Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمله موشکی مستمر انصارالله به تأسیسات نفتی عربستان و به‌ویژه تأسیسات آرامکو نشان می‌دهد که سعودی‌ها در معرض خطر بزرگی قرار دارند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، بعد از پیشروی‌های پی‌درپی نیروهای انصارالله در استان استراتژیک مأرب و سقوط آخرین دژ ائتلاف متجاوز سعودی در یمن، طی چند روز گذشته سیطره انصارالله بر شهر راهبردی الحدیده تبدیل به تیتر یکی از اخبار اصلی مربوط به جنگ یمن شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فرار عربستان و امارات از جنوب یمن


در همین راستا «ابراهیم امین» سردبیر روزنامه الاخبار و تحلیلگر شناخته‌شده جهان عرب در مقاله جدید خود به بررسی تحولات اخیر یمن پرداخته نوشت، ساکنان جنوب یمن می‌گویند که از تکرار تجربه افغانستان ترس دارند. آنها به تحرکات نیروهای نظامی عربستان و امارات در همه مناطقی که اکنون تحت اشغال ائتلاف سعودی است اشاره می‌کنند و می‌بینند عربستان چگونه طی هفته‌های گذشته اکثر اردوگاه‌های خود را در استان‌های جنوبی به‌ویژه استان المهره تخلیه کرده است و در زمان حاضر 27 اردوگاه نظامی در منطقه جنوب یمن وجود دارد که نیروهای شورای انتقالی جنوب در آن حضور دارند.

هم‌زمان با عقب‌نشینی‌های عربستان، یافتن نیروهای اماراتی در بسیاری از مناطق جنوبی یمن نیز دشوار شده است. امارات با وجود این که ترس زیادی از سیطره انصارالله بر استان المهره دارد اما توجه خود را همچنان متمرکز مناطق ساحلی جنوبی کرده است؛ به‌ویژه استان عدن و مناطق غربی به‌سمت باب‌المندب.

با وجود این، نیروهای اماراتی پیش از این به‌شکل مستقیم عملیات تخلیه گسترده نیروهای خود را بعد از دریافت ضربات نظامی مکرر آغاز کرده‌اند اما موضوع چالش‌برانگیز برای ائتلاف متجاوز سعودی و همچنین اماراتی‌ها آن است که دیگر مشکلاتشان صرفاً مربوط به جبهه مأرب نمی‌شود، شواهد نشان می‌دهد همه طرفهای داخل و خارج جنگ یمن به‌گونه‌ای رفتار می‌کنند که انگار مأرب به‌شکل کامل به‌دست انصارالله آزاد شده است.

در زمان حاضر مذاکرات جدی میان صنعا و شماری از قبایل مأرب آغاز شده است و همه عناصر وابسته به عربستان که احساس می‌کنند ساکنان مأرب از آنها استقبال نخواهند کرد باید این منطقه را ترک کنند. ساکنان شهر راهبردی مأرب معتقدند باید تصمیمی بگیرند که از وقوع کشتار و یا ویرانی در امان بمانند؛ همانند منطقه الجوف که قبایل آن به‌شکل توافقی بدون هیچ‌گونه درگیری این منطقه را به انصارالله واگذار کردند.

اما در عین حال همه از جمله عربستان به‌خوبی می‌دانند که عملیات نظامی انصارالله تا زمان آزادسازی کامل این استان از شر اشغالگری ائتلاف متجاوز سعودی و مزدوران آن ادامه خواهد داشت و ارتش و کمیته‌های مردمی یمن توانستند به‌سمت بیشتر مناطق مجاور این شهر پیشروی کنند، حتی برخی طرف‌هایی که تحت فشار عربستان و مزدوران آن قرار دارند و موافق ورود انصارالله به مأرب نیستند نیز به‌خوبی می‌دانند که کار سعودی‌ها در این منطقه تمام است و به‌زودی انصارالله به‌شکل کامل بر مأرب مسلط می‌شود.


مرحله وحشت عربستان در جنگ یمن


اکنون عربستان وارد مرحله جدیدی از فرسایش و ناامیدی در جنگ یمن شده است و همه نیروها و قبایلی که در گذشته کنار عربستان بودند و طی 6 ماه گذشته با آن همکاری کردند، هیچ راهی برای توقف پیشروی انصارالله ندارند، حتی زمانی که انگلیسی‌ها مسیر پیشروی‌های انصارالله از جبهه شبوة و الضالع را مختل کردند نتیجه این شد که انصارالله پیشروی خود به‌سمت مأرب را کاهش داده به‌عوض نیروهای خود را به‌سمت مناطق جنوبی هدایت کرد و به پیشرفت بیشتری رسید.

با این کار نیروهای انصارالله موفق شدند برای نخستین بار بعد از سالها به مناطق جنوب یمن بازگردند. این عملیات همچنین به نیروهای انصارالله اجازه داد همه گذرگاه‌های جنوبی و شرقی را که به‌سمت مأرب منتهی می‌شود محاصره کنند که موجب شد سعودیها و همه نیروهای شورای انتقالی جنوب مجبور به عقب‌نشینی شوند. در زمان حاضر تنها یک خروجی برای فرار ائتلاف متجاوز سعودی و مزدوران آن در مأرب باقی مانده است و اگر انصارالله تصمیم به ورود به یک درگیری همه‌جانبه برای پس‌گرفتن مأرب بگیرد این خروجی نیز بسته خواهد شد.

مشکل اصلی عربستان اکنون این است که حتی حمایت‌های بی‌دریغ آمریکایی‌ها نیز نتوانست کمکی به آن در مأرب کند؛ به‌طوری که نه اسکادران جنگنده‌های اف16 توانست حملات انصارالله را دفع کند و نه هواپیماهای شناسایی آمریکا که به‌شکل شبانه‌روزی تحولات مأرب را رصد می‌کردند موفق به توقف حملات نظامی شدند، همچنین هیچ یک از تجاوزات عربستان و بمباران‌های آن نیز مانع پیشروی نیروهای انصارالله نشد و در نتیجه عربستان و هم‌پیمانانش به این نتیجه رسیدند که مأرب سقوط کرده است اما در مرحله بعد از سقوط مأرب چه‌چیزی در انتظار عربستان و متحدانش است.

یمن در زمان حاضر وارد مرحله جدیدی از جنگ با هدف پایان دادن به تجاوزات ائتلاف سعودی آمریکایی شده است.

از طرف شرق، عربستان این ترس را دارد که جنبش انصارالله به یک عملیات نظامی بزرگ دست بزند که اجازه امکان پیشروی برای سیطره بر بخش شمالی حضرموت را به آن می‌دهد، این عملیاتی است که ممکن است درگیریها را به‌سمت گذرگاه الودیعه یعنی آخرین گذرگاه عربستان به‌سمت یمن بکشاند، علاوه بر آن انصارالله علناً اعلام کرده است قصد دارد به میدان‌های نفتی صافر برسد که کمتر از 60 کیلومتر با مأرب فاصله دارند و اگر رسیدن به این میادین نیازمند آغاز یک عملیات نظامی باشد انصارالله برای اجرای چنین عملیاتی آمادگی کافی دارد.


کارتهای عربستان در یمن تمام شد


همچنین زمانی که عربستان تهدید کرد تأسیسات صافر و منابع تولید انرژی آن را مورد هدف قرار خواهد داد انصارالله مستقیماً هشدار داد که هرگونه ضربه زدن به میادین صافر به‌معنای آن است که همه بنادر و میادین نفتی و پالایشگاه‌های عربستان به‌شکل شبانه‌روزی هدف موشک‌های یمن خواهند بود. حمله موشکی مستمر انصارالله به تأسیسات نفتی عربستان و به‌ویژه تأسیسات آرامکو نشان می‌دهد که سعودی‌ها در معرض خطر بزرگی قرار دارند و هرگونه تهدید انصارالله در این زمینه عملی خواهد شد.

از طرف دیگر وخامت اوضاع اقتصادی در جنوب یمن موجب اعتراض ساکنان این منطقه به سیاست‌های عربستان شده است. پیشروی‌های انصارالله در مناطقی که پیش از این تحت اشغال سعودی‌ها بود و بهبود وضعیت زندگی مردم در منطقه شمالی یمن نسبت به جنوب آن از دیگر عواملی است که ساکنان مناطق جنوبی را بیش از گذشته نسبت به عملکرد ائتلاف سعودی بدبین می‌کند.

اما موضوع به همین جا ختم نمی‌شود، عربستان و تمام ایستگاه‌های شنود نظامی و امنیتی فعال در دریای سرخ و اطراف یمن می‌دانند که انصارالله در حال فرماندهی اتاق عملیاتی می‌باشد که آماده اجرای عملیات سریع برای پس‌گرفتن باب‌المندب است و بعد از پایان نبرد مأرب عملیات بازپس‌گیری باب‌المندب آغاز می‌شود. اطلاعات حاکی از آن است که انصارالله سازوکار تجهیز نیروهای ویژه خود را آغاز کرده است تا این نیروها با انجام عملیاتی از بالای کوه‌های اطراف الحدیده خود را به باب‌المندب برسانند.

عملیات نظامی برای پس‌گرفتن باب المندب عملیاتی قطعی است و جنبش انصارالله برنامه‌ها و توانایی‌هایی دارد که قادر است نتیجه را از قبل به نفع آن رقم بزند. با انتشار خبر احتمال آغاز یک عملیات نظامی توسط انصارالله برای بازپس‌گیری باب المندب طرفهای مختلف در جنگ یمن به تکاپو افتادند و در این میان مصر در تلاش برای ملاقات با یک مقام عالی رتبه در دولت نجات ملی یمن است. به نظر می‌رسد مصری‌ها در شرایط کنونی بر ضرورت عدم گسترش دایره تقابل جنگ متمرکز هستند.

اما آنچه که طرف‌های مربوطه در دریای سرخ و در رأس آنها آمریکا و رژیم صهیونیستی، انگلیس، فرانسه، عربستان و امارات را نگران می کند این است که می‌دانند انصارالله بدون نیاز به ارسال حتی یک جنگنده به سواحل دریای سرخ می‌تواند کشتیرانی در این منطقه را کاملاً مختل کند. آنها همچنین می‌دانند که انصارالله اخیرا چندین موشک زمین به دریا آزمایش کرده و بردهای این موشکها به گونه‌ای است که به آنها اجازه می‌دهد به هر هدفی در دریای سرخ حمله کنند. البته دولت صنعا به دنبال درگیری دریایی نیست و در مرحله بعدی توجه خود را معطوف به پس گرفتن‌ باب المندب خواهد کرد.

در این بین رژیم صهیونیستی بیش از سایر طرفها نگران ورود انصارالله به باب المندب است؛ چرا که همه نقشه های این رژیم در دریای سرخ و دریای عرب را به باد می‌دهد.


دست و پا زدن امارات برای مذاکره با انصارالله


در این شرایط همه میدانند که جنگ یمن در روزهای پایانی سال جاری میلادی با واقعیت جدیدی روبرو خواهد شد. بر همین اساس اماراتی‌ها چه به صورت علنی و چه محرمانه در تلاش برای مذاکره با انصارالله هستند و از طرفهایی که می‌توانند بر تصمیمات انصارالله تاثیر بگذارند خواستند تا در این زمینه میانجیگری کنند. اماراتی‌ها این موضوع را همچنین با سوریه نیز در جریان گذاشتند. اما آنها به خوبی می‌دانند که هیچگونه میانجی گری در موضع انصارالله تاثیر نخواهد گذاشت و سرنوشت نهایی این جنگ به دست انصارالله است.

نگرانی ابوظبی همزمان با انتشار اخبار مربوط به سیطره انصارالله بر مأرب روز به روز بیشتر می‌شود. امارات به شدت نگران است که انصارالله عملیاتی برای پیشروی به سوی استان المهره را آغاز کند؛ چرا که راه رسیدن انصارالله به این استان کاملاً باز است و به ویژه اینکه جمعیتی در این منطقه حضور ندارد و مواضع نظامی آن نیز بسیار محدود است. در صورتی که نیروهای انصارالله به المهره برسند می‌توانند در مرزهای آن با عمان که در ده‌ها کیلومتری امارات است، مستقر شوند.

اما بزرگترین تهدید آشکاری که اماراتی‌ها چندی پیش شنیدند از زبان «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن بود که گفت « فهرستی از ده ها مکان در امارات را به عنوان اهداف احتمالی برای حملات خود داریم و اگر امارات قصد آغاز حتی یک عملیات داشته باشد بهای سنگینی برای آن پرداخت خواهد کرد. برای اولین بار است که اعلام می‌کنیم در حال حاضر ده ها موضع در امارات از جمله ابوظبی و دبی در بانک اهداف ما هستند و ممکن است در یک لحظه همه آنها هدف قرار بگیرند».

ابوظبی به خوبی می‌داند که منظور انصارالله از این تهدیدها چیست. هرچند که دولت صنعا قصد ندارد دایره‌ تقابل در منطقه را گسترش دهد اما چند ماه پیش شماری از پهپادهای یمنی در آسمان امارات دیده شدند که به سمت ابوظبی و دبی رفتند و برگشتند؛ بدون اینکه پدافند هوایی امارات بتواند کاری بکند.

بعد از این اتفاق بود که امارات از طریق برخی میانجیها تماس‌های محرمانه‌ای با انصارالله برقرار کرده و گفت که از ترس خشم عربستان قادر به مذاکره مستقیم با صنعا نیست اما می‌خواهد جنگ را متوقف کند. سپس تماسها طی دو هفته گذشته در این زمینه دنبال شد و امارات رسماً به انصارالله اطلاع داد که به زودی الحدیده را تخلیه خواهد کرد و به متحدان جنوبی خود دستور می دهد که به منطقه المخا برگردند و بدون درگیری شهر را تسلیم انصارالله کنند.

اما امارات به خوبی می‌دانند خواسته انصارالله خروج کامل ابوظبی از سراسر یمن و توقف همکاری آن با رژیم صهیونیستی در دریای سرخ و دریای عرب و سایر مناطق مربوط به یمن است. همچنین امارات به همراه عربستان و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس باید متعهد شوند برای بازسازی ویرانی‌های ناشی از جنگ در یمن، غرامت کافی بپردازند.

امارات قصد دارد با این اقدامات، انصارالله را برای توقف طرح حمله به باب المندب ترغیب کند اما این ممکن نیست. اکنون یمن در حال ورود به مرحله جدیدی از تقابل با هدف پایان دادن به تجاوز سعودی –اماراتی- آمریکایی بوده و همه واقعیت‌های میدانی و سیاسی حاکی از شکست ائتلاف متجاوز است و حتی اگر نیروهای آمریکایی یا اسرائیلی طبق خواسته عربستان وارد جنگ شوند کاری از پیش نخواهند برد؛ چرا که متحدان یمن در محور مقاومت هرگز اجازه خودنمایی به محور آمریکایی –صهیونیستی-سعودی نخواهند داد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شکست عربستان مذاکره با انصارالله جنگ یمن ائتلاف متجاوز سعودی نیروهای انصارالله خوبی می دانند دریای سرخ عملیات نظامی زمان حاضر مناطق جنوب اماراتی ها باب المندب یک عملیات جنوب یمن سعودی ها پس گرفتن جنگ یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۱۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمام لیگ عربستان علیه الهلال: شما سوگلی هستید!

به گزارش "ورزش سه"، بارش شدید باران در امارات سبب شد تا دیدار الهلال و العین از دور رفت مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان آسیا با 24 ساعت تأخیر و روز گذشته برگزار شود. الهلال باید فردا به مصاف الاهلی می رفت که با تصمیم کمیته برگزاری مسابقات لیگ حرفه ای عربستان، این بازی به هفدهم اردیبهشت موکول شد.

این موضوع با اعتراض شدید تیم های بزرگ لیگ عربستان همراه شد. الاهلی با انتشار اطلاعیه ای رسمی در شبکه های اجتماعی خود اعلام کرد که از این تصمیم کمیته برگزاری مسابقات تعجب کرده است چرا که آنها با تعویق دیدار با الهلال موافق نبوده اند و برای حفظ یکپارچگی مسابقات و برقراری عدالت میان تیم ها، این بازی باید در زمان تعیین شده برگزار می شد.

جالب اینکه الاتحاد نیز که همشهری و رقیب الاهلی محسوب می شود، با انتشار اطلاعیه ای رسمی، به این موضوع معترض شد. این باشگاه در بیانیه خود نوشت که این تصمیم با اصل رقابت عادلانه و فرصت های برابر در تعیین جدول رده بندی لیگ در تضاد است.

باشگاه الاتحاد نسبت به استاندارد دوگانه کمیته برگزاری مسابقات اعتراض کرده و نوشته است که آنها پیش از این خواستار لغو بازی تیمشان برابر ضمک در فاصله چهار روز تا از آغاز جام جهانی باشگاه ها بوده اند اما علی رغم موافقت باشگاه ضمک، فدراسیون فوتبال عربستان با تعویق این بازی مخالفت کرده بود و الاتحاد نیز در آن بازی برابر ضمک با نتیجه سه بر یک شکست خورد.

النصر به عنوان سومین تیم بزرگ عربستان دیگر معترض به لغو بازی الهلال است. آنها تنها رقیب آبی های ریاض در راه کسب قهرمانی لیگ هستند که البته با توجه به فاصله 12 امتیازی با صدر جدول، شانس چندانی برای قهرمانی ندارند. با این حال، تیم رونالدو نیز به تصمیمات دوگانه اعتراض کرده است.

این باشگاه در بیانیه رسمی خود نوشته است که کمیته برگزاری مسابقات به بهانه تصویب تقویم فصل و قراردادهای پخش تلویزیونی، با لغو دیدار هفته نخست آنها برابر الاتفاق مخالفت کرده است. النصر 48 ساعت قبل از این بازی در فینال جام ملک سلمان و پس از 120 دقیقه نبرد سخت برابر الهلال به پیروزی رسیده بود و مخالفت فدراسیون عربستان با لغو آن بازی، النصر را مجبور کرد تا به برخی از بازیکنان خود استراحت دهد که نتیجه آن، شکست در هفته اول برابر الاتفاق بود.

باشگاه های بزرگ عربستان اعتقاد دارند که کمیته برگزاری مسابقات لیگ حرفه ای این کشور میان آنها و الهلال تبعیض قائل شده تا به نوعی این تیم به سوگلی و باشگاه محبوب آنها تبدیل شود.

دیگر خبرها

  • رهبر انصارالله: عملیات ایران، معادلۀ جدیدی برای پاسخ به حملات اسرائیل ایجاد کرد/ برخی کشورهای عربی به بهانه جلوگیری از تشدید تنش، به دنبال ممانعت از واکنش ایران بودند/ عربستان و امارات خود را رهبر کشور‌های عربی معرفی می‌کنند، اما حمایتی از فلسطین نکردند
  • تمام لیگ عربستان علیه الهلال: شما سوگلی هستید!
  • العین، الهلال عربستان را تحقیر کرد
  • برد بزرگ العین مقابل الهلال برای پایان رکورد جهانی
  • هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای
  • جزائر الیاسات؛ چالش مرزی عربستان سعودی با امارات
  • افشاگری وال استریت ژورنال از موضع امارات و عربستان در جریان حمله ایران به اراضی اشغالی
  • افشاگری وال استریت ژورنال از موضع امارات و عربستان در جریان حمله ایران به اسرائیل
  • کمک عربستان و امارات به اسرائیل برای مقابله با حملات سپاه؟
  • عربستان از دست امارات به سازمان ملل شکایت کرد (+سند)