Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

بهروز اخوان اظهار کرد: با فرا رسیدن فصل سرما، استفاده از وسایل گرمایشی افزایش پیدا می کند و با وجود محل نصب و استفاده بسیاری از آنها ناایمن است.

وی افزود: با تشدید سرما روزنه های ورود هوای تازه مسدود می شوند و در نتیجه با استفاده ناایمن از وسایل گازسوز، متاسفانه هر روز آژیر خودرو های آتش نشانی و اورژانس برای چند حادثه تلخ دیگر شنیده می شود و روزی ده‌ها و بعضا صدها حادثه، مسمومیت و چند نفر فوتی ثبت می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام مسئول با اشاره به ۱۲ توصیه مهم "انجمن جامعه ایمن" به خانواده ها در شروع فصل سرما برای پیشگیری از حوادث مسمومیت و مرگ خاموش با گاز مونوکسیدکربن گفت: رعایت چند نکته ایمنی قبل و حین استفاده از وسایل گاز سوز، می تواند از بروز بسیاری از حوادث تلخ و مرگبار جلوگیری کرده و درنتیجه به سلامت و حفظ جان خانواده‌ها کمک کند.

اخوان تصریح کرد: در شروع فصل سرما، از سرویس‌کاران مجاز شرکت‌ها درخواست کنید ضمن سرویس، تنظیم و راه اندازی وسایل و تجهیزات گازسوز، ایمنی محل نصب وسایل گازسوز (دودکش ها، شیلنگ گاز، اتصالات و بست ها، دریچه تامین هوا و ...) را بررسی کنند.

وی ادامه داد: قبل از روشن نمودن وسایل گازسوز و در طول فصل سرما چند بار به بالای پشت بام رفته و از وجود و سلامت کلاهک H (برای دودکش های معمولی یا بدون فن) مطمئن شوید.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: قبل از نصب و روشن کردن بخاری، از مکش مناسب دودکش‌ها مطمئن شوید چرا تست مکش دودکش ها قبل از نصب لوله دودکش بخاری ضروری است و این کار ساده را می توانید با روشن کردن یک تکه روزنامه و قرار دادن آن روبروی لوله دودکش انجام دهید در صورتی‌که دودکش بخاری درست کار کند باید شعله آتش را به سمت خود بکشاند.

اخوان یادآوری کرد: شاید دودکش سال پیش درست و سالم بوده باشد اما ممکن است در طی چند ماهی که از بخاری استفاده نکرده اید جسم خارجی، پرنده یا نخاله‌های ساختمانی درون دودکش افتاده یا کلاهک افتاده باشد.

وی با بیان اینکه در طول فصل سرما، کارکرد دودکش را با لمس قسمت بالایی لوله رابط دودکش در داخل ساختمان، با سر انگشتان دست تان چک کنید، افزود: سرد بودن لوله، نشان از عدم کارکرد صحیح دودکش دارد و ساکنین آن محل در معرض خطر مرگبار مکش معکوس دودکش قرار دارند و گاز گرفتگی حتمی است.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: استفاده از وسایل گاز سوزی که دودکش آنها با عبور از شیشه یا دیوار ساختمان، در نمای ساختمان (سمت کوچه و خیابان یا حیات) یا بالکن ها و حیات خلوت‌ها رها شده اند، نه تنها مجاز نیست بلکه شدیدا خطرساز هستند با این دودکش ها، سلامت و جان شما در خطر است.

اخوان تاکید کرد: وزش یک باد شدید می تواند مانع از مکش دودکش شود، این دودکش ها مکش مناسب ندارند و خطر گازگرفتگی را تشدید می کنند.

وی با اشاره به اینکه قبل از نصب بخاری از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید، اضافه کرد: استفاده از بخاری‌های مجهز به سیستم کمبود اکسیژن (ODS)، بسیار با اهمیت هستند. به گفته این مقام مسئول، از سیستم های آشکار ساز و هشدار دهنده نشت گاز مونواکسید کربن (CO-detector) دارای تاییدیه یا نشان استاندارد یا دارای تاییدیه سازمان های آتش نشانی یا شرکت گاز استفاده کنید.

اخوان تصریح کرد: در فصل سرما هرگاه در زمان روشن بودن و استفاده از وسایل گازسوز (بخاری، آبگرمکن، شومینه، پکیج، اجاق گاز و حتی موتورخانه مرکزی) در محل زندگی یا محل کار، احساس سنگینی هوا و سر درد و سرگیجه نمودید خطر گازگرفتگی را کاملا جدی بگیرید، فوری درب یا پنجره را باز کنید و سپس به بررسی و چک وسایل گاز سوز و سیستم گاز منزل اقدام کنید و از آتش نشانی، شرکت گاز یا سرویس‌کاران مجاز شرکت‌ها کمک بگیرید.

وی ادامه داد: درفصل سرما از پوشاندن تمام درزهای درب و پنجره ها و دریچه های تامین هوای تازه، به بهانه گرمترشدن خانه خوداری نمایید.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: دریچه های کوچکی که روی دیوار (معمولا ۳۰ سانتیمتر زیر سقف) یا زیر درب ورودی واحد مسکونی شما تعبیه شده، دریچه های تامین هوای وسایل گاز سوز هستند، هرگز مسدود نشوند.

دکتر اخوان در ادامه به نکته مهمی اشاره کرد و گفت: دریچه کولرهایی که پشت بام هستند، منبع تامین هوا نیستند لذا توصیه می‌شود بسته شوند این دریچه ها نه تنها بخشی از گرمای خانه را از دست می دهند، بلکه بعلت قطر و ارتفاع بالاتر نسبت به دودکش های ناایمن، مکش قوی دارند و چنانچه منافذ ورود هوا به خانه بسته باشد، می تواند عملکرد دودکش‌ها را مختل کرده و باعث پدیده مرگبار مکش معکوس دودکش ها شود.

وی اظهار داشت: لوله های قابل انعطاف یا خرطومی که اشتباه بعنوان رابط دودکش استفاده می‌شوند، اصلا دودکش نیستند لذا به هیچ عنوان از این لوله ها بعنوان دودکش استفاده نکنید و فوری آنها را با دودکش های فلزی گالوانیزه یا استیل جایگزین کنید.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در پایان تصریح کرد: امکان اتصال و چفت و بست کامل این لوله ها به وسیله گازسوز و دودکش دیوار وجود ندارد و همچنین به آسانی سوراخ های ریزی در بدنه لوله ایجاد می شود و گاز CO یا مونواکسیدکربن از محل اتصالات و این سوراخ های ریز، نشت می‌کند و سلامت و جان اعضای خانواده را بشدت تهدید می کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: گاز مونوکسیدکربن گازگرفتگی مسمویت استفاده از وسایل وسایل گازسوز وسایل گاز تامین هوا دودکش ها دریچه ها فصل سرما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۷۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشمندان : زنبور عسل ملکه به طرز شگفت‌ انگیزی تا یک هفته زیر آب زنده می‌ماند

دانشمندان می‌گویند، توانایی ملکه زنبورهای گرده شرقی(Bumblebee) در هنگام خواب زمستانی می‌تواند به آن کمک کند تا در برابر سیل مقاومت کند.

به گزارش ایسنا، زنبورهای گرده ممکن است در محیط‌های شهری و روستایی حضور داشته باشند، اما اکنون محققان دستکم یک گونه دیگر پیدا کرده‌اند که حتی سازگارتر از این محیط ‌هاست و می‌تواند در زیر آب هم زنده بماند.

به نقل از گاردین، دانشمندان نشان داده‌اند که ملکه‌های زنبور گرده شرقی معمولی، گونه‌ای که در شرق آمریکای شمالی گسترده است، می‌توانند در هنگام خواب زمستانی تا یک هفته در زیر آب دوام بیاورند.

با توجه به اینکه ملکه‌های زنبور عسل برای خواب زمستانی در خاک فرو می‌روند، محققان می‌گویند این پدیده می‌تواند به آنها کمک کند تا از سیل در طبیعت جان سالم به در ببرند. این گروه می‌گویند که اولویت بعدی آنها بررسی این است که آیا این نتایج را به سایر گونه‌های زنبور عسل می‌توان تعمیم داد یا خیر.

دکتر سابرینا روندو(Sabrina Rondeau) از دانشگاه گوئلف در کانادا می‌گوید: ما می‌دانیم که در حال حاضر حدود یک سوم از همه گونه‌های زنبور عسل در حال کاهش هستند اما این مورد در مورد زنبور معمولی شرقی صدق نمی‌کند. آیا تحمل سیل می‌تواند در تاب‌آوری آنها نقش داشته باشد یا خیر.

روندو  و نویسنده همکارش، پروفسور نایجل رین(Nigel Raine)، اولین بار زمانی که یک اتفاق ناگوار در آزمایشگاه منجر به ورود آب به داخل ظروفی شد که در آن زنبورهای ملکه در خواب زمستانی بودند، این کشف را انجام دادند.

روندو می‌گوید: بعد از آن کنجکاوی راه را برای انجام یک آزمایش کامل با تکرارهای زیاد پیش برد.

دانشمندان در مقاله‌ای در مجله Biology Letters توضیح می‌دهند که چگونه ۱۴۳ ملکه بی‌جفت و در خواب زمستانی را گرفتند و هر کدام را در لوله پلاستیکی حاوی خاک سطحی مرطوب قرار دادند. سپس لوله‌ها با درپوش‌های سوراخ‌دار بسته شدند و به مدت یک هفته در یخچال تاریک نگهداری شدند.

پس از بررسی زنده بودن زنبورها، محققان ۱۷ لوله را به عنوان کنترل نگه داشتند و به ۱۲۶ لوله باقیمانده آب سرد اضافه کردند. در حالی که در نیمی از این لوله‌ها ملکه اجازه داشت در بالای آب شناور شود، در باقی لوله‌ها به زیر آب هل داده شد.

در هر دو وضعیت، یک سوم از لوله‌ها هر کدام به مدت هشت ساعت، یک سوم به مدت ۲۴ ساعت و یک سوم به مدت هفت روز باقی ماندند و شرایط سیل متفاوت را شبیه‌سازی کردند. این تیم متعاقبا زنبورها را به لوله‌های جدید منتقل کردند و بقای آنها را زیر نظر گرفتند.

نتایج نشان می‌دهد که نرخ بقا صرف‌نظر از مدت زمان و شرایطی که ملکه‌ها تحت آن قرار گرفته‌اند مشابه بوده است و در واقع ۸۸ درصد از زنبورهای گروه شاهد و ۸۱ درصد از ملکه‌هایی که به مدت یک هفته در آب غوطه‌ور بودند، در طی هشت هفته هنوز زنده بودند. با این حال، ملکه‌هایی با وزن بالاتر شانس بیشتری برای زنده ماندن داشتند.

روندو می‌گوید، احتمالا ملکه‌های دیگر گونه‌های زنبور عسل نیز در برابر سیل مقاوم هستند.

در میان زمینه‌های تحقیقاتی آتی، این گروه می‌گویند که بررسی مکانیسم‌هایی که تاب‌آوری ملکه‌ها در برابر سیل را تقویت می‌کند با در نظر گرفتن نیاز کم به اکسیژن آنها در طول خواب زمستانی از جمله عوامل مهم احتمالی، جالب خواهد بود.

پروفسور دیو گولسون(Dave Goulson)، کارشناس زنبور عسل از دانشگاه ساسکس که در این کار دخالتی نداشت، گفت که علاقه‌مندان به زنبور عسل از مدت‌ها پیش گمان می‌کردند که افزایش باران زمستانی در بحبوحه بحران آب و هوا می‌تواند بسیاری از ملکه‌های زنبور عسل را که در زیر زمین به خواب زمستانی می‌روند، غرق کند.

او می‌گوید: به طرز شگفت انگیزی، این تحقیق جدید نشان می‌دهد که قرار گرفتن ملکه گرده در زیر آب در طول خواب زمستانی برای یک هفته تاثیری بر آنها نگذاشته است. به نظر می‌رسد این یکی از جنبه‌های کوچک تغییرات آب و هوایی است که ما نیازی به نگرانی در مورد آن نداریم.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نحوه درست کردن یک دسته چاقوی زیبا با لوله PVC آب (فیلم)
  • لوله‌های ضد بالستیک پایگاه نواتیم!
  • زنبور عسل ملکه تا یک هفته زیر آب زنده می‌ماند
  • ملکه‌ای که ۷ روز پس از غرق شدن، زنده شد
  • یافته‌های جدید و شگفت‌انگیز درباره ملکه زنبورها
  • دانشمندان : زنبور عسل ملکه به طرز شگفت‌ انگیزی تا یک هفته زیر آب زنده می‌ماند
  • بیجار سرزمین شهدا و مجاهدت های خاموش است
  • تالاب «میقان» در مسیر مرگ خاموش!/ شرکت دانش‌بنیان در حوزه ایزوگام راه‌اندازی می‌شود
  • بروات تولید کننده برتر لوزارم خانگی
  • با ۷ مرحله آلزایمر آشنا شوید؛ از تغییرات خاموش تا فراموشی کامل