Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی چنگیزی عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد اصلی ترین چالش هایی که شورای عالی نظام پزشکی باید در دوره جدید به آنها بپردازد اظهار کرد: در حال حاضر اصلی ترین مسئله ای که شورای عالی به آن توجه دارد بحث تعرفه است تعرفه ای که برای بخش خصوصی تعریف شده کمتر از قیمت های تمام شده ای است که در ازای آن خدمات ارائه می شود و می توان گفت نظام پزشکی یکی از معدود صنوفی است که قیمت گذاری خارج از اختیار دارد و ما به عنوان متولیان امر و ارائه دهنده خدمات، نقشی در آن نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: یکی از بزرگترین درخواست های جامعه پزشکی برای چند سال آینده این است که تعرفه گذاری چه در بخش حرفه ای و چه ویزیت به سمت واقعی شدن پیش برودبرای اینکه در این مورد پرداختی مردم افزایش پیدا نکند و بیمه ها واقعی شوند، باید به سمتی برویم که بتوان با زیرساخت های کافی به تعیین تکلیف مسئله تعرفه بپردازیم.

چنگیزی گفت: در هر دوره که شورای عالی کار خود را آغاز می کند، با مشکلات جدیدی روبه رو می شود  یکی از مسائلی که در این دوره شورای عالی باید به طور جدی به آن ورود کند، تعرفه و وضعیت تحصیلی، کاری و معیشتی رزیدنت ها است.

این عضو شورای عالی نظام پزشکی بیان کرد: یکی دیگر از مسائل جدیدی که امروز بحث زیادی در مورد آن وجود دارد، مساله کمبود پزشک است ما معتقدیم در حال حاضر به هیچ وجه با کمبود پزشک مواجه نیستیم بلکه کمبود پزشک شاغل داریم و باید به بررسی دلایل و عوامل آن بپردازیم که چرا پزشکان بعد از فارغ التحصیلی، تمایلی به طبابت ندارند یکی از این عوامل مهم، درآمدهای کم پزشکان چه در سیستم دولتی و چه خصوصی است زیرا برای تامین زندگی حداقلی آنها نیز کافی نیست.

چنگیزی  با بیان اینکه طبق آمار هیچ کمبود پزشکی وجود ندارد گفت: با افزایش ظرفیت ها، صرفا به صورت ظاهری اعلام می شود که پزشک تربیت شده اما باید توجه داشت که این افزایش ظرفیت ها در آینده باعث افزایش پزشکان بیکار در سطح کشور می شود.

او در مورد تعامل شورای عالی با وزارت بهداشت گفت: ما انتظار داریم که روابطمان به قدری خوب باشد که بتوانیم مشکلات را حل کنیم . باید توجه داشت نظام پزشکی، از لحاظ قانونی و صنفی مدافع حقوق بیمار و پزشک است ما انتظار داریم که روابط ما به گونه ای پیش برود که بتوانیم در راستای رفع مشکلات مردم و پزشکان گام برداریم.

بیشتر بخوانید 

آخرین عدد و رقم‌ها از تعداد پزشکان در کشور/ علل مهاجرت جامعه پزشکی چیست؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پزشک خانواده نظام پزشکی مشکلات اقتصادی نظام پزشکی شورای عالی کمبود پزشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۵۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌پولی، خیلی از پزشکان را بلاگر کرده است!

این روز‌ها خیلی از پزشکان را می‌بینیم که در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام در کار بلاگری هستند و با تولید محتوا، معرفی و ارائه محصولات، انجام تبلیغات و... در حوزه‌های مختلف درآمد بالایی کسب می‌کنند و خیلی از آن‌ها فالوئر‌های زیادی هم دارند.

 

به گزارش همشهری‌آنلاین، تا اینجا مشکلی وجود ندارد و همه چیز سر جای خود است، اما موضوع زمانی نگران‌کننده می‌شود که می‌بینیم خیلی از این پزشکان در پست‌ها و استوری‌های خود، هر هفته انواع دارو و مکمل و ویتامین معرفی می‌کنند و بدون در نظر گرفتن شرایط هر فرد، برای همه دنبال‌کننده‌ها یک نسخه واحد می‌پیچند. درحالی‌که به گفته متخصصان، مصرف برخی دارو‌ها و مکمل‌ها برای خیلی از افراد ضرورتی ندارد و تا آزمایش خون نداده باشیم، نمی‌توانیم هیچ ویتامینی را وارد بدن خود کنیم.

خیلی از پزشکان نیز برای افزایش آمار فالوئرها، با رسیدگی بیش از حد به ظاهر و پوشش خود، نقش ایفلوئنسر‌ها و حتی سلبریتی‌ها را ایفا می‌کنند و سخت می‌توان باور کرد که در حوزه طبابت تحصیل کرده‌اند. بعضی از این پزشکان، لابلای آموزش‌ها و ویدئو‌های مرتبط با تندرستی، دوربین دست می‌گیرند و از لایف‌استایل خود - سفرها، آشپزی، کار‌های روتین و روزمره و ... -، نیز ویدئو تهیه می‌کنند و با پست و استوری کردن آن‌ها دنبال‌کننده‌های بیشتری را جذب می‌کنند و به دنبال خود می‌کشانند.

همه پزشک - بلاگر شده‌اند!

اما آیا پزشکان می‌توانند به هر شکلی که می‌خواهند، کار خود را در شبکه‌های اجتماعی تبلیغ کنند و هر دارویی را به کاربران تجویز کنند؟ آیا دارو‌ها و مکمل‌هایی که پزشکان بلاگر بدون در نظر گرفتن شرایط افراد تجویز می‌کنند، عوارض و آسیبی به همراه ندارد؟ آیا بلاگری پزشکان، آن‌ها را از حوزه طبابت و شأن پزشکی دور نمی‌کند؟

دکتر ایرج خسرونیا، رئیس انجمن متخصصان داخلی ایران به همه این سوالات پاسخ داده است. او به این موضوع اشاره می‌کند که طبق قانون سازمان نظام‌پزشکی کشور، تبلیغ دارو در فضای مجازی باید بر اساس قانون باشد. وگرنه تعقیب و پیگرد قانونی دارد. به خصوص اگر فرد پزشک نباشد. الان بسیاری از بلاگر‌های حوزه سلامت را می‌بینیم که اصلا پزشک نیستند و تبلیغات‌شان کاملا غیرقانونی است و سازمان نظام‌پزشکی و وزارت بهداشت باید پیگیر این موضوع باشند و سرسری از کنار آن نگذرند.

خسرونیا می‌گوید: تجویز و تبلیغ دارو در فضای مجازی بدون گرفتن شرح حال بیمار و بدون در نظر گرفتن شرایط او می‌تواند عوارض و آسیب‌هایی به همراه داشته باشد. متاسفانه الان هر پیجی را باز می‌کنید، همه مشغول تبلیغ یک دارو یا مکمل هستند و فقط هم برای فروش و سودآوری است. در حالی که یک مکمل که خیلی‌ها فکر می‌کنند خطری ندارد، می‌تواند خطرات و عوارض متعددی برای فرد مصرف‌کننده داشته باشد.

نسخه لاغری می‌پیچند!

متاسفانه عده‌ای از پزشکان بلاگر تنها به حوزه و رشته کاری خود رضایت نمی‌دهند و با توجه به موج ایجادشده در جامعه، پا را در کفش پزشکان سایر رشته‌ها نیز می‌کنند و توصیه‌هایی به کاربران ارائه می‌دهند که در حوزه دانش و تخصص‌شان نیست. مثلا پزشک عمومی در زمینه پوست و زیبایی محتوا تهیه می‌کند و به اشترک می‌گذارد، یا مدام در زمینه بهداشت روان ویدئو می‌سازد، یا درباره رژیم‌های غذایی لاغری مختلف اظهارنظر می‌کند، بدون آن که دانش این کار را داشته باشد.

خسرونیا در این رابطه می‌گوید: هیچ پزشکی نباید در حوزه پزشک دیگر ورود کند. الان خیلی‌ها را می‌بینیم که پزشک عمومی هستند، اما در پیج خود درباره رژیم لاغری و چاقی محتوا تولید می‌کنند. درحالی‌که در زمینه تغذیه و رژیم لاغری فقط متخصص تغذیه می‌تواند اظهارنظر کند و رژیمی را تجویز کند. چون شرایط هر فرد با فرد دیگر متفاوت است و بنابراین رژیم غذایی هر فرد باید طبق شرح حال، جنسیت، سن و توجه به بیماری‌هایی که دارد، تعیین شود. بعضی از افراد چاق هستند، اما چربی خون پایینی دارد. اگر مدام برای چنین فردی قرص چربی تجویز کنیم، اذیت می‌شود و آسیب می‌بیند. یا فرد لاغری که دوست دارد چاق شود، نمی‌توان فقط مواد قندی برای او تجویز کرد. پس حتی پزشک عمومی هم نمی‌تواند در کار همکاران رشته‌های دیگر دخالت کند.

مشکلات مالی پزشکان را بلاگر کرد

بسیاری از پزشکان به دلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی به حوزه بلاگری رو آورده‌اند. این حرفی است که رئیس انجمن متخصصان داخلی ایران به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: الان خیلی از پزشکان سعی دارند از طریق فضای مجازی هم کسب درآمد کنند تا بتوانند زندگی خود را بچرخانند. به همین دلیل سراغ تبلیغ رژیم‌های غذایی – حتی به غلط -، پوست و زیبایی، بوتاکس و کار‌های دیگر رو آورده‌اند. حتی خیلی از پزشکان حرفه خود را تغییر داده‌اند و وارد کار فروش دلار و بساز و بفروش ساختمان و مشاور املاک و از این قبیل کار‌ها شده‌اند. این موضوع هم برای دولت ناپسند است و هم برای خود پزشکان. درست است که سود مالی دارد، اما خب از جرگه طبابت دور می‌شوند و این اصلا در شأن یک پزشک که این همه سال درس خوانده، نیست.

دیگر خبرها

  • گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت
  • خروج ۵ پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار
  • در حاشیه خبرهای فارس ؛ دریافت تعرفه های سنگین برخی پزشکان
  • زیرمیزی نماد ناهنجاری در عرصه سلامت
  • امضای تفاهنامه همکاری سازمان نظام پزشکی و آموزش و پرورش
  • قم کمبود پزشک متخصص و عمومی دارد
  • افزایش ظرفیت پزشکی یکی از ضروریات کشور است
  • ابلاغ تعرفه‌های خدمات دارویی/ جدول افزایش قیمت نسخه‌ها
  • شمار پزشکان متخصص در شهرستان‌های همدان افزایش یافت
  • بی‌پولی، خیلی از پزشکان را بلاگر کرده است!