Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@15:57:03 GMT

درمان سرطان تخمدان با روشی جدید

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۸۶۸۵۲

محققان دانشگاه پیتسبورگ در مطالعه‌ای از رویکردی جدید برای درمان سرطان تخمدان ارائه دادند. ناطقان: به نقل از مدیکال اکسپرس، مهارکننده‌های ایمن نوعی درمان سرطان هستند که به سلول‌های T سیستم ایمنی کمک می‌کنند تا تومور‌ها را شناسایی کرده و به آن‌ها حمله کنند، اما این دارو‌های ایمونوتراپی در برابر همه سرطان‌ها موثر نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مطالعه‌ای که در Science Advances منتشر شد، محققان دانشگاه پیتسبورگ و UPMC نشان دادند چگونه سلول‌های خاص مقاومت ایمنی درمانی را در مدل موشی سرطان تخمدان ایجاد می‌کنند و نشان می‌دهند که هدف قرار دادن مسیر سیگنالینگ در این سلول‌ها پاسخ تومور به ایمونوتراپی را بهبود می‌بخشد.

رونالد بوکانوویچ، دکترای پزشکی و نویسنده ارشد این مطالعه اهمیت این یافته‌ها و طرح‌های کلی را مورد بحث قرار می‌دهد، اینکه چگونه این تحقیق به یک کارآزمایی بالینی برای بیماران مبتلا به سرطان تخمدان کمک می‌کند.

ایمونوتراپی می‌تواند برای بیماران مبتلا به سرطان‌های مختلف مانند ملانوما، سرطان سر و گردن و سرطان ریه بسیار موثر باشد. با این حال، ایمونوتراپی در سرطان تخمدان نسبتا ضعیف عمل کرده است: فقط حدود ۱۰ درصد از بیماران از مزایای آن بهره مند می‌شوند و این مزیت نسبت به بیماران با انواع دیگر تومور کمتر قابل توجه است. هدف از این مطالعه دستیابی به پاسخ این سوال است که چرا سرطان تخمدان نسبت به ایمونوتراپی مقاوم است و تعیین اینکه آیا می‌توانیم رویکرد‌های درمانی جدیدی برای افزایش اثربخشی ایمونوتراپی ایجاد کنیم یا خیر.

بوکانوویچ گفت: ما دریافتیم که سلول‌های سالم و غیر سرطانی، معروف به سلول‌های بنیادی مزانشیمی (MSCs)، تحت تاثیر سلول‌های سرطانی، اساسا سدی ایجاد می‌کنند که از ورود سلول‌های ایمنی به تومور جلوگیری می‌کند. در سرطان ما به این پدیده «حذف ایمنی تومور» می‌گوییم. علاوه بر این، سلول‌های بنیادی مزانشیمی تولید سایر سلول‌های سرکوبگر ایمنی را برای غیرفعال کردن سلول‌های ایمنی که می‌توانند به مانع نفوذ کنند، جذب و ترویج می‌کنند. این امر مانع از انجام کار سلول‌های ایمنی و نابودی سلول‌های سرطانی، حتی در حضور درمان‌های تحریک‌کننده سیستم ایمنی می‌شود. تصور کنید آتش نشان‌هایی با بهترین تجهیزات آتش نشانی در دسترس هستند، اگر به دلیل بسته بودن جاده‌ها نتوانند به آتش سوزی برسند، نمی‌توانند آتش را خاموش کنند.

او می‌افزاید: ما دریافتیم مهار یک مسیر سیگنالینگ به نام مسیر جوجه تیغی می‌تواند مانع از ایجاد سد ایمنی توسط سلول‌های بنیادی مزانشیمی شود و طرد ایمنی تومور را معکوس کند. نکته مهم اینکه ما نشان دادیم که مهارکننده‌های مسیر جوجه تیغی از نظر بالینی در دسترس می‌توانند فعالیت درمان ایمنی را در مدل‌های سرطان تخمدان مقاوم به ایمنی درمانی بازگردانند.

بوکانوویچ می‌گوید: این یافته‌ها چندین پیامد بالینی مهم دارند؛ اول، این مطالعه قویا سلول‌های بنیادی مزانشیمی را به عنوان یک هدف درمانی مهم برای درمان ایمنی در بیماران مبتلا به سرطان تخمدان مطرح می‌کند. علاوه بر این، ما سایر اهداف درمانی بالقوه را شناسایی کردیم که می‌توانند در سرکوب سیستم ایمنی در بیماران سرطان تخمدان نقش داشته باشند. یک پروتئین - پروتئین القا شده با TGF بتا - برای پیش‌بینی پاسخ ضعیف به ایمونوتراپی یافت شد. ما در حال حاضر در حال توسعه درمان‌های جدید برای هدف قرار دادن این پروتئین هستیم.

مراحل بعدی این تحقیق چیست؟

محقق ارشد این مطالعه می‌گوید: یکی از دلایلی که من در مورد این مطالعه هیجان زده هستم این است که مستقیما منجر به یک آزمایش بالینی جدید برای بیماران مبتلا به سرطان تخمدان ما می‌شود. در همکاری با Genentech که مهارکننده جوجه تیغی و عامل ایمونوتراپی را فراهم می‌کند، ما قصد داریم یک کارآزمایی بالینی جدید را راه اندازی کنیم تا مشخص کنیم آیا یک مهارکننده جوجه تیغی می‌تواند مزایای ایمونوتراپی را در بیماران مبتلا به سرطان تخمدان مقاوم به درمان بهبود بخشد. این‌ها بیمارانی هستند که در غیر این صورت گزینه‌های درمانی کمی دارند. من امیدوارم که این رویکرد بتواند برای این بیماران سود قابل توجهی داشته باشد. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: درمان ، سرطان تخمدان ، سرطان ها

منبع: ناطقان

کلیدواژه: درمان سرطان تخمدان سرطان ها بیماران مبتلا به سرطان تخمدان سلول های بنیادی مزانشیمی جوجه تیغی سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۶۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأثیر عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران

بر اساس یک مطالعه جدید که توسط گروهی از پژوهشگران آمریکایی و ژاپنی انجام شده است، احتمال مرگ و یا بستری مجدد در بیمارستان در بیمارانی که توسط یک پزشک زن تحت درمان قرار می‌گیرند، کمتر از بیمارانی است که توسط یک پزشک مرد درمان می‌شوند.
  

پژوهشگران می‌گویند جنسیت پزشک می‌تواند تأثیر نگران کننده‌ای بر تشخیص بیماری‌ها و درمان بیماران داشته باشد.

به گزارش ایسنا، همچنین به گفته پژوهشگران، اگر بیمار هم زن باشد، این تفاوت حتی بیشتر می‌شود، به خصوص زمانی که شدت بیماری زیاد است.

در حالی که این مطالعه عمیقاً به دلایل نابرابری نمی‌پردازد، از تحقیقات قبلی که به نتایج مشابهی رسیده بودند، پشتیبانی می‌کند.

یوسوکه تسوگاوا دانشمند سیاست سلامت در دانشگاه کالیفرنیا لس‌آنجلس (UCLA) می‌گوید: آنچه که یافته‌های ما نشان می‌دهد این است که پزشکان زن و مرد به طور متفاوتی طبابت می‌کنند و این تفاوت‌ها تأثیر معناداری بر نتایج سلامتی بیماران دارد.

این تیم داده‌های پزشکی موجود در ایالات متحده را تجزیه و تحلیل کرد که شامل اطلاعات ۴۵۸ هزار و ۱۰۸ بیمار زن و ۳۱۸ هزار و ۸۱۹ بیمار مرد بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ بود که در بیمارستان بستری شده‌اند. همه بیماران بالای ۶۵ سال سن داشتند و کمتر از یک سوم بیماران زن و مرد توسط پزشکان زن ویزیت شده بودند.

سپس این اطلاعات با نرخ مرگ و میر ۳۰ روزه (از تاریخ پذیرش) و نرخ بستری مجدد ۳۰ روزه (از تاریخ ترخیص) مقایسه شد و در هر دو مورد، پزشکان زن به نتایج بهتری دست یافته بودند.

البته این تفاوت‌ها علت و معلول مستقیم را نشان نمی‌دهند و خیلی هم فاحش نبودند. مثلاً نرخ مرگ و میر تعدیل شده ۸.۱۵ درصد برای بیماران زن درمان شده توسط پزشکان زن در مقابل ۸.۳۸ درصد برای بیماران زن درمان شده توسط پزشکان مرد است که یک مرگ به ازای هر ۴۱۷ بستری شدن در بیمارستان را نشان می‌دهد.

تسوگاوا می‌گوید: درک بهتر از این موضوع می‌تواند منجر به توسعه مداخلاتی شود که به طور مؤثر مراقبت از بیماران را بهبود می‌بخشد.

وی افزود: توجه به این نکته حائز اهمیت است که پزشکان زن مراقبت‌های باکیفیت‌تری ارائه می‌کنند و بنابراین نفع وجود تعداد بیشتری از پزشکان زن از دیدگاه اجتماعی به بیماران می‌رسد.

نویسندگان این مطالعه می‌گویند دلایل متعددی می‌تواند پشت این اختلافات آماری باشد که قبلاً در سناریو‌های مختلف پزشکی مشاهده شده‌اند. به گفته آنها، ممکن است پزشکان زن بهتر با بیماران زن ارتباط برقرار می‌کنند یا اینکه پزشکان مرد بیشتر احتمال دارد که شدت شرایطی که بیماران زن تجربه می‌کنند را دست کم بگیرند.

تیم تحقیقاتی پیشنهاد می‌کند که ممکن است خجالت و ناراحتی کمتری بین پزشکان زن و بیماران زن وجود داشته باشد، به این معنی که صداقت بیشتری در مورد شرایط خاص و تشخیص و درمان وجود دارد.

پژوهشگران می‌خواهند کار‌های بیشتری برای بهبود نتایج مطالعه تنوع جنسی در محیط‌های بیمارستانی انجام شود و مطمئن شوند که کیفیت مراقبت بدون توجه به زن یا مرد بودن بیماران یا پزشکان یکسان خواهد بود. به همین دلیل مطالعات بیشتری مورد نیاز است تا دریابیم که چرا این تفاوت‌ها وجود دارند.

تسوگاوا می‌گوید: تحقیقات بیشتر در مورد مکانیسم‌های زمینه‌ای که جنسیت پزشک را با پیامد‌های روی داده برای بیمار مرتبط می‌کند و اینکه چرا مزایای دریافت درمان از پزشکان زن برای بیماران زن بیشتر است، پتانسیل بهبود نتایج بیماران را در کل دارد.

این پژوهش در مجله Annals of Internal Medicine منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: نتایج حاصل از اجرای برنامه پزشک خانواده را منتشر کنید/چرا طرح پزشک خانواده شکست خورد؟ انجمن روانپزشکان: 20 درصد افراد جامعه دچار اختلالات روانی هستند

دیگر خبرها

  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت
  • تأثیر عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران
  • آیا هیپنوتیزم برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مفید است؟
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • مشکل تامین ارز دارو داریم؛ اما وعده درمان سرطان رایگان می دهند! بودجه 1403 برای تامین دارو چه می گوید؟
  • سلول درمانی یک روش نوین برای درمان دیابت
  • رژیم غذایی DASH در کاهش خطرات پس از درمان سرطان سینه موثر است