Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس‌جمهور حفظ محیط زیست را موجب قدرت، امنیت و نوعی سرمایه گذاری بلندمدت و رشد تولیدات کشور دانست و گفت: برای صیانت از محیط زیست باید ارتباط دانشگاه با دستگاه‌های اجرایی تقویت شود.

به گزارش قدس آنلاین، آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان روز جمعه در نشست تخصصی با نخبگان و فعالان محیط زیست که به مناسبت سالروز ابلاغ سیاست‌های کلی محیط زیست توسط مقام معظم رهبری در ۲۶ آبان ۱۳۹۴ برگزار شد، اظهار داشت: فلسفه تشکیل این جلسه بررسی و پیگیری اجرای سیاست‌های ابلاغ شده توسط مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست است و اینکه تاکنون پس از گذشت شش سال فقط ۴۷ درصد این سیاست‌ها اجرایی شده به هیچ عنوان قانع کننده نیست و لازم است دستگاه‌های اجرایی بازنگاهی در عملکرد خود داشته باشند و در یک اقدام جمعی این عدد به رقم قابل توجهی افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اهمیت تشکیل نشست‌های تخصصی برای بررسی و پیگیری سیاست‌های کلی نظام در حوزه‌های مختلف، گفت: در چنین نشست‌هایی باید علت اجرایی نشدن بخشی از سیاست‌های مصوب نظام بررسی و موانع تحقق کامل این سیاست‌ها برطرف شود.

رئیس‌جمهور با اشاره به ضرورت و اهمیت توجه به محیط زیست، اظهار داشت: جامعه بشری باید نسبت به تعرض و طغیان علیه محیط زیست حساس باشد متاسفانه قدرت‌های بزرگ بدترین استفاده را از محیط زیست به عمل می‌آورند و سپس با سازوکاری، از موضوع محیط زیست به عنوان حربه‌ای علیه کشورهای در حال توسعه استفاده می‌کنند همانند مساله حقوق بشر که امروز بزرگترین ناقضان آن مدعی حقوق بشر در سایر کشورها هستند.

رئیسی افزود: حفظ محیط زیست باید به عنوان یک موهبت الهی برای حیات انسان و تمام موجودات زنده مورد توجه همگان باشد و در این راستا لازم است ساختارهای متناسب با این رسالت بزرگ ایجاد شده و برخی رفتارها ناصحیح اصلاح شود.

وی با تاکید بر ارجحیت توجه به محیط زیست بر توسعه یافتگی و فعالیت اقتصادی و اینکه توسعه یافتگی فرع بر محیط زیست است، گفت: اگرچه توسعه یافتگی و فعالیت‌های اقتصادی یک موضوع ضروری است اما حتماً باید از پیوست محیط زیستی برخوردار باشد و توجه به محیط زیست در تمام طرح‌های توسعه و فعالیت اقتصادی به دقت لحاظ شود ضمن اینکه محیط زیست هم باید پیوست اقتصادی داشته باشد.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه امروز کمبود آب، مشکل همه مردم کشور در استان‌های مختلف است، گفت: در جریان سفرهای استانی، مهم‌ترین مشکلی که مردم آن را مطالبه می‌کنند، تامین آب است و در این زمینه معتقدم باید به مدیریت آب در کشور توجه جدی شود و با استفاده بهینه و توجه به ظرفیت‌های اقلیمی می‌توان بخش زیادی از مشکلات موجود را کاهش داد.

رئیسی حفظ محیط زیست را موجب قدرت، امنیت و نوعی سرمایه گذاری بلند مدت و رشد تولیدات کشور دانست و گفت: برای صیانت از محیط زیست باید ارتباط دانشگاه به عنوان اتاق فکر و جایگاه اندیشه ورزی با دستگاه‌های اجرایی تقویت شود و دولت دیدگاه‌ها و نظرات اساتید و نخبگان محیط زیست را سرمایه و پشتوانه ارزشمندی برای کشور می‌داند.

وی افزود: امروز لازم است رسانه‌های جمعی، دانشگاه‌ها، حوزه‌ها و صاحبان تریبون در زمینه آموزش ایفای نقش کنند. آموزش می‌تواند به جلب مشارکت عمومی بیانجامد و هر کجا که مردم احساس مسئولیت کرده و مشارکت می‌کنند، مشکلات به راحتی برطرف می‌شود.

رئیس‌جمهور با اشاره به مشکل پسماندها در کشور گفت: برای غلبه بر این مشکل نیازمند ایجاد سازوکار فعال برای مدیریت پسماند در کشور هستیم و ایجاد چنین مجموعه‌ای ضرورت دارد تا مسائل مربوط به حوزه پسماند را به طور متمرکز حل و فصل کند.

رئیسی در ادامه خطرات ناشی از صید ترال و دغدغه‌های صیادان بوشهر و بندرعباس در این زمینه اشاره کرد وگفت: حتماً باید جلوی صید ترال گرفته شود چرا که این نوع صید به آبزیان، دریا و حتی صیادان آسیب می‌رساند و از رئیس سازمان محیط زیست می‌خواهم که با جدیت این موضوع را پیگیری کند.

وی افزود: سازمان محیط زیست حکم بهداشت را در وزارت بهداشت و درمان دارد و بر درمان مقدم است و اینکه سازمان محیط زیست زیر نظر رئیس جمهور تعریف شده برای این است که نسبت به وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی از جایگاه برتری بر حفظ محیط زیست تاکید کند.

رئیس‌جمهور گفت: صرفاً با توصیه نمی‌شود محیط زیست را حفظ کرد و در کنار آن بعضاً اقدام و عمل جدی نیز لازم است.

رئیسی با اشاره به اهمیت مشارکت مردم و سازمان‌های مردم نهاد در صیانت از محیط زیست، گفت: سازمان‌های مردم نهاد نقش ارزشمندی در حوزه محیط زیست دارند و باید از فعالیت مردم در این حوزه حمایت شود و اینها بهترین پشتوانه برای دولت هستند.

وی تصریح کرد: توجه به محیط زیست منحصر به مقطع خاص زمانی نیست و همواره باید نسبت به آن دغدغه داشت.

رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به اهمیت توجه به مدیریت آب و آبخیزداری گفت: باید برای اقلیم‌های مختلف راهکارهای متفاوتی، متناسب با آن اقلیم اتخاذ و اجرایی شود.

رئیسی در ادامه با اشاره به اهمیت حفظ جنگل‌ها خاطرنشان کرد: جنگل ثروت عظیم ملی و حفظ آن برای نسل‌های آینده ضروری است و همواره باید نسبت به حفظ و صیانت از ثروت‌های عظیم ملی حساس باشیم و غفلت از این سرمایه‌های عظیم می‌تواند کشور را دچار آسیب کند.

منبع: مهر

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آیت الله رئیسی فعالان محیط زیست دستگاه های اجرایی توجه به محیط زیست حفظ محیط زیست محیط زیست محیط زیست رئیس جمهور سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۸۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیز محیط بانان با به‌روزترین فناوری‌های دنیا

به گزارش خبرگزاری مهر، علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست امروز در مراسم رونمایی از ٢۵ خودروی محیط‌بانی، با درود بر پیشگاه فرماندهی کل قوا، مقام معظم رهبری و تاکید بر ایام روزهای زمین پاک، بیان کرد: شجره طیبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در روزهای سالگرد تأسیس آن هستیم در روزهای اخیر یک تلنگری به شجره خبیثه رژیم صهیونیستی وارد آورده و با هماهنگی تمامی نیروهای نظامی کشور ان‌شالله این شجره خبیثه از روی زمین محو خواهد شد.

وی با ناظر دانستن روح شهدای عزیز کشورمان به ویژه روح شهدای محیط زیست و نیروی انتظامی بر اعمال و رفتار ما به ویژه روح حاج قاسم عزیز و شهید زاهدی، افزود: ما در سازمان حفاظت محیط زیست سعی داریم تا محیط‌بانان را بیش از پیش تجهیز کنیم تا به جای اینکه در عرصه حفاظت از محیط زیست شهید یا مجروح شوند اجازه فعالیت و نفس کشیدن به متخلفان و شکارچیان را ندهند.

وی تاکید کرد: البته در مرحله اول تلاش ما بالا بردن فرهنگ حفاظت از محیط زیست است و در این زمینه نیز آموزشکده محیط زیست را راه اندازی کرده‌ایم و در آن محیط‌بانان درباره نحوه برخورد با متخلفان و شکارچیان آموزش می‌بینند.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست ادامه داد: اما اگر زمانی متخلفان به هشدارها توجه نکنند آن زمان است که محیط‌بانان وارد عرصه می‌شوند و سازمان حفاظت محیط‌زیست از توان قهریه استفاده خواهد کرد.

سلاجقه گفت: در مرحله دوم بحث سخت افزاری است چون اعتقاد داریم اهمیت محیط زیست کشور و حفاظت از عرصه‌های طبیعی به حدی بالا است که در تلاشیم از به روزترین فناوری‌های روز دنیا استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: خودرو یکی از ابزارهای اصلی محیط‌بانان است تا بتوانند در تعقیب و گریز متخلفان موفق شوند از این رو تقویت زیرساخت خودرویی را در دستور برنامه داریم و سعی می‌کنیم در یک تا دو سال آینده تکمیل شود. همچنین تجهیزات انفرادی هم جزو برنامه سازمان است.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: سعی می‌کنیم از ظرفیت‌های پهپادی بیشتر استفاده کنیم تا محیط‌بانان کمتر در عرصه حضور داشته باشند، این کار برای تالاب‌ها آغاز شده است، همچنین در تلاشیم تا در حفاظت از مناطق حفاظت شده هم از این ظرفیت استفاده کنیم تا به محیط‌بانان خسارت کمتری وارد شود.

وی افزود: در زمینه معیشت و مسکن محیط‌بانان اقدامات خوبی صورت گرفته است چند استان در تأمین مسکن محیط‌بانان موفق بودند استان‌های هم موفق نبودند تذکر گرفتند تا هر چه زودتر اقدام کنند.

کد خبر 6086506

دیگر خبرها

  • توضیحات سلاجقه درباره موضوع حذف کیسه‌های پلاستیکی
  • پسماند‌ها به معضل محیط زیستی کشور تبدیل شده است
  • موزه فسیل مراغه‌، گنجینه‌ای از مهره داران ارزشمند
  • ساماندهی محل دفن پسماند گتوند در کوتاه مدت
  • ۸۰۰ روستای کردستان دارای جایگاه دفن پسماند مجوزدار است
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • تجهیز محیط بانان با به‌روزترین فناوری‌های دنیا
  • صید ماهی در دریاچه سد زاینده‌‍رود ممنوع است
  • افزایش تعداد گوزن زرد ایرانی در ارسنجان + فیلم
  • کشف لاشه دو قوچ وحشی از شکارچیان غیرمجاز در قوچان