Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-23@12:33:36 GMT

علامه طباطبایی نمادی از اندیشه تابناک اسلام است.

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۹۱۸۹۷

علامه طباطبایی نمادی از اندیشه تابناک اسلام است.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله علی رضا اعرافی پیش از ظهر دوشنبه در مراسم چهلمین سالگرد رحلت علامه طباطبایی و آغاز فعالیت‌های علمی کنگره بین‌المللی علامه طباطبایی در حرم مطهر حضرت معصومه (س)، گفت: با وجود اینکه علامه طباطبایی در ذیل مکتب صدرایی تعریف می‌شود اما نوآوری و ممیزهای زیادی دارد که یکی از ویژگی‌های مهم آن کاهش دادن ذوقیات در امور فلسفی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اندیشه علامه طباطبایی تقویت بعد برهانی و دقت‌های عقلی نمایان است.

به باور وی، رویکرد نظم ترتیبی، نظام وارگی و زنجیره سازی اندیشه و تفکر، فرزند زمانه خود بودن، نگاه نقادانه به اندیشه غربی، عدم توقف در فلسفه پیشین و امتداد بخشی به فلسفه با ورود به حوزه‌های جدید علمی، برخورداری از روش شناسی جامع عقلی و اجتهادی، داشتن تصویر دقیق از مسائل فلسفی، رویکرد سیاسی و اجتماعی و پایه‌ریزی مبنانی انقلاب اسلامی، مبانی فکری و سلوک عملی، شاگرد پروری، جامعیت علمی، ایفای نقش نقطه عطف در بین جریانات مختلف علمی، جریان سازی علمی و معرفتی، ایجاد تحول بنیادین و کیفی در تاریخ تفسیر قرآن کریم، رویکرد فرا حوزوی و برون آمدن از پوسته حوزه به سمت دانشگاه و نهاد بین الملل و نمادی از فضیلت‌های اخلاقی و ارزش‌های روحی و معنوی از ویژگی‌های مهم علامه سید محمدحسین طباطبایی است.

اعرافی یادآور شد: علامه طباطبایی شخصیتی است که در زمانه خود و معاصر زیست می‌کند و با حفظ اصول بنیادین و ریشه‌ای اسلامی، اندیشه خود را به پرسش‌ها و نظریات جدید معطوف کرده است.

مدیرحوزه‌های علمیه کشور بیان کرد: علامه طباطبایی در مکتب فلسفی و فکری خود نه نگاه مطلقاً منفی به فلسفه و اندیشه غربی دارد و نه نسبت به آن دچار مرعوبیت می‌شود، بلکه با آشنایی کامل از تفکر غربی برخوردی عمیق و منصفانه با آن دارد.

عضو فقهای شورای نگهبان رهبری یادآور شد: اندیشه علامه طباطبایی در پایه‌ریزی تئوری انقلاب اسلامی نقش بسزایی دارد و تئوری‌های بنیادین انقلاب اسلامی در تفسیر المیزان کاملاً نمایان است.

وی تصریح کرد: علامه طباطبایی میراث دار بخش مهمی از علوم خاص حوزه‌های علمیه مانند علوم غریبه و مباحثی از این دست است که تاکنون به آنها توجه زیادی نشده است.

اعرافی یادآور شد: مراکز علمی حوزوی و دانشگاهی اگر عزم خود را جزم کنند می‌توانند اندیشه علامه طباطبایی را ناظر به دنیای امروز جهان معاصر عرضه کنند و به گفتمان سازی بپردازند.

وی با اشاره به قرارگیری حوزه علمیه قم در یکصدمین سالگرد احیای آن توسط آیت الله حائری یزدی، افزود: دبیرخانه‌ای جهت معرفی آثار و خدمات حوزه طی یک قرن گذشته راه اندازی شده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: علامه طباطبایی نمادی از اندیشه تابناک اسلام و شخصیتی برآمده از معارف ناب دینی است که قابل عرضه در پهنه جهانی است.

امام جمعه قم تصریح کرد: مجمع عالی حکمت اسلامی امروز به نهالی پر خیر و برکت و شجره طیبه ای تبدیل شده و اساتید بزرگواری در آن مشغول فعالیت‌های علمی و اخلاقی هستند.

کد خبر 5352627

منبع: مهر

کلیدواژه: قم علامه طباطبایی حوزه علمیه قم مجمع عالی حکمت اسلامی تفسیر المیزان آیت الله اعرافی زلزله ویروس کرونا بوشهر زمین لرزه خطبه های نماز جمعه کرمانشاه آمار کرونا بارش برف واکسن کرونا اردبیل گرگان سانحه تصادف عکس استانها بارش باران علامه طباطبایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۱۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری دانشجویان در برگزاری انتخابات نمادی از مشارکت اجتماعی فعال نسل جوان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست تجلیل از ۸۰ دانشجوی فعال دانشگاه آزاد اسلامی شیراز و استان فارس در همکاری با حوزه‌های برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری، برگزار شد.

محمدرضا قائدی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس در این نشست اظهار کرد: به‌کارگیری جوانان و دانشجویان برای همکاری در برگزاری انتخابات در این سطح وسیع و خاص، کاری بدیع و بسیار بزرگ بود. در دوره‌های قبل نیز گرایش به‌سوی جوانان در قالب شعار مطرح می‌شد؛ اما به دلیل ریسک خاصی که این به‌کارگیری داشت در جنبه عمل از این مشارکت اجتماعی و سیاسی نشانه چندان زیادی ابراز نشده است.

وی این همکاری مجدانه دانشجویان این دانشگاه در برپایی انتخابات را موجب افتخاری برای دانشجویان و به‌طور ویژه برای والدین دانشجویان برشمرد و بیان کرد:‌ حضور جوانان در فعالیت اجتماعی همانند برگزاری انتخابات نمودی واضح از مشارکت اجتماعی فعال نسل جوان است. دانشگاه آزاد اسلامی در راستای مسئولیت اجتماعی خویش، بر خود می‌بالد و افتخار می‌کند که دانشجویانش در راستای فعالیت‌های اجتماعی مفید و مثمر ثمر نظام مقدس جمهوری اسلامی در بزرگ‌ترین تمرین دموکراسی کشور یعنی برگزاری انتخابات سهم بسزایی داشتند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس با اعلام آمادگی برای همکاری و مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی مشابه در شهر و استان، عنوان کرد: تعداد کثیر دانشجویان این دانشگاه در سراسر استان به‌ویژه حضور بالغ‌بر ۲۵ هزار دانشجو در دانشگاه آزا اسلامی واحد شیراز و وجود تعداد بسیاری از استادان همکاران و دانش‌آموزان مجموعه مدارس سما دانشگاه اسلامی در استان فارس ظرفیت  بسیار بزرگی برای ایفای نقش اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در عرصه‌های مختلف ایجاد کرده است.

برگزاری متفاوت انتخابات در شیراز با همکاری دانشجویان

فرماندار شهرستان شیراز نیز همکاری دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شیراز به شیوه فعلی با فرمانداری در برگزاری انتخابات شهرستان شیراز و زرقان را برای اولین بار بعد از انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: در برپایی دوازدهمین دوره انتخابات مجلس و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری شیوه همکاری دانشجویان با فرمانداری، شیوه جدید و متفاوتی بود که این شیوه با سایر حوزه‌های انتخابیه شهر‌های دیگر کشور نیز متفاوت بود.

لطف‌الله شیبانی افزود: روال ثابت و سابق برگزاری انتخابات سال‌های گذشته بر استفاده کامل از کارمندان دولت به‌ویژه فرهنگیان بودغ اما در دوره فعلی با همکاری هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی شیراز و با همت تک‌تک دانشجویان گرانقدر، شکل برگزاری انتخابات با اعتمادی که به دانشجویان این دانشگاه صورت پذیرفت کاملاً متفاوت شد. این برای نخستین بار بود که در چنین سطح وسیعی از خدمات و قابلیت‌های دانشجویان در مراحل مختلف برگزاری انتخابات اعم از مرحله آموزش، مرحله کنترل، تست و مرحله اجرا استفاده شد.

وی اضافه کرد:‌ در برگزاری این دوره از انتخابات و حضور و مشارکت فعال دانشجویان در اداره حوزه‌های انتخابیه آنچه بیش از همه مشهود بود امانت‌داری و مسئولیت‌پذیری دانشجویان دخیل در امر برگزاری انتخابات بود. یکی از محاسن بزرگ همکاری دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شیراز در اجرای مرحله اول انتخابات شهرستان شیراز اشراف کامل دانشجویان به روند برگزاری انتخابات بود که سبب شد عمده شبهات و شایعات منتشره قبلی درباره برگزاری انتخابات به‌واسطه ارتباط نزدیک خود دانشجویان و دخیل بودنشان در جزء مراحل اجرایی، از ذهنشان خارج شود.

فرماندار شهرستان شیراز همکاری دانشجویان در حوزه‌های انفورماتیک، آموزش کاربران و بازرسی در فرایند انتخابات را موجب ایجاد فضای آرامش‌بخش در روند برگزاری دانست و تأکید کرد:‌ در جریان برپایی انتخابات اسفندماه ۱۴۰۲ نخستین حوزه انتخابیه‌ای که در استان فارس سلامت برگزاری انتخاباتش تأیید شد حوزه شهرستان شیراز و نخستین کلان‌شهری که تأیید صحت انتخابات آن در دستور کار شورای نگهبان قرار گرفت نیز شهر شیراز بود.

شیبانی بیان کرد: همه این نتایج مثبت، مؤثر و خوشایند نتیجه همکاری، همیت و یاری همه دانشجویان در فرایند حساس و پر دقت برگزاری و اجرای انتخابات بود.

به گزارش آنا،‌در پایان این نشست از همه دانشجویان فعال در ایام انتخابات اسفند ۱۴۰۲ شهر شیراز با اهدای لوح سپاس و هدایایی از سوی فرماندار شیراز تجلیل و به پاس همکاری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی فارس در برپایی این دوره از انتخابات لوح سپاسی از سوی فرماندار شیراز به دکتر محمدرضا قائدی اهدا شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیس جمهور در دانشگاه لاهور: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد
  • رئیس جمهور: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد
  • رئیسی: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد
  • فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد
  • بررسی اندیشه تمدنی امام رضا(ع) در استانبول
  • رتبه پانزدهم علمی جهان نتیجه رشد علمی کشور است
  • تحقق اهداف عالمانه و مدبرانه اسلام ناب توسط سازمان بین‌المللی سینوو
  • فراخوان هفتمین جشنواره علامه حلی در استان هرمزگان اعلام شد
  • تمدید مهلت ثبت‌نام بدون آزمون دکتری دانشگاه علامه طباطبایی
  • همکاری دانشجویان در برگزاری انتخابات نمادی از مشارکت اجتماعی فعال نسل جوان