Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ۲۴ آبان دومین سالگرد جمعه‌ای است که آغازی شد بر «من هم صبح جمعه مطلع شدم»‌های رئیس جمهور دولت دوازدهم»؛ اظهارنظری که، چون بنزین بر آتش اعتراضات مردم ریخته شد. دولت در اقدامی که نه پیوست رسانه‌ای داشت و نه بویی از صداقت با مردم، به طور ناگهانی قیمت بنزین را افزایش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرا از ساعات بامدادی جمعه ۲۴ آبان ۱۳۹۸ کلید خورد. زمانی که مردم به طور ناگهانی در پمپ‌های بنزین با افزایش قیمت بنزین به دو نرخ جدید مواجه شدند. زمزمه گرانی بنزین البته از ماه‌ها قبل بر سر زبان‌ها افتاده بود و تقریبا هیچ کارشناسی در مورد لزوم اصلاح قیمت بنزین شک نداشت، اما دولت مدام هرگونه تصمیم در این‌باره را تکذیب می‌کرد. درست مانند اردیبهشت همان سال که خبرگزاری ما از برنامه دولت برای افزایش ناگهانی قیمت بنزین خبر داده بود، اما با تکذیب دولت مواجه شد.

ساعات پایانی روز ۲۳ آبان بود که کم‌کم زمزمه تغییر بنزین در میان جامعه مطرح شد. عده‌ای به پمپ‌بنزین‌ها هجوم بردند و صف‌های طولانی در بعضی از شهر‌ها ایجاد شد. صبح جمعه، در شهر‌های مختلف کشور، اعتراضات پراکنده‌ای صورت گرفت. مردم نگران تبعات این تصمیم ناگهانی بودند. در بعضی شهرها، عده‌ای با خاموش کردن اتومبیل خود اقدام به بستن جاده‌ها کردند. تجمع‌هایی هم در چند شهر برگزار شد و شعار‌های تندی هم علیه این تصمیم و حتی علیه مسئولان نظام داده می‌شد. اما با مدیریت پلیس، همه چیز در یک روال آرام و منطقی پیش می‌رفت.

اما بلافاصله با دخالت رسانه‌های معاند و سپس چهره‌های بدنام منافق، سلطنت‌طلب و دولت‌های خارجی، مسیر اعتراضات منحرف شد؛ حضور افراد مسلح و تیراندازی به سمت مردم، حمله به مراکز استراتژیک و امنیتی همچون پالایشگاه‌ها و مراکز نظامی، آتش زدن پمپ بنزین‌ها، غارت انبار‌های کالا‌های استراتژیک و حیاتی، حمله به اماکن عمومی (حدود ۱۰۰۰ شعبه بانک، ۵۰۰ مرکز دولتی، ۳۰۰۰ دستگاه خودپرداز، ۱۰۰۰ مغازه، ۲۰۰ فروشگاه زنجیره‌ای، ۵۰ مرکز نظامی و ۱۰۰۰ خودروی شخصی و عمومی)، خالی کردن کامیون‌های سنگ وسط خیابان و... دیگر نشانی از اعتراضات مسالمت آمیز نمی‌داد. عده‌ای با آمادگی کامل سعی داشتند اعتراضات مردم را به سمت اغتشاش و ناآرامی منحرف کنند.

در کنار تمام تحرکات معاندین نگاهی به نحوه پوشش این اتفاق توسط رسانه‌های معاند و شایعاتی که در فضای مجازی منتشر شد می‌اندازیم:

دروغ آمدنیوزی رویترز درباره آمار کشته‌شدگان

یکی از مهمترین شایعاتی که در خصوص حوادث آبان مطرح شد، تعداد کشته شدگان بود. در این میان هرکسی از خودش آماری منتشر می‌کرد. سازمان عفو بین الملل، بازوی تبلیغاتی ایالات متحده علیه دولت‌های ناهمسو از ۳۰۴ کشته صحبت کرد.

«برایان هوک»، مسوول وقت امور ایران در وزارت خارجه آمریکا، کشته شدگان را ۱۰۰۰ نفر عنوان کرد.

اما رویترز روی دست همه این آمار‌ها بلند شد و در ادعایی آمدنیوزمانند مدعی جان باختن ۱۵۰۰ نفر شد؛ آماری که هیچ سندی برای آن نداشت مگر اظهارات مریم رجوی، سرکرده منافقین!

تاخیر مسئولان در اعلام آمار دقیق کشته شدگان هم به این شایعات دامن زد تا این که وزیر کشور پس از بررسی دقیق، آمار جان باختگان را ۲۳۰ نفر از جمله ۶ نیروی امنیتی و پلیس اعلام کرد.

دروغ پیداکردن اجساد در رودخانه

یکی دیگر از شایعات، مربوط به دستگیری بهمن پرورش غواص جانباز کرمانشاهی بود که ادعا کردند اجساد چند جوان (کشته اعتراضات بنزینی) را از سدکرج و تعداد دیگری را هم از سد کارون بیرون کشیده است.

بهمن پرورش همان زمان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری فارس این شایعات را تکذیب کرد و گفت: یک روز گفتند من سد کرج رفتم، روز دیگر گفتند رفتم لتیان و یک روز هم سد کارون که این‌ها کذب است حتی یک روز دیگر هم آمدند و گفتند اطلاعات به من آمپول زدند و حافظه ام را از دست دادم یا فلج شدم و روی ویلچر نشسته ام، همه این‌ها را من تکذیب می‌کنم و الان که صحبت می‌کنم سالم هستم. (اینجا)

جازدن یک داعشی به جای کشته اعتراضات

آن‌ها برای رسیدن به هدفشان یک عضو داعش را هم به جای کشته شده آبان ۹۸ جا زدند. یکی از این شایعات انتشار تصویر فردی به نام «آرش قنبری» به جای کشته‌شدگان این حوادث بود که رسانه‌های ضدانقلاب و بیگانه روی آن مانور خبری گسترده‌ای دادند.


اما واقعیت این است که فرد مذکور محمد مرادی، از اعضای داعش است که در سال ۲۰۱۷ کشته شده بود (اینجا).


دروغ مکزیکی که به پلیس ایران نسبت دادند

حتی عده‌ای دیگر برای تخریب چهره ماموران با انتشار این فیلم مدعی شدند پلیس در حال غارت فروشگاه است!


اما بررسی‌ها نشان داد که این فیلم اصلاً به ایران ارتباط نداشته و برای کشور مکزیک بود که رسانه‌های بین المللی یک سال قبل از وقوع اعتراضات بنزینی هم منتشر کرده بودند (اینجا).

جا زدن فیلم ناصریه عراق به جای ماهشهر

برای بر هم زدن آرامش روانی جامعه حتی فیلمی از ناصریه عراق را هم به عنوان کشته‌شدن یک ایرانی در اغتشاشات آبان ۹۸ منتشر کردند.

تحریف؛ پایه ثابت رسانه‌های دشمن علیه ایران

در کنار تمام ترفند‌های رسانه‌ای دشمنان در آبان ۹۸، «تحریف» بخش عمده‌ای از برنامه‌های این جریان را به خود اختصاص داد. به طور مثال حمایت رهبر انقلاب از تصمیم سران قوا که فرمودند «اگر سران سه قوّه با پشتوانه‌ی کارشناسی یک تصمیمی برای کشور گرفتند من از آن حمایت می‌کنم» را به حمایت از گران شدن بنزین تعبیر کردند (بدون اشاره به اینکه یکی از مهمترین دلایل نارضایتی مردم، تصمیم ناگهانی و مخفیانه عمل کردن افزایش قیمت حامل‌های انرژی بود).

یا در نمونه دیگر بی‌بی‌سی فارسی صحبت‌های اسماعیلی، سخنگوی دستگاه قضا که خواسته بود مردم فتنه‌گران، خشونت‌طلبان و خرابکاران را معرفی کنند، تحریف کرد و نوشت که اسماعیلی خواسته مردم، «معترضان»! را معرفی کنند.

این درحالی است که بی‌بی‌سی فارسی برای حوادث۲۰۱۱ در لندن که به مراتب میزان خشونت و آسیبش کمتر بود از عبارات «آشوب، شورش، غارت و خشونت» استفاده می‌کرد و بر برقراری «امنیت» تاکید می‌کرد، اما در مورد حوادث آبان، کارشناس برنامه‌اش به راحتی خرابکاری و آتش زدن و حمله به پلیس را آموزش می‌داد.

همچنین تسری دادن اتفاقات چند شهر به تمام کشور، گزارش لحظه به لحظه از اعتراضات و تلاش برای به خیابان کشاندن مردم و پیوستن به اغتشاش‌گران، سناریویی بود که رسانه‌های معاند از جمله بی بی سی فارسی در پی آن بودند.

در کنار تمام این شایعات، دروغ‌هایی مانند آتش زدن پمپ بنزین مسیر قم به اراک (اینجا)، دستگیری‌های گسترده در سبزوار (اینجا)، دروغ فیلم ساختگی اعترافات آشوبگران (اینجا)، نقل قول منتسب به رهبر انقلاب خطاب به یک طلبه درباره اصلاح قیمت بنزین (اینجا) و ... را هم می‌توان اضافه کرد که تواتر آن‌ها در شرایط بحرانی سال ۹۸ هرکدام تبعات زیادی را در پی داشت.

منبع: فارس 
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شایعات بی اساس بحران قیمت بنزین کشته شدگان آبان ۹۸ عده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۱۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ۱۰ پالایشگاه نفت کشور در حال کیفی‌سازی و بهینه‌سازی مصرف سوخت هستند.

به گزارش شانا، علی سلاجقه ظهر امروز (چهارشنبه، پنجم اردیبهشت) در حاشیه نشست هیئت دولت و در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه دولت سیزدهم گام اساسی در موضوع کیفی‌سازی و بهینه‌سازی مصرف سوخت در ۱۰ پالایشگاه کشور برداشته است، گفت: این پالایشگاه‌ها حتی در زمینه کاهش تولید مازوت و گوگردزدایی از فرآورده‌های نفتی نیز در حال اجرای پروژه هستند.

وی با تأکید بر اینکه حداقل استاندارد بنزین مصرفی کشور باید یورو ۴ باشد، تصریح کرد: ما به‌دنبال رعایت این حداقل در همه کشور هستیم.

به گزارش شانا، در اجرای پروژه‌های کیفی‌سازی که برای همه پالایشگاه‌های کشور به استثنای پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس که خوراک آن میعانات گازی است، دو هدف کیفی‌سازی انواع فرآورده‌ تولیدی در پالایشگاه‌های کشور و کاهش نفت کوره به‌صورت موازی دنبال می‌شود.

بر اساس قانون هوای پاک نیز بنزین توزیعی در کلان‌شهرهای کشور باید استاندارد یورو ۴ را داشته باشد که این مهم در حال انجام است، خودروهای ایرانی در هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش به‌طور میانگین ۱۲ لیتر بنزین مصرف می‌کنند که این عدد در استاندارد جهانی ۳ تا ۴ لیتر است، بنابراین هر چقدر هم سوخت با کیفیت بالا در اختیار خودروها قرار گیرد، باز هم احتراق بالا باعث آلودگی هوا خواهد بود.

با این حال، توجه به ارتقای تولید سوخت در پالایشگاه‌های کشور در اولویت قرار دارد و اکنون بیشتر پالایشگاه‌ها طرح‌های ارتقای کیفیت را در دستور کار خود دارند. نکته مهم آن است که بنزین حتی اگر با کیفیت‌های بالا تولید شود هم در خودروهایی با موتورهای قدیمی ایجاد آلودگی خواهد کرد، بنابراین در کنار افزایش کیفیت سوخت، توجه به بهینه‌سازی مصرف خودروها نیز باید انجام شود.

جلیل سالاری، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرودرین‌ماه امسال در تشریح تازه‌ترین وضع طرح‌های توسعه‌ای این شرکت گفته بود: سال ۱۴۰۲ طبق تکالیف قانون بودجه سال ۱۴۰۱، اجرای طرح‌های کیفی‌سازی در همه پالایشگاه‌ها در دستور کار قرار گرفت و طرح جامع ارتقای کیفی نفت کوره نیز طراحی و با برگزاری ۱۱ نشست ماهانه در همه پالایشگاه‌ها، روند اجرایی آن بررسی و نهایی شد و امسال وارد مرحله اجرایی این طرح‌ها خواهیم شد.

وی همچنین با اشاره به بومی‌سازی دانش فنی واحدهای ارتقای کیفی نفت کوره در کشور در سال ۱۴۰۲ تصریح کرده بود: در این بخش از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کردیم و برای نخستین بار در کشور، دانش فنی کیفی‌سازی نفت کوره بومی شد و هم‌اکنون در اولویت طرح‌های توسعه‌ای در ۹ پالایشگاه قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها
  • گفتگوی اختصاصی با همسر شهید طهرانی مقدم
  • در هنگام سوخت گیری از کارت سوخت شخصی استفاده کنید
  • اظهار نظر اردوغان در مورد آخرین شایعات مربوط به اقامتگاه رهبران حماس
  • افتتاح جایگاه پمپ بنزین در جاده دهدشت به پاتاوه
  • نجات 666 میلیون لیتر بنزین توسط وزارت صمت
  • رووی دی اکس5 ؛ هر 1300 کیلومتر به پمپ بنزین سر بزنید! (+تصاویر)
  • اظهارات علیرضابیگی درباره فساد چای دبش، خودرو‌های شاسی بلند، اعتراضات سال ۱۴۰۱ و ...
  • اظهارات جنجالی علیرضابیگی درباره فساد چای دبش، خودروهای شاسی بلند، اعتراضات سال 1401 و ...