرنشان کرد: امروز مشهد به‌عنوان دبیرخانه خلاقیت کلانشهرها تعیین شده و در حوزه هوشمندسازی و خلاقیت پیشرو است و در ارزیابی صورت گرفته رتبه اول کشور و سوم غرب آسیا در هوشمندسازی را داریم.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال این هستیم تا همه فرآیندهای خدمات شهری آنلاین شود، یادآور شد: در حال حاضر جمع‌آوری پسماند خشک، مجوزهای حمل خاک، آتش‌نشانی و … هوشمند شده است و در آینده نزدیک هم پیش‌نویس پروانه ساختمانی در لحظه صادر خواهد شد.

قلندر شریف تاکید کرد: اگر در این حوزه‌ها سریع پیش نرویم عقب می‌مانیم و این مستلزم این است که ارتباط میان شهرداری و دانشگاه شکل بگیرد و پایان‌نامه‌ها کاربردی باشد، اگر علم با تجربیات عملیاتی شهرداری ترکیب شود در آموزش دانشگاه هم تأثیرگذار است و آن را تقویت می‌کند.

وی گفت: ٢٠ کار ویژه در مدیریت شهری استخراج شده و روی آن کار می‌شود، همکاری میان دانشگاه فردوسی و شهرداری مشهد را می‌توان از اینجا شروع کرد، با برقراری این همکاری دانشجویان می‌توانند تأثیرگذاری کارشان را ببینند و از طرف دیگر در شهرداری، هم هزینه‌ها کاهش پیدا می‌کند و هم کیفیت کار بالا می‌رود.

کد خبر 747677

دیگر خبرها

  • توزیع کالا درآذربایجان غربی نیازمند مدیریت است
  • سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود
  • عجیب اما واقعی؛ پرسپولیس به زاکانی رسید
  • حل مسئله پسماند شهرستان دیر نیازمند عزم همگانی است
  • واکنش زاکانی به واگذاری فروشگاه شهروند به بخش خصوصی
  • لزوم گره گشایی ترافیک شهری در رشت
  • الکترونیکی شدن نیمی از خدمات شهری در رشت
  • پروژه‌های طرح میثاق رشت پیشرفت قابل قبولی دارد
  • میزان سفرهای حمل ونقل عمومی درون شهری زیر ۵۰ درصد است
  • اعلام آمادگی مجموعه مدیریت سیستان و بلوچستان از گسترش و حمایت خانه های دین و زندگی